Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeNov 26th 2011
     permalink
    Talka zgłupiałam teraz bo stary mi pokazuje 27 a nowy jak zrobiłam 22 , tak czy siak grudzień :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    the fragile jabłka też odpadają chyba że gotowane albo pieczone, banany, winogrona, arbuz odpada, truskawki można ale tak do 7 sztuk dziennie, najlepsze to jagody, borówki, jeżyny, pomarańcze, grejfruty jak chcesz mogę Ci podesłać listę dozwoloną i zakazaną ?
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Teorka - to mnie uspokoiłaś:wink: Ale uczucie mega dziwne:confused::confused::confused: W poniedziałek idę kupić tą dmuchaną piłkę, może będzie mniej bolało jak sobie na niej poskaczę.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a mnie się mała znowu przekręciła, czyli od ostatniego usg, które było 9 dni temu zrobiła już dwa fikołki, conajmniej... trochę bolało, nie powiem :confused:
    9 dni temu ważyła 1,5 kg więc dziś już chyba może być 1,7? 1,8?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dziewczyny! Załamka! Ogoliłam się w końcu "tam na dole" i.... mam rozsępy na kości łonowej!!!!!!! :shocked::shocked::shocked::neutral::neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a teraz idę oglądać 40 letniego prawiczka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Dziewczyny! Załamka! Ogoliłam się w końcu "tam na dole" i.... mam rozsępy na kości łonowej!!!!!!! :shocked::shocked::shocked::neutral::neutral::neutral:

ja takiego samego szoku doznałam jak raz się tam ogoliłam [oraz w strefie bikini] i mym oczom [w lusterku znaczy] ukazały się wielkie sine bruzdy w całej okolicy bikini :shocked::shocked::shocked:
    masakra.....

najgorzej jak człowiek nie widzi i nagle ni z gruszki ni z pietruszki dojrzy...

a najgorszy jest i tak wygląd tych rozstępów [oraz tych na brzuchu i udach] po porodzie...
    ja mam wrażenie, że one wszystkie są teraz grubsze i ciemniejsze
    nie wiem czemu tak
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeNov 27th 2011
     permalink
    Mam pytanie odnośnie rozstepow. Czy spotkalyscie się z czymś takim ze w pierwszej ciąży dziewczyna nie miała ani jednego rozstepa, natomiast w drugiej się pojawiły??
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiecie co z tym całowaniem to mi na pewno moja rodzina przeszkadzać nie będzie ale już rodzina M pewnie tak:devil:
    ale jakoś to przeżyje to też będzie ich wnuczka wytwór ich syna więc nie mam serca zabronić... najwyżej będę ich omijała:D ja np nie umie nie tulić się do takiego mięciutkiego pachnącego bąbelka i dobrze że moja bratowa niema nic przeciw bo bym się ukrywała a i tak bym wytuliła itd:P
    -
    a jak mnie wczoraj mała zmasakrowała.... jak już goście wychodzili to tak dostałam w jakiegoś nerwa że ledwo stałam myślałam że mi cipka wyskoczy czy cewka moczowa nei wiem ale miałam aż łzy w oczach i szybko leciałam się położyć;/;/ pewnei mała nie mogła już słuchać teściowej…..
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    U nas 2 w nocy, a ja jestem właśnie po sloiku ogorków kiszonych pikantnych. Wszystko popilam cherry coca- colą. Ta ciąża wykończy mój układ pokarmowy jak nic...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry babeczki:))

