Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeNov 30th 2011
     permalink
    Gosia gratulacje!!
    -
    ale nam się lista zblokowała...:tongue::tongue: już dawno nie powiększyło się nam grono rozpakowanych mamusiek:wink::wink: mogłoby coś ruszyć..:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    z poniedziałkowego usg: córka 2379g, syn 2011g
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    No to przybrały trochę dzieci :)

anaa86: dawno nie powiększyło się nam grono rozpakowanych mamusiek:wink::wink: mogłoby coś ruszyć..:bigsmile:

No cóż na razie mam nieregularne skurcze więc nie potrafię powiedzieć kiedy usunę się z listy ;)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeNov 30th 2011 zmieniony
     permalink
    madrill: No cóż na razie mam nieregularne skurcze więc nie potrafię powiedzieć kiedy usunę się z listy ;)

madrill, ale coś już ruszyło, więc jest duża szansa, że wyrobisz się przed czasem:tongue::tongue: ja w każdym razie trzymam kciuki!!:wink:
    -
    Marezka dzieciaczki pięknie przybierają!!
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    anaa86: jest duża szansa, że wyrobisz się przed czasem:tongue::tongue:

Mi to bez różnicy :) Byle nie w piątek po południu :) Równie dobrze może mi siedzieć do terminu :D
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Chyba ułożę jakąś mantrę typu "rodzimy się od soboty do piątku nad ranem" i będę sobie powtarzać. I jej również :bigsmile: Mam nadzieję, że załapie - w końcu inteligencję dziedziczy się ponoć po matce :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    TEORKA: jak się jest w ciąży to się łatwo mówi :P
    a potem jak Wam dziecko wrzeszczy jakby je ktoś ze skóry obdzierał, pręży się, napina i kopie nóżkami to już jest inna bajka...

potwierdzam! dla mnie karmienie to był koszmar. Nigdy nie wiedziałam czy coś co zjadłam nie zaszkodziło małej, wiec prawie nic nie jadłam:neutral:
    gosik, gratuluję synka!:) duży chłopak! :bigsmile:
    mareza, pięknie dzieciaczki rosną!! moja w tym czasie miała 2331g, a była jedna:confused: Dobrze im w brzuchu mamy, oby tam jeszcze troszkę posiedziały :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Gosik Gratulacje, wiedziałam, że wszystko się wyjaśni i będzie OK
    Mareza właśnie miałam pisać co tam u Ciebie i się uaktywniłaś, maluchy całkiem spore :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Gosik!!

Cieszę się tak, jak bym to ja miała to USG robione :smile:. Plus taki z całego zamieszania, ze dowiedziałam się ze to synek.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dziewczyny byłam dziś na USG i najprawdopodobniej będziemy mieć synka :bigsmile::bigsmile::bigsmile: i pani doktor powiedziała, że ma duże stopy (2cm), widziałam jak się kręci jak szalony. Mój kochany pysiaczek.
    Talinko proszę zmień mi termin porodu na 11.05.2011 i w nawiasie chłopiec ze znakiem zapytania - z góry dziękuje
    -- [url
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Narobilyscie mi smaka na te pierogi z kapustą! Dzisiaj bedą na obiad :). U nas wigilia wypadła jak Mała miała pól roku. Babcia mi nie nałożyła na talerz uszek, o mało nie zemdlala jak sobie nalozylam tuzin pierogow z kapustą i grzybami. No ale my szczesciary- kolka nas zaoszczedzila. Po miesiącu od porodu zjadlam pól kilo czekolady...Niestety kilogramy mnie nie oszczedzily, wiec cały okres karmienia wygladalam dorodnie..
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Ha! Uwielbiam być w ciąży! Kupiłam dzisiaj w końcu biustonosz i przeżyłam szok. Z miseczki B cycochy urosły do uwaga... miseczki DD. Normalnie czuje się jak Pamela:devil::devil::devil:
    --
  1.  permalink
    hej hej :)
    carottka ja awansowalam w miseczkach z D na H:)) ale juz dziekuje za rozmiar reszte chetnie oddam:))

