Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    madrill: Ja zwykle też, chyba że jestem przed okresem

Oo, ja wtedy też miałam zawsze zwiększoną ochotę. Generalnie przed ciążą słodycze były na porządku dziennym ale teraz nie mam ochoty za bardzo, mogę spokojnie przeżyć bez nich. Hmm, może to tzw. zdrowy rozsądek, żeby przypadkiem się nie przejadać nimi? Zastanawiam się też czy może to, że nie jem słodyczy (no raz na jaaaakiś czas się zdarzy coś małego) to właśnie ma wpływ na to, że jak na ten okres nie tyję dużo... Bo te 4kg to chyba nie tak wiele...
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
    • CommentTimeNov 22nd 2011
     permalink
    próbowalam zadowolic się pomarańczem ale nic z tego nie wyszlo:confused:
    wafelek z czekolada mógłby być rozwiązaniem, ale coś czuje ze bez wizyty w cukierni się dzisiaj nie obędzie:devil:
    w oczekiwaniu na męża z wyrobami cukierniczymi wsunę czekoladkę na przeczekanie.
    a kilogramy...no cóż 20 z poprzedniej ciąży znikneły nie wiem kiedy, więc łudze się ze tym razem tez tak będzie:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    katarzynah1987: żadnych dzikich harców nie wyczuwam.

Nie martw się, ja też się zastanawiałam jak miałam ten opis pod suwaczkiem gdzie te harce... Dziecko żyje swoim rytmem i harcuje kiedy chce a nie kiedy suwaczek mu wyznacza :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Bo te 4kg to chyba nie tak wiele...

Oj kochana poczekaj jeszcze trochę. Ja też nie przybierałam na wadze a później nie wiem kiedy wskoczyło mi kilka dodatkowych kilogramów. Ale za to teraz schudłam 2 kg:confused: Ale to pewnie przez moja anemie, za 2 tyg się dowiem czy żelazo mi się w ogóle przyjmuje.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    paprykowa: wsunę czekoladkę na przeczekanie

:wink:
    --
  2.  permalink
    a ja się zadowoliłam w weekend kremówkami:) mąż specjalnie mi pojechał kupić pycha były
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    katarzynah no widzisz a ja mam odwrotnie niż Ty. Przed ciążą słodycze w barku leżały po pół roku i nic mnie nie ciągneło do nich, a teraz gdy widze slodycze to kwicze- czy jakoś tak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A my jesteśmy po pierwszym KTG i po wizycie u okulisty . Skurczy brak a okulista wypisał zezwolenie na poród naturalny . Zatem czekam do poniedziałku na wizytę jak mój chłopczyk urósł bo 2,5 tygodnia temu miał 3kg .
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny ale my mamy te końcówki ciąży beznadziejne...jak tak sobie czytam te nasze posty to nasuwa mi się jedna myśl: CZAS RODZIĆ!!! :D
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Sabakuma- fajne mamy te suwaczki :) jakby identyczne?! :D
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeNov 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    Ja tam się wolę nie nastawiać, że wcześniej urodzę, bo potem to się dopiero schizy włączają i nerwy, że miało być wcześniej a termin się zbliża i nic się nie dzieje. Wolę się miło rozczarować, ale wierzę Wam "finiszówki", że już nie możecie się doczekać. W końcu to już tylko kilka tygodni!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Belly ja zasłaniam dwa motyle :P przez te +17kg :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    hawrankowa83: a ja się zadowoliłam w weekend kremówkami:

no to mi narobiłaś smaka :devil:..zaraz dzwonie do monża to może mnie zaopatrzy
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Saba- przybij 5-mam tyle samo na + :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No i jestem z lekka wkurzona! W aptekach (pytałam w kilku o tą wymazówkę) patrzyli na mnie jak na wariatkę. Jedna pani aptekarka stwierdziła, że to lekarz pobiera.... Mama zaraz będzie się dowiadywała czy można wziąć ze szpitala (na szczęście ma tam jeszcze znajomości!)

A ja zaraz idę pakować torbę
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Talka, zapytaj w laboratorium w szpitalu-tam powinni wydać za free:)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    A coś się dzieje u Ciebie?:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: Talka, zapytaj w laboratorium w szpitalu-tam powinni wydać za free:)

Mama będzie dzwonić niedługo ;) Ma znajomości, wiec pewnie dadzą :D
    bellybaby: A coś się dzieje u Ciebie?

