Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 18th 2011
     permalink
    Talinka: z tego co słyszałam, to mogą być

Lekarz mi mówił wczoraj, że jak są biegunki, wymioty to może być objaw rozwierania się szyjki... No ale zbadał i szyjka trzyma. Heh...

Talinka: Mi młoda znów coś wywala pod żebrami... stopę pewnie :bigsmile:

ja mam podobnie a gin na to, że to przepona a nie stopa :wink: No ale on nigdy nie był w ciąży :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    carottka: a właśnie zapodaję małemu muzykę relaksacyjną ale nic się nie rusza więc nie wiem czy mu się podoba i śpi czy mu się nie podoba i olewa wysiłki mamusi:wink:

No jak relaksacyjną to się dziecko relaksuje i pewnie usnęło :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    zbiorowy ryk na forum przez McDonaldsa hehee :devil::devil:

ja najbardziej ryczałam na Chirurgach w odcinku, w którym odszedł Preston Burke [ten Murzy co był z Christiną, kojarzycie ?]
    kurna jak wyłam bo kochalam się z nim na zabój :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    ja najbardziej ryczałam na Chirurgach w odcinku, w którym odszedł Preston Burke [ten Murzy co był z Christiną, kojarzycie ?]
    kurna jak wyłam bo kochalam się z nim na zabój :cool::cool:

Eeee, ja tam jestem zakochana w Averym :devil: A ryczałam chyba najwięcej jak O'Malley umarł:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka - właśnie sobie przypomniałam, że pisałaś coś o wymazie z pochwy - że ginka nie kierowała Cię. Ja byłam wczoraj na wizycie a jestem w 36w5d i gin dał mi taki zestaw do pobrania sobie wymazu. Powiedział, że w laboratoriach najczęściej robią wymazy do godziny 9:00 a żeby wymaz był wiarygodny trzeba go jak najszybciej dostarczyć do laboratoium - najlepiej w pół godziny. I jak byłam u niego na wizycie o 10.30 to było już za późno (mimo, że lab przyjmuje materiał do 14) ale robiliby - z tego co on powiedział - dopiero następnego dnia. I mimo, że ten sprzęcior do pobrania to ma tam taki żel, że może dwie doby posiedzieć w lodówce po pobraniu to i tak najlepiej jest pobrać rano i zawieźć samemu do lab. Tak mi powiedział. Może trochę zamotałam wypowiedzieć, ale mam nadzieję, że da się coś z niej zrozumieć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    The_fragile: No to jestem uratowana z moim leżeniem

ja taż leżę i też nie raz myślę, że przydałby się jakiś ratunek... przed nudą!! :neutral: moje leżenie z ciążą ma tylko tyle wspólnego, że przez wzgląd na dzidziusia nie mogę przyjmować leków, więc powrót do zdrowia jest baaaardzo powolny. miesiąc temu ścięły mnie z nóg korzonki, rozgrzewanie solą i maściami ziołowymi wiele pomogło, ale do dziś boli mnie nerw kulszowy i ten ból promieniuje do nogi :cry: tracę cierpliwość, chciałabym już normalnie żyć :sad:
    -- http://www.adopcjaserca.org/
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    carottka: Eeee, ja tam jestem zakochana w Averym :devil:

hehehe
    ja teraz w Owenie :cool:

O Mailey jak umarł to się cieszyłam bo przez niego Burke'a wywalili :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Ok, to ja idę spać bo się źle czuje. Dobrej nocki!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Feee nie mowcie mi o sniegu, ja do pracy dojeżdżam 40 km w 1 strone-nie dosc ze po ciemku to w sniegu nie wiem jak to bedzie:(((((

