Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorpaprykowa
    • CommentTimeNov 25th 2011
     permalink
    Marta żadne słowa teraz nie pomoga, ale jak widzisz jest Nas tu naprawdę dużo takich które przezyły dokladnie to co Ty, a jeśli tu teraz jesteśmy to daje nadzieje na przyszłość że wszystko będzie dobrze.
    Trzymaj się Kochana!
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Nie wiem jaki dać komentarz ... moze to że nie martwcie sie dużym dzidziusiem ??
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    :clap::clap: BĘDĘ MIAŁA CÓRECZKĘ !!!!!!!!!!!!! :cheer::cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dopiero wróciliśmy z zakupów z mężem.
    Usg było,i od razu lekarz stwierdził,że to dziewczynka.Czyli usg z 15 tygodnia potwierdzone :smile: Malutka waży dwa kilo i mój mąż niezadowolony,że to bardzo mało.. A ja sama nie wiem co o tym myśleć,to na prawdę mało?
    No i usg wykazało 35 tydzień.. aż zrobiłam wielkie oczy. Po wymiarach główki jednak prawie 34 tydzień. Widzieliśmy na ekranie jak ssała kciuk :heartbounce: jak popatrzyłam na męża to łzy miał w oczach,a jak posłuchał serducha to już w ogóle.. Tatuś najszczęśliwszy :bigsmile: I ja również. Nie wiem jak mam opisać swoją radość :bigsmile:
    No i kolejna dobra wiadomość mała leży główką w dół :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hassy gratuluje corci:) super ze wszystko jest w pozadku:smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 26th 2011
     permalink
    Hej!
    Bardzo mi przykro Marta :( Życzę dużo sił do przetrwania tego trudnego czasu..
    I zgodnie z Twoim pragnieniem - szybkiego powrotu!
    :hugging:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeNov 26th 2011 zmieniony
     permalink
    marta50000 bardzo mi przykro :(

ja wczoraj miałam mały napad furii, tak się zdenerwowałam że aż brzuch zaczął mnie boleć i się przestraszyłam że coś jest nie tak ale potem zasnęłam i dzisiaj już wszystko w porządku, temperatura też nadal wysoka więc jestem spokojna...
    wszystko mnie ostatnio denerwuje, a to że narzeczony mnie nie obudził na kolację chociaż mówiłam mu że muszę jeść regularnie (związane to jest z moją przypadłością), wiem wiem słodko spałam ale się wkurzyłam, a potem narzeczony o 22-ej (jak się przebudziłam bo spadła teczka) powiedział mi że nie idzie dziś na pierwszą zmianę ale na drugą (nie lubię gdy nie mówi mi od razu wrrrr) i się wkurzyłam...
    poza tym dzisiaj pobiłam rekord w sumie spałam 12 godzin, zasnęłam o godzinie 18-stej przebudziłam się o 22-drugiej i nie spałam godzinę a potem spałam do 7.30 - masakra jakaś)
    --
  1.  permalink
    Marta - ogromnie Ci współczuje, ale zobaczysz, wrócisz tu prędzej niż myślisz!
    .
    Hussy - gratuluję córci :) mi lekarz w 13 tyg.powiedział, że jedno z małych to dziewczynka, zobaczymy się też się tak potwierdzi jak u Ciebie.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Marta bardzo mi przykro, życze abyś szybciutko tu wróciła.:hugging:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy GRATULUJĘ CÓRCI :clap::clap::clap:
    To już najwyższy czas na poznanie płci, no i super,że leży główką w dół, mój bąbel cały czas sobie siedzi na pupie:crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    No Łezunia typowo ciążowe przypadłości :smile:

Ja o swoim pourywanym od 3go trymestru śnie nie będę już nic mówić...:confused:

Już od kilu dni dzień w dzień mam mokrą koszulkę na piersiach po obu stronach :wink: Znaczy siara daje cały czas.
    No i lekko nogi puchną. Takie małe fiony :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No to Hussy wklejam listę z potwierdzoną córcią! :bigsmile:

Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)

Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 15.05.2012
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny - 4.06.2012
    norah 13.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    nina7187
    patpatpat
    asiunia899
    Łezunia
    Osorya
    ally1381
    patrycja219
    P_Madzia
    Kakai
    sliwson
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: No i lekko nogi puchną. Takie małe fiony

