Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorsara32
    • CommentTimeDec 3rd 2011
     permalink
    Hussy trzymam kciuki, będzie dobrze, odpoczywaj a 3 tygodnie zlecą szybko.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Agunia05: Hussy: Kobietki właśnie wróciłam z IP, zaczęłam krwawić
    kochana lez i jak najwiecej odpoczywaj trzymam za was kciuki wszystko bedzie dobrze:)
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    anaa86: Ta pierwsza piątka z tabelki powinna nam się codziennie przynajmniej raz meldować żeby było wiadomo co się dzieje :tongue:

Nie rodzę jeszcze :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY trzymaj sie !

ale skąd to krwawienie ?
    co wyszło w badaniu ?
    --
  1.  permalink
    HUSSY - leż, odpoczywaj !! I trzymaj się !
    --
  2.  permalink
    ojej Hussy :(( trzymaj sie i bedzie dobrze musi byc zycze spokojnych dni....
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Hussy, wszystkiego dobrego! Trzymajcie si w dwupaku!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 4th 2011
     permalink
    hassy może to krwawienie to z powodu tego zapalenia pipki!!!! spokojnie nie ma co płakać bo w taki sposób napinasz brzuszek.... odpoczywaj ile się da może meliskę się napij jak jestem za bardzo zdenerwowana a jak coś Cię będzie nie pokoiło to leć do szpitala i nie daj się spławić!!
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Dziewczyny, a propos lekarzy i szpitali - miałam w sierpniu laparo diagnostyczne, Ch wysłał mnie do szpitala miejskiego w siemianowicach. I powiem Wam, byłam w szoku. 100% na NFZ, grosza nie daliśmy nikomu, a opieka wzorowa. Lekarz się przejmował, była raz wieczorem para, czekali na lekarza, bo wieczór późny już był, jeden lekarz i na porodówce. Za pół godziny przyszedł,zapytał co się dzieje, dziewczyna że w drugim miesiącu ciąży i krwawi. Uwaga - od wczoraj rano! Ten jak się zdenerwował, nakrzyczał dosłownie na nią, na co ona czekała, trzeba było już wczoraj rano lecieć do lekarza! Potem zawołał siostrę, kazał zorganizować łóżko (dosłownie, bo było sporo pacjentek) i mówi "pani jest przygotowana, żeby zostać" na co dziewczę "jak to zostać?! Ja myślałam że pan coś mi przepisze i do domu?!" ten znowu się zdenerwował, ale już nie krzyczał, tylko mówi "to jest pierwszy trymestr, wszystko być może, ja nie mam pewności, czy to nie jest poronienie, musi pani zostać". Może brutalny był, ale to z troski o pacjentkę i o dziecko. Chciałabym na takich trafiać zawsze.

Ogólnie ten szpital w kwestii położnictwa i ginekologii ma bardzo dobre opinie, nawet pielęgniarki były wzorowe. Jak miałam "cofkę" po narkozie (dużo osób ma) to pielęgniarka nasłuchiwała wręcz i jak usłyszała, że mnie "rwie" to od razu była u mnie, zastrzyk i przypilnowała. Byłam pod wrażeniem.
    -- serce przestało bić.
  3.  permalink
    Witam. Ja też jestem jeszcze spakowana:) ale mam już dość, w nocy nie śpię, wieczorem też nie mogę sobie miejsca znaleźć, mąż mnie wkurrr...
    Hussy będzie dobrze, odpoczywaj:)
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    AniaBB: Ogólnie ten szpital w kwestii położnictwa i ginekologii ma bardzo dobre opinie,

ja dziewczynom ze Śląska z czystym sumieniem polecam łubinową w Katowicach:bigsmile:

szpital łubinowa
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zaglądam powiedzieć, że się kulam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Oo - dobrze wiedzieć, bo jest znacznie bliżej.

Napiszesz coś więcej?

Talinka - ja widziałam Twojego maluszka w brzuszku - ładnie się kulasz :D
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    Ania
    AniaBB: Dziewczyny, a propos lekarzy i szpitali - miałam w sierpniu laparo diagnostyczne, Ch wysłał mnie do szpitala miejskiego w siemianowicach.

ja w tym szpitalu rodzilam corke i nie narzekam :) mam zamiar urodzic tam synka:D
    -- [img][/img]
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry:)) a ja wpadlam tylko powiedziec ze za cholere cala noc spac nie moglam:((( jest mi niewygodnie:(( nie umiem:((( a co dalej ech:(

milej niedzieli
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    AniaBB: Talinka - ja widziałam Twojego maluszka w brzuszku - ładnie się kulasz :D

hihiihi :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Carotka - a może opaska uciskowa? szczególnie jak zamierzasz pochodzić więcej czy coś, zeby CI stale nie uciskała i nic nie puchło?
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a może coś znowu było "w powietrzu" dziś w nocy? bo ja tez bardzo źle spałam... :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja wstawałam siku o 3 i 7 mimo, że właściwie dużo nie piłam.... pewnie taki urok końcówki :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Mamrotko - gratulacje! Fajny awatar :D

Hussy - trzymam za Was ogromne kciuki, leż, odpoczywaj!

