Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeNov 13th 2011
     permalink
    karinazosia
    gdzies czytalam ze cieple mleko i ... arbuz (to chyba od teorki)
    bahel: Kurcze, to może coś źle ze mną? Ostatnia prosta już...a u mnie ledwie co na majciochach...:(

ja nigdy nie mialam mokro.... nawet jak swietowalam 18nastke ...
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    No to się już nie nakręcam :)

Idę sobie poleżeć bo mi słabo :/

Dobrego wieczorku i przespanej nocy!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    bahel dziekuje i nawzajem spokojnego wypoczynku :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bahel - dobrej nocy! I ciesz się, że nie masz wodospadu, bo to nic przyjemnego :( Ja miałam schizę, że mi wody ciekną ;) Na szczęście przytomny gin wyprowadził mnie z błędu...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 13th 2011 zmieniony
     permalink
    ANULA a właśnie, że będę pisać o !!
    się namęczyłam tyle samo co Wy więc tego :devil::devil::devil::devil::cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:
    troszkę Was podrażnię a co ! :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    The_fragile: Bahel - dobrej nocy! I ciesz się, że nie masz wodospadu, bo to nic przyjemnego :( Ja miałam schizę, że mi wody ciekną ;) Na szczęście przytomny gin wyprowadził mnie z błędu...

ja ostatnio myślałam tak samo więc Cię rozumiem!! i też byłam u gin akurat na wizycie i wszytsko jest ok:)

co do terminu to mi też bez różnicy tylko tyle że cała garderoba do wymiany no bo zima nam bedzie towarzyszyć cała ciąże
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    chorera a jak tak siedzac przy kompie i ogladajac tv ... pol blachy placka wpierniczylam!!!!!! !:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    eeee 29 to do starości Ci daleko :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A ja wróciłam z ostatniego mojego pobytu w górach w dwupaku.
    Noc ostatnia miałam nie przespaną, w ogóle od 3 dni czuję ból kości łonowej, dodatkowo w nocy brzuch mi stwardniał. A co prezentów w tym roku to niestety ale odpuściliśmy i nie kupujemy nikomu nic bo ja nie mam głowy do tego teraz a tym bardziej że pewnie i tak te prezenty trafiły by do obdarowanych dopiero po Nowym Roku.
    W najbliższy piątek u mawiam się na pierwsze ktg i do okulisty .
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 14th 2011
     permalink
    Hej dziewczyny! Czy któraś z Was miała taką dolegliwość, że budził ją ból kolan w nocy? No bo mnie po raz kolejny obudził jakieś 2 godziny temu i do tej pory bolą :(((

Sabakuma: A ja wróciłam z ostatniego mojego pobytu w górach w dwupaku.

I jak było? O takich pobytach to ja tylko śnię ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    madrill: Czy któraś z Was miała taką dolegliwość, że budził ją ból kolan w nocy?

Ja tak mam... Ale lekarz olał sprawę. Może to normalne? A może brak wapna lub magnezu?
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Talinka: eeee 29 to do starości Ci daleko :devil:

W moim przekonaniu już nie tak daleko... :wink: Tym bardziej, że w "młodości" sobie szalałam i mój organizm tak naprawdę jest trochę starszy - tak stwierdził lekarz.

Przynajmniej sobie poszalałam :cool: Teraz już mogę być odpowiedzialną matką 1 lub ewentualnie 2 dzieci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    A Wy dziewczyny co, śpicie? No bez jaj! Wstawać i pisać! :devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe ja nie śpię już od 6-30 jak co dzień:P:P
    a ja mam dziś spuchniete ręce buuuu drętwieją w nocy dziady jedne....no i już psychicznie szykuje się na środowe badanie glukozy a boje się strasznie....
    --
    •  
      CommentAuthormarta50000
     permalink
    Witam o poranku!!!
    A ja znowu musze leżec, bo plamienia powrocily i to mocniejsze!!!:cry:
    W czwartek bylam na wizycie i dzis znowu musze isc, myslalam ze ta ciaza bedzie spokojna tak jak poprzednia a tu niestety!!!:cry:Piszcie jak najwiecej zebym miala co czytac!!!Milego dnia:neutral:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Marta a bierzesz lutkę lub dupka?? i w którym jestes tyg? no to czeka Cię leżakowanie no i koniecznie do lekarza
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bahel: W moim przekonaniu już nie tak daleko...

eee, pie*rzysz :bigsmile:

witam z rana :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hello :bigsmile: ciężko nadążyć po paru godzinach

te co maja leżeć - maja leżeć :smile:

te co mają rodzić - wynocha rodzić! :wink::devil:

te co wymiotują jak sie schylaja do lodówki - maja sie nie schylac do lodówki :wink: a tak serio, ja nie wymiotowałam w ciąży w ogóle ale takie cofki czy ulewanie pare razy prawie "w locie musiałam łapać" także współczuję, co do zgagi, nie mam, dziekuje nie zamierzam mieć :bigsmile: wiem, że gaviscon można w ciąży, poza tym dziewczyny tu pija mleko, jedzą arbuzy (na to juz chyba za późno) każda ma swój sposób

