Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeNov 11th 2011
     permalink
    coma dzisiaj i tak nic nie wymodzę, wszystkie buty mam za małe i za wąskie - więc siedzimy w domu, może jutro mamy obok rynek to coś uda się kupić większego albo za rynkiem jest tesco i są tam 2 sklepy z butami...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    No właśnie chciałam zapytać o badanie antygen HBS, czy jak byłam szczepiona przeciwko WZWBto też to badanie muszę robić????
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bahel, ja miętę piję :) Gin pozwolił, mówił, żeby unikać ziół, ale herbatkę miętową albo melisę mogę - oczywiście nie 10 dziennie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dziewczyny - w dzisiejszych czasach nie można chorować! Na receptę z wczoraj (Dopegyt, Tardyferon i Nystatynę) + Prenalen i Acatar dla R. wydałam ponad 70zł! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talka - można :-) tylko musisz mieć gruby portfel :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 11th 2011 zmieniony
     permalink
    mareza: tylko musisz mieć gruby portfel :devil:

jeszcze grubszy mieć trzeba jak już sie Maluch [-y] urodzi [-ą] :devil:
    ja nawet nie zlicze ile wydaliśmy przez te 3 tyg na pampersy, maści i inne niezbędne rzeczy :cool:

HUSSY ja też miałam mało siary [miałam tylko ok 20 tygodnia a potem nic] a mleko z cycków sika mi po ścianach :smile:
    i to już po nawale :devil:
    także spoko luz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no nam , tak średnio licząc to ok 400 szt pampków starczy na jakieś 20 dni na dwójkę :-)
    TEO na jakie maści ? i co się okazało niezbędne jeszcze?
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    jeszcze grubszy mieć trzeba jak już sie Maluch [-y] urodzi [-ą] :devil:
    ja nawet nie zlicze ile wydaliśmy przez te 3 tyg na pampersy, maści i inne niezbędne rzeczy :cool:

Pocieszę,że z czasem te wydatki nie są już takie duże...Po urodzeniu dziecka po prostu nagle okazuje się że nie mamy miliona potrzebnych rzeczy i że lista wyprawkowa to taka trochę mało aktualna była:devil::bigsmile::devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Teorka nie strasz :) Ja już rzeczy dla dziecka mam wszystkie i to w calkiem sporych ilosciach więc może nie będzie tak źle :) A mam pytanie - kupiłam Oilatum do kąpieli maluszka. Czy muszę jeszcze smarować dziecko czymś po kąpieli?
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    carottka jak dla mnie nie

ciekawe co u nas okaże sie niepotrzebne a co niezbędne :-)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Lecę zrobic spaghetti :wink: I czy juz pisalam jak bardzo sie ciesze, ze nie musze juz chodzic do pracy?:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ja robiłam dziś pizzę:tongue: od kiedy jestem na L4 panoszę się w kuchni i wymyślam różne rzeczy na które nigdy nie miałam czasu!
    Teo to pisz co Ci jeszcze doszło do wyprawki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: TEO na jakie maści ? i co się okazało niezbędne jeszcze?

Linomag np kończy się nam w tempie ekspresowym a po drodze jeszcze a to woda do noska, a to Octanisept a to gaziki a to chusteczki [jednak na chusteczkach jedziemy bo miska z wodą i waciki były dla mnie nie do ogarnięcia :tongue: ] - te to się dopiero szybko kończą zwłaszcza jak dziecko przy każdej zmianie pieluchy ma masę jajecznicy w pampku [ :devil: ] i pieluchy [ to co sobie obliczysz to często i tak potem się ma nijak do rzeczywistości jak Ci się dziecko po pachy usra tuż po założeniu czystej pieluszki] i tak sie wydaje ale kasa leci jak malowana :smile: :smile: :smile: :smile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Oh koszty, samo prowadzenie ciąży (lekarz, leki, witaminy, badania) już mnie kosztowało 2000zł ( a za wizytę płacę 80zł a nie 150 jak moje koleżanki) + wyprawka + to co wyjdzie po porodzie jak piszę TEO + potem szczepienia itd itd. Co w dzisiejszych czasach jest tanie???:devil::devil:
    --
    • CommentAuthorlaluz11
     permalink
    czesc dziewczyny...
    pisze do Was ,bo mam problem i moze ktoras mnie uspokoi. Jestem w 24 tyg ciazy blizniaczej, od 3-4 tyg czuje ruchy dzieci, i jedno z nich uparcie kopie mnie w szyjke macicy..dzis w koncu ta szyjke sobie zbadalam,jest miekka,dosc wysoko, i czulam jak moje male w nia wali. "Cudownym" zbiegiem okolicznosci ,wyjechalam za granice i bede tutaj do 15 grudnia. MOj lekarz w pl na moje watpilowsci kazal mi pojsc na badanie i zmierzyc szyjke.. Tutajsza pani drrrr szyjki mi nie zbadala,ale zrobila usg przezbrzuszne i powiedziala ,ze wszytsko ok9głownie mierzyla dzieci i wielkosc lozyska).Mysle ze ta szyjke kompletnie pominela.
    Kurcze, nie wiem sama co robic, strama sie nie panikowac,ale sie nie da:sad:
    Czy ktoras z Was podobnie odczuwala ruchy dziecka???
    Bede bbb wdzieczna za odp!!!, laluz
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: Oh koszty, samo prowadzenie ciąży (lekarz, leki, witaminy, badania) już mnie kosztowało 2000zł

