Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 21st 2011
     permalink
    Pewnie masz jakąś fajną pracę :)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień dobry! Ale mamy długo listę mamusiek :)
    Byłam wczoraj na "Listy do M." polecam, lekka,zabawna świąteczna komedia. Oczywiście pobeczałam się strasznie bo w jednej scenie mała dziewczynka śpiewała "Cichą noc" jeszcze wydałam z siebie mega szloch tak mnie to rozczuliło, ale spojrzałam na moje koleżanki też miały mokre oczy, więc nie jest ze mnę tak źle :bigsmile:
    -- [url
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Kurcze a mnie tak wszystko nie wzrusza :) I reklama, którą wrzuciła Teo też mnie nie rozczuliła :) Twarda jestem ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też jestem twarda:D:D:D
    na listach do m tez sie wzruszalam ale ja na filmach czesto sie wzruszam cale zycie ale reklamy tez mnie nie wzruszaja
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    No ja przed ciążą byłam wrażliwa, a teraz to już . . .
    -- [url
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    No to jeszcze chyba zależy co człowiekowi w duszy gra :) Mnie potrafi wzruszyć moment, na który inny by nie zwrócił uwagi tylko dlatego, że właśnie aktualnie mam taki a nie inny ból w sercu. Myślę, że to nie dotyczy tylko mnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    madrill: mam taki a nie inny ból w sercu. Myślę, że to nie dotyczy tylko mnie :)
    --

no właśnie:)
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Przeczytałam właśnie, że od 1 stycznia rośnie vat na ubranka dziecięce :-/ Chyba zacznę kompletować wyprawkę w grudniu, jak tylko dowiem się jaką płeć ma mój brzdąc... szykują się podwyżki w nowym roku :(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Talinka jak się czujesz?

W sensie chorobowym czy przedporodowym? :D
    Chorobowo całkiem całkiem, chociaż w nocy mnie zaczęło dusić :neutral: tylko tu myślę problem nawilżacza bez jonizatora i jakieś kurze mnie w gardle drapały :neutral:
    W sensie przedporodowym - fizycznie nieźle - psychicznie - wczoraj mnie znów "walnęło", że sobie nie poradzę. O!
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    gilese: od 1 stycznia rośnie vat na ubranka dziecięce :-/ Chyba zacznę kompletować wyprawkę w grudniu, jak tylko dowiem się jaką płeć ma mój brzdąc

Na razie możesz kupić kilka rzeczy w kolorach neutralnych :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gilese: szykują się podwyżki w nowym roku :(

mnie bardziej przeraża podwyżka za gaz (podobno o 20%), prąd, wodę itd....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    buuuuuuu nie chcę podwyżek..... ja mam na tyle fajnie że moja bratowa w moje urodzinki czyli 4.10 urodziła córeczkę i ciuszki dostaniemy w spadku a ja co mi się podoba to jej kupuje i to tak trochę pod siebie:D:D:D my to z ciuszków kupimy tylko jakąś jedną rzecz żeby miała coś od nas:D:D a reszta w spadkach:P jedyne co to łóżeczko wózek wanienka i apteczne akcesoria nas czekają:D ale to koniec stycznia....
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka: Chorobowo całkiem całkiem, chociaż w nocy mnie zaczęło dusić :neutral: tylko tu myślę problem nawilżacza bez jonizatora i jakieś kurze mnie w gardle drapały :neutral:

O, a to bardzo możliwe. Ja muszę kupić nawilżacz bo suchość w gardle mnie dobija :/
    Ale dobrze, że już całkiem całkiem się czujesz! :)

Talinka: W sensie przedporodowym - fizycznie nieźle - psychicznie - wczoraj mnie znów "walnęło", że sobie nie poradzę. O!

Poradzisz sobie tak jak i ja sobie poradzę. Nie wiem jeszcze jak ale urodzimy te dziewczyny całe i zdrowe! :) A że myśli nachodzą - mnie też.

I jeszcze mąż mi dziś zakomunikował, że jednak będą mieli robotę na zimę i chyba nie będzie mi pomagał przez 2-3 tyg tylko załatwi sprawy papierkowe i wraca do roboty :/ Na samą myśl mam gęsią skórkę :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Ja nie porodu się boję- tylko tego, co po urodzeniu - kąpanie, przewijanie, karmienie itd. :tongue:

madrill: I jeszcze mąż mi dziś zakomunikował, że jednak będą mieli robotę na zimę i chyba nie będzie mi pomagał przez 2-3 tyg tylko załatwi sprawy papierkowe i wraca do roboty :/ Na samą myśl mam gęsią skórkę :/

uuuu, mój bierze od 10.12 miesiąc urlopu
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka: tylko tego, co po urodzeniu

Ja tego też... Głównie tego. A nawet bardziej jak coś będzie nie tak - zachoruje albo inny problem wyniknie...

