Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeNov 25th 2011
     permalink
    O ratunku! Jestem już 8 na liście :devil: Kiedy to zleciało?
    Ja dzisiaj nieprzytomna chodzę bo znowu nie mogłam spać w nocy. W żadnej pozycji nie było mi wygodnie, raz gorąco, raz zimno a na dodatek jeszcze niedobrze mi było:confused:
    No to moja już na pewno ją przekroczyła! Skoro 10.11 miała 2300

Mój ma już 2750 :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ale Wam zazdroszczę! ja już się nie mogę doczekać aż z moim maleństwem będę "na Waszym etapie" :)))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeNov 25th 2011 zmieniony
     permalink
    carottka: No to moja już na pewno ją przekroczyła! Skoro 10.11 miała 2300Mój ma już 2750

he he spory chłopiec :wink:
    dziś mi znajoma mówiła, że dziecię urodziła 3900, a na miesiąc przed porodem młoda ważyła 2400.... także jeszcze wszystko możliwe :bigsmile:
    P_Madzia: ale Wam zazdroszczę! ja już się nie mogę doczekać aż z moim maleństwem będę "na Waszym etapie" :)))

zobaczysz jak Ci szybko zleci! :)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    he he spory chłopiec :wink:

No właśnie... Oby tak już nie rósł bo inaczej cesarka:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Bo? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    mam nadzieję, bo już tylko czekam aż mi brzuch będzie widać... i mam silną potrzebę mówienia wszystkim, że będę miała dzidziusia... nawet pani w mięsnym.... :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    heheehe
    mi tak prędko ten rok przeleciał, że nie wiem! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Talinka a ty pracowałaś czy od razu na zwolnienie poszłaś ?
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Bo fizycznie nie jestem w stanie urodzić dziecka które będzie ważyło więcej niż 3,5-4kg. Położna powiedziała, że jeśli nadal będzie taki duży to mogę spróbować, ale raczej z moja drobną budową nie dam rady i nie ma sensu męczyć mnie i synka...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    P_Madzia: Talinka a ty pracowałaś czy od razu na zwolnienie poszłaś ?

Nie pracowałam, bo jestem na rencie rodzinnej :wink:
    carottka: Bo fizycznie nie jestem w stanie urodzić dziecka które będzie ważyło więcej niż 3,5-4kg.

Aaa... hm, ciekawe
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    aha... ja musialam zmienić swój tryb zycia i lekarka też od razu mi kazała iść na zwolnienie... i nie wiem czy nie zwariuje w domu przez tyle czasu... :)))
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzieki dziewczyny taak te wyniki ktore robilam sa to proby watrobowe zgadza sie i dzwonilam do swojej ginki dzis i powoiedziala ze w porzadku skoro sa w normach to dobrze, mam brac tylko koniecznie to zelazo ktore wzielam dzis na czczo jak radzilyscie i powiem Wam ze cholera zle zrobilam bo caly dzien sie mecze a tak to chociaz wieczorem spokojnie w domu wisze na kiblu a tu dupa:(( sorki za slownictwo ale juz dzis jestem wykonczona:((( chyba pojde od poniedzialku na zwolnienie bo nie zamierzam sie tak meczyc dzis ledwo wstalam:(( moja gin powiedziala ze na wymioty nie da nic i trzeba przeczekac choc moze tak tez zostac do konca:(( ja sobie mowie ze teraz taki nawrot moze tez dlatego ze ylam przeziebiona i kaszle jeszcze i jakas mi tam flegma(sorki delikatne) zalega moze to tez ma wplyw:((( zobaczymy co bedzie przez weekend:(( najgorsze jest to ze na nic nie mam ochoty tzn na jedzenie nawet na chrzan ani musztarde:((( poprostu zmiana jak nie wiem:(( tylko jak mysle ze mialabym siedziec znow w domu to zbzikuje bo tam wogole czlowiek siedzi i ciagle mysli jak mi niedobrze...a tutaj w pracy jak sie czyms zajme to nie mysle:(( jednak jak przez weekend nie minie nie bede zwlekac zostaje w chacie i koniec:(
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Moja też się pytała czy potrzebuję zwolnienie, ale to pewnie dlatego, że po poronieniu byłam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: No to moja już na pewno ją przekroczyła! Skoro 10.11 miała 2300

