Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorVall
    • CommentTimeMay 14th 2007
     permalink
    Izuni fociaki już są :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Fociaki Izuniowych kruszynek są przesłodkie, a u was też dzis tak gorąco, u mnie remont pokoju Jakuba, bałagan mimo ze staramy sie aby sie za wiele nie nanosilo, i taki gorąc, ja już nie wyrabiam a co bedzie dalej.
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    Miłego wieczora - ja zmykam pod prysznic i nynu :wink:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Dziewczyny - co mogą oznaczać liczne szczawiany wapnia w moczu???????
    Odebrałam wyniki i ta pozycja mnie niepokoi!:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Iwa ja tez miałam szczawiany w moczu :) poszłam do lekarza i pielegniarka to zobaczyła i miałam jeszcze jakies inne cos i to jest cos od nerek albo pecherza ale nic takiego mi na ten temat lekarz nie powiedział wiec głowka do gory zle nie bedzie :))
    --
    •  
      CommentAuthorIzunia
    • CommentTimeMay 14th 2007 zmieniony
     permalink
    Hello BABECZKI !!

IWA ja również miałam liczne szczawiany wapnia i inne "pierdoły", ale mój gin tym się nie niepokoił. Tak więc chyba to nie jest takie groźne - hmmm ... nie martw się na zapas - z moczem jest różnie, raz wyjdzie dobrze, a następnego dnia zupełnie źle. Najważniejsze, że nie masz białka w moczu !!

Dziś składam wniosek o becikowe i zasiłek rodzinny - sama jestem ciekawa czy nabędziemy do niego prawo, oczywiście jeśli nam dochód nie przekroczy :neutral: Tak więc miłego dnia mimo pogody, bo u mnie wczoraj taaaki gorąc a dziś chmurki i chyba popada. Do wieczora Kobitki - całuję !!
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Hey Dziewczyny, własnie się dowiedzieliśmy z M, że będzie dziewczynka!!! jest zdrowa, i rośnie szybciutko i się zaczyna strasznie wiercić:)
    Myszorka Gratulacje!! zazdroszczę Ci strasznie u mnie dopiero półmetek (chociaż jak pomyślę jak byłam w 7-9 tc to aż półmetek:)
    Mam zrobić badania moczu - posiew, zaniosłam w specjalnym sterylnym pojemniczku, a facetka nie przyjęła i powiedziała że to nie taki pojemnik, kazała iść do apteki i kupić specjalnie na posiew, i tak zrobiłam, problem w tym, że w aptece przyszpitalnej dali mi taki sam:(
    --
  1.  permalink
    czesc Dziewczyny,dawno nie pisałam ae śledze na bieżaco.Myszorka gratulacje ciesze sie razem z Toba.U nas pogoda śliczna wczoraj troche burza była ale dziś znów fajnie słoneczko grzeje.Ja sie czuje super.wszystko jest ok.24 maja mam kolejną wizyte i mam do Was dziewczyny pytanie.Te badania krwi i moczu to jak często lekarz zleca?bo ja ostatnie miałam w szpitalu tj jakiś miesiąc temy niecały.ale słyszaam,że robi się je często dosyć.Dzisiaj mam wolne więc sie troche lenie a jutro znów do pracy ale ciesze sie bo sie zajmę czymś.

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorVall
    • CommentTimeMay 15th 2007 zmieniony
     permalink
    Ciasteczko - badanie moczu robi sie co miesac..jesli lekarz częsciej nie zleci :smile: więc nie zaszkodzi Ci zrobić przed wizytą :smile:

Dziewczyny - 3mać kciuki o 15 chwila prawdy - egzamy!!!! wrrrr..mam nerwa... :shamed:
    --
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeMay 15th 2007
     permalink
    Vall - trzymam kciuki - uda sie!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Ciasteczko ja badanie moczu i morfologie mam zlecone co wizyta czyli co miesiac. O ile morfologie mozna robic co 2 miesiace jesli nie ma sie problemow z anemia o tyle ogolne badanie moczu jest wskazane co miesiac

Asiula gratuluje dziewuszki :) najwazniejsze ze zdrowa a wsyzstko inne to juz pikus.

Izunia no to 3mam kciuki zeby wam sie ten zasilek i moze nawet rodzinne nalezal.