wczoraj gdziees mi sie rzucilo ze im wieksze cycuchy za mlodu tym dluzsze na starosc:))
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeDec 1st 2011
     permalink
    A ja mam wrażenie, że moje cycuchy urosły zaledwie o 1 rozmiar- UWAGA! daję radę zapakować je w stanik sprzed ciąży, który był za duży, teraz za to leży idealnie...i nic mi z nich jeszcze nie leci :D
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    aaa, zapomniałabym...paula się wczoraj pokazała na forum, nadal jest w 2paku:)
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej dziewczyny, właśnie jemy śniadanko. A co do cycuchów - ja się mieszczę w stanik sprzed ciąży (małe B) ale mam wyraźnie większe i jędrne i stały się magnesem dla rąk mojego męża. Nigdy nie poświęcał im tak czasu jak teraz :bigsmile:
    -- [url
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, Dziewcyna mam pytania...troche głupie...godzine temy zjadłam śniadania no i tabletki i 10min później wszystko zwróciłam łącznie chyba z wczorajsza kolacją. W sumie to od początku ciąży drugi raz zdarzyło mi sie wymiotować (pierwszy raz na samym początku)..ale do rzeczy zastanawiam sie czy skoro zaraz zwróciłam po wzięciu leków to czy mam je wziąc jeszcze raz???? głównie chodzi mi o duphaston. jak Wy uważacie?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    sorki za błędy w mojej poprzedniej wypowiedzi:shocked: dopiero teraz zauważyłam te literówki:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a nie ma w ulotce opisu co zrobić w takiej sytuacji nie raz piszę..... a jak masz możliwość to zadzwoń do gin na pewno odpowie Ci na pytanie..
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Byłam u gina :) Zarodek jest żywy, ma 8mm i bije mu serduszko :clap:
    Termin porodu - 20 lipca 2012 roku.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Gratulacje:bigsmile:
    -- [url
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Nibriana GRATULACJE :clap:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Również gratuluje:bigsmile:
    Niestety na ulotce nie ma takiej informacji, moja gin nie odbiera pewnie ma dyżur w szpitalu.
    --
  2.  permalink
    justa2586: Niestety na ulotce nie ma takiej informacji, moja gin nie odbiera pewnie ma dyżur w szpitalu.

ja zawsze brałam kolejną dawkę Duphastonu, jeśli wymioty były do ok.30 min od jej zażycia:wink:
    .
    Nibriana GRATULACJE
    8 mm Szczęścia :))
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ja zawsze brałam kolejną dawkę Duphastonu, jeśli wymioty były do ok.30 min od jej zażycia

Dzięki tez chyba tak zrobie szczególnie że prawa strona podbrzusza mnie pobolewa pierwszy raz tak jakoś dziwnie. Tabletki napewno nie dążyły sie wchłonąc bo to raptem może pięć minut trwało. tylko chyba pierw coś jem bo znów burczy w brzuchu i odczekam chwile po posiłku tak na wszelki wypadek i dopiero wezme duphaston.
    --
  3.  permalink
    justa ja tez bralam czasem dupka drugi raz jak chwile po polknieciu wymiotowalam:))

Nibriana gratuluje:)) i ciesze sie ze wszystko dobrze:))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    karinazosia: Talinko proszę zmień mi termin porodu na 11.05.2011 i w nawiasie chłopiec ze znakiem zapytania - z góry dziękuje

Już zmieniam :)
    bellybaby: aaa, zapomniałabym...paula się wczoraj pokazała na forum, nadal jest w 2paku:)

Grrr :D
    nibriana: Byłam u gina :) Zarodek jest żywy, ma 8mm i bije mu serduszko Termin porodu - 20 lipca 2012 roku.

Aaaaaaaaaaaaaa GRATULUJĘ!!!!

A ja właśnie wróciłam ze szpitala. Wymaz oddany :devil: wynik w poniedziałek... a najlepsze pytanie pani - "Przez jakiego lekarza był pobierany?" - a ja na to, że sama pobierałam :devil: To się pani lekko zdziwiła hehehhe:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    Lista :)

Paaula82 26.11.2011 (chłopiec)
    2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)
    mareza 9.12.2011 (dziewczynka i chłopiec)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)

Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    Carottka 28.12.2011 (chłopiec)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    LilianaLaura 19.01.2012 (chłopiec)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny - 4.06.2012
    norah 13.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    majka098
    Karolina91
    londynka2303
    Love_line
    poohasia
    Romeda22
    nina7187
    patpatpat
    asiunia899
    Łezunia
    ally1381
    patrycja219
    P_Madzia
    Kakai
    sliwson
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny rodzące za chwilkę :wink: czy zabieracie do szpitala czapeczkę bawełnianą dla dzidzi, bo ja mam torbę spakowaną ale bez czapy i nie wiem sama?!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: czy zabieracie do szpitala czapeczkę bawełnianą dla dzidzi, bo ja mam torbę spakowaną ale bez czapy i nie wiem sama?!