Nie, ale wolę być gotowa... te wczorajsze bóle mnie nastraszyły :tongue: Do tego dziś od rana boli @owo i krzyż nie przestał boleć
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Też bym spakowała torbę gdybym miała co do niej włożyć. Kurczę muszę się zabrać za zakupy dla siebie.:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hehhehe ja już wszystko mam od dawna :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    sara32: Ja jadłam pęczki w II trymesrze i miedzy innymi dzięki nim mam +16kg.:cry:

ja przez całą ciąże zjadłam teraz 2 więc spokojnie:D:D
    a co do suwaka i dzikich harcy to spokojnie ja też aż tak nie odczuwałam za to teraz o dzikie są:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja też jeszcze nie spakowana :smile:
    ---
    Dziś mam usg,teściowa załatwiła prywatnie po znajomości i zobaczymy co z tego będzie :wink: Nie mogę się doczekać. Może wreszcie dowiem się kto tam siedzi :bigsmile: A na razie idę gotować obiad :smile:
    ---
    Znów wieczorem miałam delikatne bóle okresowe.. A dziś kłucia pipki.Tragedia :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Hussy: Nie mogę się doczekać. Może wreszcie dowiem się kto tam siedzi :bigsmile:

zaciskam kciuki:):):)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Hussy: Może wreszcie dowiem się kto tam siedzi

No hussy ty to musisz miec cierpliwość!!!! zaczyna ci się 33 tydzień a tu dalej taka niewiadoma!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile: trzymam więc mocno kciuki!!!!!!!!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink

hussy najwyzszy czas! na peeeeeeeeeeewno dzisiaj sie dowiesz, a my razem z toba, oczywiscie! :bigsmile:
    zycze milego podgladania! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to ja spakowana - brakuje wody niegazowanej i chusteczek nawilżanych :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No i kupa :sad: Mama dzwoniła,że wizyta przełożona na następny tydzień,bo nie da się mnie dziś "upchnąć" do kolejki :sad:
    No,ale pocieszam się tym,że w ten czwartek mam usg u mojego gina także może wtedy.. No nic :smile: Zobaczymy.. A tak się cieszyłam..
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink

Hussy - medal za cierpliwość, ja bym nie wytrzymała tej niepewności, dziś na pewno się dowiesz. Czekamy na wieści!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: No i kupa :sad: Mama dzwoniła,że wizyta przełożona na następny tydzień,bo nie da się mnie dziś "upchnąć" do kolejki :sad:
    No,ale pocieszam się tym,że w ten czwartek mam usg u mojego gina także może wtedy.. No nic :smile: Zobaczymy.. A tak się cieszyłam..

a ja coś czuję, że Ty się dopiero po porodzie dowiesz :devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    TEORKA: a ja coś czuję, że Ty się dopiero po porodzie dowiesz :devil::devil::cool:

hehe no oby w czwartek jednak się udało:P:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale fajna niespodzianka by była :cool:

5 dni temu urodziła YOL
    jedna z moich przyjaciółek
    do samego końca nie chcieli z mężem wiedzieć jaka płeć
    i wytrzymali
    ja ją podziwiam bo sama nie ma szans żebym wytrzymała :smile:

a oni się zaparli i wiecie jaka niespodzianka jak dziecko wyciągnęli [ też miała CC niestety.... ] i powiedzieli, że chłopak !
    fajne uczucie musi być do końca nie wiedzieć :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehehe no niby fajne ale ja też bym nie wytrzymałą:D:D
    --
  3.  permalink
    ja się cieszę, że mam wyprasowane dla dziecka wszystko, bo dziś prasowałam kilka naszych rzeczy i masakra, co chwilę musiałam odpoczywać
    mąż montuje nowy blat w kuchni, wygonił mnie, a ja służę przecier tylko dobrą radą:)

o wymazówki można zapytać też w sklepie medycznym:) może mają

Talinka:No to ja spakowana - brakuje wody niegazowanej i chusteczek nawilżanych

ja też też, mi tylko wody brakuje i talerzyka, sztućców i kubka

ale nie wiem, co spakować dla dziecka na wyjście, żeby mąż przywiózł, heh, babskie niezdecydowanie
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa83: ale nie wiem, co spakować dla dziecka na wyjście, żeby mąż przywiózł, heh, babskie niezdecydowanie