co do wieku - to przepraszam, ale ja tu jestem najstarsza pierwiastką!... jak ja miałam 29 lat... :devil::devil: ho ho ho :devil: ale juz się wyszalałam, napracowałam, wytańczyłam, nabywałam, także... pora na pogodna jesień :devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    KARINAZOSIA ja miałam straszne zgagi nawet kilku dniowe na samym początku, nie mogłam spać w nocy. Ja jadłam migdały i troche pomagało i od czasu do czasu zrobiłam 2 łyki coli albo pepsi. potem moja pani gin.. przepisała mi Prenatal Complex który służy złagodzeniu objawów. faktycznie ustały mi nudności i zgaga czasem pojawia mi sie metaliczny smak w ustach ale już teraz bardzo rzadko.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    bahel: Tym bardziej, że w "młodości" sobie szalałam i mój organizm tak naprawdę jest trochę starszy - tak stwierdził lekarz.

Czy mogłabyś rozwinąć temat, bo mi się wydaje, że też nieźle szalałam w młodości i zaastanawiam się co lekarz miał na myśli???
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sara32: Czy mogłabyś rozwinąć temat, bo mi się wydaje, że też nieźle szalałam w młodości i zaastanawiam się co lekarz miał na myśli???

tak tak! prosze o rozwinięcie wątku :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dziewczyny wypiłam to mleko wczoraj, męczyło mnie strasznie, później zwymiotowałam i samo przeszło. Współczuje mojemu Wojtkowi, co on ze mną ma :cry:
    Czekałam na ten drugi trymestr jak na wybawienie,bo myślałam,że te wszystkie dolegliwości się skończą a tu d... pa.
    -- [url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bahel, haha, to tak jak ja - wyszalałam się, a teraz mogę być mamą stateczną (no dobra, może nie całkiem) i odpowiedzialną ;))) Bahel, rozwijaj wątek, może być ciekawie :)

O, Kasia, Ty też przed badaniem glukozy? Ja też się trochę boję... Na razie odstawiłam słodycze, a za tydzień owoce, żeby mi ten cukier nie skakał... Nie wiem, czy to coś da, ale...

Marta50000 - trzymam za Ciebie kciuki, leż, odpoczywaj!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: pora na pogodna jesień

ha ha ha padłam :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    mój mąż stwierdził że ja to po ciaży to będę się super nadawać na kierownicze stanowisko :devil: także luzik :-)

co do zgagi ja mam gasec na receptę i nareszcie odkąd go wzięłam (raptem 5 tabletek) czuję że żyję :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Mnie męczyła zgaga jeszcze zanim sie dowiedziałam że jestem w ciąży w sumie to był pierwszy objaw a w 4tc sie rozkręciło na maxa prawie płakałam z powodu tej zgagi:confused: ale jak zaczełam brac te tabsy to zaczelo mi przechodzic najgorzej było w nocy bo w dzien to jakoś sie ratowałam. Ja jestem bardzo drobna bo mierze 1,55m wzrostu i przed ciążą ważyłam 44-45kg ponoć moja macica byla nieco mniejsza niż u przecietnej kobiety (to sa słowa gin..) a jak zaszłam w ciąże to zaczeła mi macica rosnąc jak u każdej kobiety w ciąży i prawdopodobnie żołądek bardzo wysoko sie podniósł stąd niby u mnie były bardzie dolegliwości wszystkie od żołądka, nie wiem czy tak jest faktycznie w każdym badx razie ciesze sie że juz prawie ich nie mam:wink:

Czekałam na ten drugi trymestr jak na wybawienie,bo myślałam,że te wszystkie dolegliwości się skończą a tu d... pa.

Moja koleżanka jest w 22tc i wymiotuje jak kot!!!! także chyba to raczej nie jest reguła:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    No nic jakoś to wytrzymam dla mojego Groszka :)
    -- [url
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    dziewczyny ale na prawdę nie ma co się za przeproszeniem umartwiać z tą zgagą tylko mówić lekarzowi i już ! oni na prawdę wiedzą jakie tabletki przepisać żeby nam pomogły a nie zaszkodziły dziecku - ja to żałuję że w sumie dość późno się poważniej zaczęłam skarżyć na taką zgagę lekarzowi
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja powiedziałam od razu niby ale tabletki zaskoczyły tak za jakies pare dni biore je do tej pory bo to też witaminy można je brac przez cała ciąże i podczas karmienia.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja mam wieczorami i po prostu staram sie nie jestś po 18 a jak już mi nie chce przejść to renni pani mi pozwoliła ale to na razie wzięłam półtorej tab staram się sobie jakoś radzić
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Witam się i uciekam na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia! :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja niecierpliwie czekam na usg na którym dowiem sie czy to chłopczyk cy dziewczynka... choć oczywiście najważniejsze aby było zdrowe i jeszcze nie dawno nie zależało mi aby wiedziec a teraz bardzo czesto o tym myśle:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no ja nie moge się doczekac czwartkowego usg, ile mój klocek wazy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta50000
     permalink
    Marta a bierzesz lutkę lub dupka?? i w którym jestes tyg? no to czeka Cię leżakowanie no i koniecznie do lekarza

Ja mam 7t3d ciazy i biore duphaston!!!Leze i leze, nawet syna do przedszkola nie prowadze tylko siostra go zabiera, doslownie nic juz nie robie poza sikaniem i ogladaniem tv. Tak poza tym to zastanawiam sie czy moze te plamienie przez to ze w tym czasie mialabym miec miesiaczke?Jest to prawdopodobne ?
    Ja przy pierwszej ciaży mialam zgage przez 3 miesiace a teraz nie mam z tym problemu wiec nie wiadomo od czego to zalezy, ale wtedy pomagalo mi wlasnie mleko!
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Justa, a kiedy masz to usg?

