Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeNov 24th 2011
     permalink
    Osorya, ale poplątane :D

Czyli z lewatywą jednak warto... Eeeech... Czego się nie zrobi dla dziecka ;)
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja miałam w planach sama sobie zrobić lewatywę przed wyjazdem do szpitala. No i na planach się skończyło:bigsmile:
    W szpitalu nikt nawet mnie nie zapytał czy sobie życzę czy nie lewatywę. W ogóle jej nie miałam. No i nie powiem miałam lekkiego stresika,żeby nie popuścić. Niby normalna sprawa, ale wiadomo:devil:
    No i raczej nie popuściłam:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Ja nie miałam lewatywy, a na szczęście urodziłam tylko córkę;). Miałam straszne schizy przed porodem z tym związane:).
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja bym nawet chyba sama o nią poprosiła [zwłaszcza, że tak jak wcześniej pisałam - miałam dwa razy i jak dla mnie nic strasznego]
    bo nie chciałabym się zesrać położnej na ręce szczerze mówiąc :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Położne na porodówce nie jedno widziały, dla nich to normalne.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    WIELGOSZ czy ja dobrze widzę, że masz szanse urodzic drugie dzieciątko w okolicach 3-ich urodzin córci ? :smile:
    czy źle licze ? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    karinazosia: Położne na porodówce nie jedno widziały, dla nich to normalne.

dla nich na pewno
    mi bardziej chodziło o moje psychiczne samopoczucie a nie o ręce położnych bo tym bym się akurat nie przejmowała :devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Mnie najbardziej zszokowała historia opowiedzianego przez jednego lekarza - nieletnia dziewczyna urodziła i leżała te dwie godziny po porodzie na porodówce w ciszy i spokoju, przyszedł jej chłopak i zaczęli się . . . kochać i lekarz ich przyłapał
    -- [url
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    TEORKA: robi się ale tylko jak masz życzenie :smile:

A to chyba zależy w którym szpitalu - w Białej P. to jest standard :)
    Mnie chyba najbardziej boli niewiedza... przyznaję - nie mam pojęcia na czym polega "robienie" lewatywy. Wiem tylko, że się potem kupka :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeNov 24th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie ma to jak powitać dzień o 5: 40 pawikiem...Teraz nie mogę spać, więc Wam napisze ze poród wspominam wspaniale, mimo ze dziecko mi się na świat twarzą pchalo, przez co od 9 do 10 cm. minęły 3 godziny. Kilka dni po porodzie wylam jak bobr na programach dokumentalnych typu " baby story" i ja tez tak chciałam! Ból bólem, ale to co przeżywasz w trakcie porodu jest nie do opisania. Piękne chwile!!
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    karinazosia: eżała te dwie godziny po porodzie na porodówce w ciszy i spokoju, przyszedł jej chłopak i zaczęli się . . . kochać i lekarz ich przyłapał

:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Osorya: Ph mocno zasadowe,bo aż 9.Co to może oznaczać?

Czasem zależy to od pokarmu, czasem od bakterii - tak mi mówił lekarz.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: Właśnie wróciłam z zakupów, 2 godziny chodzenia tempem żółwia i padam na pysk. Coraz ciężej się robi, dobrze że przynajmniej w nocy spię jak dziecko.

Ja byłam w przychodni, na cmentarzu, w mięsnym i w aptece - łącznie 4 godziny ponad.... i nie wiem jak się nazywam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    karinazosia: nieletnia dziewczyna urodziła i leżała te dwie godziny po porodzie na porodówce w ciszy i spokoju, przyszedł jej chłopak i zaczęli się . . . kochać i lekarz ich przyłapał

:devil::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    TEO, dokładnie. I wszystko zaplanowane z góry. Polecam rodzic w lecie:).
    Według USG termin mam nawet na 27 czerwca, więc jak zacisne mocno przez te 3 dni, to urodze w tym samym dniu (1 lipca;).
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    The Fragile-oj poplątane;p Jakby ktoś w tym momencie zapytał mnie w którym tygodniu ciąży jestem to byłoby "yyyyy...";D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Osorya, mów ogólnikowo , że I trym :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wielgosz: Według USG termin mam nawet na 27 czerwca

ooo w urodziny mojego R :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka: i nie wiem jak się nazywam

Natalka? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Natalka?

hmmmm czekaj sprawdze w dowodzie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Aaa, no to 27 tez mogę rodzic ;).
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    wielgosz: Polecam rodzic w lecie:).