moja tydzień przed porodem miała NA PEWNO 4 kg a tydzień później urodziła się ważąc "zaledwie" 3,5 kg [raczej nie schudła pół kilo w tydzień :cool:] także na pewno to tylko po porodzie można powiedzieć :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja wiem, że usg ma margines błędu, spoko :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no więc skoro wiesz to nie pisz, że NA PEWNO :tongue::bigsmile::bigsmile::bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ojj no dobra - na niepewno :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hej Dziewczyny, ponoć waga z USG może się różnić +- 400 gram, także spoko...USG to nie jest żadna wyrocznia :)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no to ja swoje dzieciaczki musze podpędzić do 2500 g :-P
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    merezka!!!!!!!!!!!!!:bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Jak już do nas zajrzałaś to daj znać co tam u Was:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    o Marezka !!!!!!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    czekamy !!! ciśnienie unormowane i trzymam je w brzuszkowym inkubatorku jak najdłużej :-) czyli do bezpiecznego 36tc:-) chyba że zacznie się coś dziać to wtedy od razu nas tną
    tydzien temu córeńka miała 2200g a synuś 1980g :-)
    --
  1.  permalink
    Ewelinda, a Ty masz zaparcia? bo po żelazie są, te wymioty też, bo żelazo daje po żołądku, rób sobie siemię lniane tak z 1/3 kubka i jak przestygnie to wlewaj łyżkę oliwy z oliwek i wypij na czczo, nie za dobre, ale na mnie działało:) siemię osłania, a olej na poślizg

bellybaby: Hej Dziewczyny, ponoć waga z USG może się różnić +- 400 gram,

jak dziecko ma długie nogi to wtedy te pomiary wagi z usg są zawyżone:)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie opowiadaj wypuścili Cię??
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to super że ciśnienei unormowali:):) to teraz byle do przodu a maluchy niech rosną:)
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    nadal jestem w szpitalu, nie wypuszczą mnie juz bo muszę być pod kontrolą w razie gdyby się coś zadziało to z miejsca lekarze zareagują
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mareza brakowalo tu twojego radosnego suwaczka :)
    --
  2.  permalink
    To się naszpitalujesz za wszystkie czasy, ale lepiej tam być pod opieką:) trzymamy kciuki za Was
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    w poniedzialek miną 2 tygodnie jak już jestem w szpitalu - weteranka na oddziale jestem :-)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Witaj Marezko, czekałysmy na wieści od Ciebie!!! jeszcze tylko trzeba podtuczyć trochę maluchy i mogą wychodzić na świat :bigsmile::bigsmile::bigsmile: Pewnie już nie możesz się doczekać co????
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    no nie mogę się doczekać bo jest mi potwornie ciężko !!!! bardzo mało chodzę bo inaczej to mam potwornie obrzęknięte stopy
    maluszki się wiercą jak nie wiem
    dostały zaraz na początku dwie dawki sterydów na rozwój płucek ale wydaje mi się że i dzieciaczki też trochę na tym podpędzilo ;-)
    wczoraj na ktg wieczornym oba urwisy naraz dostały czkawki !
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    mareza to obys weteranka zapakowana zostala do 36tyg :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa: jak dziecko ma długie nogi to wtedy te pomiary wagi z usg są zawyżone:)

niekoniecznie tylko nogi :)
    waga szacowana jest też na podstawie wymiarów brzuszka i główki
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: czekamy !!! ciśnienie unormowane