U nas wyprawka+lekarz i badania wyszło ok. 2.700
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    carottka: Lecę zrobic spaghetti

Ja właśnie dziś robiłam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    carottka: upiłam Oilatum do kąpieli maluszka. Czy muszę jeszcze smarować dziecko czymś po kąpieli?

my na początku dosmarowywaliśmy bardzo suche miejsca jak dłonie i stópki, ale mała po porodzie miała naprawdę wysuszona skórę. Później już tylko oilatum.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    laluz11: czesc dziewczyny...
    pisze do Was ,bo mam problem i moze ktoras mnie uspokoi. Jestem w 24 tyg ciazy blizniaczej, od 3-4 tyg czuje ruchy dzieci, i jedno z nich uparcie kopie mnie w szyjke macicy..dzis w koncu ta szyjke sobie zbadalam,jest miekka,dosc wysoko, i czulam jak moje male w nia wali. "Cudownym" zbiegiem okolicznosci ,wyjechalam za granice i bede tutaj do 15 grudnia. MOj lekarz w pl na moje watpilowsci kazal mi pojsc na badanie i zmierzyc szyjke.. Tutajsza pani drrrr szyjki mi nie zbadala,ale zrobila usg przezbrzuszne i powiedziala ,ze wszytsko ok9głownie mierzyla dzieci i wielkosc lozyska).Mysle ze ta szyjke kompletnie pominela.
    Kurcze, nie wiem sama co robic, strama sie nie panikowac,ale sie nie da:sad:
    Czy ktoras z Was podobnie odczuwala ruchy dziecka???
    Bede bbb wdzieczna za odp!!!, laluz

witam ja mam jedna damę w brzuszku i też uwielbia lopać i boksować w pęcherz i szyjkę ale sama tam nie gmeram odkąd zobaczyłam dwie kreski! nie wiem jak Ci pomóc najlepiej iśc do lekarza i zrobić USG
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    carottka: A mam pytanie - kupiłam Oilatum do kąpieli maluszka. Czy muszę jeszcze smarować dziecko czymś po kąpieli?

jak my kąpiemy Ninkę w Oilatum to niczym potem już nie smarujemy..
    a jak myjemy mydełkiem [w Oilatum jest kąpana tylko 2 razy w tygodniu] i szamponem włoski [po Oilatum są tłuste jak rosołem oblane :confused: ] to potem ją smaruję kremem nawilżającym Bambino...
    ale ona generalnie w ogóle suchej skóry nie ma więc w sumie tak zapobiegawczo smarujemy :smile:

u nas na same badania i USG poszło ok 3 tysięcy :devil:
    no ale miałam 2 razy 4D i generalnie non stop USG a za wizytę plus USG płacę 140 zł
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    teraz ciśnienie ładne po tabletce - 134/80
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka: U nas wyprawka+lekarz i badania wyszło ok. 2.700

Te 2000zł to sam lekarz, reszty nie liczyłam.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: teraz ciśnienie ładne po tabletce - 134/80

no to górne też ciut jakby wysokie ale lepsze niż wczoraj o wiele
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    w ciąży podwyższone to od 140/90
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka - sporo... Ale faktycznie leki są drogie jak cholera...

Carottka, a jakie spaghetti robisz? Uwielbiam pod każdą postacią...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    The_fragile - a spaghetti bolognese :wink: A ja się właśnie zasapałam malując paznokcie u stóp:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O pychota! Myślałam, że jakiś przepis od Ciebie podkradnę :bigsmile:

Ja nie wiem, jak Wy dziewczyny malujecie pazurki... Ja próbowałam sobie skrócić paznokcie u stóp i po prostu niedobrze mi się zrobiło , bo brzuch "skulałam"... Próbowałam z nogą opartą o umywalkę, ale też nie daję rady... Chyba się na pedicure umówię :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Dziewczyny, doradzcie!!! Co na bolace gardlo? Jestem w 9 tygodniu ciazy, drapie niesamowicie a do lekarza to ewentualnie dopiero w poniedzialek. Boje sie, ze sie calkiem rozloze i ze infekcja w tak wczesnej ciazy moze zagrozic malenstwu.
    --
    •  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    YPolly = tantum verde
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Hej!

The_fragile: ja miętę piję :)

Znaczy cukierki miętowe też można? :))

The_fragile: Ja nie wiem, jak Wy dziewczyny malujecie pazurki... Ja próbowałam sobie skrócić paznokcie u stóp i po prostu niedobrze mi się zrobiło

Usiadłam po turecku i jakoś dałam radę :) Tzn. teraz już nie maluję bo słyszałam, że do porodu mają być nieumalowane (coś tam, że stan zdrowia pokazują czy coś...)

