Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 15th 2011
     permalink
    Trzymam kciuki Kasia! A wyniki masz tego samego dnia? Ja dopiero za tydzień idę, więc jeszcze trochę się "psychicznie" pomęczę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no mam yego samego dnia bo mam wgląd w internecie!! nie zniosła bym czekania!!! no pewnie bedę miała zarwana noc zawsze jak mam wiztye u gin czy co kolwiek to nie umiem spać!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, chociaż to dobre! A z tym spaniem to mam podobnie, szczególnie jak wizyta rano...

Spróbuję się przekimać, bo Młody się uspokoił...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to idź korzystaj moja mała na razie wałczy z pępkiem i pęcherzem:D
    --
  1.  permalink
    Czesc dziewczynki!
    Ja dzis mam drugie spotkanie z polozna.
    Moj maly rusza sie prawie zawsze jak ja siadam lub sie klade! Uwielbiam to uczucie!!! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    The_fragile: czy tylko ja nie śpię?

Nie tylko :) Ja nie śpię od 5. I tak dzień w dzień... Heh :(
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ja dziś w ogóle słabo spałam :sad: budziłam sie co 2 godz i przewracałam z boku na bok, mała tez nie spała bo wierciła sie razem ze mną :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też uwielbiam i też przeważnie jak leże i siedzę ale potrafi i kopać mnie jak łazęguje :D:D myślę że im będzie większa tym będę częściej czuła w czasie zakupów jak ona o sobie tam przypomina:D:D aha no i jak się maluje to ona wariuje czyli dziewczynka pełna parą:D
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Dzień dobry, trzy bobry:devil: A ja lece wlasnie z kocurem na kontrole do weterynarza. Trzymajcie kciuki, zeby nie musial miec operacji na lapke! Dzieć kopie od rana i tak śmiesznie mi brzuch faluje, że siedzę i patrzę jak urzeczona:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Trzymamy kciuki za kota :wink:

Moja kopie najwięcej jak jestem aktywna. Kiedyś było na odwrót. Dziwne dziecko - to po matce :wink: Od rana jeszcze nic nie jadłam, bo najpierw badania, potem zakup pokarmu, teraz siemię lniane wypiłam i za chwilę żelazo...a dopiero pół godziny później śniadanie. Maskara jakaś :confused: Karolina wyżarła już wszystko z wczoraj i się dobija, że głodna :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no nie dziwie jej się:D:D:D ja właśnie nie wiem jak ja jutro przy tej glukozie beż jedzenia wytrzymam od pierwszych tyg śniadanko nie jest później niż o 7rano a to do 10 będziemy siedzieć i myśleć o jedzeniu:D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Cześć Dziewczyny jak tak czytam o tych ruchach i kopniakach Waszych pociech to tak strasznie już bym chciała poczuć ruchy mojej Kruszynki:bigsmile: jak sie Was czyta to az sie czuje jakie to wyjatkowe musi być i cudowne:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Elo Wam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    justa2586: jak sie Was czyta to az sie czuje jakie to wyjatkowe musi być i cudowne:wink:

A jest i wyjątkowe, i cudowne... A czasem bolesne ;) Ja się zastanawiam jak się odzwyczaję od tych kopniaków jak ona będzie już na świecie ;) Będzie mi brakowało...Heh
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no już nie długo poczujesz jeszcze 3 4tyg i zobaczysz jak fajnie maleństwo puka:):)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    kasiakuzniki: śniadanko nie jest później niż o 7rano a to do 10 będziemy siedzieć i myśleć o jedzeniu:D

No ja właśnie odliczam - jeszcze 8 minut ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja jak teraz czasem chce mi bokiem wyjść to nie jest za fajnie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    A moja mała Mi znowu zaczęła dzień od czkawki-nienawidzę tego i mimo, iż wiem, że Ją to nie boli ani nie męczy to nic miłego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    bellybaby: Mi znowu zaczęła dzień od czkawki-nienawidzę tego

