Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 8th 2007
     permalink
    mam za soba kiepska nocke, brzuchol mnie bolal, maluch sie wiercil i ogolnie jakos tak mi zle i placzliwie bylo... teraz koncze sniadanko i w droge, musze zawiezc do szpitala mocz na badanie i skoczyc na oddzial laryngologiczny i do poradni anestezjologicznej zeby zapisac mala na wyciecie 3migdalka... wszystko byloby w porzadku gdyby nie to ze czeka mnie zaliczenie 7 pietraw szpitalu, panicznie sie boje wind, jezscze z mezem to moze bym wsiadla ale sama za nic, mam nadzieje ze wysilek nie zaszkodzi malenstwu ale nie mam innego wyjscia a pozniej jeszcze musze do skarbowki isc odebrac zaswiadczenie o dochodach bo maz pracuje dluzej niz US a nie ma z pracy sie jak wyrwac ale to pewnie tak po 14tej zrobie bo nie chce przedobrzyc z samego rana... najpierw musze zobaczyc jak bede sie czula fizycznie po zaliczeniu 7 pietra...
    milego dnia babeczki
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    cześć dziewczyny!
    czy myszorka żadnej z was nie dawała znaku życia, coś mi się wydaje, że jest już w szpitalu i tuli swoje maleństwo!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Ja też odrazu tutaj zaglądam bo już nie mogę się doczekać wiadomości od Myszorki. :bigsmile:
    Iwa mnie też się wydaje to co tobie hihihii:wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMay 9th 2007
     permalink
    Sprawdzałam telefon smsów od Myszorki brak!
    Ja usg dopochwowe mialam dłużej niż do 12 tyg chyba chodziło o to że lepiej widać....
    --
  1.  permalink
    witajcie,ja mam wizyte w 12 tygodniu to Wam potem opowiem jakie mi robił usg.dzisiaj mnie głowa boli a jedyne co moge wziasc to apap a on mi nic nie pomaga prawie.dzisiaj mam wolne wiec planuje troszke zajac sie soba.

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    no to wyglada na to ze Myszorka nie dotarla dzisiaj do pracy... miejmy nadzieje ze cos zaczelo sie juz dziac i moze wlasnie w wannie sie moczy :)

ja pokonalam 7 pietro chociaz powyzej 5 zaczely sie 'schody' zziajana zdyszana ciut nie tuwimowska lokomotywa ale sie nie dalam, lekarka sie smiala ze w ten sposob moglam urodzic i trzeba by mnie na porodowke transportowac migiem i ja sobie pomyslalam ze kurde miala racje. no ale wiecej sie tam za czasow ciazowych nie wybieram ;) w skarbowce nic nie zalatwilam bo przy okienku okazalo sie ze nie mam dowodu osobistego!!! bylam przekonana baaaa ja nawet pamietam jak wlozylam go do portfela i jakie bylo moje zdziwienie jak zamiast dowodu ujrzalam tam.... wizytowke fryzjerki nie wiem jak ja to wykonalam ale grunt ze czeka mnie jeszcze jedna eskapada!!! no ale teraz ide grzecznie polezec do gory brzucholkiem bo troche mi ciezkawo!!!
    •  
      CommentAuthorAgnieszkaC
     permalink
    Cześć Dziewczyny
    ja mialam robione USG w 10 tygodniu ciąży i nie było to USG dopochwowe tylko normalne. Wszystko było widać, nawet to jak Maleńswto machało rączkami i nózkami. Przesłodki widok to był :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeMay 9th 2007 zmieniony
     permalink
    Witajcie !!
    Byłam wczoraj u BĄBLI i wyglądają słodziutko - ogólnie jestem zadowolona. W inkubatorkach mają tylko położone maski z tlenikiem na lepszy oddech. Szymcio z pon na wt [wieczorem] troszkę gorączkował i podają mu jesio kroplówkę z lekiem ... nio i synuś wydawał mi się taki niespokojny, poddenerwowany :cry: tak bym chciała go wziąść i przytulić do siebie, aby mógł usłyszeć moje serducho :cry::cry: Czuję się taka bezradna i bezsilna !! Wiem, że mają tam najlepszą i fachową opiekę, ale mnie :heartbounce: pękało ...
    A Filipcio słodko spał - wydaje mi się mocniejszy i silniejszy - ale przecież jak to M mówi: chłopaki są z tej samej GLINY i dają sobie radę !! I wierzę w to głęboko. Zaraz będe dzwoniła do pediatry, która się nimi opiekuje.
    Aaaa doświadczone mamusie mam pytanko, czy to normalne jak po karmieniu Maluszkom się "ulewa"??
    Pozdrawiam :grouphug:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Tak Izunia to normalne szczególnie jak im się odbeknie :bigsmile: Z maluchami na pewno będzie wszystko dobrze, musisz być silna za swoją dwójkę ... Ja też miałam strach jak Franek się odwodnił i stracił na wadze za dużo i musieli mu kroplówke podłączyć nie mogłam słowa powiedziec bo zaraz płakałam, myślałam że to moja wina ale skąd mogłam wiedziec że pokarm wlaściwy pojawi się po 2 dobach u mnie akurat a na początku leciała tylko siara a klocek chciał jesć dużo... więc doskonale Cię rozumiem i jestem z tobą dzwoń jak będziesz miała tylko ochotę :rainbow:
    --
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    gdzie jest Myszorka!!!!!!!!!???????????????????

