Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    A ja wlasnie doczytalam, ze glowna przyczyma omdlen sa tez wlasnie: niedozywienie i nadmierne wymioty.
    Bo mi sie dzis drugi raz zdarzylo porzadnie zaslabnac.. A do konca 18 tc wymiotowalam co dzien a do dzis tak juz co drugi... wiec u mnie to moze z tego powodu.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeNov 19th 2011
     permalink
    kakai - ja perwsze skierowania na jakiekolwiek badania miałam w 7tc, jak ciąża była całkowcie potwierdzona (zarodek z bijącym serduszkiem), także reszta badań dopiero przed Tobą i na pewno lekarz wie co robi.
    biedronka - a może to anemia się ujawniła, jak twoja morfologia, łykasz żelazo????
    --
  2.  permalink
    anaa86: a może to anemia się ujawniła, jak twoja morfologia, łykasz żelazo????

Wyniki ma dobre i zelazo lykam caly czas..
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    karinazosia - naprawde jest trochę za wcześnie na ruchy i przygotuj się ze jak poczujesz pierwsze to potem jeszcze nie codziennie bedziesz czula, ja sie strasznie nie moglam doczekac a teraz non stop sie pytam lekarza czy to normalne ze dziecko sie wierci od rana do nocy?? :shocked::shocked: czasem w nocy jak sie obudze to tez :shocked: takze

co do poczatkowych objawow - to ja nie wymiotowalam ani razu, mdlosci mialam 5-7 tydzien i juz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Biedronko miałam właśnie o to samo pytać - czy nie anemia właśnie?
    Ćwiczenia są głównie ze szkoły rodzenia - na razie byłam na 3 zajęciach i na początku robiłam je trochę ostrożnie ale czuję się bardzo dobrze po nich... wiesz trochę tak ciężko opisać na odległość:wink: jest trochę przeciw obrzękom, trochę rozciągających np. z piłkami (małymi nie tymi na których się skacze) może jest coś w necie na ten temat bo nie wiem czy dam radę tu opisać ale popróbuj i zobacz jak się po nich czujesz? oczywiście o ile Ci gin nie zabronił ze względu na szyjkę czy coś!
    --
  3.  permalink
    Wlasnie wyniki mam dobre ale reszta pasowalaby do opisu (zmeczenie, omdlenia itp)

A cwiczenia poszukam jakies w necie ale narazie to i tak nie dalabym rady. Wazne, ze Ty czujesz sie po nich lepiej! Ide cos zjesc!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A ja się melduję na chwilkę. Zaległam dzisiaj w kuchni bo siostra organizuje dla mnie dzisiaj baby shower i trzeba bylo troche sie nastać w kuchni:wink: Powiem wam szczerze, że już jestem zmeczona i mam nadzieje ze nie bede sie pokladac do snu jak wszyscy przyjda:wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    talinka ale nawet później miałam kilka epizodów wymiotnych
    nie moge sie doczekac tych tylko KILKU epizodow :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    dasz radę Carottko!!! Swoją drogą fajna imprezka się szykuje. Nigdy nie byłam na czymś takim, u nas to chyba mało popularne...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    anaa86: kakai - ja perwsze skierowania na jakiekolwiek badania miałam w 7tc, jak ciąża była całkowcie potwierdzona (zarodek z bijącym serduszkiem), także reszta badań dopiero przed Tobą i na pewno lekarz wie co robi.

dziękuję , uspokoiłas mnie, dziękuję:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
    • CommentTimeNov 19th 2011 zmieniony
     permalink
    nie powinnam robić zaległości bo ciężko się przekopać później.
    bylam wczoraj na wizycie i bardzo mnie ona uspokoiła. byłam przekonana że z tym moim obniżeniem będę już do końca leżeć plackiem i miałam wrazenie ze jak tylko wstaje to tak się obniża że zaraz mi wszystko wypadnie. okazało się że rzeczywiście macica jest nisko i nie powinna tak być ale gin nie robiła z tego tragedii. muszę bardzo na siebie uważać i jak najwięcej leżeć, ale moge sobie pozwolić na dalsze wycieczki niż tylko do wc. nawet wyjście z domu bez forsowania i od czasu do czasu nie są niczym złym-ba, nawet jak nic mnie nie boli to od czasu do czasu mogę się poprzytulac do męża- bez szaleństw ale to i tak dla mnie bomba po poście:bigsmile:
    zdaniem gin Maleństwo jest już na tyle duże, że ładnie klinuje macice w kościach miednicy i niżej już nie zejdzie.
    Ginekolog ma w planach założyć mi pessar po 20 tygodniu, ze względu na rozwieranie i żeby podtrzymac macicę trochę wyzej.
    co jest powodem obniżania u mnie? pierwszy synek był duży i przy moich słabych tkankach mocno nadwyrężył więzadła i kiedy teraz macica rośnie i jest cięższa niż zwykle schodzi w dół. po porodzie wszystko powinno wrócić na miejsce(teraz jak leże też wraca na miejsce), ale w przyszłości czeka mnie najpewniej zabieg wzmacniający więzadła. nadal nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania, które mnie dręczyły, ale jestem dużo bardziej spokojna.
    Aha i co dla mnie ważne moja przypadlość nie jest wskazaniem do cesarskiego cięcia, ale czas pokaże. Jeśli będzie to konieczne to będzie cesarka, ale szczerze mówiąc wolalabym sn.
    Maleństwo ma się dobrze, rośnie, jest bardzo ruchliwe- nie wiem czy to "on" czy "ona", ale jak już kiedyś pisałam nie mam parcia na konkretną płec-ale fakt chciałabym wiedzieć:devil:
    No to Was zasypałam, ale jestem taka szczęśliwa że chyba jakoś to zniesiecie:wink:

