Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    Teorka - haha, no to gratulacje! Dla nas to jeszcze trochę czasu ;)))
    --
  1.  permalink
    ewelinda29: a ja chrzan i musztarde zjadam lyzeczkami ze sloika;))

Podziwiam Cię! Ja musztardy nie znoszę! FUJ! A mój Piotr wciska mi ją teraz bo ten katar mnie męczy ale oczywiście zjadłam bo jeżeli ma pomóc... Ale nie lubię, ble. :smile:

Talinka, zazdraszczam zakupu butow! Mi też przydałyby się nowe... Kozaki, które mam - kupione na początku roku co prawda - ale nosić to nie będę bo na obcasie. Marzy mi się model z wysoką cholewką do kolana, płaska podeszwa. Odcienie brązu. Ach... Ale nie z ZARY! W zeszłym roku wylicytowałam takie piękne i cudowne za 400zł (kilkanaście dni wcześniej "schodziły" jeszcze po ponad 600zł) i szlag je trafił po... 3 miesiącach!!! Zajebiste szczęście miałam. A tak je uwielbiałam, że mogłam ich nie zdejmować do łóżka. :devil: Teraz trza poczekać do stycznia i zapolować na jakieś fajne. W Venezii, Prima Modzie, itd. takie przeceny są, że hej a teraz jak widzę te 600, 700, 800 zł to buuuu. :smile: To jeszcze raz tyle i będzie wózek fajny.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
    • CommentTimeNov 12th 2011
     permalink
    Jak wszystkie idziecie spać to ja chyba też ;)

Kurczę a ja nie miałam takich typowych zachcianek ciążowych czyli łączenia nietypowych smaków :( I już chyba mnie to nie czeka, a szkoda :)

No chyba, że podchodzi pod to smak pasty do zębów ;))
    --
  2.  permalink
    Ale ja głupia, miałam na myśli, że chrzanu nie znoszę i to chrzan jest dobry aby zwalczyć katar a nie musztarda. :smile: Musztardy też nie ubóstwiam. Jedno i drugie mi nie smakuje a chrzan to już w ogóle!

bahel: Kurczę a ja nie miałam takich typowych zachcianek ciążowych czyli łączenia nietypowych smaków :( I już chyba mnie to nie czeka, a szkoda :)

Ja też nie miałam i nie mam i chyba nie będę mieć. :smile:
    --
  3.  permalink
    zaznaczasz to, co chcesz cytowac i potem klikasz "cytuj"

haha na odwrot robilam, najpierw klikalam "cytuj" a pozniej zaznaczalam co.... :)

katarzynah buty z zary mialam jedne..na jeden raz doslownie...piekne...cudowne rzec mozna...tyle ze tak mnie obtarly ze do dzis blizne mam na stopie...widocznie za wysokie progi jak na moje nogi :D...nie ma to jak trampki :P
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny! Nie było mnie kilka dnia a tu tyle postów! :shocked:
    Nie dam rady wszystkiego przeczytać, ale gratuluję wszystkim "świeżym" i wszystkim "rozpakowanym" mamusiom :cheer: Nana - rewelacyjnie szybki poród :D

Kurcze, jestem już 6 na liście! :crazy:

Ja też nie mam żadnych zachcianek ciążowych, czego żałuje :)

Udanej niedzieli!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    katarzynah1987: bahel: Kurczę a ja nie miałam takich typowych zachcianek ciążowych czyli łączenia nietypowych smaków :( I już chyba mnie to nie czeka, a szkoda :)

Ja też nie miałam i nie mam i chyba nie będę mieć. :smile:

ja też nie mam i myślę że nie będę miała ale kto wie:D:D
    a ja na wczorajszych zakupach kupiłam w H&M płaszczyk i jestem bardzo zadowolona:) pojechałam załamałam się jak zobaczyłam wszystkie mega wielkie kurtki ale przeleciałam wieszaki i znalazłam jedyny w sklepie płaszczyk i to przeceniony o połowę z 280zł dałam 140:)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    TEORKA: ja się ostatnio do męża śmiałam, że mogłam se przed porodem jeszcze zjeść to i to i tamto i czemu ja tego nie zjadłam heheheh :cool:

Dlatego wcinam cytrusy choć mandarynki jeszcze drogie ;)
    No i po ostatnim ważeniu w czwartek u gina zamierzam kupić sobie ze 3 czekolady! :bigsmile:

Teo czego jeszcze nie można jeść podczas karmienia? To sobie zakupię teraz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    kasiakuzniki: ja na wczorajszych zakupach kupiłam w H&M płaszczyk

No tak, przed Tobą cała zima :bigsmile: Dlatego w sumie cieszę się, że u mnie już końcówka i po prostu wygrzebałam u szwagierki dużą luźną kurtkę ;)) Miałam nadzieję, że się nie przyda, no ale jednak zrobiło się zimno :(
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    TEORKA: i chciałam się pochwalić, że dzisiaj po raz pierwszy od nie pamiętam kiedy ogoliłam sobie pipkę bez lusterka i ją WIDZIAŁAM !!!

wiesz co TEO?? zabraniam ci wypisywania tu taich rzeczy!!:devil::devil::devil:

najpierw nam tu wyjeżdżasz że siku już tylko 3 razy dziennie a nie 3 na godzinę, a teraz z ta pipka mi wyjeżdżasz...

TAK zazdrościmy ci!! :devil::devil::devil:

Illan - nie przejmuj sie, mnie tez bardzo wczesnie wybrzuszyło :bigsmile: mąż mnie goli :bigsmile:

czy to normalne że moje dziecko kopie mnie od rana do nocy?? praktycznie bez przerwy?? ledwo już chodzę :sad: najgorzej daje czadu o 22-23, w piątek wieczorem pierwszy raz krzyknęłam na głos z bólu :sad:
    w czwartek mam usg, ciekawe ile mała waży, wrzuce fotki 4D na brzuszki :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ja mam nadzieję, że nie będę już musiała kupować butów, dam radę w tych co mam. W sumie jeszcze tylko 1,5 miesiąca do porodu, a potem już opuchnięte stopy nie bedą, mam przynajmniej taką nadzieję.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    anula36: czy to normalne że moje dziecko kopie mnie od rana do nocy?? praktycznie bez przerwy??

Masz ruchliwego dzidziusia :bigsmile: Ma jeszcze miejsce to dokazuje:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    anula36: czy to normalne że moje dziecko kopie mnie od rana do nocy?? praktycznie bez przerwy?? ledwo już chodzę najgorzej daje czadu o 22-23, w piątek wieczorem pierwszy raz krzyknęłam na głos z bólu

Ja tak miałam cały 7 miesiąc, teraz od paru dni są stałe pory kopników a bardziej przeciągania bo miejsca coraz mniej.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    sara32: Ja mam nadzieję, że nie będę już musiała kupować butów, dam radę w tych co mam

Ja chodzę w ciapakach z poprzedniej zimy :wink: Ale ja nie jestem opuchnięta... Chociaż w normalne buty noga mi nie wchodzi od dawna - jakby wydłużyła się troszkę i poszerzyła - mam nadzieję, że to się cofnie...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Anula - normalne:wink: ze mnie pewnie ludzie też ubaw mają jak np. idę chodnikiem i nagle ni z tego ni z owego zginam się w pół:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ooo Madril to ja to samo mam - niby nie ma opuchlizny ale jakoś ciaśniej niż zwykle... pierścionki też nie wchodzą:confused: mam nadzieję że to się cofnie bo bym się zapłakała za kilkoma parami butów...
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    coma: Ooo Madril to ja to samo mam - niby nie ma opuchlizny ale jakoś ciaśniej niż zwykle... pierścionki też nie wchodzą:confused: mam nadzieję że to się cofnie bo bym się zapłakała za kilkoma parami butów...