a mnie dzis tak boli brzuch takim tepym bolem:(( nie wiem o co chodzi??:(
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
    • CommentTimeNov 27th 2011 zmieniony
     permalink
    ewelinda, macica się powiększa ( rozciagaja sie więzadla).Nie miałas takiego klucia wcześniej już?
    --
     permalink
    klucie mialam ale dzis to nie takie klucie:(( to gdzies pod zebrami taki tepy bol jak kolka jakas czy co:(( ale Jas rusza sie wiec chyba wszystko ok chociaz martwie sie;(
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Zawsze najbezpieczniej zapytać lekarza. Niech on oceni fachowo, choć myśle ze to dolegliwości związane właśnie z rozciaganiem. Ja przy tych bólach czasem zwijalam się na kanapie. One nasilaja się właśnie podczas lezenia.
    --
     permalink
    zaczekam troche jak nie przejdzie to zadzwonie do ginki:(
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    weź sobie może nospę... mnie też nieraz boli inaczej bo macica macicą a flaczki jednak też dostają po dupie jak rośniemy szukają nowego miwjsca więc może to stąd...
    -
    a mała chyba gdzieś mi się tam upchała bo dziś też czuje ten nerw jak w niego przyfasoli.... nie fajne uczucie:neutral: mam nadzieję że zmieni ta pozycje w ciągu dnia na lepszą....a za chwilkę jadę na targi kosmetyczne i dziwnie będę wyglądać jak co chwilkę będę się skręcała z bólu:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Bez obrazy, ale nawet nospy nie powinno się brać/ dawkowac bez zasiegniecia opinii lekarza prowadzącego.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    napisałam bo dużo dziewczyn ma zgodę od lekarzy prowadzących aby doraźnie brać jak się coś dzieje... ja używam jak coś czuje a najczęściej jest to przytkana nerka ale też i na rozciąganie.. to jest forum więc tylko piszę propozycję a każdy i tak wie co ma zrobić i oczywiście co robić może:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    TEORKA: a najgorszy jest i tak wygląd tych rozstępów [oraz tych na brzuchu i udach] po porodzie...
    ja mam wrażenie, że one wszystkie są teraz grubsze i ciemniejsze
    nie wiem czemu tak

a to dla tego że skóra jest luźniejsza i te naczynka co tam pękają zbiegają się bliżej i dla tego to tak ciemniej wygląda ale spokojnie zbledną do prawie nie widocznych:) tylko z opalania na czekoladkę trzeba zrezygnować bo rozstępy sie nie opalają:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Sabakuma:
    Czuję że będę mieć mega wkur... jak mi tych rąk nie umyją i jeszcze będą chcieli wyślinić.

no bedziesz miala..ale nie martw sie na zapas,jak juz Malenstwo sie urodzi bedziesz wiedziala jak krotko ich wszystkich trzymac i zaufaj mi oni uszanuja Twoje zdanie(chociaz mozliwe ze nie obedzie sie bez focha) fajnie by bylo gdyby to M zwracal uwage swoim, a Ty swoim rodzicom- wtedy latwiej im to bedzie zaakceptowac

moja siostra pojechala rowno (bo nikt nie sluchal jej gadania o myciu rak a miala wczesniuaka w domu!!- napisala nad lozeczkiem kartke cos w stylu zanim mnie wezmiesz na rece-umyj je:) lol
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    AbortaW - byłabym wdzięczna, co prawda przejrzałam wczoraj trochę stron, ale jednak najlepsze są wiadomości od "sprawdzonego źródła" :D Dzięki!!!

To jabłka odstawię i zamienię na pomarańczki, które za mną chodzą :)

Talinka - WHAAAAT? Serio?! Aż boję się tam zaglądać... Na razie golę się po "omacku" :D

Wielgosz - moja mama tak miała - pierwsza ciąża skóra gładka jak pupa niemowlaka, a w drugiej rozstęp na rozstępie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: najgorzej jak człowiek nie widzi i nagle ni z gruszki ni z pietruszki dojrzy...

noooo! a R. podobno mi mówił, że tam mam, a ja tego nie pamiętam!!
    The_fragile: Talinka - WHAAAAT? Serio?! Aż boję się tam zaglądać... Na razie golę się po "omacku" :D

Nooooooo! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorhawrankowa83
     permalink
    Talinka: Dziewczyny! Załamka! Ogoliłam się w końcu "tam na dole" i.... mam rozsępy na kości łonowej!!!!!!!