hydrazine odpisze za kilka dni bo nie mam jak opłaty teraz zrobić:confused:
    --
  4.  permalink
    Paprykowa ciesze sie, ze wszystko dobrze i ze Ty jestes spokojniejsza!! Dobre wiesci sa zawsze mile widziane!! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Paprykowa ale super wieści!!!! Nie jest źle!!! jak masz przyzwolenie na serducha to już w ogóle rewelacja!!! na takie wiadomości czekałam :wink: Pessar na pewno pomoże
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    a jeśli chodzi o pessar to miałyście zakładany? gdzie się go zaklada- w gabinecie? jak chodze prywatnie to bedzie chyba dodatkowo platny? czy któraś placiła? no i ile?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    mamusie traczycowe a powiedzcie mi, jak rosnie TSH i ft4 to trzeba zwikszyc dawke euhyroxu? bo ginka zalecila zwiekszyc do dawki N50 w dniu dzisiejszym TSH bylo 2,7 a ft4-1,65 co pokazalo ze za wysokie
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Spakowałam się , zaczynamy odliczanie . :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Kakai jak ginka kazała zwiększyć to się jej słuchaj;) Dziwne trochę...Zazwyczaj jeśli rośnie TSH to spada FT4 i odrwotnie, ale najwyraźniej ginka uznała, że wyższa dawka obniży TSH ( i prawdopodobnie jeszcze wzrośnie FT4), a to na początku ciąży (tak do ok 12 tygodnia, kiedy to dzidziuś ma już swoją tarczycę) dobrze, bo dzielisz ten hormon z potomkiem;P Więc brać i nie gadać;P
    P.S. Czy ja mogę przy następnym "rzucie" prosić o dopisanie mnie do listy? Teoretycznie termin na 04.06, ale gin mówił, że pewnie urodzę wcześniej, bom chuda (czy to prawda?)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Paprykowa, ale fajnie się Twój post czytało! Bardzo się cieszę!!!

Kakai - tak, mnie też wtedy zwiększyła, żeby trzymać TSH ok. 1,5. U mnie też było tak, że przy wyższym TSH rosło fT4, a po podwyższeniu dawki ładnie się regulowały :)
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
    • CommentTimeNov 20th 2011
     permalink
    o dziekuje Dziewczyny!to juz czuje sie spokojniejsza.The fragile-mam nadzieje z u mnie bedzie tak samo
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Dzień dobry!
    Coś mi się zaczyna dziać :bigsmile: Więc kto wie, może niedługo Mała wyskoczy :wink:
    Znaczy urodzę ją jakoś :devil:

Paprykowa - pessar miała Nana... Ja nic nie wiem niestety o tym co jak i za ile w tej sprawie.
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Sabakuma: Spakowałam się , zaczynamy odliczanie .

No mi dziś na suwaku wyskoczył 37 czyli zaczynam 38...czyli zapraszam już bardzo serdecznie córeńkę na świat :bigsmile: Póki mam jeszcze trochę sił... Bo jest coraz gorzej :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bahel: Coś mi się zaczyna dziać

uuuuuuuuuuuuuu
    a ja wczoraj, siedząc w kinie zaczęłam się denerwować, że nie zdążę się spakować :devil: głupie to takie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bahel, uuuuu, to zaciskamy łapy!!!

Talinka, na czym byłaś? Zmierzch?
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    The_fragile: Bahel, uuuuu, to zaciskamy łapy!!!