Współczuję Wam z tą zgagą, nie lubię tego, ale na szczęście jeszcze mnie nie dopadła...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    U mnie moja gin zasugerowała mi że najprędzej dowiem sie dopiero na usg prenatalnym które mam 22.12 bo tam maja lepszy sprzęt. Jakoś musze wytrzymac:wink: Ważne zeby teraz ta moja szyjka sie już nie skracała....:confused:
    Witam się i uciekam na pierwsze zajęcia ze szkoły rodzenia! :wink:

To powodzenia:wink: i dobrej zabawy
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ja już "prawie" zdrowa :bigsmile: katarzę jeszcze okropnie i kaszlę czasem, ale ogólnie jest ok!!

i ciśnienie super - 120/76 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    marta50000: czy moze te plamienie przez to ze w tym czasie mialabym miec miesiaczke?Jest to prawdopodobne ?

jest możliwe, ale pewności nigdy nie ma. w obu ciążach plamiłam. pierwsza zakończyła się tragicznie - ta trwa sobie bez problemów :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    a ja już "prawie" zdrowa :bigsmile: katarzę jeszcze okropnie i kaszlę czasem, ale ogólnie jest ok!!

i ciśnienie super - 120/76 :devil:

No to dobrze:wink: teraz musisz nabierac sił bo juz coraz bliżej....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Justa2586, niech mnie dziewczyny poprawią jeśli się mylę, ale 15 tydzień to może być jeszcze ciut za wcześnie by na pewniaka poznać płeć.

Glukozy dziewczyny się nie bójcie, nie jest wcale taka straszna. Ja wypiłam ją bez problemu, fakt lubię słodycze:smile:

Anula, Ty i jesień życia.....taaaaaa:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 14th 2011 zmieniony
     permalink
    O Justa, to będziesz miała prezent pod choinkę z tą płcią :)

Viicki - ja się tam samego picia nie boję, boję się wyników ;)))
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa2586, niech mnie dziewczyny poprawią jeśli się mylę, ale 15 tydzień to może być jeszcze ciut za wcześnie by na pewniaka poznać płeć.

Dlatego moja gin powiedziała że najpredzej 22.12 wtedy bede w 20tc i usg bedzie robione na lepszym sprzecie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    O Justa, to będziesz miała prezent pod choinkę z tą płcią :)

No bardzo bym chciała, mój M tez na to czeka:wink: wczoraj wybieraliśmy imiona i mamy problem z imieniem dla dziewczynki...
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Viicki: Glukozy dziewczyny się nie bójcie, nie jest wcale taka straszna. Ja wypiłam ją bez problemu, fakt lubię słodycze

ja tez lubie slodycze, ale pod koniec picia (ilosc plynu byla calkiem spora, na pewno 0,5l) zrobilo mi sie niedobrze...
    ostatni lyk bylo ciezko przelknac... ale dalam rade! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    justa2586: teraz musisz nabierac sił bo juz coraz bliżej....

Noooo :wink:
    --
  1.  permalink
    karinazosia jeszcze o tej zgadze, bo ja też miałam po wymiotach, a w II trym miałam wymioty najczęściej po otwarciu lodówki:) ja jeszcze piłam zaparzone siemię lniane, ale Renni polecam:) cola też dobra, ale odgazowana
    teraz mam stolce biegunkowe, nie wiem dlaczego, ale wolę to niż zaparcia, tak się zastanawiam, czy nie po mleku, bo jestem alergikiem
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Viicki:
    Glukozy dziewczyny się nie bójcie, nie jest wcale taka straszna. Ja wypiłam ją bez problemu, fakt lubię słodycze:smile:
    The_fragile: Viicki - ja się tam samego picia nie boję, boję się wyników ;)))

tak plamienie może być w czasie spodziewanej @ ale każde ttzeba kontrolować u lekarza!

ja też glukozę wypije bez problemu

ale wyników się boje tym bardziej że od ok tyg jak zjem coś słodkiego to dopada mnie zmęczenie;/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: teraz mam stolce biegunkowe

a może się oczyszczasz? powoli, he he :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hihi, Justa, to mamy odwróconą sytuację - my dla dziewczynki mieliśmy, a z chłopcem nadal problem ;)))

Kasia, ja też tak mam! I ogólnie śpiąca jestem... Nie wiem, czy sobie tego nie "wmawiam" w jakiś sposób, wiesz o co mi chodzi? Że się nakręcam przed tym badaniem...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    dobra, idę do miasta
    do zaklikania :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.