Dziewczyny - do tych, co lubią dobre kino - polecam ogromnie In Time (Wyścig z czasem) - świetna fabuła, bardzo przyjemnie się oglądało, nareszcie coś nowego :)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Coma - właśnie używam opaski i nie jest źle. Chodzę co prawda jak kuternoga ale co tam! Ważne, że w ogóle mogę sie poruszać:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    coś chyba jednak było w powietrzu, bo ja też się budziłam w nocy i do toalety biegałam :-/ wczoraj byłam u rodziców posprzątać moje stare graty, posegregować co do wywalenia, co zostawić (chcą w moim pokoju byłym łóżeczko też postawić dla pierwszego wnuczka/wnuczki :)) no i tak się naschylałam, nastałam, że do dziś czuję kręgosłup :-/ a wszystko mi idzie tak wolno...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny załatwiłam gardło zimnym i mam kaszel ale nie oto chodzi nie boli mnie jakos gardło ale robi się sucho.... co ja mogę kupić islamint??? wiem że o czymś tu było i że na pewno tamtum ale nie potrzebuje chcę je nawilżyć?? ja w nocy nawet jakoś spałam a wstaje często ale robię to na pół śnie więc nie wiem ile razy:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    było coś w powietrzu, oj było
    nawet moja córka w nocy stwierdziła, że spanie jest dla pedałów i się bujałyśmy wczesnym świtem - ja oczy na zapałkach a ona strzelająca uśmiechami na lewo i prawo :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia, Isla Mint również nawilża - ja jak mam kaszel to sobie zapodaję kilka pastylek w ciągu dnia i jest ok :)

Było coś w powietrzu - ja nie spałam całą noc, teraz oczy jak u pijaka :(
    --
  4.  permalink
    Ojej! A ja odkad spie z poduszka miedzy nogami - 90% czasu na boku- to spie jak dziecko!!! Polecam!!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Biedronka, ja i rogala mam i podusię wkładam i nic nie pomaga... Od 2 tygodni śpię baaardzo źle, muszę dosypiać w dzień... Zaczęły mnie boleć biodra i w nocy je właśnie czuję, w dzień jak śpię to nie - bardzo dziwne.
    --
    •  
      CommentAuthorJosaris
     permalink
    Polecam Tantuum verde w sprayu, a jeszcze lepiej polski odpowiednik Uniben (ma o wiele lepszy aplikator i jest dwa razy tańszy).
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziewczyny od rana mam jakieś dziwne plamienia jasno brązowe, i ciągle uczucie naoliwienia w środku.Brzuch nie boli,czasami złapie mnie skurcz jak na okres.Martwię się
    Wczoraj lekarz zbadał mnie na fotelu i kazał dać zastrzyk.Potem czekałam na usg,i okazało się,że w środku wszystko dobrze i są to krwawienia z szyjki,a skurcze okresowe są,bo szyjka się skraca.Dostałam drugi zastrzyk i nospę. Mam odpoczywać i zakaz współżycia. Lekarz zabronił mężowi takiego typowego masowanie brzucha.
    Na IP płakał,ja też.To był dla mnie ogromny szok i panika.I ta krew na bieliznie :sad:
    Na usg nawet moja malutka za główkę się złapała.
    Mam nadzieję,że nie będzie chciała wyjść za wcześnie. Ja staram się oszczędzać,ale tyle ubranek do prasowania,a od jutra mąż zaczyna remont pokoju.
    No i te plamienia.. :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    myszerej: ja dziewczynom ze Śląska z czystym sumieniem polecam łubinową w Katowicach

