Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 18th 2011
     permalink
    Ewelinda, a Islę miętową próbowałaś? Są też porzeczkowe...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    coma: A dziś expose tak?

Noooo :neutral:
    ewelinda29: a ja bylam w aptece i chcialam tanntum verde na gardlo a Pni powiedziala ze nie wolno w ciazy:((

Pierwsze słyszę! Sama używam tantum lemon.
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    no wlasnie ta isle mi dala mietowa ale ona i tak ziolami zajezdza cholernie ze nie dam rady :(((( a gardlo napieprza jak piorun:((((nic bede dzis plukac woda z sola...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Pierwsze słyszę! Sama używam tantum lemon.

talinka dlatego sugerowalam sie Twoim doswiadczeniem i poprosilam o te tantum ale pytam czy w ciazy mozna a ona wyjela ulotke i powiedziala ze trzeba skonsultowac z ginem i tam jest autentycznie tak napisane... powiedziala ze te sklady zmieniaja sie i to sie wwlasnie zmienia:((((
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wiem, że jest tak napisane. Tylko, że nie ja pierwsza używam i nic się nie dzieje :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 18th 2011 zmieniony
     permalink
    Ewelinda, nooo, bo to same zioła :( Porzeczkowa podobnie, ale ma inny smak... Moja internistka jak byłam chora nie pozwoliła mi Tantum - powiedziała, że tylko w ostateczności...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To już głupieję - jedni mówią, że można - inni, że nie.....
    ZWARIOWAĆ można
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Hussy! gratuluję słubu i kciuki trzymam! sama to przeżywałam 5 miesięcy temu więc wiem ile mnie to stresu kosztowało :) ale będzie pięknie :) zobaczysz :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, co lekarz to opinia ;) Tak jak ze szczepieniami - jedni krzyczą, żeby szczepić, inni odradzają... Racja - zgłupieć można :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a to co lekarz to opinia dla mnie najlepszy sposób to pędzlowanie gardła bodajże piochtaniną nic mi tak nie pomaga nawet na anginę!! tylko nie wiem czy w ciąży można!! ale jakaś szałwia czy woda utleniona roźcięczone to myśle że spokojnie można przecież nikt tego nie pije:D:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O Kasia, aż się wzdrygnęłam - moja mama mi zawsze tak pędzlowała wodą utlenioną jak byłam mała... Do dzisiaj pamiętam, przyjemne nie jest, ale faktycznie skuteczne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: przecież nikt tego nie pije:D:D

no coś Ty - ja uwielbiam szałwię :devil:

Dziewczyny - święta się zbliżają - reklamę Coca Coli właśnie widziałam! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja mam zawsze 1000000 odruchów wymiotnych:D:D a do tego gorzkie to jest jak diabli ale chyba cos w tym jest gorzki lek najlepiej leczy udaje mi się nawet nieraz przed antybiotykiem obronić jak w czasie dorwę czerwone gardło:P:P
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja już widziałam reklamę 5 dni temu i powiedziałam sama do siebie oho "coraz bliżej święta":D:D
    trzeba się zacząć za prezentami oglądać:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: "coraz bliżej święta":D:D

:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eeee... Ja nie widziałam... Ale tv nie oglądam :D Za to dzisiaj sobie Kuchenne rewolucje obejrzałam i się trochę spłakałam... Ech te hormony...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Coraz więcej reklam świątecznych i fajnie, lubię ten "magiczny czas"...no a z uwagi na swój stan to podwójnie (dosłownie i w przenośni) :D

Czy Wy też macie takie ssanie na słodycze? Ja bym mogła wpierniczać je na okrągło :/
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Tak w ogóle, czy ktoś widział marezę??:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bellybaby - ja słodyczy od początku ciąży prawie nie jem (okazjonalnie coś upiekę, ale je głównie mąż). A wcześniej kochałam słodkości...

Ja też lubię te świecidełka, choinki wszędzie, nawet te same piosenki świąteczne co roku... Strasznie kiczowate to wszystko, ale tak bardzo lubię taki nastrój... I jakoś nie mam nic przeciwko, że już od listopada tak jest :D Lepsze to niż tylko bura pogoda za oknem :)

No właśnie - Marezy nie widać!
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bellybaby: Tak w ogóle, czy ktoś widział marezę??:shocked:

MAREZKA jest od paru dni w szpitalu :wink:
    i raczej już sama z niego nie wyjdzie...:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    No to chyba nam się lista znowu skróci....czekamy zatem na lecię i marezę!:cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oooo! To trzymam kciuki za dziewczyny i ich maluchy :)
    --
  1.  permalink
    fragile ja tez uronilam lezke na kuchennych rewolucjach :) Polowek nie mogl sie nadziwic...ale tak to znak ze bez watpienia w ciazy jestem...w ostatniej zabronil mi ogladac nawet reklam bo w nich tez potrafilam znalesc powody do rozpaczy...pod koniec w szczegolnosci :D

hussy to juz teraz wszystkiego dobrego :)

a mnie sie wydaje ze moja babcia, ktora kocham bardzo, bardzo, najbardziej...wstydzi sie ze ja w drugiej ciazy bez slubu...:/ jeszcze nikomu nie pisnela slowka...nawet swojej siostrze, ktora zazwyczaj informuje nawet o zmianie marki plynu do naczyn...:/ i ja nie wiem co z tym fantem zrobic i jak to ugryzc ehhhh
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ej, z expose nie jest tak źle. Ulgi na internet nie będzie (no trudno), ale ulgi prorodzinnej (nam akurat) nie zabiorą - 85tys rocznie nie mamy :D
    A wiek emerytalny... no cóż - wiadome było, że dążymy do zachodu.

TEORKA: MAREZKA jest od paru dni w szpitalu

o kurczęęęęę :devil:
    bellybaby: Czy Wy też macie takie ssanie na słodycze? Ja bym mogła wpierniczać je na okrągło :/

mi od paru dni przystopowało troszkę.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    patrycja219: fragile ja tez uronilam lezke na kuchennych rewolucjach :) Polowek nie mogl sie nadziwic...ale tak to znak ze bez watpienia w ciazy jestem...w ostatniej zabronil mi ogladac nawet reklam bo w nich tez potrafilam znalesc powody do rozpaczy...pod koniec w szczegolnosci :D

ja się też poryczałam a nie w ciąży :cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mi się smutno zrobiło....

a poryczałam się ostatnio jak zobaczyłam reklamę mleka Bebilon :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Hussy Wszystkiego dobrego i nie stresuj się!!będzie dobrze!:wink:

dobrze, że nie oglądałam tych kuchennych rewolucji bo ostatnio to płacze z byle powodu np. przy ciąży z zaskoczenia, albo jak mi gdzieś indziej dzieciaka pokażą:confused:

boże, ale zazdroszczę już tym na wylocie.kto się zamieni??:devil::cool:

ja próbuję ograniczyć słodycze, ale to się udaje tylko wtedy jak nie mam nic w domu. Tak to pochłaniam wszystko:shamed: hehe i znowu odwrotnie niż powinno być bo w ciąży z Emi królowały mięcha!:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    illan: boże, ale zazdroszczę już tym na wylocie.kto się zamieni??

ja neee :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka zaczniesz pracować inaczej spojrzysz na te super extra expoze. Nie wyobrażam sobie siebie w wieku 67lat w pracy. O dochodach też nie będę gadać bo się tylko wk..wiam .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pewnie tak. Na razie nie narzekam.
    W wieku 22 lat nie myslę o emeryturze :bigsmile:

Jak sobie policzyłam, to z R. mamy niecałe 30tys. rocznie razem, więc gdzie nam do 85tys. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    illan: ostatnio to płacze z byle powodu np. przy ciąży z zaskoczenia,

o ja na tym też płaczę
    ze śmiechu :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka: W wieku 22 lat nie myslę o emeryturze :bigsmile:

No sporo osób tak myśli. Pracują na czarno, nie odprowadzają adekwatnych składek bo po co? A potem budzą się z ręką w nocniku z roszczeniową postawą,że im się od państwa Bóg wie co należy...
    Sorry, trochę słabe to dla mnie,że Ci, którzy uczciwie pracują, będą pracowali na renty socjalne, emerytury obywatelskie, zasiłki dla tych, którzy sobie dziś żyją z dnia na dzień...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: No sporo osób tak myśli. Pracują na czarno, nie odprowadzają adekwatnych składek bo po co?

Z renty idą mi składki na emeryturę :wink:
    A w przyszłym roku zaczynam szukanie pracy i na pewno nie na czarno :wink: wystarczy mi, że R. tak stracił prawie rok pracy, bo go szef nie chciał na umowę wziąć.... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    Sabakuma: Nie wyobrażam sobie siebie w wieku 67lat w pracy.

Ja też sobie tego nie wyobrażam :neutral:

Ciekawe czy ludzie dożyją tej emerytury, pracując w stresie i często za grosze?
    Z wiekiem pojawiają się choroby, a wiadomo jak funkcjonuje nasza służba zdrowia :/
    do tego dochodzą drogie leki...

