Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorAncia77
    • CommentTimeNov 29th 2011
     permalink
    To dobrze, czasem takie absurdy czytam, że potem spać nie mogę :bigsmile: I nic bardziej mylnego, że w kolejnych ciążach jest się mądrzejszym. Owszem, ale teraz nasuwają mi się takie problemy o których w pierwszej ciąży (12 lat temu) nawet bym nie pomyslała :bigsmile:
    Dzięki za info, biegnę zrobić sobie herbatkę z soczkiem:wink:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 29th 2011 zmieniony
     permalink
    dziewczyny ale Wy chyba źle rozumiecie bo lekarka Gosi nie słuchała serduszka przez USG tylko przez pewnie taką słuchawkę normalną jak się serce u człowieka słucha............
    i tu się nie dziwię, że nie było słychać bo ja miałam od 36 t.c KTG co tydzień i czasami 10 - 15 minut pielęgniarki szukały tętna Ninki [skutecznie się ruszała co chwilę uciekając] i też znaleźć nie mogły a jednak KTG chyba dokładniej wyszukuje niż zwykła słuchawka...
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Właśnie nie nakręcajcie Gosi, bo pewnie wszystko jest w porządku jak ruchy czuje.
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    jestesmy po wizycie!!!! :bigsmile:
    wiec tak: wszystko ok! bardzo ok – anastasia ladnie rosnie i jej wielkosc (1287g) odpowiada wiekowi.
    mala jeszcze sie nie obrocila; siedziala glowa do gory, jakos tak dziwnie zgieta w pol i trzymala sobie rekoma stopy… hmmmm. czyzby stretching? :wink:
    powiedzialam gince o skurczach macicy, ktore mialam w zeszlym tygodniu – troche ja to zaniepokoilo. kazala uwazac na siebie, nie przemeczac, nie stresowac, nie dzwigac ciezarow. w razie gdyby skurcze jeszcze wystapily (od wczoraj jest ok), wziac tabletki, ktore mi zapisala. jesli te nie pomoga – biegiem do szpitala.
    od razu sprawdzila szyjke – jest idealna! dluga (4,5cm), zamknieta i twarda. to najwazniejsze.
    zapytala, czy jeszcze chce pracowac, ja – ze niestety jestem „zmuszona”. zrozumiala, i choc troche krecila nosem to na razie dala pozwolenie na prace do konca 8-go miesiaca. zaznaczyla jednak, ze jesli wystapia jakies problemy to biegusiem lece na macierzynski. jasne, zdrowie dziecka i moje najwazniejsze…
    zakonczyla stwierdzeniem, ze w dzisiejszym dniu dalysmy jej najwiecej satysfakcji ze wszystkich pacjentek:wink:
    nastepne usg (odpowiada temu w 30tc, ktore robi sie w szpitalu), mam 16/12. mam przyjsc do szpitala wieczorem, po 20. wtedy ona ma dyzur i ze spokojem mi to usg wykona… mam wielka nadzieje, ze choc na chwile wlaczy mi 4D i bede mogla moja slodka dupcie (a raczej jej twarz) zobaczyc jeszcze przed urodzeniem… oczywiscie juz nie moge sie doczekac!:bigsmile:
    i’m happy! :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AGA super !!!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    A mnie ręce opadają jak to czytam..słuchawka położnicza..hmm.. no moja mama opowiadała mi o takim cudzie..wielorazowe metalowe wzierniki..ehh..cieszę się, że nie chodzę na NFZ. Znając życie to ta lekarka nawet USG w gabinecie nie miała a wy od niej oczekujecie, że tak z marszu zrobi.
    gosik, jak są ruchy to nie powinnaś się nakręcać bo przez taką słuchawkę pewnie naprawdę trudno coś usłyszeć.Głowa do góry!:bigsmile:
    katarzynah, a tak w ogóle to co za różnica czy widzisz serducho czy je słyszysz? ważne, że jest i bije:):)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    a tak w ogóle to dzisiaj byliśmy na wizycie i wszystko na szczęście w porządku:bigsmile: szyjka zamknięta i cofnięta(??)!!
    Nawet przez chwile widziałam synka i ładnie mu serducho zasuwa:bigsmile::bigsmile:
    Jedyne co mnie martwi to to, że znowu przytyłam 2,5kg i łącznie mam już 7,5 :sad: muszę się ograniczyć bo jak to mi gin ujął: mój wielki brzuch to głównie sadełko :shamed::confused: Sprawdził nawet czy nie mam za dużo wód, ale stwierdził, że nawet nie strasznie dużo. Trzeba sobie przedświąteczna dietkę trzasnąć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Dziewczyny, przynajmniej Wam można pogratulować udanych wizyt:).
    Ja niestety muszę czekać do czwartku, bo mój lekarz właśnie odbiera dwa porody. Kto widział rodzic w taka pogodę...;).
    --
    •  
      CommentAuthorSułka
     permalink
    Carottka w Mothercare mają bardzo duży wybór takich biustonoszy (w dobrym, dużym sklepie) - usztywniane i nie, białe, czarne, fioletowe, w kwiatki, paseczki i kropeczki, gładkie i z koronką. Do tego szeroka gama rozmiarów :) Tam są też babeczki, które pomogą Ci wybrać i dopasować biustonosz (w przymierzalni jest napis, że można poprosić przy kasie taką konsultantkę o pomoc). Do tego rozsądne ceny.
    Jeśli nie ma w Twoim mieście Mothercare zawsze możesz się wybrać na dalsze zakupy (i kupić wiele innych potrzebnych rzeczy) - np. mają tam bardzo dobre wkłady poporodowe czy np. żel do masażu krocza przed porodem.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    illan
    illan: Znając życie to ta lekarka nawet USG w gabinecie nie miała a wy od niej oczekujecie, że tak z marszu zrobi.