Ale ja jestem dość wygimnastykowana, a brzuch mi poszedł tylko do przodu, więc może dlatego mi łatwiej z tymi pazurami - nie wiem... :)

mareza: YPolly = tantum verde

Potwierdzam!
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    My dzisiaj jedziemy w końcu po fotelik :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A my dziś do Tesco i Deichmanna :devil: może w końcu R. na buty naciągnę :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja dziś też na jakieś zakupy myślę o H&M może coś fajnego dla mamusiek mają:) kurtka by się przydała i jakaś bluzeczka:)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    a ja dzis do auchana:) tez moze sie butki jakies pokaza w miare normalne;))

milej sobotu dziewczyny:))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bahel, chyba można miętusy, ja jem nałogowo :D Z tym siadem po turecku to dałabym spokojnie radę, ale paznokci to nie pomaluję, bo w tej pozycji się "chowają" w stronę podłogi...

YPolly - ja w każdym choróbsku miałam teraz zlecaną Islę miętową na gardło, bo jest bezpieczna dla cieżarnych - i działa, przynajmniej na mnie :)

Miłego weekendu!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Widzę, że wszystkie wybieramy się na zakupy. Ja też.:cheer::clap:
    --
  1.  permalink
    I ja tez, tylko nie mam nic konkretnego na mysli! Zobaczymy co bedzie!!
    No to pochwalcie sie pozniej jak poszlo! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja jeszcze spokojnie maluje pazurki:) ale jestem kosmetyczka i często to robię więc do wprawy nawet z brzuchem ttzeba dojść:P a poza tym mam wrastające paznokcie i nikt tak jak ja o nie nie zadba żeby nie bolały!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiakuzniki - ech, to zazdroszczę, że jeszcze możesz malować... No nic, ja dam najwyżej zarobić pani kosmetyczce, bo dla mnie to już jakaś masakra :D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe nie no pewnie po co masz się męczyć:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Tym bardziej, że ja sobie tak fajnie stóp nie wymasuję :D I mam godzinkę-dwie na przeczytanie babskich gazet :D
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Talka na wszelki wypadek nie kupuj wysokich butów!!!!!!!!!!
    jakby ci noga spuchla to nie wciągniesz za chiny ludowe !!!!
    i najlepsze wiązane !!!!!!!!!!
    ja swojemu tacie zabrałam adidasy bo ma męskie 41 i sznurowadła można poluzować :-)
    nic innego nie wejdzie mi bo mi tak od palcy do kostech na wierzchu spuchły a i kostki są jak banie
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A ja zaczęłam weekend od wizyty u weterynarza z moim kotem. Biedactwo dostał antybiotyki i leki przeciwbólowe i mam nadzieję, że poczuje się lepiej.
    Co do pazurków - umęczyłam się bardzo ale jakie ładne mam stopy, fiu fiu :devil:
    Jeśli chodzi o buty: ja od dwóch lat jestem wierna butom UGG. Megawygodne, zadnych wiazan, wkladam nogę i gotowe:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mi też się bardzo pobobaja i chciałam ostatnio kupić ale kurdeczka maja takie podeszwy że można się w nich nieźle ślizgać a nie chce ryzykować upadku w ciąży!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Moje mają fajną podeszwę i jakoś się na nich nie ślizgam. Ale w UK nie ma takich zim jak w Polsce więc może dlatego je tak chwalę:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Dzień zakupów...moje chłopaki też pojechali na zakupy- Kubitos potrzebuje butków na zime.
    A ja mam dzisiaj w planach leżenie, albo może lezenie, albo nie- dzisiaj zaszaleje i cały dzień bede leżeć:devil:
    i to moze dzisiaj na prawym boku- taka wariacja chyba nikomu nie zaszkodzi:wink:
    No cóż nie moge ciągle przez to płakać- dzisiaj głupawka pozwala mi się z tego śmiać- bynajmniej w tej chwili...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no wiesz co paprykowa ja bym na twoim miejscu jednak dziś...................... leżała:D:D:D
    no to chłopaki dzielnie zakupują i dobrze:)
    --
  2.  permalink
    Co do Hbs to się bada Antygen wirusa, czyli świadczący o obecności wirusa, wystarczy chyba raz
    jak się było szczepionym na wirusa żółtaczki typu B to też trzeba:)
    mnie źle zrobiły, bo zamiast antygenu pobrały przeciwciała, ale dobrze, bo mam niskie i po ciąży muszę się doszczepić:)
    Mareza biedne te twoje stopy
    Paprykowa, a może wariacje z poduszką na weekend:)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oj, Carottka, współczuję z kociapem - zdrówka dla niego (niej?).

Paprykowa - piąteczka, to jest nas dwie :D Ja sobie załączam TVN Player i będę Ugotowanych oglądać cały dzionek :) Zaraz mąż pewnie przybiegnie, jak zobaczy co oglądam :DDD
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    hmmm wiec ja wrociwszy z zakuppow:)) ale sobie nic nie kupilam nie ten dzien nic nie pasowalo:((
    zakupy domowe, lazienkowe, kapielowe itp udane :))

Paprykowa ja na Twoim miejscu tez bym dzis polezala:)) chociaz przy sobocie pozwol sobie kobietko odpoczac:)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.