My tutaj czekamy
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Może rodzi dajcie jej szansę :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Magg za każdym razem kiedy widzę twój komentarz jako ostatni to myślę, że to JUŻ :bigsmile: i że coś wiadomo. Będziemy mieć teraz dwie Myszorki :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Magg moze wyślesz sms do Myszorki ?
    --
    •  
      CommentAuthorkarolkaw
     permalink
    :-)
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    ona nie dała mi swojego nr. tylko spisała sobie mój jak dawalam AniM:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    NOOOOOO!!!!!!!
    Widzę, że myszorka dalej się nie odzywa, teraz to już bardziej niż pewne, że jest w szpitalu!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    A ja wlasnie wróciłam od fryzjera - balejaż i podcięcie! Jeszcze jutro paznokcie i henna i jestesmy gotowe! :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    No i mamy chłopczyka. Myszorka już ma synka :cheer: Temat "narodziny".
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny czy ktoras sie zna na wynikach z moczu???
    mam w badaniu ogolnym leukocyty, a w osadzie moczu nablonki bardzo liczne, leukocyty luzno i w skupiskach oraz dosc liczne bakterie... do gina ide dopiero jutro i troche sie zdenerwowalam :(
  2.  permalink
    Aniu- a nie masz czasem jakiegos zęba do leczenia?
    A co do bakterii... Podmyłas się dobrze przed pobraniem próbki?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Agus nie wiem jak z zebami, mialam poleczone wszystko przed ciaza a teraz mnie nic nie boli, juz raz mialam w ciazy problem z leukocytami i dostalam jakis lek nawet nazwy nie pamietam. a co do podmycia - specjalnie nie bylo to podmywanie tylko prysznic.
  3.  permalink
    Moja gin zawsze bardzo uczula na własciwe pobieranie próbki moczu - mówi, że większosc bakterii to poprostu bakterie skórne...
    Może zajżyj jeszcze przed wizytą u gina do dentysty i poproś o przegląd? czasem niewielka próchnica powoduje duuuże podwyższenie leukocytów...
    A tak w ogóle to ile masz tych leukocytów?
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga ja dentysty to nie nawiedze, nie usiade na fotel bez znieczulenia i nie bede stresikow ryzykowac jesli idzie o zebowe. Leukocytow jest 500 czyli wiecej niz za 1 razem co leki dostalam. a zmoczem to juz sie staram ze srodkowego strumienia upolowac... zla jestem ale pewnie jest cos nie tak bo sie mi jakies wredne uplawy :(
    dzwonilam do gina i mam jutro sie zjawic po leki...
  4.  permalink
    Aniu- nie miałam na myśli leczenia itp. tylko ewentualny przegląd - bo może pojawiły sie od jakiegos zębowego zakarzenia.......