ja mam na dole brzucha, więc ich nie widziałam, ale mój mąż mi pokazał, a byłam nieświadoma ich posiadania, ech

The_fragile: To jabłka odstawię i zamienię na pomarańczki, które za mną chodzą :)

ale jabłko na pół z chłopem możesz na podwieczorek, na drugą kolację lepiej małą kanapkę niż owoc:) druga kolacja u cukrzyka ważna, bo może cukier spadać w nocy

ale ja nic nie chcę Ci narzucić, fajne są diety już gotowe, ja tylko przekazuję to co stosujemy u nas na endokrynologii i u naszych diabetyków
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, nie zaglądam tam, przeraziłaś mnie! Swoją drogą ja się golę na chybił trafił, po omacku i jestem ciekawa, jaki jest efekt. Gin nie padł ze śmiechu jeszcze, więc może nie jest tak źle ;))))

Hawrankowa - też dziękuję! No właśnie to jest chyba mój błąd, bo ja się przyzwyczaiłam, że wieczorem jest tylko owoc (bo głodna nie jestem), a rano budzę się wściekle głodna, aż mi słabo pewnie dlatego :(
    --
  1.  permalink
    ja jestem teraz na końcówce 38tydz. i mam ketony w moczu, bo niedojadałam na wieczór, a dzidzia se ciągnie i organizm rano był głodny, teraz się nażeram wręcz, mam nadzieję, że będzie ok, jutro idę robić ostatnie już badania:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, nie zaglądam tam, przeraziłaś mnie! Swoją drogą ja się golę na chybił trafił, po omacku i jestem ciekawa, jaki jest efekt.

Mnie będzie R. dziś poprawiał :bigsmile: Nie mogłam się go doprosić to zabrałam się za to sama :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka: Dziewczyny! Załamka! Ogoliłam się w końcu "tam na dole" i.... mam rozsępy na kości łonowej!!!!!!!

No więc też zaglądnęłam tu i ówdzie i jak na razie nic nie widzę. A tak co do golenia to ostatnio po raz pierwszy użyłam lusterka przy goleniu i wyszło mi gorzej niż golenie po omacku. Lusterko zaparowało i się zacięłam:devil::devil::devil:
    --
     permalink
    Bez obrazy, ale nawet nospy nie powinno się brać/ dawkowac bez zasiegniecia opinii lekarza prowadzącego.

ale ja mam pozwolenie na no spe biore ja 2x1 bralam forte od srody zwykla i ginka mowila ze jakby po zwyklej zaczely sie jakies bole to moge forte nie wiecej niz 3x1:)) wiec wzielam rano forte jak wstalam i przeszlo:)) wiec wszystko ok:)
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Talinko to szok teraz przeżyłam, nie myślałam, że rozstępy mogą się nawet tam zrobić ;/ aż strach tam zaglądać, zresztą nie tylko strach ale i teraz to mega wyczyn . :wink:
    Jak się ostatnio podcinałam pod bikini to robiłam to głównie na pamięć :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    ja pipkę widzę w dalszym ciągu bez problemu... ale się jakaś taka "nieładna" zrobiła:tongue: he he ale pewnie lepiej już nie będzie..:wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    anaa86: ja pipkę widzę w dalszym ciągu bez problemu... ale się jakaś taka "nieładna" zrobiła:tongue: he he ale pewnie lepiej już nie będzie..:wink::wink::wink:

bedzie zapewniam, jakis czas po porodzie znowu bedzie ladna:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    chloe28: bedzie zapewniam, jakis czas po porodzie znowu bedzie ladna

