Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Hanny, farba nie wnika do krwiobiegu więc za pewne nie ma przeciwwskazań...
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
    • CommentTimeNov 28th 2011
     permalink
    Dzięki dziewczyny:) Właśnie też tak myślałam, ale wolałam zapytać bardziej doświadczone;) Dzięki;)Zdróweczka:)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Dziewczyny czy to możliwe jest, że obecność paciorkowca w pochwie byłaby wskazaniem do cesarki?
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    nibriana - gratuluję:) ja takie bóle - ciągnięcia i kłucia - miałam jeszcze przed terminem @, czyli w zasadzie tuż po zagnieżdżeniu zarodka w macicy.
    -- http://www.adopcjaserca.org/
    •  
      CommentAuthorMónikha
     permalink
    madrill: Dziewczyny czy to możliwe jest, że obecność paciorkowca w pochwie byłaby wskazaniem do cesarki?

Nie sądzę.
    -- Mama M & N & W
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    bewe82: Nie sądzę.

To dobrze, bo wolałabym rodzić SN. Dzięki
    --
    • CommentAuthorAncia77
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    Hej! chciałam się przywitać

Nick: Ancia77
    Termin porodu: 21.03.2012
    Ilość cykli: 1
    Miasto: Bydgoszcz:
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    Witamy,

Nareszcie osoba z mojego miasta:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    witamy:):)
    a u mnie dziś mega mróz temp nie widzę bo mi termometr padł:D ale ilość szronu na autach mówi mi że są ciepło nie jest:D
    noc minęła całkiem całkiem wstajemy często siusiu ale jakoś udaje się zasnąć tylko wieczorem mam problem ale potem jak się roześpimy to jest łatwiej:)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    kasiakuzniki- no teraz już tak będzie z tym wstawaniem na siusiu...:)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a powiem Ci że od początku często wstaje:D:D ale jedna noc lepiej druga gorzej:P ważne że udaje się zasnąć szybko i nie trzeba się męczyć:)
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink

to co, z Bydgoszczy tylko my dwie, czy inne się nie ujawniły? :)
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Dziewczyny, a czy Was też tak biodra bolą? Ja nie mogę przekręcić się z boku na bok a jak wstaję np. z fotela to pierwsze kroki jak jakaś połamana stawiam, masakra!
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    ...chyba tylko my dwie :) mnie biodra nie bolały a pośladki a teraz to już mnie wszystko boli:)
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    no tak, jesteś już na samej mecie prawie że. ja mysle, że ja mam to przed sobą. To jest moja trzecia ciąża a jest tak diametralnie inna, że czuje się jakbym pierwszy raz w niej była. wszystkie możliwe dolegliwości do tej pory już zaliczyłam, hihihihhi
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ancia77: Hej! chciałam się przywitać

już dopisuję!

Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)

Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 15.05.2012
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny - 4.06.2012
    norah 13.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    nina7187
    patpatpat
    asiunia899
    Łezunia
    ally1381
    patrycja219
    P_Madzia
    Kakai
    sliwson
    nibriana
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja też odczuwam ból bioder od tego ciągłego spania na bokach ehhh...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    coś tu dawno nikt nie rodził :bigsmile:
    co tam u pauli i mychy??
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    ooo, super! witam Was wszystkie :D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: co tam u pauli i mychy??

wczoraj pisałam : Pauli już 3 dni nie ma, mycha byla wczoraj
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja myślę, że paula jest już PO:)
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Przyblokowały Nas :)
    Boże dziewczyny jak mnie dziąsła bolą normalnie jak myłam zębule to aż gwiazdy widziałam. Tak w ogóle wczoraj mój brzuch poruszał się ruchem ameboidalnym uśmialiśmy się z M. jak na dobrej komedii.

Ancia77 witamy
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihhi moja Młoda ostatnio mi tak kształt brzucha zmienia, że śmiech na sali :bigsmile:

bellybaby: Ja myślę, że paula jest już PO:)

możliwe, choć wcześniej też jej nie było po kilka dni... ale teraz to już PO terminie jest :wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    No właśnie! później kolej na Sabę i Ciebie-Talka!:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Noo :wink:
    Do 10.12 chcę nogi zacisnąć :bigsmile: niech R. spokojnie urlop weźmie :devil:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam Was, w sobote pisałam że chybz czuje ruchy Kruszynki. Dziś praktycznie jestem pewna że to jest TO i tak bradzo szczęśliwa :bigsmile: co prawda czuje raz góra dwa razy dziennie przez pare sekund ale to cudowne uczucie, nie do opisania:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ancia77 - hej, witamy :D Nie jesteś jedyna - mnie biodra w nocy strasznie bolą, chyba taki urok ;)

Justa - gratulacje! Najfajniejsze uczucie na ziemi jak dla mnie :DDDD

A ja jestem po pierwszej szkole rodzenia - mąż zachwycony, bo już i tak dużo wiedział, ja też baaardzo zadowolona, było super, bardzo się cieszę, że się na to zdecydowaliśmy...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja cały czas wierzę, że urodzę 12.12. :) proszę 3mać mocno kciuki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: Ja cały czas wierzę, że urodzę 12.12. :) proszę 3mać mocno kciuki!!!