Dokładnie - jakby stopa o rozmiar się powiększyła... Ty byś zapłakała się za kilkoma parami butów (widzę, że lubisz buciki ;))... a ja bym usiadła i płakała nad nową długością mojej stopy... Bo o ile 40 jeszcze ujdzie to 41 jakby mniej - więcej problemów z zakupem :(

No i zaczęłam chodzić bez obrączki...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    tak sara, właściwie to sa przeciągania, przesuwania i przepychania, a konkretne kopniaki to już rzadziej, ale wierci sie non stop kolor, czasami się "zatrzęsie" a czasami tańczy quickstepa :bigsmile: od kiedy pan doktor stwierdził, że to córunia tatunia, to troche sie martwię, bo mój mąz ma adhd i uwielbia grac w piłkę, ale ona chyba nie będzie piłki kopać??? :shocked:

coma - ja też :bigsmile: idę sobie i nagle muszę się zatrzymać, głęboki oddech... i dalej... ale juz naprawdę powolutku nóżka za nóżką :bigsmile:

obrączki, pierścionków, kolczyków nie nosze od dawna, wszystko przeszkadza... rano nie moge pięści zacisnąć, dopiero jak rozruszam paluchy to jako tako...

czekam do czwartku, ile waży moja córa :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: Marzy mi się model z wysoką cholewką do kolana,

też mi się marzył.... ale nie dałam rady dopiąć się w łydce :neutral: dlatego też nie kupuję kozaków :confused:
    --
  4.  permalink
    witam niedzielnie, leniwie:)
    ja też mam parcie straszne na słodkie:) zwłaszcza cista, drożdżówki i snikersy:)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a co do butów to ja kupiłam sobie EMU, do tego długą ciepłą kurtkę i jakoś przekulam te zime :bigsmile:

pożegnałam się z wysokimi obcasami i dopasowanymi kurteczkami :bigsmile:

natomiast te krótkie emu sa rewelacyjne bo można je łatwo i szybko załozyc i ściągnąć i nic nie upija, uciska, dla mnie w ciąży idealne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ja też krótkie emu, jak nawet nie mogę się schylić za bardzo to jakoś założę... no nie wyglądam pewnie jak szczyt mody tego sezonu ale wydają się w miarę bezpieczne a to przecież tylko do połowy stycznia, może dłużej...

Talinka: nie dałam rady dopiąć się w łydce

No widzisz a ja mam odwrotny problem - mi wszystkie odstają:cry:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    coma: no nie wyglądam pewnie jak szczyt mody tego sezonu

ja tez nie :bigsmile: ale trudno, jest mi ciepło i znośnie wygodnie :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    madrill: Ale ja nie jestem opuchnięta

Ja w sumie też jakoś nie spuchłam tylko mi ciaśniej w butach dlatego latam sobie w sportowych bo innych mi szkoda rozepchać, a kupować na 1,5 miesiąca szkoda kasy, bo jak pomyślę ile prezentów muszę na Święta kupić to aż mi słabo. I to muszę się za to zabrać JUŻ :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: bo jak pomyślę ile prezentów muszę na Święta kupić to aż mi słabo

ja z góry mówię, że w tym roku daję żywy prezent :devil::boogie:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka: ja z góry mówię, że w tym roku daję żywy prezent

Dobre, ale tak czy siak jakieś drobiazgi kupić muszę a właśnie policzyłam i muszę kupić 10 różnych prezentów.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: Dobre, ale tak czy siak jakieś drobiazgi kupić muszę

Ja swoim (babci, mamie) nie kupuję. Jedynie co to R. mamie i siostrze ;)
    Mama ma teraz (22.11) urodziny to dostanie ode mnie i babci maszynkę elektryczną do mięsa. A babcia ma urodziny w styczniu to będę się wtedy martwić... ale z babcią to latwo :bigsmile: kupi się jej Vita Buerlecitin i zadowolona :devil:
    --
  5.  permalink
    Talinka: też mi się marzył.... ale nie dałam rady dopiąć się w łydce :neutral: dlatego też nie kupuję kozaków :confused:

U mnie to zawsze odstają. Tzn. nie lubię takich obcisłych modeli. Wolę szersze. Ja nie przewiduję puchnięcia nóg. Może jakbym latem przechodziła ciążę, w upały to wtedy co innego ale na zimę to chyba raczej nie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: Tzn. nie lubię takich obcisłych modeli.