Mamusie jutro ide robic pierwsze badania krwi i moczu:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Kakai - powodzenia:)
    -- http://www.adopcjaserca.org/
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    kiedy mialyscie robione Usg polowkowe???
    Ja bede miala robione w 18tyg i 2 dniu .... czy to nie za wczesnie troche????
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
    • CommentTimeNov 18th 2011 zmieniony
     permalink
    nessie, w szpitalu pytali sie ciebie o datę pierwszego dnia ostatniej miesiaczki?
    na tej podstawie umawiają cię na badania, w ktorych podstawa jest odpowiedni moment wykonania go...
    ani wcześniej, ani pózniej (teoretycznie).
    polowkowe wykonuje sie od 19tc, więc 18t2d nie powinno byc za wcześnie, choć 19tc nie bedzie skończony... jeśli masz wątpliwości, zadzwoń do ginekologa i zapytaj, na pewno rozwieje twoje wątpliwości! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    to byl jedyny wolny termin... pytala o date ostatniej miesiaczki.... i date porodu...
    wedlug mojego gin na 20maja
    a wedlug usg 10maja ...
    babka mi odp ze jesli na 10maja to ok .... ale ja nie jestem pewna co do tego 10maja.... trzymam sie pierwszej wersji
    cuz okaze sie 2stycznia....
    aguncia a Ty jeszcze nie spisz??????
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeNov 19th 2011
     permalink
    Jeszcze na chwilę się pojawiam :wink: Dziękuję dziewczyny za życzenia :smile: Odezwę się jak już będzie po wszystkim :smile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    HUSSY dobrej zabawy :) i malo stresu :)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Hussy dobre zabawy...

Dzień dobry wszystkim jak ja dzisiaj sobie pospałam - ponad 10 godzin - chyba się przespałam ale raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to hassy powodzenia:):):):):)
    ja już śpię coraz gorzej wszystko mi ku....a drętwieję nogi, ręce a jak mnie uszy bolą od spania na bokach!!!! tak do 3/4 to jeszcze śpię a potem się tylko kręcę:neutral: muszę się wziąąć za ćwiczenia może trochę rozruszm te kości..ale jak mi się nie chce buuuu
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a mnie pan doktor nie pozwolił ćwiczyc :sad:
    spacerek nie za długi owszem, ale ćwiczyc już nie
    ja rano to mam takie zdrętwiałe dłonie że dobre pół godziny muszę popracować żeby zacisnąć pięści
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a czemu nie możesz??
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no bo właśnie sa takie zdrętwiałe, stawy nie nasmarowane czy cus :wink: i paluchy jak paróweczki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    to to rozumiem ale czemu ćwiczyć nie możesz masz stawianie?? ja mam długą szyjkę i nie napina mi się z byt często brzuch to myśle że spokojnie mogę:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No i wczorajsze drapanie w gardle przerodziło się w nocy w ból znów, a od rana nie mogę mówić... a właściwie to ledwie skrzeczę :/ Czyli znów zaczyna się od nowa :/
    Jeśli do poniedziałku nie przejdzie - idę do rodzinnego.

Madrill- dzięki za info :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    aaaa czemu ćwiczyc nei moge :bigsmile: ech ten mój ciążowy mózg jakiś wolny... :wink:

brzuch mi twardniał, najpierw były takie skurcze, które sa normalne ale potem coraz częściej az w końcu raz trwało to ze 2 godz nad samym ranem i potem cały dzień co chwilę macica wariowała, jak pojechałam do lekarza, dał mi metocard, chociaz przez tel to chciał fenoterol
    teraz jest już ok, to znaczy mam skurcze, ale chyba nawet nie codziennie i tylko kilka i krótkie, ale lekarz twierdzi, ze brzuszek jest nadal dość reaktywny i skoro biore te leki to byłoby dość nierozsądnie ćwiczyć, generalnie mam odpoczywać, ja nawet jak na spacer pójdę to tylko blisko domu bo brzuch się bardzo szybko męczy
    w ogóle to macie coś takiego jak "zmęczony brzuch"? ja dość często, musze wtedy poleżeć, nawet nie siedzieć tylko grzecznie leżec na boczku
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Talinka, to zdrówka życzę!

Anula - mnie też nie wolno ćwiczyć :(( Nawet na szkole rodzenia, buuu... Tak samo mam, jak się zmęczę to brzuch się robi taki jak kamień, ciągnie do dołu... Jak się położę, to od razu przechodzi...