No dzięki :bigsmile: Ja za to przestaję zaciskać uda :devil:

Talinka: ja wczoraj, siedząc w kinie zaczęłam się denerwować, że nie zdążę się spakować

ja kilka dni temu pakowałam się w pośpiechu bo miałam skurcze :shocked: Ale to był bardzo fałszywy alarm :wink: Teraz robi się coraz regularniej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbahel
     permalink
    Wiecie, pisałam ostatnio, że mam fazę na cukierki miętowe, miętę i pastę do zębów :D Dzis wysłałam męża po cukierki miętowe w czekoladzie :cool:

Nawet zielone światło na sygnalizatorze kojarzy mi się z miętą :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, na czym byłaś? Zmierzch?

Noooo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 20th 2011 zmieniony
     permalink
    A tak w ogóle - dzisiaj śniło mi się, że spadł śnieg :shocked::cool:

A i dzisiaj chodzę jak typowa kaczka... boli mnie kość łonowa :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, i jak podobał Ci się? My się spróbujemy dzisiaj wybrać... Jak uda mi się tyle wysiedzieć...

Mnie się dzisiaj też śnieg snił!!! Aż rano kazałam M otworzyć rolety, żeby zobaczył, czy to prawda :D

Bahel - poród na miętowo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    talinka i jak film ????? ja we wtorek ide! :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, i jak podobał Ci się? My się spróbujemy dzisiaj wybrać... Jak uda mi się tyle wysiedzieć...

nessie: talinka i jak film ????? ja we wtorek ide! :)

Film średnio… w sumie było trochę śmiechu, trochę wzruszeń (powiedzmy) – ogólnie oceniam na 7/10 – znów książka podobała mi się bardziej.
    Jednakże z niecierpliwością czekam na część 2 :P Ta zakończyła się… intrygująco ;P
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    aaa przepraszam, ze tak bez przywitania :shamed:
    dzien doberek wszystkim!
    u mnie pierwszy raz temperatura ponizej 0 :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ooooo dziewczyny - znów @owo lekko boli :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: znów książka podobała mi się bardziej.

mnie tez kazda czesc ksiazkowa podobala sie o wiele bardziej ... i mysle, ze bez przeczytania ksiazki film by mnie nie wciagnal :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: i mysle, ze bez przeczytania ksiazki film by mnie nie wciagnal :)

mnie by wciągnął pewnie bardziej :devil: pierwszy i drugi film widziałam przed przeczytaniem sagi. Dopiero później dorwałam książki i po przecztaniu obejrzałam ponownie. No i mniej mi się już film podobał niż za 1 razem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kurka, a "Pamiętniki wampirów" wznowią dopiero w styczniu... grrr :confused::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie ma strasznie niskie oceny, ale co tam, książka przerobiona, zobaczę jak film :)

To ja się przyznam, że I część filmu widziałam przed przeczytaniem książki i było jedno, wielkie "buuu", śmiać mi się chciało, że taki bzdurny film wymyślili... Ale książka mnie mocno wciągnęła...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A co do wysiedzenia w kinie to... było ciężko! Mała mnie kopała pobokach co jakiś czas, ale nie to najgorsze! Dno macicy (i/lub stopy/pośladki Małej) wbijało mi się w żebra.... ciężko mi wysiedzieć na niskich siedzeniach :devil: już nawet w wc mam problem :devil: do niedawna to opanowywałam - brałam szerzej nogi i brzuch był między nimi... a teraz? nawet to juz nie pomaga :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A w ogóle ja wczoraj do R., że zaczęłam 9ty miesiąc, a on do mnie.... nie, bo dzisiaj jeszcze nie ma 23-ego :bigsmile::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The_fragile: To ja się przyznam, że I część filmu widziałam przed przeczytaniem książki i było jedno, wielkie "buuu", śmiać mi się chciało, że taki bzdurny film wymyślili... Ale książka mnie mocno wciągnęła...

ja przeczytalam przed zobaczeniem i wlasnie tak mi se wydawalo... gdyby nie ksiazka olala bym kolejne czesci filmu..
    a wogole tlumaczylam mojemu antkowi wszystko w trakcie filmu bo mi sie wydawal niczytelny i niezrozumialy :D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: a wogole tlumaczylam mojemu antkowi wszystko w trakcie filmu bo mi sie wydawal niczytelny i niezrozumialy :D:D

jak ja wczoraj w trakcie filmu coś tam zaczęłam R. mówić, to spojrzał na mnie jakby chciał mnie zabić :devil: to się zamknęłam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: to spojrzał na mnie jakby chciał mnie zabić to się zamknęłam

u mnie mial ubaw :D... a jak tylko widzial reklame w tv, ze kolejna czesc filmu daja w kinach lapal sie za glowe :D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień Dobry wszystkim!
    Ja idę dzisiaj z koleżankami na "Listy do M. " Zamówiłam już detektor tętna i nie mogę się doczekać.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja wczoraj bylam na babskim wieczorku i jako jedyna nie piłam, podejrzenia były, ale nie powiedziałam Dziewczynom, chce byc pewna po wizycie ginekologicznej, wtedy powiem wszystkim:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: a jak tylko widzial reklame w tv, ze kolejna czesc filmu daja w kinach lapal sie za glowe :D