To nie były obcisłe :devil: ja po prostu mam masywne łydki :wink:
    katarzynah1987: Może jakbym latem przechodziła ciążę, w upały to wtedy co innego ale na zimę to chyba raczej nie...

Mi dzień w dzień puchną kostki.... nawet ginka zwróciła uwagę, że nogi są napuchnięte
    --
  6.  permalink
    Talinka, zazdroszczę terminu na święta praktycznie. Boże Narodzenie to mój ulubiony okres w roku. I mój Piotr jest grudniowy. Ale termin na marzec jest także odpowiedni dla mnie... bo wiosna już i urodziny moje...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi to tak średio na jeża... ale w sumie fajnie, bo nikt z rodziny nie ma urodzin w grudniu. W lutym ma R. mama i siostra. My z R. w czerwcu. I w czerwcu też rocznicę mamy... :wink:
    --
  7.  permalink
    Talinka: Mi dzień w dzień puchną kostki.... nawet ginka zwróciła uwagę, że nogi są napuchnięte

To pewnie przez ciężar bo wiadomo przybieranie na wadze, rosnący brzusio więc nóżki mogą puchnąć. A stosujesz jakieś kremy na puchnięcie? Wiem, że są jakieś... Może one pomogą, dadzą ulgę?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja mam termin na 20maja ale tak z cichacza sobie marze o 6maja :D... tak jak moja babulenka :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: To pewnie przez ciężar bo wiadomo przybieranie na wadze

No pewnie. Do tego mam żylaki ;)
    katarzynah1987: A stosujesz jakieś kremy na puchnięcie?

Lioven dla kobiet w ciąży. Pomaga :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ale się dzisiaj nie wyspałam... Mój kot chyba lepiej się poczuł bo od rana łaził mi po twarzy i podgryzał mnie w nos :wink:
    Na dzisiaj mam ambitny plan ugotowania obiadu i lece na długi spacer.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja też słabo. R. był na nocce od 19:30 do 4 i jakiś niespokojny sen miałam.... do tego wstawałam siku co ok. 2h :neutral::bigsmile:
    --
  8.  permalink
    Jeżeli nikt grudniowy nie jest to Wasze dzieciątko to na prawdę najcudowniejszy, wyjątkowy dar w tym wyjątkowym czasie... Co ja bym dała, żeby były już święta... To będą nasze drugie, wspólne z Piotrem... Potem czas ślubów - najpierw kuzyna mojego, dwa tygodnie później nasz. A nasza druga rocznica będzie w lutym... Także my też Talinko całkiem świeży jesteśmy. :smile: A w marcu... Ach... :smile: (Jak to moja mama ostatnio ujęła pytając koleżankę o termin porodu: To kiedy Edyta krzyczysz?) :smile: ... krzyczymy
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    My nie jesteśmy po ślubie :tongue: a razem już niemal 5,5 roku :wink:
    katarzynah1987: To będą nasze drugie, wspólne z Piotrem...

Nasze właściwie trzecie, bo wcześniej ja miałam Wigilię u siebie - R. u siebie. OD 3 lat mamy dwie wigilie. U mnie - później u R. :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ja w nocy nie wstaję do toalety ale czasami w ciągu dnia jak mnie mały kopnie w pęcherz to muszę zaciskać nogi i pędem do łazienki:wink: Komicznie to wygląda, ale co zrobić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    carottka: ale czasami w ciągu dnia jak mnie mały kopnie w pęcherz to muszę zaciskać nogi i pędem do łazienki

jak mi Mała usiądzie to nie dość, że szyjka kłuje to jeszcze pęcherz mam pełny jakby miał eksplodować. Siadam na kibelku - a tu.... tylko troszkę, oszzz :fierce:
    byliśmy wczoraj z R. w Gdańsku no i oczywiście musiałam zaliczyć toaletę. Byłam pewna, że mam peeełen pęcherz. Poleciało troszkę. 1,50 zapłacone. R. się później śmiał, że mogłam pani powiedzieć, że "ja tylko na troszkę" - to może by taniej policzyła :devil:
    --
  9.  permalink
    nessie: tak jak moja babulenka :)