Chociaż poród też nie wydaje mi się niczym przyjemnym :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    madrill: Na razie możesz kupić kilka rzeczy w kolorach neutralnych :)
    Wiem, ale wizytę mam 2.12, a potem jeszcze usg połówkowe 12.12 więc jest duża szansa że na którejś tej wizycie dowiem się jaką płeć ma mój maluszek :)
    Talinka: mnie bardziej przeraża podwyżka za gaz (podobno o 20%), prąd, wodę itd....
    nawet mi nie mów... mamy piec gazowo-węglowy i mimo iż węglem palić nie lubię to cieszę się, że węgla pół piwnicy mamy :) No chyba że przyjdą mrozy po 20 stopni (odpukać) to wtedy włączymy gazowy :-/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Talinka: Ja nie porodu się boję- tylko tego, co po urodzeniu - kąpanie, przewijanie, karmienie itd. :tongue:

wiesz co ja nie wiem skąd ale to wszystko się wie i robi się to instynktownie:D:D moja bratowa miała to zatrucie i w pt wyszły ze szpitala a ona w sobote musiała tam wrócić i mój brat został z małą i my mu pomagałyśmy z mamą i to wszystko się po prostu wie:D:D inaczej jak się o tym myśli a inaczej jak trzeba to zrobić samo przychodzi:D:D najwyżej jak źle przewiniesz to załatwicie śpiochy:D:D krzywdy się nie zrobi na pewno:D:D:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka: uuuu, mój bierze od 10.12 miesiąc urlopu

No to Ci fajnie :) U nas miało być podobnie... Ale ktoś musi zarabiać pieniądze żeby dziecko miało co jeść i dach nad głową :/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Chociaż poród też nie wydaje mi się niczym przyjemnym

No pewnie, że nie.... ale tu się akurat pocieszam, że każdy skurcz przybliża mnie do poznania wyczekanej córeczki ;)
    gilese: mamy piec gazowo-węglowy i mimo iż węglem palić nie lubię to cieszę się, że węgla pół piwnicy mamy :)

no to chwała Wam za to - my tylko gazowy :neutral:
    madrill: No to Ci fajnie :) U nas miało być podobnie... Ale ktoś musi zarabiać pieniądze żeby dziecko miało co jeść i dach nad głową :/

Nooo pewnie! Ja też nie jestem w 100% pewna, że to się tak fajnie wszystko ułoży... bo niby miał pracę zmieniać od stycznia... ale na razie nic o tym nie wiadomo konkretnie....
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Będzie dobrze! Byle tylko dzieci były zdrowe i silne! A resztę jakoś się ogarnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No! Trzeba w to wierzyć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    No u mnie M. bierze urlop od 12 grudnia ale coś mi się zdaje że weźmie go wcześniej bo wczoraj miałam takie pobolewania miesiączkowe , dawno tego nie czułam prawie 9 miesięcy :) Czuje jak brzuch mi opada bo bardziej go czuję teraz na udach jak siadam
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: bo wczoraj miałam takie pobolewania miesiączkowe , dawno tego nie czułam prawie 9 miesięcy :)