ufff... to skoro Chloe zapewniasz, to mi ulżyło, że jednak dojdzie do siebie...:tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    przynajmniej moja doszla do siebie hahaha i podoba mi sie:bigsmile::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    No to zaczynam ostra kurację antyrozstepowa, bo przez te mdłości i wymioty nie mam siły i ochoty zabrać się za siebie. No ale nie ma się co pieścić, trzeba stanąć do boju...
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kurację antyrozstępową zaczyna się zazwyczaj dopiero od 4 miesiąca
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A niby czemu? Ja w pierwszej ciazy " hartowalam" skórę kilka miesięcy zanim zaszlam. Zaczęłam używać Musteli już w pierwszych tygodniach, bo piersi zaczęły mi szybko rosnąć.
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    podobno im szybciej tym lepiej,nie trzeba czekac do 4 miesiaca. ja polecam bio oil jak kiedys pisalam, nie mam, ani jednego rozsteou(druga ciaza) moze to genetyczne ale wierze ze bio oil pomogl; w pierwszej ciazy od poczatku smarowalan sie zwykla oliwka dla dzieci bo bio oil nie znalam..
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Oooo, dobrze ze mi przypomnialas o Bio Oil. Kupiłam sobie na blizny potradzikowe, ale nie uzywalam.
    --
  2.  permalink
    anaa86: Kurację antyrozstępową zaczyna się zazwyczaj dopiero od 4 miesiąca

Anna pewnie tak napisala bo na wiekszosci kremow dla ciezarnych jest info, ze mozna od 4 miesiaca. Ja mam Bielenda i Perfecta i tak jets napisane wlasnie. Oliwke za to od poczatku samego uzywalam.
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Nie wiem jak inne środki, ale Mustele do biustu i ta " double action" można stosować od pierwszych dni.
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Dokładnie tak Biedronko! :wink:
    a o tym Bio Oil nie słyszałam, aż muszę poczytać co to za cudo! ja smaruję się tylko po prysznicu oliwką Bambino i na razie cisza, ale jak wiadomo te dziady-rostępy mogą się jeszcze przyplątać na samej końcówce :confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wielgosz: No to zaczynam ostra kurację antyrozstepowa, bo przez te mdłości i wymioty nie mam siły i ochoty zabrać się za siebie. No ale nie ma się co pieścić, trzeba stanąć do boju...

ja ostrą kurację prowadziłam regularnie a i tak mnie poorało :/
    i to dopiero w 38 tygodniu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    No dziewczyny upiekłam pierwsze w życiu ciasto według forumowego przepisu, nie jest zakalcem i smkuje zajebiście :bigsmile:

No synu możesz się pchać na świat bo jak matka już ciasta umie piec to jest git :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Poszliśmy dziś do Kauflandu – spoko. Wyszliśmy (chyba trochę za szybko szliśmy) i… złapała mnie MEGA kolka po prawej i znów to kłucie w szyjce, choć słabsze. Jakoś [ledwo, ledwo] doszliśmy do R.
    R. wkurzony stwierdził, że więcej ze mną nigdzie nie idzie i mam siedzieć w domu do porodu! :D he he
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mi na razie bóle okresowe i inne bóle odeszły. Za to od paru dni mam uczucie,jakby mała zaraz miała przebić jajniki i wyjść,i takie nie przyjemne ciągnięcie w dół jakby główkę pchała..
    No i też przy braniu pimafucinu zauważyłam,że jakaś ciasna się zrobiłam w środku,bo lek ledwo wchodził :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    dzien doberek!
    ale mroz!!!!!!:shocked::shocked:
    --
  3.  permalink
    nessie: ale mroz!!!!!!

a gdzie, jeśli można wiedzieć, bo u nas na południu Polski między Krakowem a Katowicami cieplutko:)
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    nessie: ale mroz!!!!!!

Ironizujesz, czy na serio gdzieś w Polsce zmroziło?
    W Wawie dziś ok. 7 rano było 8 stopni na plusie. Świeci słońce i jest wiosennie :shocked:
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    we wloszech!!!!!!
    wyszlam o godzinie 7:15 z domu na badania i ..... musialm sie wrocic do domu po butelke z ciela woda zeby na szyby w aucie polac :D:D!!!!
    :shocked::shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
  4.  permalink
    ale powiem szczerze, że mi trochę śniegu brakować zaczyna, może to dlatego, że w domu siedzę, i jeszcze te reklamy świąteczne:)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.