No to zaciskam!! Ja miałam plan rodzić 1.12, ale stwierdziłam, że wolę poczekać do 10 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justa2586: co prawda czuje raz góra dwa razy dziennie przez pare sekund

no więcej na tym etapie na pewno nie poczujesz :wink:
    i nie przestrasz się jak za parę dni czuć przestaniesz i będziesz musiała poczekać chwilę na kolejne ruchy - to NORMALNE :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Napewno bedziemy trzymać kciuki za 12.12:)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    madrillja mialam paciorkowca wlasnie jako naturalna flore i rodzilam silami natury.dali mi antybiotyk wybralam Clindamycin bo balam sie penicyliny bo jestem alergiczka silna no i musza go podac conajmniej 4h przed wyjsciem dziecka na swiat(bo w kanale rodnym maziecko kontakt zpaciorkowcem).mi podano 2h przed bo szybko urodzilam, wiecrownie dobrze mogli go nie podawac(ja od poczatku bylam przeciwna antyb ale wolalam nie ryzykowac myslalam zezmieszcze siew tych 4h) dziecko zdrowe
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    bellybaby: Ja cały czas wierzę, że urodzę 12.12. :) proszę 3mać mocno kciuki!!!

ede trzymac , moj pierworodny ma wtedy urodziny, swietna data co nie?:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    chloe28- to jest data poznania mojego męża ale byłby prezent:) poza tym, faktycznie ładna...

pocieszyłaś mnie z tym paciorkowcem, bo też mam dziada-wczoraj się dowiedziałam i już miałam doła...
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny, czy usłyszałyście kiedyś od lekarza, że grzybica pochwy (nabawiłam się jej!! Nie wiem skąd, nie wiem jak ale jest) może być powodem bólu podbrzusza - takiego ciągnięcia, kłucia i bólu pochwy? Czy twardnienia brzucha też mogą być tym spowodowane? Dziewczyny piszecie, że Wasz lekarz nie raz zalecił Wam no-spe na twardnienia a mój na to jedynie luteinę (tym razem dopochwową) zalecił... Nie wiem, może głupia, durna jestem ale ja chyba nie do końca mu ufam... :sad::sad:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry wszystkim:)) my zgodnie z zaleceniem ginki lezymy i odpoczywamy:) dzis juz prawie nie czuje tego klucia w pachwinie wiec chyba bedzie lepiej:))

trzymam kciuki Talinka i bellybaby zeby bylo dokladnie tak jak chcecie:))

milego dzionka:))
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam dziewczyny.

W związku z moim przejściem na zwolnienie, mam nadzieję że częściej bedę mogla się udzielać na forum. Do tej pory choć starałam się sledzić co dzieje się na forum, z braku czasu mało się udzielałam. Poniewaz zbliża się juz 30 t postanowiłam sie ujawnić również w galerii.

Gratulacje dla wszystkich nowych mam , a wszczególnie dla Teorki. Normalnie pamietam, jak ja zachodziłam w ciąże i miałam swoje kolejne przejścia , a Teorka mi tak kibicowała- pamiętam byłaś chyba w 17 tyg, a teraz masz juz w domku prawie 7 tygodniowe maleństwo. Talinka która za 3 tygodnie urodzi- normalnie ten czas tak szybko ucieka:)Pozdrawiam wszystkie nowe przyszłe mamusie i wszystkim życze powodzenia.
    A mam nadzieje że rozpakowane mamusie będą nam towarzyszyć i udzielać cennych rad.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ewer: normalnie ten czas tak szybko ucieka

ani sie obejrzymy a przyjdzie kolej na nas!
    witaj ewer! :bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    katarzynah1987: ja chyba nie do końca mu ufam...

to słabo, bo lekarzowi należałoby ufać, w końcu ma ogromny wpływ na zdrowie twojego dziecka i twoje własne... więc...

nie znam się na tym wszystkim ale ja mam akurat nystatynę i poza zmienionym śluzem i lekkim pieczeniem nie miałam zadnych innych objawów, grzybek się w ciąży często zdarza, ale większość dziewczyn tu ma globulki i chyba nie słyszałam o bólach z tego tytułu...

na twardnienia brzucha też większość łyka nospę, ja mam od lekarza spasmoline ale to jest to samo, plus ja mam metocard a często dziewczyny łykaja fenoterol i isoptin...
    --
  3.  permalink
    Witam:)

Ancia77 gratulacje:)

mam nadzieję, że się przesunęłam na liście:)

u nas dziś rano minus 5 st na termometrze, a teraz dalej mroźno, ale ładnie słoneczko świeci:)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Katarzynah - ufać lekarzowi, to podstawa. Mój lekarz też mówi "nie" nospie. Mówi, że to nie są drażetki i w takiej sytuacji (mnie ciągnie i kłuje, też miałam infekcje) nie jest potrzebna.