Moje wczoraj (szczególnie prawa, gdzie na kostce mam żylaka :confused:) tak spuchły, że ich nie poznałam...... a wczoraj nigdzie nie chodziłam! :neutral: jeśli dziś i jutro też takie będą to w poniedziałek zrobię mocz, żeby spr czy białka nie ma.....
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Ja myślę, że u mnie to już nie wyrabiają z ciężarem... Zwłaszcza, że nie są mocno opuchnięte, no ale da się zauważyć, że są...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Marta strasznie mi przykro....
    -
    -
    no nie możliwe jestem w pierwszej 30:D:D:D:P
    ja dziś nawet jakoś spałam może nie szał ale nie było tragedii.... a dziś sprzątanie i już mam dość pięty aż mnie bolą....a nawet nie połowa drogi buuuuu
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka: No to Hussy wklejam listę z potwierdzoną córcią!

Dzięki Talka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    kasiakuzniki: a dziś sprzątanie i już mam dość

Ja już słabo daję radę ze sprzątaniem...nachylić się ciężko, kucnąć ciężko ( jak potem wstać? ), klęknąć ciężko... Wczoraj sprzątałam półkę z książkami. Zajęło mi to godzinę. Nic więcej nie zrobiłam :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ojej ja mam jeszcze trochę siły ale staram się nie kucać:crazy::rolling: ja sprzątam wszystko na wysokości rąk czyli meble itd a podłogo zostaje mężowi:P
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Ale mi czasem coś spadnie na podłogę i np muszę podnieść ;) Albo z przyzwyczajenia jak sprzątam papiery to walnę je na podłogę...Zapominam, że nie jestem już tak gibka... No ale 37w6d ma swoje prawa ;D
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj ma ma:D:D:D ja pewnie się nie ruszę:D:D jak już teraz ze mnie taka babcia:P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Ja myślę, że u mnie to już nie wyrabiają z ciężarem...

To mozliwe. U mnie ciężar+żylaki... no masakra...
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka Ty żylaki masz genetycznie?
    --
  2.  permalink
    A ja dzis zauwazylam, ze mi naczynko na piersi peklo.. Mialyscie tak? Mam nadzieje, ze wiecej ich nie peknie bo przeciez tego procesu nie da sie juz cofnac! :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Biedronka11: Mialyscie tak?

tak, mam na lewej jedno pęknięte...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Talinka Ty żylaki masz genetycznie?

Nooo... po babci :confused: ale pewnie jakbym nie była otyła to też by było inaczej... a pajączki po mamie :devil: we mnie się wsio najgorsze skumulowało :bigsmile::bigsmile:

A teraz,.,.. jadę do Gdanska do kina [pewnie już ostatni raz na dłuuuugo] na "80 milionów. Numer stulecia" :devil::devil:

Do usłyszenia!
    --
  3.  permalink
    Martusia przykro, czekamy na Twój powrót...

Hussy gratuluję córeczki:)

Talka ja też mam żylaki, genetyczne, po tacie, ona ma straszne, już w wieku 23 lat miał zabieg, ale guzik dał, co jakiś czas ma zapalenie żylaków, ja sobie w miarę dbam, ale teraz mi się powiększyły i powychodziły pajączki, ale nie chcę nic z tym robić, bo wiem jak wygląda zabieg, aż mnie ciary przeszły

łóżeczko złożone:) czekamy:)
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Hussy gratuluje coreczki:)) fajny prezent macie:)))

a co do sprzatania ja wczoraj zeby nie siedziec popoludniu i nie myslec jak mi cholera niedobrze to cala chalupe wysprzatalam:)) i dzis mam luz:))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Marta współczuję:sad::sad::sad:

Husssy gratuluje córeczki:bigsmile:

Ja dzis nie wytrzymam, jade kupic jakis ciuszek dzicięcy:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Hussy moja córa w 32t miała 2200g a synek 1980g więc spokojnie Twoja jeszcze podpędzi na wadze tym bardziej że teraz najwięcej maluchy przybierają na wadze - także się nie martw na zapas
    co do obrzęków - dziewczyny jakbyście zobaczyły moje stopy i nogi plus ręce i cała reszta to masakra ! ale niestety ciężar plus ucisk na macicę daje taki efekt i mogłabym nawet nogi na suficie trzymać to i tak guzik to da -- niestety ...pocieszające jest to że po porodzie do 2 tygodni powinno to odpuścić
    mnie położne podziwiają że ja z taką wagą itp tak śmigam po oddziale - ale powiem szczerze że z dnia na dzień jest mi coraz ciężej ale już się psychicznie nastawiłam że jeszcze musze wytrzymać 2 tygodnie ! no chyba że zechcą mnie trochę wcześniej rozpakować :-)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY gratulacje !!!!!!!!!!! :)

a wg tej siatki:

33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)

Wasza córcia wcale nie jest za mała, spokojnie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    AbortaW - dzięki! Ja już po wizycie, lekarz powiedział, ze beznadziejnie zrobili, bo powinnam mieć też na czczo, a nie miałam, ze w sumie cytuję "bez sensu ręce pokłuli".