kochana wlasnie ze miala bo jak by nie miala to ok ale miala i nie zrobila

Z dobrych wiesci to przybralam wkoncu na wadze 3.4 kg z szyjka piekna zamkieta itd a do tego nawet teraz mam ruchy wie musi byc ok musi i tyle
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    gosik0205j: kochana wlasnie ze miala bo jak by nie miala to ok ale miala i nie zrobila

ehh..szkoda gadac!! płacą im od pacjenta to po co się starać!:confused: ale trochę mnie to dziwi bo przecież większość lekarzy pracuje w kilku miejscach i powinni dbać o swoją opinię a nie zlewać.
    Pewnie, że MUSI być dobrze! :smile: czujesz maluszka i to jest ważne, a dla spokoju zawsze możesz pójść na USG gdzie indziej.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Dobrosulka - dziękuję bardzo! Mam ich kilka u siebie w mieście, przejdę się jutro do jednego i zobaczę co mają:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Wygadałam :sad: Znów dziś spinał mi się brzuch,i znów zaczęłam się drapać i poczułam ,że urosłam TAM potrójnie :sad: Już nie wiem co mam robić.. Wczoraj był urodziny męża i chciałam zrobić mu niespodziankę i kupiłam żel potęgujący doznania Durex no i dziś się zaczęło pieczenie,swędzenie i drapanie.. W aptece chciałam kupić Lactovaginal,ale nie sprzedała mi kobieta,bo powiedziała,że bez recepty w ciąży żadnego leku nie sprzeda.. A,że było pózno to nie miałam nawet jak podjechać pod inną aptekę.
    Leki wybrałam i było dobrze.Kochaliśmy się i też nie było żadnych sensacji. A od dziś znów powtórka.. Męża smarowałam codziennie,wstrzymaliśmy się około miesiąca bez seksu..
    Nie wiem czemu to ciągle nawraca,ale jest to bardzo uciążliwe :sad: Jutro jadę po kolejne globulki..
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Hussy: kupiłam żel potęgujący doznania Durex