A ja szpital Bonifratrów w Katowicach Bogucicach :smile:
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Melduję się , ja też do 2 w nocy nie spałam tylko siedziłam i patrzyłam jak kolejne światla gasną w bloku na przeciwko i jakże tym ludziskom zazdrościłam że idą spać.
    We wtorek ma być duży spadek ciśnienia a przysły weekend pełnia :) Ciekawe ile z nas z pierwszej 5 zawyje do księżyca :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Mamrotko, gratulacje i mam nadzieje ze zagościsz tu na następne 8 miesięcy:)
    Hussy, nie przejmuj się tak bardzo, przecież to już 34 tydzień, jak jest ciąża bliźniacza to kobiety marzą, żeby tyle donosić. Na pewno nic się maluchowi nie stanie nawet jak będzie chciał już teraz wyjść. To tak w ramach pocieszenia bo wierze, że jednak mala będzie chciała posiedzieć jeszcze trochę w brzuchu mamy :) Poza tym sama napisałaś, że krwawienie było z szyjki, wiec chyba nie ma niepokoju. Odpoczywaj dużo i nie stresuj się!:)
    --
  5.  permalink
    Hussy trzymam kciuki zeby malutka jeszcze nie miala parcia na ta strone brzuszka;)) a TY kochana odpoczywaj i poki co zostaw te ubranka dasz rade spokojnie:)) trzymaj sie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy trzymam kciuki! Nie rozpakowuj się przede mną kobieto!!! Trzymaj nogi razem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: ja wstawałam siku o 3 i 7 mimo, że właściwie dużo nie piłam

talinka ja na moim etapie wstaje 3razy siku :D .... wiec ciesz sie, ze Ty tylko 2 :)
    Hussy trzymam kciuki .... bedzie dobrze... musi byc! Mysl pozytywnie...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Troszkę się uspokoiłam.Staram się nie panikować i myśleć dobrze. Póki co nie mam bolesnych skurczy,ani żadnych bóli brzucha,tylko te bóle miesiączkowe raz-dwa na dzień,więc myślę że nie mam co się denerwować. Przynajmniej na razie.
    Talinka,trzymam,trzymam i mam nadzieję,że jednak jest jej tam w brzuchu tak dobrze,że nie będzie parcia na wyjście :)
    Teraz noc to jest dla mnie jedna wielka porażka.Budzę się o 3 już piąty dzień pod rząd,kręcę się, gorąco,duszno,za zimno,na lewym boku nie dobrze,na prawym nie dobrze,na plecach nie ma co mówić bo oddychać nie mogę.Przed wczoraj wstałam po trzeciej w nocy i zaczęłam oglądać rozmowy w toku.Im bliżej końca tym gorzej.Całkowicie straciłam też apetyt i codziennie rano biegunki. Za to energia mnie rozpiera jak nigdy.
    No i mam wrażenie jakby brzuszek leciutko opadł,bo już piersi się na nim nie opierają.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Hussy trzymaj nogi razem :D

Ja dzisiaj kolejny dzień pod tytułem "Łazienka i ja" - miałam kilka dni spokoju a od 3 dni znów akcja ehhhh... do tego widzę że zmizerniałam po twarzy, kości których nie było widać wcześniej są teraz widoczne, jedyne co urosło to piersi... brzuch taki sam - miałam duży nawet przed ciążą i dalej mam... ale ręce wg mojego narzeczonego schudły i nogi też, widać mi kości obojczykowe... dzisiaj spytałam się mamy jak przechodziła pierwszą ciąże i mama powiedziała że przez cały czas ciąży miała problemy ale przytyła 24 kg - ja chyba nie mam szans na tyle narazie bo większa połowa jedzenia ląduje gdzieś indziej... Mam nadzieję że jednak to się ustabilizuje i wiem że nie jestem taka sama jak mama ehhhh
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: talinka ja na moim etapie wstaje 3razy siku :D .... wiec ciesz sie, ze Ty tylko 2 :)

ee na początku też tyle latalam :P
    Hussy: Talinka,trzymam,trzymam i mam nadzieję,że jednak jest jej tam w brzuchu tak dobrze,że nie będzie parcia na wyjście :)

No to dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Nie rodzę jeszcze ale już się nieźle zapowiada... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    madrill: Nie rodzę jeszcze ale już się nieźle zapowiada... :wink:

szczegoly prosimy:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    No już w drodze z Białej P. do Warszawy w pewnym momencie miałam skurcze co 4 minuty przez godzinę. Ale jak dojechałam - przeszły :)
    Ogólnie wkurza mnie to strasznie bo nie wiem czy poznam kiedy mam jechać do szpitala :(
    I wydaje mi się jeszcze, ze psychika mi trochę blokuje ten poród... tzn. Jak zaczynają się regularne to ja zaczynam się bać... I po jakimś czasie one przechodzą.

A tak z dolegliwości to przy skurczach oczywiście brzuch jak kamień, krzyż boli niemiłosiernie a w podbrzuszu jakby mnie rozrywali. Takie tam... :)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Nawet zrobiliśmy sobie dziś jazdę próbną do szpitala, popatrzyłam na izbę przyjęć, mąż spytał czy wstępujemy ;) A ja na to, że chyba to musi bardziej boleć, więc jedziemy do domu :) No jak są skurcze to boli jak cholera, ale to chyba musi boleć jak cholera do kwadratu, co? ;)

Jeszcze jak wróciliśmy do domu to obejrzałam brzuch... wisi mi normalnie jak worek. Chyba niżej już się nie da..
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Idę spać... Może to jedna z ostatnich nocy w dwupaku - kto wie?