500 to sporawo..... Ale najwazniejsze, ze innych cudów w moczu nie wykryli
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ja tak sobie przypomnialam ze przy malej tez zaczelo sie na poczatku od takich beznadziejnych czastkowych wynikow. pozniej w 9m-cu pojawilo sie bialko w moczu jeszcze i wyszlo cholerne zatrucie ciazowe... wyc mi sie chce jak sobie pomysle ze u nas to nigdy spokoju nie ma tylko ciagle cos sie przyplatuje :cry:
  5.  permalink
    Aneczko... Spokojnie........Nie bedzie żadnych zatruc ciązowych, SŁYSZYSZ???!!!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM ja też miałam podwyższony poziom leukocytów - nie pamiętam ile dokładnie - zrobiono mi posiew moczu by wykluczyć infekcje dróg moczowych. Nic się nie martw bedzie dobrze.

Dzwoniłam dziś do pediatry i powiedziała, że Maluszki są stabilne, tylko Szymon jesio ma infekcję prawego płucka, zmodyfikowano mu antybiotyk i dostaje kroplówkę - Bozie ma już tak rączusie pokłóte :cry: no ale cóż ...
    Oba oddychają samodzielnie i co najważniejsze stan się nie pogarsza a to duży krok do przodu. Tęsknię za nimi strasznie :sad: i już bym je chciała tulić do piersi - OBA naraz - choć jesio nie wiem jak to będe robiła :wink:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Aga no mam nadzieje taka!!! w 1 ciazy ciagle mialam infekcje drog moczowych, zreszta ja czesto miewalam przed ciaza problemy z pecherzem i na furaginkach i antybiptyku ladowalam. mam nadzieje ze teraz to nic powaznego i magiczne lekarstweko pana doktora pomoze...