Działanie Durex Play O to żel intymny stymulujący i potęgujący orgazm u kobiet. Unikalna receptura Play O to kombinacja składników, które uwrażliwiają strefy intymne kobiety, pobudzają zmysły i zwiększają pożądanie, aby móc cieszyć się tak intensywnymi orgazmami jak nigdy wcześniej.
    pozwala osiągnąć intensywniejszy orgazm,
    stymuluje i zwiększa pożądanie,
    bezpieczny w użyciu wraz z prezerwatywą
    Informacje dodatkowe Przed użyciem produktu prosimy o zapoznanie się z instrukcjami znajdującymi się w dalszej części ulotki. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz lub starasz się o poczęcie nie używaj Durex Play O. Jeśli masz opryszczkę, problemy z nerkami lub wątrobą, przed użyciem skontaktuj się z lekarzem.
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    nie wiem czy kazdy ale jeden napewno nie wolno w ciazy mozliwe ze po tym cie swedzi itd
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeNov 30th 2011
     permalink
    wielgosz: Kto widział rodzic w taka pogodę...;)

Bardzo śmieszne, mi się właśnie powoli zbiera na poród :tongue:

Hussy: kupiłam żel potęgujący doznania Durex no i dziś się zaczęło

Durex potrafi uczulać...
    --
  1.  permalink
    [quote=madrill][/quote]

mój mąż ma uczulenie na Durexa, ale czasami korzystamy, wtedy się biegiem leci umyć po serduchowaniu

Madrill faktycznie Ci się zbiera?
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Madrill tak od rana :)) daj znac co i jak?? czekamy na wiesci:)))
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam. Dziewczyny a z jakiej firmy ten sok z śliwek, moze tez spróbuje.
    --
     permalink
    justa FORTUNA 100% śliwkowy :) normalnie ja dzis tez juz bylam na .... naprawde nie myslalam ze sok moze tak podzialac:)) bo nic innego nie stosowalam teraz:))
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    no to moze ktoras mi kupi i wysle paczka?? :devil::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Chyba też się skuszę na ten sok, (choć problemów z zaparciami nie mam), bo mi smaka narobiłyście. Za to przewrócenie się z boku na bok w nocy właśnie stało się dla mnie mega problemem.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: kupiłam żel potęgujący doznania Durex

w ciąży najlepiej używać żeli delikatniejszych, np z apteki :wink:

Witam się już nie z rana. Szłam siku o 4 i do czasu jak R. wstawał (o 5) nie mogłam zasnąć. Od 5-7 czytałam ksiażkę... i w końcu zasnęłam. Spałam do 10 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    śpij, spij póki możesz :p
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    na swędzenie,pieczenie itp polecam Clotrimazolum. W ciąży można stosować i jest bez recepty.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katy222: śpij, spij póki możesz :p

no właśnie coraz ciężej zasnąć, a w nocy się budzę :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeNov 30th 2011 zmieniony
     permalink
    ewelinda29: naprawde nie myslalam ze sok moze tak podzialac:))

cieszę się, że CI pomogło ! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:

ANULKA a Ty coś stulasz babo :cool:
    gdzie Ty mieszkasz kurna
    ja mieszkam w małym miasteczku gdzie są 3 markety na krzyż i w każdym ten sok jest :)
    poszukaj dobrze :tongue:

kauflanda u nas nie ma
    ale lidl jest i tam NIGDY tego soku nie ma :)
    szukaj w takich normalnych marketach
    "niefirmowych"
    albo w takich sklepikach większych :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: no właśnie coraz ciężej zasnąć, a w nocy się budzę :neutral:

to normalne
    organizm zaczyna się uczyć nocnego wstawania, które się po porodzie zacznie :)
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    TEORKA: ANULKA a Ty coś stulasz babo

tomaszów mazowiecki

no mówię ci ze i sama szukam i męża ganiam, a u nas jest i tesco i carefour i kaufland i lidl i biedronki ze 4 i inne nie markowe sklepy a kufa soku ni ma!