ja nie pakowałam bo cięzko było przewidzieć jaka będzie pogoda, ile stopni itp
    więc mama mężowi pomagała wybierać ubranka w dniu kiedy po nas jechał :smile:
    --
  4.  permalink
    dobry pomysł Teorka, bo mąż by mi tam się pogubił w tych ciuszkach,już o bajzlu nie mówię, ale przecież mam mamę:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: do samego końca nie chcieli z mężem wiedzieć jaka płeći wytrzymali

moja mama też nie chciała wiedzieć, bo... WIEDZIAŁA, że dziewczynka :devil:
    hawrankowa83: i talerzyka, sztućców i kubka

musisz mieć? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: ale nie wiem, co spakować dla dziecka na wyjście, żeby mąż przywiózł, heh, babskie niezdecydowanie

ja przyszykuję taki ciepły kombinezonik, ale nie ten na zimę, tylko taki lżejszy polarkowy - bo to tylko na dojście do taxówki (ok. 1-2 minut) i dojście do domu z taxówki (też ok. minuty) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    u nas Talka też nie było w szpitalu kubków...
    sztućce były ale plastikowe więc ja też swoje miałam
    i przede wszystkim nóż do smarowania masła !!!!

na kolacje dawali 3 kromki, kawałek masła i wędline i nie było czym tego masła rozsmarowywać na chlebie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: ja przyszykuję taki ciepły kombinezonik, ale nie ten na zimę, tylko taki lżejszy polarkowy - bo to tylko na dojście do taxówki

jak będzie minus 10 to ten lekki polarkowy nawet na te 2 minuty drogi wg mnie za cienki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O żesz szlag! U nas wsio dają :wink:
    Chyba, że na porodówce jest inaczej niż na pozostałych oddziałach? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: jak będzie minus 10 to ten lekki polarkowy nawet na te 2 minuty drogi wg mnie za cienki

No to wtedy leży na widoku gruby :wink: chodziło mi, że jeśli teraz bym się rozpakowała, a u nas +10 około :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: chodziło mi, że jeśli teraz bym się rozpakowała, a u nas +10 około :wink:

a no teraz to tak...
    na początku grudnia ma być plus 12 - 13 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no coś Ty? :bigsmile: a ja tu śnieg chcę :cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    ja w tym roku protestuje przeciwko śniegowi! chcę do końca stycznia pracować i średnio mi się uśmiecha zasuwać przez zaspy do pracy :-/ 10-12 stopni to wymarzona zima tego roku :D

Talinka po co Ci ten śnieg i mróz? utkniesz z małą w domu do marca i nosa na mróz nie wystawicie :-/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chodzi mi o PIERWSZY śnieg :)
    Dalej go nie lubię :bigsmile:
    gilese: utkniesz z małą w domu do marca i nosa na mróz nie wystawicie :-/

do marca to na bank nie, bo jakoś pod koniec styczna/na początku lutego szczepienia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: no coś Ty? :bigsmile: a ja tu śnieg chcę :cool::cool:

do końca grudnia raczej go nie będzie z tego co widziałam

a na mróz też z dzieckiem wychodzić można :smile:
    byle by poniżej 10stopni nie było
    więc czemu od razu do marca w domu siedzieć ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    buuuuuuu :cry::crazy:
    TEORKA: a na mróz też z dzieckiem wychodzić można

ano :-) trzeba hartować. sąsiad mamie opowiadał, że z synem wychodził na mrozy i do dorosłości żadne choróbska się go nie czepiały :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    TEORKA: a ja coś czuję, że Ty się dopiero po porodzie dowiesz

Chyba pomału się do tego przyzwyczajam :tongue: ,ale za każdym razem zżera mnie taka ciekawość.. No ile można?? :shocked: Ostatnio widziałam dla dziewczynki takie ładne ciuszki i nie wiadomo czy kupić czy nie.. To chyba powinnam się nastawić,że w czwartek też się nie dowiem :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a tak w ogóle - mam dziś 250dc :bigsmile::bigsmile: fajnie to wygląda :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    TEORKA: a na mróz też z dzieckiem wychodzić można
    byle by poniżej 10stopni nie było
    więc czemu od razu do marca w domu siedzieć ?
    w zeszłym roku w styczniu urodził się chrześniak mojego męża, biedna szwagierka trafiła akurat na porządne mrozy i opady śniegu, utknęła na miesiąc z dzieckiem w domu (jeszcze po cesarce była i zniosła to bardzo źle, więc nawet jakby tych silnych mrozów nie było to nie wychodziła bo sił na pchanie wózka po zaspach nie miała :() dopiero po jakimś miesiącu zaczęli się ruszać z domu...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.