:devil: ja nie widziałam reklamy w tv :neutral::sad: hihihihi za to chyba jakoś na początku roku w necie już była :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    karinazosia: Zamówiłam już detektor tętna

super! daj znac jak juz uslyszysz tetno groszka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: i jako jedyna nie piłam, podejrzenia były

masz wymówki:

Przegrałam zakład... i musiałam obiecać, że nie będę piła alkoholu przez dwa miesiące!

Stosuję specjalną dietę odchudzającą, w czasie jej trwania nie można pić alkoholu, jeść nic tłustego ani żadnej surowizny.

Robię właśnie głodówkę oczyszczającą – zero jedzenia, zero papierosów, zero alkoholu – z tą wymówką trzeba uważać na dłużej trwających imprezach i weselach, bo nie będziesz mogła niczego popróbować. Taki wykręt nadaje się tylko wtedy, kiedy rzeczywiście masz chwilowy jadłowstręt.

Głowa mnie boli od rana, wzięłam mocny proszek i wolałabym nie pić.

Mam zapalenie pęcherza, biorę antybiotyki i lekarz zabronił mi pić alkohol w czasie kuracji – to dobra wymówka także wtedy, kiedy musisz często wychodzić do toalety.

Wyjdziemy na papieroska? - A, właśnie byłam – na licznej imprezie nikt nie zwróci uwagi, czy i ile razy wychodziłaś na papierosa ani na to, że cały czas trzymasz w ręku ten sam kieliszek wina.

Niezłe są te modne, luźne tuniki – noszę je, bo się ostatnio jakoś roztyłam i ledwo dopinam guzik w spodniach.

Nie mogę pić, bo mam prowadzić samochód.

Mam tę kobiecą przypadłość – wiesz, zawsze mnie wtedy trochę mdli, no i nie mogę pić alkoholu ani kawy, bo wtedy czuję się jeszcze gorzej.

:devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: ja nie widziałam reklamy w tv

nie? buu moze tutaj tak rozglaszaja tylko ....ja chyba z 10razy juz ja widzialam :D
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Talinka:
    masz wymówki:

Przegrałam zakład... i musiałam obiecać, że nie będę piła alkoholu przez dwa miesiące!

Stosuję specjalną dietę odchudzającą, w czasie jej trwania nie można pić alkoholu, jeść nic tłustego ani żadnej surowizny.

Robię właśnie głodówkę oczyszczającą – zero jedzenia, zero papierosów, zero alkoholu – z tą wymówką trzeba uważać na dłużej trwających imprezach i weselach, bo nie będziesz mogła niczego popróbować. Taki wykręt nadaje się tylko wtedy, kiedy rzeczywiście masz chwilowy jadłowstręt.

Głowa mnie boli od rana, wzięłam mocny proszek i wolałabym nie pić.

Mam zapalenie pęcherza, biorę antybiotyki i lekarz zabronił mi pić alkohol w czasie kuracji – to dobra wymówka także wtedy, kiedy musisz często wychodzić do toalety.

Wyjdziemy na papieroska? - A, właśnie byłam – na licznej imprezie nikt nie zwróci uwagi, czy i ile razy wychodziłaś na papierosa ani na to, że cały czas trzymasz w ręku ten sam kieliszek wina.

Niezłe są te modne, luźne tuniki – noszę je, bo się ostatnio jakoś roztyłam i ledwo dopinam guzik w spodniach.

Nie mogę pić, bo mam prowadzić samochód.

Mam tę kobiecą przypadłość – wiesz, zawsze mnie wtedy trochę mdli, no i nie mogę pić alkoholu ani kawy, bo wtedy czuję się jeszcze gorzej.

haha jestes niesamowita:bigsmile:fajne te wymówki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kiedyś w gazecie były :devil:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: Głowa mnie boli od rana, wzięłam mocny proszek i wolałabym nie pić

ja tylko tego uzywalam :) ... ani razu mnie nie zawiodlo :)
    ale gratuluje wyobrazni :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.