Hahaha... do lipca już nie dociągnę :devil: Chociaż jakbym urodziła 1go to dokładnie w swoje urodziny :D niee jeden rak w naszej za chwile 3 osobowej rodzinie wystarczy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madrill: Mnie chyba najbardziej boli niewiedza... przyznaję - nie mam pojęcia na czym polega "robienie" lewatywy.

mogę Ci opowiedzieć jak chcesz :devil:

karinazosia: Mnie najbardziej zszokowała historia opowiedzianego przez jednego lekarza - nieletnia dziewczyna urodziła i leżała te dwie godziny po porodzie na porodówce w ciszy i spokoju, przyszedł jej chłopak i zaczęli się . . . kochać i lekarz ich przyłapał

:shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    masakra !! :cool:

ze mną też "niezły okaz" leżał...
    też po CC [3 dni po mnie miała]
    dziewczynka chyba z 18 lat
    na pewno nie więcej
    parę godzin po CC przyszedł jej chłopak [spodnie w kroku, brak dwóch zębów i w ogóle.... :devil: ] i wszedł i tak patrzy na nią i mówi "ale jesteś kurwa rozczochrana ale wyjeb !" <-- cytuję
    ona się trochę zawstydziła a ten dalej "kurwa jak Ty dziwnie wyglądasz hahahaha" i drze tego ryja na pół sali matoł :devil:
    a widać z daleka, że IQ niższe od wiewiórki :confused:

a jak już się koniec jego [bardzo szybkiej z resztą] wizyty zbliżał to ona się go zapytała, czy jeszcze przyjedzie do niej
    a on beztrosko "chyba raczej nie bo się na jutro z Benym (?) na bro ustawiłem, a pojutrze gramy z kumplami na kompie bo nową grę ściągneliśmy, także chyba nie przyjadę "
    żal mi było tej dziewczyny na prawdę..

taka cichutka, przestraszona ogólną sytuacją, zdziwiona jakby tym, że się jej właśnie dziecko urodziło i jeszcze takiego dekla za ojca dziecka miała.......
    masakra...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wielgosz: TEO, dokładnie. I wszystko zaplanowane z góry. Polecam rodzic w lecie:).
    Według USG termin mam nawet na 27 czerwca, więc jak zacisne mocno przez te 3 dni, to urodze w tym samym dniu (1 lipca;).

super ! :smile:
    ale poważnie to było tak dokładnie zaplanowane czy przypadek ?
    serio pytam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    TEORKA: mogę Ci opowiedzieć jak chcesz :devil:

Mogłabym chcieć ale nie chcę nadwyrężać co wrażliwszych :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: i wszedł i tak patrzy na nią i mówi "ale jesteś kurwa rozczochrana ale wyjeb !" <-- cytuję

łoł! wybiłabym mu 3 zęba :tooth:
    TEORKA: "chyba raczej nie bo się na jutro z Benym (?) na bro ustawiłem, a pojutrze gramy z kumplami na kompie bo nową grę ściągneliśmy, także chyba nie przyjadę "

o cholercia... to rzeczywiście żal dziewczyny,....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka, aż się włos jeży...

Dawaj z tymi opowieściami o lewatywie, ja jestem ciekawa :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    madrill:
    Mogłabym chcieć ale nie chcę nadwyrężać co wrażliwszych :devil:

to opowiem tylko pierwszą fazę :devil:
    bierze pielęgniareczka i wstrzykuje Ci do tyłka roztwór czegoś z czymś :smile:
    wstrzykiwanie tegoż nie boli, czujesz tylko takie leciusieńkie szczypanie ale takie mini mini..
    wstrzykuje i każe zejść z fotela
    i po wszystkim..
    trwa to pół minuty chyba
    przynajmniej u mnie tyle trwało :smile:

a potem masz szansę nie zdążyć na tron bo w ciągu 2 minut z dupy mega hiper kran
    i tu już pominę szczegóły hahahahhaha :cool::cool::cool::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no żal mi jej było, żal...
    ale z drugiej strony - widziała chyba z kim się rżnie więc tego... :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Kurka TEO muszę zwolnić kompa szwagrowi :(( Więc jakby co dopiero jutro przeczytam :D Ale na razie nie zamierzam rodzić - więc powinnam zdążyć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Szybka jesteś :) Zdążyłam przeczytać zanim zeszłam z fotela ;) Znaczy tego od kompa a nie od pielęgniarki ;D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja się boję tego lotu na tron i że zamiast się zesrać to tam urodzę :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    TEO, serio. Owulka się na szczęście wstrzelila, choć mój W. twierdzi ze to jego zasługa;).
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: no żal mi jej było, żal...ale z drugiej strony - widziała chyba z kim się rżnie więc tego...

noooo... a może była pijana? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    TEO- te Twoje opowieści są BEZCENNE, jestem "posikana" ze śmiechu:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a potem masz szansę nie zdążyć na tron bo w ciągu 2 minut z dupy mega hiper kran

:rolling::rolling::rolling::rolling::crazy:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    masakra,
    a tu takie porządne, uczciwe po świecie chodzą i nie mogą tatusiami zostać ( jak na razie ) :( mojemu kuzynowi też w wieku 18 lat się przytrafiło ;) musiał szybko dojrzeć ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: Ja się boję tego lotu na tron i że zamiast się zesrać to tam urodzę :devil::bigsmile:

ja miałam od fotela do WC jakieś 10 metrów
    i na szczęście WC było wolne ehehehe
    inaczej mógł by być problem
    bo jak już lewatywa zadziała to nawet NAJSILNIEJSZĄ WOLĄ UMYSŁU gówna w dupie nie zatrzymasz :devil::devil::devil::devil:

wielgosz: TEO, serio. Owulka się na szczęście wstrzelila, choć mój W. twierdzi ze to jego zasługa;).