ja też nie czułam tego od początku ciąży, a teraz coraz częściej ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Hej dziewczyny!
    Tak jak pisałam u mnie na 95 % dziewczynka zresztą same zobaczcie (tu):) Wierci mi się już w brzuszku jak szalona, szczególnie po mandarynkach, ale też czuje ruchy rano i wieczorem;)Zastanawiam się od kiedy powinnam zacząć liczyć ruchy i jak to się robi? Któraś z Was to robi?
    W Holandii paskudna pogoda i aż się nie chce wychodzić na dwór, pozostaje mi więc dobra książka(kontynuacja Jedz, módl się i kochaj) i herbata z miodkiem. 05.12 mam USG genetyczne, a później 12.12 wizytę u ginekologa. A tak w ogóle to zmieniłam sobie ginekologa, teraz mam "ginekoloszkę";):shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja czuje od niedawna,ale u mnie te pobolewania miesiączkowe są jeszcze bardzo delikatne.Najczęściej biorą mnie w nocy. Wczoraj też miałam i takie jakby ciut mocniejsze. Może się pomalutku szykuje :wink: Jeszcze czas mamy :smile: W tym tygodniu jadę "dopakować" moją torbę do szpitala,bo parę drobiazgów brakuje.
    ---
    Wczoraj z ciekawości przeglądałam pierwszy wydruk z pierwszego USG (7tydzień,1 dzień ciąży) i pisze,że przewidywana dana porodu WEDŁUG OM - 17 styczeń WEDŁUG USG - 1 grudnia.. Chyba to jakaś pomyłka :wink: Nawet w swojej karcie ciąży mam MAŁĄ pomyłkę.Rok mojego urodzenia 1931.. Więc całkiem niezle się trzymam :cool::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    Wydra86 - gratuluję szczęśliwego rozwiązania!! :bigsmile:
    .
    Hussy - bardzo ładnie wyglądaliście! Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia!:cheer:
    .
    karinazosia: Oczywiście pobeczałam się strasznie bo w jednej scenie mała dziewczynka śpiewała "Cichą noc"
    też na tej scenie beczałam ;)
    .
    gilese: Przeczytałam właśnie, że od 1 stycznia rośnie vat na ubranka dziecięce :-/ Chyba zacznę kompletować wyprawkę w grudniu, jak tylko dowiem się jaką płeć ma mój brzdąc... szykują się podwyżki w nowym roku :(
    Zamierzam zrobić to samo - 16.12.na usg połówkowym dowiem się jaką płeć mają moi mali lokatorzy i wtedy ruszam z mężem po ubranka...
    .
    Miłego dnia Dziewczyny!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    pitaja: Zastanawiam się od kiedy powinnam zacząć liczyć ruchy i jak to się robi? Któraś z Was to robi?

Najlepiej nie liczyć :wink: Na własnym przykładzie mogę Ci powiedzieć,że co godzinę na pewno nie będę miała tych książkowych dziesięć ruchów.Mój maluch ma największe ochoty na wariactwa rano, po południu,i w nocy i wtedy mogę liczyć i liczyć i liczyć.
    Niedawno też się martwiłam,że taka cisza... Po prostu dziecko miało ciche dni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: WEDŁUG OM - 17 styczeń WEDŁUG USG - 1 grudnia..

łoł!
    Hussy: mam MAŁĄ pomyłkę.Rok mojego urodzenia 1931..

:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    pitaja: Tak jak pisałam u mnie na 95 % dziewczynka

jeśli nie dodałam jeszcze, to zaraz dopiszę na liście :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    pitaja: Zastanawiam się od kiedy powinnam zacząć liczyć ruchy i jak to się robi? Któraś z Was to robi?

Od 3 trymestru dopiero :wink: wcześniej po prostu zaznaczałam ruchy na karcie
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Hussy: Po prostu dziecko miało ciche dni

hehe dobre :) No to może, faktycznie daruje sobie te liczenie, brzuch już mnie swędzi, mama mówi, że czuprynka rośnie na główce dziecka;) Używacie jakiś kremów na rozstępy?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    pitaja: Używacie jakiś kremów na rozstępy?

Używam i g*wno dały ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpitaja
     permalink
    Talinka: jeśli nie dodałam jeszcze, to zaraz dopiszę na liście :wink:

Talinko jeszcze nie dodałaś, że dziewczynka :P nie ma problemu, bo jeszcze wszystko może się zmienić.. hehe jak to się mówi siusiak mógł się podwinąć;)a pewna będę dopiero 05.12;) Chociaż nie powiem, moja córka do tego USG zapozowała idaelnie, choć trochę bezwstydnie :P;) :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    pitaja: choć trochę bezwstydnie :P;)

A podobno chłopcy tak bezwstydnie się pokazują :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ojej moja mała pokazała się jeszcze bardziej bezwstydnie:D:D a ostatnio tylko gin przyłożyła głowicę a tam nogo tyłek i pipka:D:D:D nie wiem po kim ona to ma:devil::devil:

mi gin powiedziała że sens w liczeniu ruchów jest po 30 tyg więc ty masz 19 spokojnie jeszcze masz czas:) moja mała tez ma różne pory kopania i dwa dni są w tych samych godzinach i w następny np całkiem inaczej więc ogólnie ważne że się rusza:D:D:D
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Talinka przeczytalam o Twoich watpliwosciach spokojnie pomysl sobie ze nie Ty pierwsza nie ostatnia;)) zobacz ile nas za Toba;)))

a ja dzis na usg z nagraniem:) musze doplacic tylko 50zl :) wiec super mi sie udalo:)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    super zaciskam kciuki za usg:):) no i czekam na zdjęcie buziaczka małego:):):)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: mi gin powiedziała że sens w liczeniu ruchów jest po 30 tyg

no właśnie :wink:
    ewelinda29: Talinka przeczytalam o Twoich watpliwosciach spokojnie pomysl sobie ze nie Ty pierwsza nie ostatnia;)) zobacz ile nas za Toba;)))

hehehe nooo :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, do nas przyszła prognoza na przyszły rok za gaz i szczęka mi opadła - faktycznie 20%...