No ja też nie lubię :(

Ok, idę jeść! :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Ok, idę jeść! :D

Ja właśnie zjadłam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja właśnie jem pomarańczkę:)
    --
  2.  permalink
    Witam:) ja też nie lubię jak mała ma czkawkę;0
    wiecie, ale faktycznie nas te dzieciory w brzuchu obżerają, bo ja wpierniczam ile wlezie, zwłaszcza wieczorem, a w moczu mi wyszły ketony na plus, a to znaczy, że organizm głodny jest (bo cukrzycy nie mam)
    a moja wychodzi Talinka przez pępek:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihiihi też śmiesznie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    moja tez przez pepek się pcha :smile:

czkawka może byc wkurzająca jesli się przeciąga i przeciąga i przeciąga.... też mnie to wkurza
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny, ja też po śniadanku już. Na razie skromnie 2 banany i kubek kakao. Mam ochotę na cytrusy (pomarańcze, mandarynki) ale nie wyjdę do sklepu bo dopiero co przechodziłam katar i wolę się nie narażać jeszcze przez dzień, dwa.

Dziewczyny, mam pytanko co do twardnień brzuszka. Ja mam wrażenie, że praktycznie na okrągło mam twardy!
    Jak stoję, chodzę twardy, jak leżę także. Mówiłyście kiedyś o twardych brzuchach i porównywałyście, że twardy jak kamień. Ja niby mam tak, że jak przycisnę palcem to gdy stoję, chodzę "zagłębię" palec gdzieś na max pół cm. Gdy leżę to twardzioch chyba nawet bardziej... Nie wiem co mam o tym myśleć... Jak siedzę to jest miększy...
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    katarzynah1987: Dziewczyny, mam pytanko co do twardnień brzuszka. Ja mam wrażenie, że praktycznie na okrągło mam twardy!

Ja bym to skonsultowała z lekarzem...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeNov 15th 2011 zmieniony
     permalink
    katarzynah1987: Dziewczyny, mam pytanko co do twardnień brzuszka. Ja mam wrażenie, że praktycznie na okrągło mam twardy!
    Jak stoję, chodzę twardy, jak leżę także. Mówiłyście kiedyś o twardych brzuchach i porównywałyście, że twardy jak kamień. Ja niby mam tak, że jak przycisnę palcem to gdy stoję, chodzę "zagłębię" palec gdzieś na max pół cm. Gdy leżę to twardzioch chyba nawet bardziej... Nie wiem co mam o tym myśleć... Jak siedzę to jest miększy...
    --

wiesz co ja jak stoję to też mam twardy brzuch ale już wiem że twardnienie macicy i tak czuć tzn jak by się w kamień robiła taka kulka bezbolesne całkiem.... a tak to poprostu mam napięty brzuch no taki nie bedzie mięciutki jak przed ciążą przeciez macice juz mamy większe:)
    --
  4.  permalink
    bahel: Ja bym to skonsultowała z lekarzem...

Mówiłam o tym lekarzowi, przepisał mi Luteinę. Ale brzuszek nadal jest napięty, twardawy...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    katarzyna1987- a łykasz magnez???
    --
  5.  permalink
    Oj nie... A magnez to na skurcze łydek, tak? Bo mnie jak na razie nie dotyczą...
    --
  6.  permalink
    Na wszystkie skurcze, nie tylko łydek! Ja łykam rano i wieczorem MagneB6
    --
  7.  permalink
    A ja dwie godziny temu bylam w sklepie i zemdlalam. Ocknelam sie kilka monut pozniej jak siedzialam na podlodze i jacys ludzie robili mi zimny oklad na karku. Masakra. Pamietam, ze stalam przy kasie i nagle zrobilo mi sie goraco i jakbym zaczynala slepnac, potem juz pamietam, ze sie obudzilam...
    Mialyscie tak?
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Magnez jest dobry na wszystkie rodzaje skurczów, warto aby to był lek Magnez a nie suplement diety!
    Katarzynah łykaj nospę, i jeszcze raz powiedz lekarzowi, że sama luteina nie wystarcza. Pewnie każe łykaż jeszcze nospę forte
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katarzynah - pamietam jak ja kiedys o tym czytałam i bałam sie że przegapię twardy brzuszek, ale jak jest twardy to naprawdę jest czuć że to skurcz
    wtedy magnez i nospe, ale koniecznie powiedz lekarzowi, so inne leki na recepte zamiast nospy no i w ogole inne wspomagacze
    mozesz miec juz krotkie skurcze, ale one musza byc krotkie, jesli to trwa za dlugo to niedobrze, a czujesz dziecko wtedy?
    mnie w tej chwili lapia takie skurcze raczej wieczorem i to jesli sie zmecze, jak bedziesz odpoczywac to powinno byc dobrze, ale może być różnie
    tak czy siak, pogadaj z lekarzem koniecznie
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    biedronka: Mialyscie tak?