jak to pisałam mąż podjechał i był w zdrowej żywności i kupił mi jakis dziwny sok śliwkowy super ekstra bio :bigsmile::bigsmile: no dobra to piję :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja się witam w 34 tygodniu :wink:
    Zapomniałam się wczoraj pochwalić.Mama przypomniała mi,ze w domu na strychu jest całe pudło ubranek dla dzieci. No więc zaprosiłam przyjaciółkę i poszłyśmy razem pogrzebać. Po prostu szok :shocked: Pudło po sam sufit,półtorej godziny żeśmy przebierały.No i efekt końcowy super. Nowe materace,kocyki,prześcieradełka,i trzy duże worki śpioszków,skarpetek,kaftaników,spodenek,śliniaczków i wszystkiego czego dusza zapragnie :bigsmile: Wyszło na to,że już nic nam nie trzeba z ubranek i to dosłownie nic :smile:
    Dziś zaczęłam pranie i prasowanie,bo jest tego tyle,że głowa mała. Koleżanka nawet się śmiała,że mogłabym otworzyć sklep z używaną odzieżą dla dzieci :wink:
    ---
    A co do tego swędzenia.To jak to jest? Czy po braniu leków nadal trzeba się wstrzymywać od stosunków czy można się kochać,ale nadal przyjmować globulki ? Już zgłupiałam po prostu. Wydałam 70zł po to,żeby znów się drapać :sad: Może to i moja wina z tym żelem.. Już sama nie wiem.
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Hussy ja miałam podobnie, ciągle nawracające problemy i okazało się, że to alergia, nie mogę stosowań nawet żeli do higieny intymnej bo już po paru godzinach pieczenie i swędzenia, mogę tylko szare mydełko, nawet bielizny w proszku prać nie mogę, wkładki i podpaski mogłam nosić tylko te najzwyklejsze z watą :/ może masz tak samo, że łatwo Cię uczulają takie środki
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    Hussy: Wyszło na to,że już nic nam nie trzeba z ubranek i to dosłownie nic

aaaaaa to super!
    ja musze kupic prawie wszystko (nie powiem, to calkiem przyjemne!) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
    • CommentTimeNov 30th 2011 zmieniony
     permalink
    witam wszystkich ide dzisiaj na usg o 15:40 bo od wczoraj wieczora zero ruchow mimo ze zjadlam ciacha w czekoladzie trzymajcie kciuki miejmy nadzieje ze dzidzia sobie spi:sad:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    gosik0205j: dzisiaj na usg o 15:40 bo od rana zero ruchow mimo ze zjadlam ciacha w czekoladzie

trzymam kciuki!
    napisalam ci pod wykresem, na pewno wszystko jest w porzadku, a ciasteczka w czekoladzie nie zawsze dzialaja :wink:
    jak malec smacznie spi to nawet slodkosci nie pomoga! :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    gosik0205j: a do tego nawet teraz mam ruchy wie musi byc ok musi i tyle

Ciesze się, że wszystko oki i że sie uspokoiłaś no i że Maluszek czuje sie dobrze:bigsmile:
    A swoja drogą jak to lekarz przez swoje olewatorskie podejście potrafi w głowie mętlik zrobić. Masakra.
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    aguncia: trzymam kciuki!
    napisalam ci pod wykresem, na pewno wszystko jest w porzadku, a ciasteczka w czekoladzie nie zawsze dzialaja
    jak malec smacznie spi to nawet slodkosci nie pomoga!

dzieki kochana ale bardzo sie stresuje przez te tetno wogole to obdzwonilam z 10 przychodni co robia Usg i wszystkie na terminy mimo iz ze ide prywatnie jakas paranoja poczekac se moge na wizyte u ginki
    -- [img][/img]
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    aguncia: gosik0205j: dzisiaj na usg o 15:40 bo od rana zero ruchow mimo ze zjadlam ciacha w czekoladzie

trzymam kciuki!
    napisalam ci pod wykresem, na pewno wszystko jest w porzadku, a ciasteczka w czekoladzie nie zawsze dzialaja :wink:
    jak malec smacznie spi to nawet slodkosci nie pomoga! :bigsmile:

nie doczytałam do końca........Gosik maluszek pewnie śpi - nerwy mamusi dały mu się we znaki i po prostu odpoczywa i u mnie też nie zawsze na słodycze reaguje i zaczepki, ma w nosie matkę i już, śpi sobie:) Ja czasem nieźle musze sie naczekac i gimnastykowac zanim Mała da znac, że jest ok i że mam sie nie denerwować, a wydaje mi sie, że jestesmy na podobnym etapie ciąży. Trzymam kciuki.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kupiłam R. prezent mikołajkowo-świąteczny :devil: kierownicę hehheh :bigsmile: niech ma chłopina :cool:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Talinka- właśnie podsunęłaś mi świetny pomysł na prezent dla moich dzieci, a od jakiegoś dobrego tygodnia buszuję po necie w poszukiwaniu inspiracji:bigsmile:
     permalink
    gosik trzyama zatem kciuki:)) pewnie malenstwo lula sobie:) Twoje nerwy daly sie i mu we znaki:))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ancia77: Talinka- właśnie podsunęłaś mi świetny pomysł na prezent dla moich dzieci,

he he super :bigsmile::bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Talinka - coś chyba w powietrzu musi być, bo ja też o 4 wstawałam na siku i jedzonko,
    a od 5 do 7 też nie potrafiłam zasnąć :/ i wstałam o 10:15 :))
    .
    gosik0205j - dobrze, że idziesz dziś na usg!!przynajmniej się uspokoisz, że z dzidzią wszystko w porządku, nie denerwuj się !
    trzymam kciuki !!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: bo ja też o 4 wstawałam na siku i jedzonko,

o własnie - jadłam też :bigsmile::bigsmile: ale o tej 5 :cool:
    --
     permalink
    Talinka: o własnie - jadłam też ale o tej 5

dobrze ze ja nie wstaje na jesc tak rano:) ale wam malo zostalo musicie najesc sie na zapas:))
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    ewelinda29: gosik trzyama zatem kciuki:)) pewnie malenstwo lula sobie:) Twoje nerwy daly sie i mu we znaki:))

miejmy taka nadzieje kurcze jeszcze 3 godziny
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    i napić napojów gazowanych :bigsmile::bigsmile: normalnie po porodzie chyba uschnę :devil:
    --
     permalink
    gosik0205j: miejmy taka nadzieje kurcze jeszcze 3 godziny

spokojnie nic sie pewnie zlego nie dzieje:) tylko spokoj nas uratuje:))
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    he he latwo sie mowi i byc spokojna staram sie
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    aguncia: ciasteczka w czekoladzie nie zawsze dzialaja

moja małą w ogóle słodycze nie podniecają, lubi jak mamusia słono i pikantnie :bigsmile:

gosik - dobrze, że idziesz na usg, ale nie martw sie na zapas, będzie dobrze, mnie się trafił baaardzo ruchliwy dzidzius, a mimo wszystko zdarzyło mi sie kilka razy, że mało sie ruszała, a ze dwa razy w ogóle jej nie czułam przez pare godzin, więc to możliwe

a tak w ogóle to jest godzina 12.40 a ja wstałam dzis o 9.00 i od kiedy wstałam ona szaleje bez przerwy, wierci dupą, wierzga kulosami... czy to jest normalne? potrafi juz wybrzuszyc mnie na dobre kilka centymetrów!
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    anula36:
    a tak w ogóle to jest godzina 12.40 a ja wstałam dzis o 9.00 i od kiedy wstałam ona szaleje bez przerwy, wierci dupą, wierzga kulosami... czy to jest normalne?

no kochana jest to mozliwe ty juz jestes w 32 tygodniu to jak najbardziej:)
    anula36: moja małą w ogóle słodycze nie podniecają, lubi jak mamusia słono i pikantnie

jak narazie to dzialaly slodycze bawet bardzo a dzisiaj nie
    -- [img][/img]
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.