No to idę na dodatkowe badanie z 75ką, ale też mam zalecenie odstawienia od już słodyczy i owoców o wysokim indeksie glikemicznym... Słodycze no problem (chociaż kakao mi będzie brakować :(), ale owoooce... Muszę na necie znaleźć, które mogę jeść :)

Po lekarzu od razu poszliśmy na zakupy i zrobiliśmy część wyprawki na rozmiar 62, mam nadzieję, że za małe nie będą ;)

Marezka - też za Was trzymam, donoście się ładnie :)))

Marta, bardzo, bardzo, bardzo mi przykro :((( Ale wrócisz do nas na pewno!!!

HUSSY - nareszcie!!!! Czekałam wczoraj na Twój post! :DDDD Gratulacje dla szczęśliwej mamy :D
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Kakai ja też już z ledwością się powstrzymuję od kupowania czegokolwiek! :)))))
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Hussy wielkie gratulacje ,no to teraz szał zakupowy cię ogarnie :)

The fragile ja z winogron i nektarynek i innych słodziaków przerzuciłam się na grejpfruty, jablka i marchwewki a i ciemne pieczywko wprowadziłam.
    Tyle że ja miałam zalecenie z uwagi na rosnącą wagę ale co do wymienionych owoców mogę je polecić z uwagi że mam tatę diabetyka i on mi je również zalecał :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    SABAKUMA u Ciebie "only 27 days to go" !!! :smile::smile::smile::smile::smile::smile::smile:
    fiu fiu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Tak Teo jest już włączony tryb Raady,Steady,Go :bigsmile:

Teo wczoraj w ogóle miałam pogadankę z M. o myciu rąk wszystkich co do nas przyjdą i całowaniu małego przez dziadków. nie powiem że tchę był zaskoczony że nie pozwolę małego całować babką po policzkach.
    Czuję że będę mieć mega wkur... jak mi tych rąk nie umyją i jeszcze będą chcieli wyślinić.
    --
  4.  permalink
    najpierw co do diety cukrzycowej, owoce można jeść wszystkie, ale w odpowiedniej ilości, uwaga-grejprut też jest słodki!!!, najgorsze są banany i winogrona, ważna jest ilość posiłków ma być min 5, ograniczyć ziemniaki, zamiast nich kasze, ryż, ograniczyć białe pieczywo, lepsze razowe lub z ziarnem, trzeba patrzeć ile się je, bo z cukrzycą można żyć normalnie i zjeść nawet kawałek słodkiego ciasta:) i wypić kakao, jakby jakieś pytania to pytać

a co do tych mycia rąk i całowania to się zgadzam, ale ponoć są teraz trendy, żeby nie przesadzać, wiadomo jak się wchodzi do mieszkania to bez gadania wszyscy do łazienki, ale ponoć ma się nie ograniczać wizyt obcych osób (odwiedzających) u maluszka, żeby dziecko miało styczność z obcą florą bakteryjną (i tu jestem za, bo potem pierwsza wizyta u lekarza i dziecko coś może złapać):)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Sabakuma: Czuję że będę mieć mega wkur... jak mi tych rąk nie umyją i jeszcze będą chcieli wyślinić.

oj ja mam i to za każdym razem
    i nie pozwalam :devil:
    z resztą nie wiem czy czytałaś na rozpakowanych moją ostatnią z teściową akcję :devil:

ready , steady
    czas najwyzszy :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa83:
    a co do tych mycia rąk i całowania to się zgadzam, ale ponoć są teraz trendy, żeby nie przesadzać, wiadomo jak się wchodzi do mieszkania to bez gadania wszyscy do łazienki, ale ponoć ma się nie ograniczać wizyt obcych osób (odwiedzających) u maluszka, żeby dziecko miało styczność z obcą florą bakteryjną (i tu jestem za, bo potem pierwsza wizyta u lekarza i dziecko coś może złapać):)

ja absolutnie nikomu wizyt nie ograniczam [dziecko ma 5 tygodni a u nas już z pińcet osób w domu było :smile: ] ale litości - nikt mi mojego maleństwa obcałowywał nie będzie !!
    po moim trupie :devil:
    tylko ja i mój mąż możemy to robić a reszta niech naszą decyzję uszanuję...