Izunia dobrze z chlopcy sa stabilni, z dnia na dzien beda co raz silniejsi. a tam w IMP nie ma mozliwosci zebys byla z maluszkami? czy oni sa na OIONie???
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Aniu chłopcy są na Odziale Intensywnej Terapii Noworodkowej [OITN], tam jest Internat dla mam z daleka nawet nie wiem ile kosztuje, ale zdecydowaliśmy się z mężem dojeżdżać co trzy dni bo koszt internatu + koszt własnego wyżywienia to mamy na pampersy dla Maluszków - chodzi o kasiorę, a autkiem jak jedziemy to dużo nie tracimy tym bardziej, że to godzinka drogi i jesio mamy diesel'ka. Z drugiej strony ja mam tu robotę w domciu bo przecież pojechałam rodzić a ciuszki, łózia itd. wsio zostawiłam w proszku. I pewnie jak bym była w Łodzi to tęskniłabym z M a tak wzajemnie się wspieramy - gdyby nie M już dawno bym się załamała - jest WSPANIAŁYM człowiekiem !!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    My zdecydowalismy ze jednak sie rozstaniemy na miesiac (mam nadzieje ze nie na dluzej!!)i ja zostane z maluszkiem. Zreszta od nas to ok 140km zreszta ja juz taka jestem ze wiem ze bym nie wytrzymala odleglosci poza tym lubie wsyzstkiego sama dopilnowac... Jest i w Centrum Zdrowia Dziecka i w Instytucie Matki i Dziecka mozliwosc bycia z dziecmi caly czas, poza tym jest taki przepis ktory mowi ze matka moze przebywac z dzieckiem 24na dobe (oczywiscie poza intensywna opieka bo tam wstep jest ograniczony). wiem ze np w CZD tez jest hotel dla mam ale w praktyce z dzieciaczkami do roku czasu to mamy sa na oddzialach w innych sytuacjach nocuja w tym hotelu (cena 38zl za dobe za lozko w pokoju 3 osobowym) o tym co i jak w IMiD dowiem sie we wtorek
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM faktycznie masz daalleekkkoooooo !! Na Twoim miejscu będąc pewnie też zdecydowałabym się na tą opcję cio Ty !!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bylismy na spacerku miedzy deszczami (ale i tak zmoklismy hehe) i dorwalam gazetke NA ZAKUPY, cena 4.99 i musze przyznac ze moze czytania tam malo ale zestawienie bardzo ciekawe, sa rady co do kosmetykow wozkow wyprawki. mysle ze warto kupic zwlaszcza jesli ktoras z was dopiero mysli o kupnie rzeczy. z ciekawych rzeczy to napisali zeby "grubszy" sprzet kupowac jak najblizej porodu zeby gwarancja nie 'uciekala przez palce' bo co prawda to prawda, jak postoi te 2miesiace nieuzywany to raz ze i krotsza gwarancja w razie czego to jeszcze i mniej czasu na wykrycie wad jest... polecam gazetke zwlaszcza dziewczynom ktore pierwszy raz beda mamami zeby sie zorientowac co w trawie piszczy
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    Myszorka :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    gratuluje synusia:clap::cheer::clap::cheer::clap::cheer:
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    Ania moja mała miała właśnie tyle lukocytów = 500, parę tygodni leczyliśmy ją furaginem, trudno było je zbić, szybko spadło do 100 a potem jak zaczarowane , ale w końcu odpuściło.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zuzka no ja mam nadzieje ze mi szybko odpusci bo ze tak sie wyraze czas nagli... Gabrycha w ciazy zlapala bakterie przeze mnie i pozniej trzbea ja bylo przez pare tygodni leczyc i teraz nie chce zeby malenstwu sie cos prztypaletalo bo i tak masa przejsc przed nim
  6.  permalink
    AniaM wszytsko bedzie ok ja sama po sobie zauważyłam ,ze najważniejsze jest pozytywne myślenie i nie wywoływani e niepotrzebnie wilka z lasu.Nie martw sie będzie dobrze!

dziewczyny dzisiaj straszna pogoda bo pada u nas ale ja sie nadzwyczaj dobrze czuje, taka wypoczęta.Ale nie moge sie pozbyć kataru!Macie jakieś fajne sposoby na katar.Byłam u lekarza kazał brać xylogel albo ewentualnie homeopatyczne a w aptekach jest tego pełno!!!Macie jakieś sprawdzone kropelki które można w ciązy brać?Bo że rutinoscorbin można to wiem bo też wziełam na to przeziębienie.ale ten nos już mi żyć nie daje:cry:

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    najbezpieczniej to zastosuj do nosa wodę morską w aerozolu to chociaż ci udrożni i bedziesz mogła oddychać.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam mamusie!
    U mnie dzisiaj strasznie leje - szkoda gadać, bo muszę wyjść do kosmetyczki na 11, a wcale mi sie nie chce! Trudno - zachcialo sie mamusi dobrze wyglądac to ma za swoje!:wink:
    Wczoraj miałam ciężki wieczór i pół nocy - dostałam jakiś skurczy, ale raczej takich skrętów jelit, jakby mnie coś wzdęło, bulgotało mi w brzuszku, że szok :shocked:, i miałam dużo gazów! Bardzo się źle czułam, a byłam sama, bo puściłam męża na mistrzostwa w siatkę w pracy i wrócił po 21! Mnie trzymało do 24, a później odpóściło i mogłam zasnąć! Teraz już jest ok, choć przez tą pogodę nie mam najlepszego samopoczucia!:sad::sad::sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ciasteczko - Zuza ma racje z ta woda morska, z kropli to niestety nie bardzo cokolwiek mozna, mozesz sobie zrobic inhalacje kropelkami olbas (np na kolnierzyk czy apaszke pokropic i to nosic nie koniecznie parowe)