Wczoraj do północy oglądałam na tym zalukaj Gotowe na wszystko, oderwać się nie mogłam, dzięki Talinka :DDD

Carottka - ja tego portalu z serialami nie łapię -tam można tylko ściągnąć? Bo jak próbowałam obejrzeć, to jakiś inny serial mi się wyświetlał, może źle podlinkowane było czy cuś...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Łezunia: ja dzisiaj sobie pospałam - ponad 10 godzin - chyba się przespałam ale raz na jakiś czas mogę sobie pozwolić :)

Ja też prawie 11 godzin snu z jedną pobudką na siku, przez całą ciążę nie przespałam tyle godzin jedenj nocy. :bigsmile:

anula36: ja rano to mam takie zdrętwiałe dłonie że dobre pół godziny muszę popracować żeby zacisnąć pięści

Ja mam albo problem z zaciśnięciem albo z rozprostowaniem (mam ręce ściśniete jak goryl, mogłabym się huśtać na drzewach), lekarz powiedział, że to normalne.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no tak jak macie aktywne macice to nie ma co:wink: moja zachowuje się dobrze ale jakoś właściciel leniwy!!! i też nieraz mam zmeczony brzuszek tak jak bym zakwasy miała nei macica ale te flaki i męśnie nie daja rady:D:D
    a ty Talka leż pij miód i może kanapeczka z masłem i czosnkiem wiem masakra ale to działa jak antybiotyk:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja dziś od rana sprzątanie już upociłam się jak świnia:D:D więc jakieś ćwiczenia są:D:D a ja nie lubie sprzątać ale lubię jak jest posprzątane i jak pachnie:):)
    aha a co do świątecznych reklam to ja też lubię ten świąteczny czas naprawdę w ta listopadowe bezsłoneczną pogodę chociaż to trochę ociepla atmosferę muzyka w sklepach itd:):)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: ja dziś od rana sprzątanie już upociłam się jak świnia:D:D

ja w czwartek rozwieszałam pranie dla Małej i ledwo mogłam stać przy tej suszarce - tak mi w plecy weszło :shocked: a tu jeszcze poskładać trzeba :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: a ty Talka leż pij miód i może kanapeczka z masłem i czosnkiem

a fuuuuuuuj - nigdy w życiu! a miodu nie mam.... ale piję herbatę z cytryną - od rana już 3
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no dzieli nas 10tyg:D:D:D już pewnie na twoim etapie nie będę tak potrzebowała zapachy świeżości na siłę:D:D
    mi już wchodzi w plecy tak po godzinie sprzątania że potem robię rzeczy przy których nei muszę się schylać bo ciężko się wyprostować:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    po godzinie to ja bym chyba już leżała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no właśnie mam przerwę:D:D:D bo mała kopie mnie po szyjce i jajnikach muszę gdzieś indziej przelać:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Cześć dziewczyny złapał mnie jakiś dół - dzidziuś jeszcze nie kopie,a USG mam na początku grudnia dopiero - skąd mam wiedzieć , że wszystko z nim ok? Jako matka zasługuje na codzienny kontakt z dzieckiem, czyż nie? Popłakałam się wczoraj i dzisiaj. Wcześniej miałam mdłosci, zmęczona byłam i śnięta a teraz są momenty, że nie czuje się jakbym była w ciąży :cry::cry::cry::cry:
    I nie puszczajcie tu takich smutnych reklam ( Teorka)
    -- [url
  1.  permalink
    anula36: macie coś takiego jak "zmęczony brzuch"

Anula ja prawie wogole nie moge chodzic. Pierwsze 10 metrow jest jako takie a pozniej juz masakra. Chodze powolutku jak babcia. Caly czas boli mnie brzuch jak na okres i silniej z bokow i z przodu. Tylko jak siedze lub leze to przestaje ale jak tylko zaczyn am sie ruszac to koniec. Z psem na 20 min nie moge juz isc.... Masakra!
    A brzuch mam malenki i jeszcze nic nie przytylam. :neutral:
    --
  2.  permalink
    karinazosia: dzidziuś jeszcze nie kopie

Kochana na ruchy jeszcze ciut za wczesnie! Niektore dziewczyny czuja cos dopiero w 20 tc!! Spokojnie, nie ma co sie denerwowac! A to, ze Ci przeszly nudnosci i zmeczenie to uwierz mi- tylko sie ciesz!!!!! Na pewno wszystko jest dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ale spokojnie! Ciesz się, że mdłości minęły! Teraz rozpoczynasz najpiękniejszy okres ciąży! II trymestr nie zawsze wygląda tak pięknie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Anula - ja to samo... najgorzej jest rano:sad: A ostatnio mam tak że nawet nie tyle puchną co mnie bolą wszystkie stawy w dłoniach! To podobno też objaw obrzęku:sad:
    A mnie gin pozwolił na ćwiczenia... chociaż też miałam problemy z tym twardnieniem brzucha, tyle że szyjka była super. tzn. chodzi o ćwiczenia w SR i powiem Wam że po tych ćwiczeniach czuję się super i brzuch mi się wcale nie stawia! Bardziej szaleje jak jestem zmęczona robieniem czegoś w domu!