Niestety zdarzyło mi się właśnie w okolicach Twoich tygodni, co prawda nie zemdlałam ale ze 2 razy było blisko, bo miałam ciemno przed oczami i zaczęło mi piszczeć w uszach, no i w momencie oblał mnie zimny pot i jednocześnie czułam, że się pocę..... dziwne uczucie.... dobrze, że zawsze był ktoś obok...
    Muisz uważać, bo jak raz ci się to zdarzyło to może i kolejny, unikaj zaduchu
    --
  8.  permalink
    No wlasnie mialam takie uderzenie goraca i potem juz zaczelam nic nie widziec i koniec. Wczesniej bylam z psen na spacerze wiec ciesze sie, ze stalo sie to w sklepie a nie na ulicy gdzies... Dzis mam spotkanie z polozna, pogadam z nia o tym,....
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    No ja też się przyłączam i trąbię na około: TWARDNIENIA NAWET BEZBOLESNE raczej trzeba eliminować bo mogą wpływać na skracanie i rozwieranie szyjki! więc jeśli Ci lutka nie działa to koniecznie o tym mów! Mi gin mówił że jak brzuch się stawia tak kilka razy na dzień max. kilkanaście sekund i bez bólu to jest luz ale jak częściej to już niezbyt.... faktycznie warto magnez! i to w konkretnej dawce. a jak nie pomaga to trzeba się wspomóc lekami.
    Dziewczyny nie bójcie się bardzo tej glukozy! To naprawdę nie jest straszne:wink: ja poprosiłam pielęgniarkę i rozpuściła mi ją w małym kubku w sumie dało się to wziąć dzięki temu na kilka dużych łyków. Aaaa... i zapytajcie jak to z tym wciskaniem cytryny u Was - bo u nas robią jakąś tam metodą że cytryna może trochę zachwiać wynik.
    --
  9.  permalink
    Biedronka11: Mialyscie tak?

Tak jak opisuje Ewelinda, tak miałam stojąc przy kasie w supermarkecie. Było już na prawdę blisko. Już nawet nie słyszałam co mówiła do mnie kasjerka, zdążyłam spakować zakupy, wydała resztę i doszłam do ławeczki na przeciwko kas. Na szczęście obeszło się bez omdlenia... Ale strachu się najadłam...