Iwa - na wzdecia polecam herbatke koperkowa. gin powiedzial ze mozna ja zastosowac w razie przezarcia swiatecznego np :wink: pomoglaby i na bole jelitowe i na gazy.
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeMay 10th 2007 zmieniony
     permalink
    Wiecie co chyba w Wiki 28 PRZYSZŁE MAMUSIE powinny być jeszcze dwie rubryki DATA PORODU I IMIĘ. Co o tym myślicie? Tylko nie wiem do kogo z tym zapukać :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeMay 10th 2007
     permalink
    Magg jestem za :)

wlasnie wrocilam od ginka dostalam na 6 dni antybiotyki - keflex 500mg co 12godzin. bezwzglednie mam brac 3spasmopheny dziennie a nie tak jak sobie do tej pory sama zarzadzilam 2. no i zaczelismy modly o kolejne 4tygodnie a minimum 3. wierze ze sie uda!!!!!!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Jejuniu a czemu ten antybiotyk dostałaś ?
    Ja fenoterol też już biorę 3 razy :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg mam zapalenie drog moczowych - leukocyty (500) i bakterie w moczy plus liczne nablonki, przy ciazy z mala tak sie zaczelo i sie poglebilo i Gabrycha sie zarazila tym dziadostwem i byl problem pare tyg po porodzie jeszcze... teraz gin wychodzi z zalozenia ze trzeba dmuchac na zimne i nie dopuscic do powazniejszej infekcji.
  7.  permalink
    napewno ma rację- lepiej pobrac antybiotyk, niż ma się jakies cholerstwo przypałętać.
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Dokładnie AniuM nie martw się, że bierzesz antybiotyk, ja nic nie brałam i dzidzie potem męczyła potężna infekcja płucek. Choć do dzisiaj nie wiedzą skąd taka infekcja, tym bardziej, że moje wyniki badań były naprawdę dobre aż zadawalające a tu buuuuu BĄBELKI musiały radzić sobie same i "faszerowali" je jakimiś specyfikami ... Tak bywa i już - ważne, że wsio z nimi dobdzie i są stabilni.:bigsmile::wink:
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Aniam dobrze że juz po wizycie i Kobiałko 3maj sie rad lekarza a nie rób nic na własny rozum; z takimi infekacjami nie ma żartów, ale z tego co wiem to częsta przypadłośc w czasie ciązy niestety... :neutral:Zobaczysz uda się wam przterwac te kolejne 3 tyg :) 3mam kciuki za to :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    ten antybiotyk mialam juz w 12tyg ciazy wtedy to mialam kiepskie wyniki moczu i ten nerwobol wedrujacy, pomoglo na pare miesiecy, widac taki moj urok...

Izunia najwazniejsze ze maluchy rosna i sa stabilni. Ile lekarze przewiduja ze beda musieli byc w inkubatorach i w ogole w szpitalu?
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    AniuM jutro będe w Łodzi to zapytam o wagę, ale normalnie boję się zapytać jak długo rokują pobyt dzieci w Instytucie ... Na początku po porodzie pediatra nawet nie wykluczyła terminu do dnia przewidywanego porodu czyli gdzieś na czerwca, nio ale zobaczymy - muszą mi w końcu powiedziec coś mniej więcej :shamed:
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Izunia... maluszki zawsze są silniejsze niż nam -dorosłym sie wydaje..ZObaczysz twoje szkrabiki już niedługo będa nie dawac ci spać w domku :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Vall normalnie może się to wydawać głupie, ale marzę o tym, aby były w domku i broiły i były zdrowiutkie !!
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Iza co ty gadasz - jakie głupie - każda mama o tym marzy - napewno młoda :) póki jescze nie wie co to znaczy :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.