Dobra idę coś sprzątać bo dostałam weny:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Ja zaczynam sobie wkręcać-od początku jeszcze ani razu nie zwymiotowałam.Owszem bywało,że było mi niedobrze,ale nie żeby zaraz lecieć wymiotować...może ze mną jest coś nie tak?Matko,a jakie sny mam...no masakra.Nigdy wcześniej nie miałam tak porąbanych snów.Brrr...
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    karinazosia: nie puszczajcie tu takich smutnych reklam

A mnie się tam nie wydawała smutna wcale tylko... wzruszająca jak cholera:bigsmile:
    Kochana też tak miałam że nie mogłam się doczekać kolejnego USG żeby tylko mieć pewność że wszystko ok. Niedługo poczujesz ruchy dzidzi i nawet usg nie będzie CI potrzebne!:wink: a teraz mimo tęsknoty tak jak CI pisze Talka masz taki moment żeby odsapnąć i się cieszyć bo potem zaczną się inne dolegliwości!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    coma: Dobra idę coś sprzątać bo dostałam weny

Podziel się weną... ja się od miesiąca zebrać nie mogę :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    coma: po tych ćwiczeniach czuję się super i brzuch mi się wcale nie stawia!

Coma a jakie to cwiczenia??
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Osorya: Nigdy wcześniej nie miałam tak porąbanych snów.Brrr...

Mi się dzisiaj śnił pobyt w szpitalu po porodzie. A, że chcę wziąć salę jednoosobową, to był ze mną R. No i przyszła położna - wyprosiła R., bo chciała mnie zbadać. Dostałam jakaś śmieszną kartkę, miałam wejść na wagę, zmierzyć sobie ciśnienie i wszystko zapisać na tej kartce. Ta pani w tym czasie poprawiała makijaż. Najdziwniejsze było, że nigdzie nie było mojej Małej...
    To jeden z niewielu snów nt. porodu i dni okołoporodowych. Tak to mam jakieś inne śmieszne, czasem nawet erotyczne :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: Wcześniej miałam mdłosci, zmęczona byłam i śnięta a teraz są momenty, że nie czuje się jakbym była w ciąży

a ja Ci zazdroszcze mnie nic a nic nie przechodzi:( ...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: a ja Ci zazdroszcze mnie nic a nic nie przechodzi:( ...

jeszcze może przejść... moje mdłości odeszły ok 14/15tc, ale nawet później miałam kilka epizodów wymiotnych
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    karinazosia: Wcześniej miałam mdłosci, zmęczona byłam i śnięta a teraz są momenty, że nie czuje się jakbym była w ciąży

zadziwiajace jakie jestesmy rozne...
    ja nie moglam sie doczekac, az przejda mi te upierdliwe dolegliwosci ciazowe (nie mialam mdlosci, ale chroniczne zmeczenie bylo dla mnie masakrujace),i skakalam z radosci jak tylko mi przeszly, a ty jestes zalamana bo sie dobrze czujesz! :shocked:
    dziwny jest ten swiat! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    :bigsmile:
    talka jestes wielka, nie slyszalam tego od wiekow!
    dzieki!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    uwielbiam, a że tak napisałaś, to mi się skojarzyło :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    karinazosia - Ehhh wiem jak to jest czekać na ruchy dziecka. Ja miałam USG w 12 tygodniu i pamietam jak mowilam kolezance, ktora byla juz w zaawansowanej ciazy, ze tak chcialabym, zeby dziecko kopalo bo czasami w ogole nie czulam sie jakbym byla w ciazy:wink: A ona ciagle mi odpowiadała "Ojj kochana poczekaj jeszcze chwilke a pozniej bedziesz miala czasami dosyc jak dostaniesz kopa pod żebra".Zobaczysz, ze jak dziecko zacznie sie ruszac to od razu przejda ci wszelkie watpliwosci. I tak jak pisały dziewczyny - ciesz się, że się dobrze czujesz!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.