Anula, oj trochę się nastraszyłam czytając to, co napisałaś. Ja nie wiem czy to skurcze. Żadnego bólu nie odczuwam. Lekkie napięcie i wrażenie, że brzuszek twardawy. Pytasz czy czuję wtedy dziecko, to zależy bo tak na prawdę nie czuję ruchów dziecka regularnie. Dziewczyny mówią, że jest jeszcze za wcześnie aby były ciągłe i regularne. Magnezu nie łykam, ale dziś zakupię i zacznę.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    te skurcze nie bolą, a o dziecko pytam bo gdy skurcz (bezbolesny twardy brzuch) sie przedłuża dzidzius się nie rusza, bo są słabe przepływy i po prostu jest niedotleniony
    nie chce cie straszyć, ale nie można tego lekceważyc i rozumiem, że ciężko odróżnic na poczatku twardy brzuszek, ale ja już teraz wiem, ale biore leki, więc sa one krótkie i kilka dziennie
    kiedys trzymał mnie 2 godziny, leciałam do gin (a mam 50km) i powiedział że 2 h to zdecydowanie za długo
    także obserwuj sie i pogadaj z gin
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    magnez możesz brac codziennie, nawet jak ci przejdzie, ale doraźnie nospe bierz, chyba ze lekarz zaleci inaczej
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    to ja jestem naprawdę jakaś szczęściara, że tych twardnień nie mam albo jestem na tyle sierota, że ni potrafię ich wyłapać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    raczej szczęściara :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Talinka jak byś miała to byś raczej poznała, ja do tej pory (23t.c.) miałam co prawda tylko 3 razy i to po jakiś 10 sekundach wszystko zniknęło ale jednak poczułam, że to to. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no oby :bigsmile:

zresztą jakby to były twardnienia to pewnie z szyjką by się coś działo, a tu nic :wink:
    --
  10.  permalink
    Kurczę... To się boję... To niedotlenienie. To brzmi strasznie. Ja anula naprawdę mam wrażenie, że taki twardawy brzuszek mam nie 20 minut, nie 2 godziny ale cały dzień... Może to faktycznie jest tak jak napisała kasiakuzniki, że powiększona macica jest to brzuch nie jest miękki jak kiedyś...

Ponadto ja zanim zaczęłam ćwiczyć brzuszki, owszem miałam "miękawy" brzuszek ale po serii brzuszków, które kiedyś namiętnie robiłam miałam twardy brzuch bo mięśnie wypracowane... Już nie wiem co myśleć... :sad: Zaczęłam się bać.

Ten magnez kupię dziś. I nospę chyba też. A można ją brać nawet wtedy jak ten twardy brzuszek to nie ze względu na skurcze tylko po prostu taki mam?
    --
    •  
      CommentAuthorfeel
     permalink
    Hej Biedronko mi się zdarzyło czasem zemdleć i miałam właśnie tak samo, że przestawałam widzieć i słyszeć. Jeżeli tak się dzieje należy szybko położyć się na ziemi i nogi i ręce do góry, wtedy jest duża szansa że uniknie się omdlenia
  11.  permalink
    Talinka: to ja jestem naprawdę jakaś szczęściara, że tych twardnień nie mam albo jestem na tyle sierota, że ni potrafię ich wyłapać :devil:

Ja też Talinka nie wiem czy to są twardnienia czy nie. Z szyjką też kłopotów nie ma bo lekarz nic mi nie mówił o tym, żeby się skracała czy coś...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no to może ty masz po prostu silne mięsnie, naczytałaś się o naszych twardnieniach i doszukujesz sie objawów :bigsmile:
    jak jest skurcz to macica jest twarda jak kamien i czujesz dokładnie jej zarys, oddziela się jakby od reszty
    może nie panikuj
    nie wiem naprawdę, wydaje mi sie raczej, że niemożliwe że był twardy cały czas, że czułabyś jak się spina i rozluźnia...
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A ja dziś mam dzień smaków prawie jak w I trymestrze, najwidoczniej zbliżam się do porodu bo jadłabym bez ładu i składu i tak dziś : śledź w śmietanie zagryziony bułeczką po 5 minutach dwa kawałki babki piaskowej a na koniec znalazłam ogromną czekoladową bezę :shocked:

Co do ketonów Hawaranku w moczu mogą również wyjść kiedy jadłaś 24h wcześniej np. ogórki marynowane .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja kupiłam dla malucha tą wodę morską do nosa, a że teraz mam katar to.... wypróbowałam na sobie! I działa genialnie! Miałam do tej pory gęsty katar, zatykający... po tej wodzie morskiej - normalny, rozrzedzony :bigsmile: i mogę oddychać! :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.