Dobranoc :)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    dobranoc madril no to sie dzieje u ciebie oby to juz ostatnia noc:) trzymam kciuki za was:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
     permalink
    Powodzenia wszystkim przyszłym mamusiom:)
    Madril coś się u Ciebie już dzieje...pierwsze skurcze nie bolą bardzo mnie zaczęło bardziej boleć 3 godz przed koncówką porodu.Początkiem to napinał mi się brzuch regularnie i to wszystko potem przy kazdym skurczu lekki ból brzucha jak na okres...dalej mocniej...Co do odpowiedniego momentu na szpital to róznie.Ja np pojechałam w dniu(piątek)gdy odszedł mi czop,w nocy miałam bóle krzyża i tyle to była godz 9 rano.Do 16 wyleżałam się na porodówce i nic się nie działo tylko bóle z krzyża.Po Przeniesieniu na ginekologię odeszły mi wody godz 17.wtedy z piątku na sobotę ur moją córeczkę.także moment każdy jedt dobry.szczęsliwego rozwiązania
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMagdalena
     permalink
    Hussy: ,ale tyle ubranek do prasowania,

Hussy, nie waz sie prasowac. To bardzo obciazajace.
    Nigdy sie nie dowiem czemu mi sie to lozysko odkleilo. Ale kilka dni wtefy prasowalam, na siedzaco, ale psmietam, ze mnie to meczylo.
    Moja znajoma (Spidermanka, tez z 28dni) tez urodzila wczesniej po tym jak sie naprasowala.
    Niby zaden lekarz tego nie powiedzial, ze to przez to, ale nie ma co sprawdzac. Olej to prasowanie i oszczedzaj sie maksymalnie.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    kurka napisałam wczoraj że nawet jakoś śpię i masz Ci babo placek 3-30 oczy otwarte o 4-30 Kasia na kompie siedzi i pije herbatkę.... to gardło mnie drażni może jak się napije Ciepłego to trochę przejdzie i jeszcze zasnę....
    a ty hassy na prawdę daj sobie spokój z prasowaniem niech zrobi to mąż pod Twoim bacznym okiem i już nie ma co kusić losu niech mała siedzi tam grzecznie do tego 37tyg w brzuszku i niech się nie wygłupia:D a ta krewka to może właśnie to urodzinowe serducho z żelem kto wie oby szybko przeszło!!!
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    dziewczyny dobra rada,ja dopiero dowiedzialam sie w szpitalu od poloznej,nie siadajdzie w ciazy po turecku albo ze zgieta jedna noga,taka postawa powoduje ze cale obciazenie jest na macice a dalej ma wplyw na szyjke ktora moze sie zaczac skracac
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeDec 5th 2011 zmieniony
     permalink
    kasiakuzniki: Kasia na kompie siedzi i pije herbatkę.... to gardło mnie drażni może jak się napije Ciepłego to trochę przejdzie i jeszcze zasnę....

Ja właśnie czasem po ciepłym zasypiam, więc masz szansę :)

mareza: nie siadajdzie w ciazy po turecku

Kurcze ja całą ciążę przesiedziałam po turecku bo to moja ulubiona pozycja i szyjka dalej długa jak byłam w pt na ktg i badaniu. Pewnie dotyczy to osób, które mają predyspozycje do skracania szyjki...

Hussy: Troszkę się uspokoiłam.Staram się nie panikować i myśleć dobrze.

I odpoczywaj dużo a powinno być dobrze! Mi gin mówił - byle dotrwać chociaż do 35 tc (skończonego) - kiedy dziecko już zwykle ma wykształcone płuca do samodzielnego oddychania. Także już niewiele zostało.
    No i dziewczyny mają rację - prasowanie to Ty zostaw. Świat się nie zawali jak nie uprasujesz :)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    gosik0205j: no to sie dzieje u ciebie oby to juz ostatnia noc:)

Czy ja wiem? Wyciszyło się :) Od przyszłego tygodnia mąż bierze wolne prawdopodobnie, więc pewnie Karolinka czeka aż tatuś będzie cały czas z mamusią ;)

leneczka8484 - dziękuję za informacje :) Właśnie tak wyglądam tego czopa ;) Myślę, że jeśli skurcze nie zaczną mi się wyciszać po zmianie pozycji to wtedy pojadę. Najwyżej mnie odeślą :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.