Wiek 67 lat dla kobiet, to wiek kiedy kobieta powinna bawić swoje wnuki, a nie zapierdzielać do pracy.

A co z miejscami pracy dla studentów teraz kończących edukację, nie mówiąc już o naszych dzieciach...?
    Przecież największe bezrobocie jest właśnie wśród kończących edukację studentów :/
    a jak już pracują to przy wykładaniu towaru czy na kasie w sklepie, a przecież nie w tym kierunku się kształcili.
    Ale na temat edukacji pan premier nic nie powiedział, a szkoda :confused:

Dobrze tylko, że chociaż becikowe pozostawiono!

Przy bliźniętach wypłaca się je podwójnie ? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: Przecież największe bezrobocie jest właśnie wśród studentów :/ a jak już pracują to przy wykładaniu towaru czy na kasie w sklepie, a przecież nie w tym kierunku się kształcili.

Ano - kolega inżynier budowlany - pracuje w biedronce...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    TEORKA: o ja na tym też płaczę
    ze śmiechu

:wink: mnie tam nie rozczulają ich historie tylko jak zobaczę dzieciaka :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Cherry_Lady: Dobrze tylko, że chociaż becikowe pozostawiono!

w uk juz tym razem sie nie zalapie :(
    --
  3.  permalink
    Talinka: Cherry_Lady: Przecież największe bezrobocie jest właśnie wśród studentów :/ a jak już pracują to przy wykładaniu towaru czy na kasie w sklepie, a przecież nie w tym kierunku się kształcili.

Ano - kolega inżynier budowlany - pracuje w biedronce...

No właśnie o tym mówię :/
    Moje koleżanki po medycznych studiach też tak pracują... :( tylko po co były te studia? załamać się można.
    A potencjalne miejsca pracy są zajmowane przez osoby po 55 roku życia...i często już schorowane niestety :( a gdzie tam 67 lat ? I tak koło się kręci, a młodzi pracy mieć nie będą, albo będą zwalniać osoby tuż przed emeryturą :/ horror jakiś :/
    --
  4.  permalink
    e tam becikowe, co to jest, jakby dawali co miesiąc tysiaka to by budżet domowy podreperowało, same wiecie, że jest tyle wydatków zwłaszcza na pierwsze dziecko, ech nie nakrecajmy się kobietki, byle zdrówko było:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: byle zdrówko było:)

o!! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    hawrankowa83: e tam becikowe, co to jest

mnie tam akurat wspomogło..prawie na szczepienia wystarczyło:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
  5.  permalink
    fakt hawrankowa83 - co to jest? przecież to kropla w morzu potrzeb...ja nawet nie myślę ile wydam na bliźnięta...wolę się nie denerwować :wink:
    ale dobrze, że tego becikowego nie zabrali...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Patrycja - o reklamach to ja nawet nie wspominam, jak zobaczę jakąś na necie to mnie wzrusza do łez... Ostatnio się rozpłakałam przy reklamie Ibum - takiej z malutkim dzieciaczkiem przebranym za zajączka i na reklamie rajstop Calzedonia (a może to będzie dziewczynka?)... masakra jakaś...

Oj, ja tego nie rozumiem - ze ślubem, bez ślubu, cieszyć się powinna, że wnuk :)))

Mnie z tym wiekiem emerytalnym przeraża jedno - już teraz jest problem z zatrudnianiem ludzi 50+, a co będzie jak 60latka zwolnią?

A co do ulg na dzieci - najfajniej by było, gdyby chcieli przedszkola dodatkowe zasponsorować...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no zobaczymy jak to będzie :wink:

Cherry_Lady: ja nawet nie myślę ile wydam na bliźnięta...

dlatego się cieszę, że w drugim pęcherzyku jednak nie było drugiego bąbla :bigsmile::bigsmile: chociaż w sumie fajnie by było - dwójka na raz :devil: i spokój :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: na reklamie rajstop Calzedonia (a może to będzie dziewczynka?)

oj na tej reklamie to ja pod koniec ciąży morze łez wylałam :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka - ja nie wiem, co w niej jest... Może muzyka? Ale cała reklama muszę powiedzieć jest naprawdę ładna :)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    The_fragile: reklamie rajstop Calzedonia (a może to będzie dziewczynka?)

uważam,że to jest jedna z lepszych reklam w ostatnim czasie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A to fakt ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jest u Was też dziś tak brzydko? Cały dzień mam zapaloną lampkę, bo tak ciemno jest :shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.