no to brawo !
    fajnie tak :smile:
    no ale to sobie można celować jak ktoś taki płodny jak Wy a nie jak się musi parenaście miesięcy starać heheheeheh

Talinka: noooo... a może była pijana? :cool:

a nawet jak to jej to raczej nie usprawiedliwia :smile:

anna_drozdowska: a tu takie porządne, uczciwe po świecie chodzą i nie mogą tatusiami zostać ( jak na razie ) :( mojemu kuzynowi też w wieku 18 lat się przytrafiło ;) musiał szybko dojrzeć ;)

no niestety taki los..
    podobnie jak z tym, że pijaki i inne złe ludzie żyją i mają sie dobrze a porządni, fajni ludzie chorują, umierają, giną w wypadkach... :sad:
    życie niestety nie jest sprawiedliwe...
    --
  1.  permalink
    TEORKA: a widać z daleka, że IQ niższe od wiewiórki

nie obrażajcie wiewiórek, hehehe
    a mnie nie żal tej dziewczyny, co nie wiedziała z kim do łóżka idzie, ja bym go w d... kopła i tyle za wczasu, może niesprawiedliwa jestem, ale cóż, to moje zdanie

A TA LEWATIWA jak taka krótka była to była enema w takiej butelce, gotowy roztwór, a lewatywę taką normalną się robi w worku i nic innego to nie jest jak woda z mydłem o temperaturze troszkę wyższej niż temp ciała, dłużej trwa, obie mogą szczypać, rada moja-warto trochę przytrzymać tą wodę w jelitach, efekt lepszy, ale nigdy nie miałam, tylko sama robię
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    TEORKA: a potem masz szansę nie zdążyć na tron bo w ciągu 2 minut z dupy mega hiper kran

Teorka, ja nie moge Twoich postów czytać bo padam! :) aż się ze śmiechu popłakałam...

a co do tej dziewczyny o której opowiadalaś to powiem szczerze, że znam parę takich przypadków... ja mam 22 lata i urodziłam się pod Warszawą więc w mojej miejscowości też pełno dziewczyn które mając 16 lat rodziły... najgorsze było to jak spotykałam taką wieczorem, latem a dziecko nie zmieniony pampers od rana, ubrane tak że dziwie sie ze sie nie ugotowało... tak mi sie tego dziecka żal zrobilo że pobiegłam do domu i wzięłam od mojej siostry która ma 2 córki - pampersy i ubranka i ogarnęłam jej to dziecko... jakoś dziwiło mnie to że ona nie miała takiej potrzeby... tylko spacerowała z wózkiem jak dorodna mama... aż nóż się w kieszeni otwiera...
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa83: A TA LEWATIWA jak taka krótka była to była enema w takiej butelce, gotowy roztwór

dokładnie z takiej butelki mi to wlewała :smile:

hawrankowa83: rada moja-warto trochę przytrzymać tą wodę w jelitach

aha dobre :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    przytrzymać jak Ci dupę chce na wszystkie strony rozerwać ? :tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka, ja już nawet nic nie piszę, mam głupawkę, śmieję się do łez, a mały skacze w brzuchu - wszystko przez Ciebie :D
    --
  2.  permalink
    możesz o lewatywę poprosić w kibelku:) my tak najczęściej robimy
  3.  permalink
    Teorka Ty byś mogla scenariusz do szpitala na perypetiach pisać:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a nawet jak to jej to raczej nie usprawiedliwia

no ba, pewnie, że nie :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny, a ja mam do Was zapytanie (szukam w necie i nic znaleźć nie mogę) <strong>JAKIE SĄ OBJAWY PACIORKOWCA W CIĄŻY?</strong> będę wdzięczna za jakiegoś linka czy cuś :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Objawów raczej nie ma, bo każdy [chyba] tą bakterię w przewodzie pokarmowym ma.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Teorka Ty musisz trochę przystopować, mnie to nie rusza jak piszesz, ale pamiętaj że są tu dziewczyny wrażliwe i mogą się obrazić za twoje słownictwo, już jedna tu taka była:wink:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa83: możesz o lewatywę poprosić w kibelku:) my tak najczęściej robimy

no ale to i tak nie utrzymasz tego w jelitach :smile:
    nawet jakby mi to wstrzyknęli w pałacu prezydenckim to by to nie pomogło i osrała bym prezydenta wraz z pierwszą damą :devil:

The_fragile: Teorka, ja już nawet nic nie piszę, mam głupawkę, śmieję się do łez, a mały skacze w brzuchu - wszystko przez Ciebie :D

uspokój się matka bo dziecko czkawki dostanie :cool:
    --
  4.  permalink
    to ja Wam napiszę jak dawno dawno temu w szpitalu w czasach PRLu były takie maszyny Nysy do suszenia ogólnie mówiąc, wysoka temperatura i te sprawy, moja dużo starsza koleżanka piguła (wówczas młodsza) przemoczyła buty adidasy, więc wpadła na pomysł i suszyła sobie w tej Nysie adidasy i jej się stopiły, przykleiły:)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.