ja nigdy się na cudze dziecko do całowania nie rzucałam więc tego :wink:
    --
  5.  permalink
    e no to oczywiste z tym całowaniem:) ja też nie mam takiego odruchu, ja nawet se brzucha nie dam dotykać przez nie męża:)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny chyba przed chwilka poczułam pierwsze ruchy CHYBA. takie bardzo delikatne, tylko nie dawno jadłam i nie wiem czy to nie jest posiłkiem spowodowane....Czy myslicie że to może być już? czy za wcześnie?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hawrankowa83: ja nawet se brzucha nie dam dotykać przez nie męża:)

ja też nie dawałam :wink:

justa2586: Czy myslicie że to może być już? czy za wcześnie?

ja myślę, że spokojnie mogłaś poczuć :)
    a jeśli uważasz, że to był Maluszek to pewnie był
    kobieta raczej zawsze czuje, że to właśnie TO :wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    No właśnie ja mam czasem rewolucje po posiłku ale czuje to zwykle po lewej stronie. A dziś ewidentnie bardzo nisko w podbrzuszu tak po środku po prostu inaczej...ale już przeszło...Chciałabym żeby to było właśnie TO!!!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sabakuma - dzięki! No ja głównie grejpfruty i jabłka z owoców jem :D I tylko ciemne pieczywo/razowe makarony, więc nie będzie problemu :D Po prostu kakao odrzucę, bo słodyczy też nie jem...

O, Hawrankowa, widzę, że kakao też mogę :D No ja jem owocka raz dziennie, ale niestety wieczorem, na "kolację". Winogron nie cierpię, bananów też nie, więc luz ;) I jem dużo małych posiłków - trochę się nauczyłam dietą dla diabetyków przed ciążą. I właśnie w tej diecie też miałam raz dziennie owocki, ale do południa tylko... A teraz jem wieczorami...

Co do całowania - ja uprzedziłam swoich rodziców, ale jeszcze teściowie pozostają - oni są bardzo 'całuśni' i ciężko będzie...

Justa - oby to było TO :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    marta50000, bardzo współczuje:sad:
    Hussy, gratuluję córy!!
    The_fragile, produkty o niskim indeksie glikemicznym
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaglądam wieczornie chwilowo :bigsmile:
    Film "80 milionów" jak dla mnie MEGA! Chociaż w reklamach to pokazują jako komedię, a w rzeczywistości nie była to śmieszna historia [no może momentami], ale dość poważna sprawa... Np. jedno zdane - że w socjaliźmie nie ma własności prywatnej, a wszystko jest wspólne...

Jak szłam na pociąg to w pewnym momencie tak zaczęła mnie szyjka kłuć i boleć, że myślałam, że JUŻ rodzę :/ Przeszło po chwili, ale już myślałam czy nie wracać do domu....:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: SABAKUMA u Ciebie "only 27 days to go" !!!

Ejjjjjjjjj jakim cudem u mnie też? :shocked:
    Na lilypie wpisałam moją ostatnią miasiączkę - 18.03 i datę porodu 23.12 i wychodzi tak samo jak u Sabakumy :shocked::shocked::shocked:

--
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Illian - dziękuję!!!

Talinka - trochę dziwne :DD
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Jak szłam na pociąg to w pewnym momencie tak zaczęła mnie szyjka kłuć i boleć, że myślałam, że JUŻ rodzę :/ Przeszło po chwili, ale już myślałam czy nie wracać do domu....:confused:
    --

Ja mam to samo... Caly dzień tak mnie kłuje i ledwo chodzę:sad: I chyba mały się osuwa na dół bo czuję takie rozpychanie w kości łonowej...
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    No Talka ja lilypie mam 22 dni nie wiem o co chodzi.
    A OM. 11.03 a termin 18.12 według miesiączki a wg. USG 15.12
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Jak szłam na pociąg to w pewnym momencie tak zaczęła mnie szyjka kłuć i boleć, że myślałam, że JUŻ rodzę :/

carottka: Ja mam to samo... Caly dzień tak mnie kłuje i ledwo chodzę:sad:

takie uczucie, że JUŻ RODZĘ będziecie miały pewnie codziennie, do końca :)
    ja tak właśnie miałam i przez 4 tygodnie każdego dnia myślałam, że to już :devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.