Moja babcia też jest z 6 maja. :smile: Z maja też moja mama, Piotra mama, moja kuzynka, Piotra siostrzenica. I w ogóle dzień matki także u nas intensywny miesiąc. :smile:

Ja sobie tak a propo mojego terminu, który jest na 26 marca to myślę, że maluszek mógłby przyjść na świat nawet i 9. marca czyli w moje urodziny. :smile:

Talinka: No pewnie. Do tego mam żylaki ;)

Powiem Ci Talinko, że ja mam takie kreseczki na udach, widoczne naczynka jakby i pewnie o zagrożenie żylakami przez to tym bardziej, że u mnie to rodzinne. Moja mama ma i ciocia jedna ma. I pewnie reszta ciotek ma podobnie także tego. :devil: Ale co tam. Niech będę te kreski na nogach, nic na to nie poradzę ale ale obiecałam sobie, że po porodzie będę pracować na to aby wrócić do dawnej figury - żeby ciałko było jędrniutkie i wtedy te kreski będą mi "wisieć i powiewać, o!" Ciekawe jak będzie z rozstępami u mnie. Tyłek to mam posiany ale to już od dawna. Ciekawe co wyniknie na brzuchu...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja mam pajączki i żylaki. Pajączków wysypało mi teraz masę (miałam tylko jeden pod lewym kolanem) - żylaki się po prostu powiększyły i są bardziej dokuczliwe. U mnie to też rodzinne. Mama ma nogi obsypane pajączkami - babcia ma żylaki. We mnie się skumulowały złe cechy :cool::bigsmile::confused:
    Rozstępów z kolei nie ma ani babcia ani mama - a mnie posiekało. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    btw. chciałam się pochwalić, że wczoraj w Tesco dorwałam coś typu Teo-gatek :devil: 4 pary za 25zł. Weszłam w roz. 42 :devil: jestem w szoku :smile:
    --
  10.  permalink
    Talinka: a razem już niemal 5,5 roku :wink:

Ach, napisałaś rocznicę a ja na opak zrozumiałam, że pierwszą. :smile:
    To my jesteśmy świeżutcy bardzo. :smile:
    Mi się marzy już taki czas, że my będziemy organizować Wigilię i zapraszać bliskich do nas. Teraz to w grę nie wchodzi, ale w przyszłym roku z naszym maluchem to bardzo możliwe... Chciałabym bardzo. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mnie to nie kusi - jakoś nie lubię takich spędów rodzinnych :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    katarzynah1987 Moja babcia też jest z 6 maja
    haha u mnie z maja tylko babcia ... pol rodziny mam z lipca.. doslownie co 2 dni ktos swietuje :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: Mnie to nie kusi - jakoś nie lubię takich spędów rodzinnych

ja tez nigdy nie lubialam ... ale od 4lat na Wigili w Polsce nie bylam :( i pewnie w tym roku tez sie nie uda :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aaa no to co innego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpsycho_patka
     permalink
    nessi mnie tam juz wszystko jedno czy spedzam wigilie tutaj (uk) czy w polsce...byle nie tak jak rok temu w hotelu w Monachium (z podowdu opadow sniegu zamkneli lotnisko we Frankfurcie, z ktorego mielismy lot do Katowic)....do tego linie lotnicze zgubily nasz bagaz :(a na dokladke trafililsmy do hotelu o porze kiedy nawet kuchnia byla zamknieta...dziecko mi plakalo ze glodne a do kupienia tylko paczki (2 ostatnie) i piwo.....:/ teraz to juz z tego sie smieje...ze niezapomniana wigilia ...ale wtedy wcale do smiechu mi nie bylo....
    tak sobie mysle ze zycie mi chcialo pokazac ze moze sie zdarzyc cos gorszego niz swieta w uk :))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    łoł :shocked:
    ja zawsze myślałam, ze takie sytuacje to tylko na filmach :surprised:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.