Jak czujesz, że coś jest nie tak, to może zmień lekarza po prostu?
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    a ja dzisiaj mam wizyyyyyyyte! :jumping:
    18:15 spotkanie z anastasia... juz sie niecierpliwie! :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aguncia - to fajnej "randki" z córą Ci życzę :D
    --
  4.  permalink
    anula36: to słabo, bo lekarzowi należałoby ufać, w końcu ma ogromny wpływ na zdrowie twojego dziecka i twoje własne... więc...

Tylko widzisz anulka, ta nieufność zaczęła się od tego, że chociażby przy usg nie podaje wymiarów dzidziusia twierdząc, że wszystko jest dobrze. Cieszę się na taką informację, jednakże chciałabym wiedzieć więcej... Ponadto przynosząc wyniki badań (zwłaszcza gdy powtarzam jakieś bo za pierwszym razem wyszły niedobrze) on z góry zakłada, że są już poprawione i gdyby nie moje uwagi, że należałoby zajrzeć do nich to umknęłoby mu, że jednak w ogóle się nie poprawiły... Miałam już myśli o zmianie lekarza ale gdy obdzwoniłam kilku to terminy na prawdę mieli odległe... A na wizytę u obecnego czekam zawsze 2,3 dni, nie dłużej...
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ja tam nospy nie bralam u nas w uk nie faszeruja ciezarnych, a bole twardnienia to chyba naturalne w ciazy no chyba ze jest tepy bol non stop i np krwawienie to moze swiadczyc o problemach z losykiem albo cos;
    nospa to lek kurde no nie faszerujcie sie tym jak lekko brzuch twardnieje..
    ale to moje zdanie ktore powtarzam ze w pl wiekszosc lekarzy lubi faszerowac ekami na wszelki wypadek;
    ja tez mialam plamienia w ciazy i bylam akurat w pl, odrazu mnie nafaszerowali lekami (19 tydzien ciazy) , potem przestalam je brac nawlasna odpowiedzialnosc (mam troszke wiedzy na temat farmakologii i embriologii) i mi sie w glowie nie miesci ile oni potrafia lekow NA RAZ ladowac w pacjentki..
    ale to moje zdanie,nie chce wywolywac dyskusji czy cos ja wychodze z zalozenie ze im mniej interwencji w ciazy tymlepiej
    np badania wewnetrzne usg itp wewnetrzne zwiekszaja ryzyko porodow przedwczesnych, mnie nikt nie badal wewnetrznie no raz w pl i zaluje ze sie dalam(nawet nie spytali!!tutaj pytaja zy wyrazam zgode) a w pl czesto robia takie badania jak ciaza zagrozona...np u pacjentek z paciorkowcem takie badania zagrazaja plodowi ale i ogolnie jest ryzyko przeniesienia bakterii z zewnatrz do plodu..masakra ja sie ciesze ze nie rodzilam/chodzilam w ciazy w polsce
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    katarzynah1987: Tylko widzisz anulka, ta nieufność zaczęła się od tego, że chociażby przy usg nie podaje wymiarów dzidziusia twierdząc, że wszystko jest dobrze.

ale po co Ci wymiary? wymiary sa wazne na polowkowym potem blad jes wiekszy w szacunku wielkosci/wagi plodu bo ziecko za duze; ja mialam 2 usg w ciazy i to norma w uk dzieci zdrowe sie rodza! czasem wiedziec wiecej nie znaczy lepiej; czesto zle szacuja wage i np robia cesarke zupelnie niepotrzebnie bo dziecko niegotowe do wyjscia na swiat! cieszcie sie ciaza a nie chodzicie po lekarzach ..ale to moje zdanie:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny, jak długo mogę brać Femisept Uro? Stosuję 3x1 tabletka i się zastanawiam czy skończyć całe opakowanie 60 sztuk?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Chloe, ale same wymiary chyba warto znać? Ja tam się cieszyłam, jak podczas usg mówił, ile Glutek ma długości / pi razy drzwi ile waży... Tak dla zaspokojenia własnej ciekawości :)
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    The_fragile: Chloe, ale same wymiary chyba warto znać?

wiecie co? tak sobie mysle, ze mi moja gin tez nic o wymiarach (dlugosc/waga) dotychczas nie mowila... i jakos mnie to nie zaniepokoilo...
    kiedy ona mi mowi, ze mam male cudo w brzuchu, ktore doskonale rosnie i jest wszystko w jak najlepszym porzadku, numery jakos nie maja dla mnie znaczenia.
    no, ale moze akurat dzisiaj na wizycie uslysze jakie mala ma wymiary!
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ewer: Gratulacje dla wszystkich nowych mam , a wszczególnie dla Teorki. Normalnie pamietam, jak ja zachodziłam w ciąże i miałam swoje kolejne przejścia , a Teorka mi tak kibicowała- pamiętam byłaś chyba w 17 tyg, a teraz masz juz w domku prawie 7 tygodniowe maleństwo.

hej ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    dzięki za gratulacje :*

Ty już w 29 tygodniu ? :shocked::shocked:
    niemożliwe !
    dopiero pamiętam jak betę robiłaś :)
    ale ten czas leci !!!

a wiesz może czy będzie synuś czy córcia ? :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.