kurka, to Cię też wysokie ciśnienie dopadło? u mnie dopegyt wystarczył na szczęście i więcej mi nie podskoczyło powyżej 140/90. Także szpitala przedwcześnie chyba uniknę :-)
    A za Was trzymam kciuki! :kissing:
    --
     permalink
    hawrankowa83 co do zaparc to mam ale mi suszone sliwki pomagaja wiec jakos zyje, a zelazo dopiero biore drugi dzien po przerwie:(( ale dzis naprawde umieram nie mam wogole apetytu:(((

merezka to trzymajcie sie cala trojeczka dzielnie :))) nie zazdroszcze szpitala ale jak jus to mus....
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Mereza trzymam kciuki za Was !!!
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    The fragile ja jeszcze dodam, że krzywa nie wyszła za ciekawie i jeśli nie będą Ci powtarzać krzywej w labie to lekarz może położyć Cię na oddziale a tam zrobią Ci dobowy pomiar cukru i w zależności od jego wyniku dadzą Ci albo samą dietę ( czego z całego serca życzę), dzienniczek diabetyka i glukometr i nauczą jak badać, kiedy i nakażą odpowiednią dawkę ruchu po każdym posiłku, ale jeśli obciążenie 75-tką tudzież dobowy pomiar wyjdą nieciekawie to może Cię też czekać insulina, ale to wszystko zależy od badań, ale już teraz możesz sobie ułatwić odstawiając soki owocowe, ograniczając do minimum owoce zwłaszcza jabłka, winogrona, arbuzy, a jeśli już jabłka to gotowane albo pieczone, jedząc tylko ciemne pieczywo ( tak wiem nie sprzyja przy zaparciach :() ale pieczywo bez ziaren, słodu, miodu i karmelu jak coś pisz tu lub na Pw postaram się pomóc
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Aaaa i the fragil bardzo bardzo ważne regularne jedzenie 4-6 posiłków dziennie, nie za dużych ( największy ma być obiad), śniadanie najpóźniej zjedzone 1 h po wstaniu a kolacja najpóźniej 2-4 h przed snem
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Witaj Marezka
    Trzymamy kciuki za Was:thumbup::thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej, ja wczoraj bylam u ginki,ale tylko przelotem pobrac materiał na posiew z pochwy, bo podejrzewamy cos, a 1 wzyta ciazowa juz niedlugo, bo w czwartek:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    u mnie też w czwartek i już się doczekać nie mogę :)
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja tez, a wczoraj bylama u ginki,ale tak malo czasu miala, bo wlazłam pomiedzy pacjentkami, z enie bylo opcji na usg. Ale pytala o samopoczucie itd:) widac ze sie cieszyla:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormarta50000
     permalink
    Witam wieczorkiem i niestety ze zlymi informacjami.Moja fasolka jest juz w niebie dzis bylam na zabiegu:cry::cry:Narazie sie z wami zegnam ale mam nadzieje ze za jakis czas znowu dolacze i bede mogla sie cieszyc ciaza.Nie znam powodu odejscia mojego aniolka, najprawdopodobniej wady wrodzone plodu!!!Strasznie to przezywam ale z drugiej strony mam nadzieje na kolejna ciaze w jak najszybszym czasie!!!
    Tym co sie rozpakowaly bardzo gratuluje a tym kobitkom ktore maja to przed soba powodzenia i szybkiego porodu!!!
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    :(
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    :( strasznie mi przykro ;(
     permalink
    marta przykro mi wiem co czujesz:(( trzymaj sie i duzo sily na ten ciezki czas...
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Marta bardzo mi przykro, ale wierzę, że wkrótce tu wrócisz na całe 9 miesięcy. Trzymaj się.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Marta :cry::cry::cry::cry: niedługo tu wrócisz, zobaczysz!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbiri
     permalink
    Marta bardzo smutne jest to co nam przekazałas... nie umiem pocieszac... ale wirtualnie przytulam. I życze szybkiego zafasolkowania
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Marta.... ['] :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.