VaLL kciukale zaciskac bede mocno, pojdzie jak z platka zobaczysz...
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    dziewczyny padam :cry::cry::cry: jest ponad 30 stopni, a ja sie rozpływam. w oddatku chyba ciśnienie spadło bo tak słabo się czuję.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nowy artykuł o neuronalnej dysplazji jelitowej. Pdf do pobrania.
    Na stronie 313 jest wspomnianie wytrzewienie wrodzone i odnośnik do artykułu na ten temat.
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    hejka zaglądam tu jak tylko mi na to mój maluszek pozwala
    Nie wiem czemu kazali mi lezec 24h ale podobno jak wczesniej się dźwiga z łózka to może głowa boleć, więc nie ryzykowałam. Widziałam go w dniu cięcia jeszcze raz, ale do karmienia dostałam dopiero w piątek.
    Ranę mam sobie przemyć wodą utlenioną i założyć jeszcze raz opatrunek, ale jak nie będę umiała to mogę jechać do szpitala. Smarować nie wiem czym, ale kiedyś na tvn style pokazywali jakieś kremy, więc myśle że w aptece mi podpowiedzą, a szwy są samorozpuszczalne.
    Mam pytanie nie wiem już co mam gotować oprócz rosołu na kurczaku i warzyw. Może któraś z Was podpowie co się je po cesarce?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonko dzieki za link bo rozumiem ze on byl glownie do mnie skierowany ale nic za diabla z tego nie rozumiem, zreszta ja juz nawet nie mam ochoty nic wiecej czytac, trzymam sie tego co wiem od lekarzy ginekologow, neonatologow i chirurgow dzieciecych...

Myszorko masc to pewnie cepan, o niej mowia ze blizna ladnie blednie wiec pewnie o to chodzilo. Z tym rosolem to mnie zazylas bo pierwsze slysze zeby po cesarce trzeba bylo stosowac diete!!! A powiedz mi jak sie czujesz fizycznie? czy ciezko bylo w szpitalu ze wstawaniem i chodzeniem? no i jak z karmieniem???
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    AniaM ogólnie nie powinnam jeść smażonych i cięzkostrawnych rzeczy, typu kapusta groch i te sprawy. Za dużo nabiału też nie jest wskazane. Fizycznie dochodzę do siebie, rana boli ale jest to do zniesienia. Gorzej mam z plecami bolą i to bardzo, ale M masuje kilka razy dziennie i jakoś żyje. Staram się karmić na leżąco, bo Mati potrafi nawet przez godzinę jeść. Pokarmu mam dosłownie potop, więc myśle o laktatorze tylko nie wiem jaki kupić.
    Wstawanie z łóżka jest trudne szczególnie te szpitalne wysokie i zapadnięte, ale w domu już jakoś sobie radzę. Wszystko się niestety robi na mniejszych obrotach, ale w końcu to operacja.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorko dzieki za odpowiedz. ja na nogi bede musiala stanac w szpitalu i tam na jakis czas zostaje wiec kazde cesarkowe info jest dla mnie szalenie wazne. o nabiale bym nie pomyslala ale dobrze ze mowisz przynajmniej nie bede jogurtow u meza zamawiala :) smazone i ciezkostrawne oraz wzdymajace to nie tyle ze wzgledu na cesarke co na karmienie bardziej, identyczne sa zalecenia po porodzie silami natury.
    Jesli idzie o laktator to ja polecam AVENT ISIS, mialam uzywalam i moim zdaniem (plus wielu kolezanek) jest to super inwestycja
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    dzięki Aniu za podpowiedz w sprawie laktatora, a ten nabiał to mi dziś położna powiedziała że nie można za duzo ze względu na skazę białkową która się może pojawić u dzidziusia.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Myszorka a to ty mowisz o karmieniu... ja myslalam ze to przeciwskazania pocesarkowe :) z nabialem trzeba ostroznie ale pamietam ze mi 2 razy w tyg kazali zjadac twarozek np. bardziej kazali uwazac z jajkami. A laktator najlepiej kup na allegro - np w porownaniu ze sklepami u nas po przesylce i tak wychdozi 50zl taniej. polecam rowniez butelki avent na awaryjne karmienie (np jak ty do lekarza wyjdziesz a maz zozstanie z Matim) bo przynajmniej maly nie zalapie ze z butli to latwiej :)
    •  
      CommentAuthor_zibi_
    • CommentTimeMay 15th 2007 zmieniony
     permalink
    to super wiadomosc myszorko że po cc masz tyle pokarmu :bigsmile:ja też licze na to że będzie go bardzo dużo...:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

-- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    • CommentAuthorasiula82
     permalink
    Ciasteczko 1984 ja morfologię i mocz mam robione co 4 tygodnie na każdą wizytę, nie wiem czy trzeba tak często, moja koleżanka miała raz na dwa miesiące i oczywiście jak wyszło coś nie tak to dokładniejsze badania.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kurcze cos mnie dzisiaj strasznie brzuch boli, ani pozycja siedzaca ani lezaca dzisiaj nie sprzyjaja. lezac na boku czuje az klucie w pachwinie i takie nieprzyjemne skurcze, na plecach jest ciut lepiej ale tez niezbyt. tak sie zastanawiam czy to nie jest kwestia tego ze po jakims czasie tabletka przestaje dzialac i moze stad ta wieksza odczuwalnosc. czy ktoras z was w 1 ciazy (bo wiem ze sa juz mamuski dosiwadczone przeciez) brala spasmophen i tez cos takiego z godzine - poltorej przed lyknieciem kolejnej tabletki jej sie robilo?????
  2.  permalink
    Dzieki dziewczyny za odpowiedz bo ja w sumie chodze do ginka co dwa tygodnie i tak właśnie teraz mam mi mówiła ze moż emi dać na badanie tym bardziej ze u mnie zawsze hemoglobin abyła niska , jak byłam w szpitalu zajrzałamw karte(bo nie powiedzieli nic sami o wynikach)i widziałam ze mam 11 ,to troche mało ale nic nie mówili żeby cos z tym zrobić .dzisiaj nawet sie dobrze czuje ale planuje sie położyć popołudniu naszczescie ze spaniem nie mam zadnego problemu,gdzie podusia tam moge zasnąc.:smile:
    ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aniu ja biorę fenoterol ale myślę że to działa na podonej zasadzie czyli rozkurcza mięśnie macicy i powiem Ci że u mnie to zależy od dnia jednego muszę zaaplikować proszek trochę wcześniej nie trzymam się kurczowo 8 godzin przerwy następnego trochę pużniej ale też czasami czuje silniejsze skurcze jak proszek przestaje działać!

Myszorka a powiedz pokarm miałaś od razu czy po jakimś czasie? I jak młody przesypia Ci noc?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Maggno ja wlasnie tak dzisiaj zrobilam, wzielam prawie 1.5godz wczesniej bo brzuch tak mi dokuczal ze ni chodzic ni sie polozyc. ogolnie jest jakis dzisiaj taki twardy i nieprzyjemne uczucie mam... wrr a jeszcze moj M wyjezdza w czwartek rano na szkolenie i zostaje sama z mala... mam tylko nadzieje ze lokator nie postanowi sie spieszyc!!!
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Niech M pogada z nim przed wyjazdem taty napewno posłucha! :wink: Bo jak tu taty się nie słuchać....
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    Magg ja mialam pokarm od razu, w ogóle siara była od 27tc. Mati budzi się 3 razy w nocy, ale M mi go podaje do łóżka i potem zabiera, zresztą przebiera go sam. I chwała mu za pomoc.
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Dostałam zgodę od ginka na usunięcie zęba w znieczuleniu miejscowym. Jutro idę do mojej stomatolog po skierowanie do chirurga. Cykam się :confused: W dodatku mam stresa, bo mój mąż jutro prawko zdaje. Żeby tylko mu się udało! :whorship:
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    mała 3maj sie :kissing:

Mleduje wyniki egzamów 2x5:jumping::jumping::jumping:

teraz oborna ale dopero 19 czerwca :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    VaLL no to kochana moje GRATULACJE :flowers: jeszcze troche i bedziemy mialy tutaj mocno wykwalifikowanego pracownika naukowego ;)

MalaMi powodzenia z lekarzami. no i nie stresuj sie bo to na kruszynke zle wplywa. bedzie dobrze
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    pogoda do bani ale z upadlym nastrojem ciagle walcze... zobacyzmy kto wygra ;)

tak sobie poczytalam dzisiaj onet i stwierdzilam ze nic tylko byc pracownica NIK, zobaczcie http://wiadomosci.onet.pl/1536218,11,item.html />
    milego dzionka
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    u mnie wczoraj była burza, nawet z gradem - nie mogłam przez to spać w nocy i dzisiaj jestem w kiepskim humorze. w dodatku na budowie dzisiaj panowie robią wylewki i co najgorsze nikt ich nie pilnuje bo ja i m w pracy :cry: ale może urwie się wcześniej .
    --
    • CommentAuthoraga976
    • CommentTimeMay 16th 2007
     permalink
    Vall - serdeczne gratulacje !!!!!!!!!!!!!!

a teraz została obrona - więc już przesyłam Ci kopniaki na szczeście i nie stresuj się obroną bo to tylko formalność:):crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    vall gratulacje!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeMay 16th 2007 zmieniony
     permalink
    Vall, super :thumbup: Gratulacje :clap:

A dziś mój m zdaje egzaminy na prawko. Normalnie kciuki mi odpadną od tego trzymania!
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    HeY KOBIETKI !!