Tak, mam dwie nawet :bigsmile: i dwie pary niedrapek do kompletu
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    JA już dawno rozpakowana, do tego rozpakowana ciepłą porą roku i czapeczkę zabierałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    no taką cieniutką bawełnianą to warto wziąć.
    --
  4.  permalink
    dziewczyny czy normalne jest ze jak chodze tzn nawet stoje to od dolu brzuszek jest taki twardszy niz wyzej??? nie ze jak kamien ale taki inny:)) kiedys pisalyscie tu ze zawsze jak sie chodzi jest twardszy:)) sorki jak to glupie pytanie ale jakis mam nerw przez te ostatnie bole...a przeciez sprawdzone szyjka dobra z dzidzia ok wiec chyba panikuje niepotrzebnie???
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    Talinka: dwie pary niedrapek do kompletu

u nas odradzali, bo dzieciątko potrzebuje się też oswajać ze swoim ciałem. Lepiej gdy się dotyka po buzi swoimi rączkami a nie materiałem. ale jakby się bardzo drapały mimo obciętych paznokci to możńa założyć.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Miałam na liście wyprawkowej, to mam. Zobaczymy - jęlsi będą odradzać, to nie założę :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Niedrapki też mam, jedną parę a czapeczkę dzisiaj kupię-dziękować!!!:kiss:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    A u Nas nikt nie odradzał niedrapek ;) zresztą..wiadomo że tuż po porodzie dziecko paznokci się nie będzie obcinało,ja to zrobiłam dopiero jak do domu wróciłyśmy.
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mercie_88: zresztą..wiadomo że tuż po porodzie dziecko paznokci się nie będzie obcinało,ja to zrobiłam dopiero jak do domu wróciłyśmy.

podobno w szpitalu nie wolno, żeby dziecko nic nie złapało..
    --
    •  
      CommentAuthornibriana
     permalink
    NIe nie obcinać nie trzeba. Tylko u nas było takie podejście, że jak się lekko podrapie to mu się nic nie stanie. To też jest element poznawania świata i siebie. Wiadomo, że chcemy dziecko chronić, ale z umiarem. Takie naturalne podejście. Przez wieki dzieci nie miały rękawiczek po porodzie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Gosik - dobrze, że u Ciebie ładnie :)))
    Nibriana - gratuluję!
    Karinazosia - gratuluję synka :DDDD Hihi, duże stopy :))) Jak tabletka :D

A ja idę jutro na glukozę 75kę. Mam nadzieję, że będą jednak dobre wyniki... Lekarz zdziwiony, że na czczo nie miałam i dopisał na skierowaniu. Co za &%^$&!
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    A wiadomo co u Sabakumy, już 2 dni Jej nie było:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 1st 2011 zmieniony
     permalink
    bellybaby: A wiadomo co u Sabakumy, już 2 dni Jej nie było

Właśnie tak patrzałam.... może już po? :devil:

edit: eee... wczoraj była :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    No też właśnie spojrzałam, że wczoraj "widziana" :smile:
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    bellybaby: A wiadomo co u Sabakumy, już 2 dni Jej nie było

saba byla widziana ostatni raz przedwczoraj wieczorem... :wink:
    wczoraj miala miec KTG. tyle wiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hmm, no to czekamy na rozwój sytuacji :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    a ja tak z czystej ciekawości zapytam te rozpakowane i te tuż przed, czym różnią się te słynne skurcze zapowiadające poród na dniach/godzinach, od tych zwykłych twardnięć macicy zaczynających się już średnio od 20tc?? to, że te przedporodowe są regularne to wiem, ale chodzi mi o ich siłę/natężenie, czy są jakos inaczej odczuwalne??? czy da się je przegapić??:tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    anaa86: a ja tak z czystej ciekawości zapytam te rozpakowane i te tuż przed, czym różnią się te słynne skurcze zapowiadające poród na dniach/godzinach, od tych zwykłych twardnięć macicy zaczynających się już średnio od 20tc??

U mnie różniły się - i to bardzo - siłą. Twardnienia były bezbolesne, przepowiadające już nie - bolały, najpierw lekko, potem coraz mocniej. Ale zawsze były mało regularne, krótkie i zanikały przy poruszaniu się albo pod prysznicem.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A ja ani twardnień, ani skurczy! NIC!
    Jedynie co, to mnie @owo bolało ostatni tydzień (ale to był stały ból, nie skurczowy).
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Mnie podobnie jak Talkę brzuchol pobolewa jak na @, oprócz tego na chwilę obecną brak jakichkolwiek innych objawów :tongue:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.