Pitaja - ja używam AA Mama i Ja, skóra fajnie nawilżona (a ja mam suchelca strasznego), ale pewnie da to tylko tyle. Na razie nie ma rozstępów, ale z nimi nigdy nic nie wiadomo ;))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja mam mustelle i mamamil i tak na zmianę się kremuje tez nieraz mnie swędzi brzuch a staram się raz dziennie pamiętać o smarowaniu... na razie też rozstępów nie mam ale jestem przekonana że będę miała.... po 1 przez dodatkowe kg z przed ciąży no i te co teraz zbieram:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, do nas przyszła prognoza na przyszły rok za gaz i szczęka mi opadła - faktycznie 20%...

A macie też gaz z PGNiG? (bo kurczę nie wiem czy jest jakiś inny dostawca też :D)
    W każdym bądź razie jakoś w październiku przyszła taka "ankieta" i ja tam coś wybrałam i odesłałam i dostałam rachunek tylko za listopad. A moja babcia nic nie wybierała i dostała rachunek za listopad i prognozę chyba do lipca przyszłego roku....
    --
     permalink
    Talinka a jak Ci idzie pranie??? skonczylas czy moze nie zaczelas?? komoda pelna juz????:)
    --
  1.  permalink
    Talinka: A podobno chłopcy tak bezwstydnie się pokazują :devil:

O tak, to prawda! Mój maluch tak właśnie nóżki rozłożył, że było naprawdę wyraźnie widać siusiaka. :bigsmile:

Najpiękniejsze życzenia Hussy dla Ciebie i Twojego męża! Wszystkiego najcudowniejszego na nowej drodze życia, na którą właśnie weszliście!

Gratulacje dla Wydry! Wszystkiego dobrego dla Ciebie i dzidziusia! Zdrówka całe mnóstwo!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: Talinka a jak Ci idzie pranie??? skonczylas czy moze nie zaczelas?? komoda pelna juz????:)

Pranie skończone, komoda zapakowana :P
    Właśnie przed chwilą pakowałam ciuszki ostatnie.... i chwilę postałam i padam.... a tu jeszcze nasze pranie trzeba rozwiesić :neutral: hihihih - plecy mi odpadają :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka - tak, z PGNiG niestety...

To Ty już "uwinięta" - nic, tylko rodzić ;)
    --
     permalink
    Pranie skończone, komoda zapakowana :P

o wow dobra jestes;)) i baaa Ty masz sobie z Kruszynka nie poradzic:))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka - tak, z PGNiG niestety...

masakra jakaś... moja babcia kurczę fajnie - dostała rachunek za llistopad opiewający na 114 zł :cool: a kolejne (te prognozy) na 350 jakoś... tyle, że ciekawe jak będzie jak dostanie wyrównanie... bo zimą to jednak więcej zużywa niż te 350 :confused:
    My dostaliśmy za 2 miesiące - 450zł
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny te podwyżki na odzież dziecięcą od przyszłego roku to prawda? Jejku... My planowaliśmy wszelkie dzidziusiowe zakupy na styczeń 2012 dopiero... Na chwilę obecną mamy jedynie wózek zapewniony i łóżeczko a szereg, dłuuuuuuugi szereg zakupów przed nami i właśnie na styczeń planujemy zakupy. Lista jest już dosyć długa i powoli dalej powiększa się...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: To Ty już "uwinięta" - nic, tylko rodzić ;)

The_fragile: wow dobra jestes;)) i baaa Ty masz sobie z Kruszynka nie poradzic:))

No co Wy - dobra? Padam na pysk teraz.... a torbę trzeba zapakować :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wczoraj R. oświeciłam, że musi swoje puzzle z podłogi mi zwinąć, bo łóżeczko trzeba złożyć :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka - masakra z tymi cenami!

Ojtam ojtam, od razu zwinąć - przesuńcie gdzieś puzzle ;)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.