Becikowe ustawowe już przyznane [decyzja w ręce :wink:], do końca maja pieniążki mają wpłynąć na konto :cheer::clap:
    Vall super gratulacje !!
    Mała Mi napewno mężykowi się uda - ja również potrzymam kciukaski z Tobą :thumbup:
    •  
      CommentAuthorIzunia
     permalink
    A tak wogóle, to czekam na M i znowu jedziemy do naszych DZIDZIOLKÓW :swingin:
    Ogromnie się cieszę i tęsknię - może uda mi się nabyć nowe foto !!
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    wiecie co... mam dosc polskich realiow... nie dosc ze dalej maja strajkowac i to niestety co raz glosniej sie o tym mowi zwlaszcza w srodowisku warszawskim (juz ponieizdlakowe wizyty odwoluja!!) to jeszcze brak szpitalach Immunoglobuliny anty RH D. To jest ta szczepionka, którą należy podać w ciążgu 72 godzin po porodzie kobietom które mają RH minus (a dzidzia np. rh plus-czyli w przypadku konfliktu serologicznego). Podobno pacjentki szujaką w aptekach na własna rękę a znalezienie graniczy z cudem!
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Izunia, gratulacje :bigsmile: Przy Waszej dwójeczce każde pieniążki się przydadzą. W końcu wydatki podwójne ;)

A kicuki przydadzą się w każdej ilości ;)

AniaM, właśnie czytałam o tym artykuł i cieszę się, że u mnie nie ma takiego konfliktu. Jak można było dopuścić, żeby zabrakło tak ważnego leku?! :devil:
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi mnie juz jesli idzie o chora sluzbe zdrowia w Polsce to juz kompletnie nic nie zdziwi... na chwile obecna wyglada na to ze jesli IMiD przystapi do strajku to za tydzien znwou usg nie bede miala i dalej bedziemy w zawieszeniu jesli idzie o maluszka :( szczerze mowiac nie mam juz na nich sily
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    jesli IMiD przystapi do strajku to za tydzien znwou usg nie bede miala i dalej bedziemy w zawieszeniu jesli idzie o maluszka :(

:shocked: No jak tak można! :devil::devil::devil:

szczerze mowiac nie mam juz na nich sily

Nie dziwię Ci się.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Mala Mi widocznie mozna skoro wizyte na ktora czekalam miesiac mi odwolali :cry: pomijam fakt ze wada anatomiczna nie jest wg lekarzy zagrozeniem zycia i jesli bedzie strajk to mnie dopiero na oddzial w 37tc przyjma na ciecie bez monitorowania wczesniej jaki jest stan malca...a wszystko to za sprawa naszego pieprzonego rzadu sorki ze sie tak wyrazam ale nerwy mi siadaja
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aniadoskonale Cię rozumiem ja sama boje się teraz rodzić a jeszcze się dowiedziałam że w szpitalu Praskim nie ma znieczuleń zo! I nie wiem co teraz robić...
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Oj dziewczyny... Normalnie słów braknie na to wszystko. Przynajmniej cenzuralnych.
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    Dzięki dziewczyny :kissing::kissing::kissing:

Izunia -gratuluje becikowego :clap:
    Mała_mi - M. napenwo świetnie zda prawko:swingin:ja 3mam kciuki:thumbup:
    AniaM - ja tez nie pojmuje jak mozna odwołac wizyty ktore sa umowione z wielotygodniowym wyprzedzeniem i dotycza tak waznych spraw :neutral: mimo wszytsko ANiu zaciskam za was kciuki - napewno wszystko sie dobrze ułoży... MUSI a pod nieobecnośc małża... odpoczywaj, nie forsuj sie..spedzaj milo czas z Gabą - najlepiej w łóżku:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
     permalink
    Dziewczyny, dzięki za kciuki. Mój mąż zdał!!!!! :crazy:
    Teraz pewnie kolej na mnie, póki się za kierownicę zmieszczę :wink:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No to grarulacje dla zdolnego męża mała mi :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormala_mi
    • CommentTimeMay 17th 2007
     permalink
    Dziękuję w imieniu męża :bigsmile: Teraz mnie namawia, żebym poszła. Tym bardziej, że kurs zrobiłam już rok temu :shamed:
    • CommentAuthoraga976
     permalink
    Mała MI - idz i nie czekaj prawko przy dzidzi przyda sie - nawet sie nie zastanawiaj!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Mała_Mi, Iwa w ciąży zdała egzamin na prawo jazdy, pamiętasz?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.