Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    madrill: Ja właśnie czasem po ciepłym zasypiam, więc masz szansę :)

no i się udało zasnąć:) teraz się obudziłam.... ale jak mnie to gardło boli chyba zamieni mi się to w anginę ropną:( chyba czas jechać do lekarz:( puki nie ma jeszcze temp tylko sam ból bo szkoda potem jeszcze z temp walczyć
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: ee na początku też tyle latalam :P

widze dobre perspektywy na przyszlosc? :cool:
    mareza: nie siadajdzie w ciazy po turecku albo ze zgieta jedna noga

ja ze zgieta w pracy potrafie 8h przesiedziec.... chyba zaczne ja prostowac!

dzien dobry! :bigsmile: ja chodze spac o 21:00 wstaje o 9:00 bite 12 godzin co noc.... z przerwami na siusiu (ale szybko zasypiam) :D
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    mareza: ,nie siadajdzie w ciazy po turecku

Dobrze wiedzieć, chociaż chyba bym nie dała rady teraz siedzieć po turecku.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    talka - czy ja cos przegapiłam? ustaliliście datę ślubu?

kurka a ja też mam wielki karton ciuszków do prania i prasowania... a też juz ledwo się turlam...
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień dobry! Amy zaczynamy 5 miesiąc! Tak się cieszę, niech leci czas szybciutko.
    Co do siadania po turecku - mam taką pozycję na gimnastyce dla ciężarnych,chyba ta instruktorka się zna?!
    -- [url
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 5th 2011 zmieniony
     permalink
    Hmmm, pierwsze słyszę o tym siadaniu - u nas położna właśnie zaleca tę pozycję... Na gimnastyce dla ciężarnych też to mieliśmy dla odciążenia kręgosłupa - żeby nie siedzieć ze zgiętym...

Jedyne co słyszałam o siadaniu to to, żeby unikać zakładania nogi na nogę - ze względu na żylaki...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    anula36: kurka a ja też mam wielki karton ciuszków do prania i prasowania... a też juz ledwo się turlam...

To się zabieraj za nie, bo później będzie jeszcze ciężej. Ja się cieszę, że mam to już zrobione bo teraz jest mi tak ciężko, że nie dałabym już rady prasować. 9 miesiąc to jest jakiś koszmar, wszystko mnie boli. A jeszcze niedawno było tak pięknie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: talka - czy ja cos przegapiłam? ustaliliście datę ślubu?

już dość dawno R. powiedział, że ślub bierzemy jak ja będę miała 25 lat. A to będzie w 2014. Dzień i miesiąc to bardziej przypuszczenia :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    A dlaczego akurat wtedy?
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mnie nie pytaj. Się uparł.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    sara32: To się zabieraj za nie

no może wreszcie w tym tyg kupimy komode i łóżeczko więc od razu się biore do roboty

dziewczyny - czy wam też tak strona skacze jak coś piszecie?? na mojej karcie ciąży tez tak bez końca się przeładowuje
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie nie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Posiew w kierunku GBS ujemny! :-)))))
    --
  1.  permalink
    witam poniedziałkowo:) u mnie się kurczy, kurczy i nic więcej:) czekamy
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to super wieści:):) i zdążyłaś pięknie przez rozwiązaniem:):)
    a ja powoli się zbieram z tym gardłem do internisty bo domowe sposoby to ja sobie mogę.....:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: u mnie się kurczy, kurczy i nic więcej:) czekamy

mój to się nawet nie kurczy raczej.... tylko spada coraz niżej.... a główkę to dalej mam chyba nad kością łonową... czyli nawet w kanał nie wstawiona... szyjka gdzieś zaginęła :shocked: ani ja ani R. nie możemy jej "znaleźć" :neutral: czyli wyysoko pewnie jest...
    --
  2.  permalink
    Hej dziewczęta,
    my już są po przeprowadzce. :bigsmile: Uff... Dziś zabrałam się za ozdabianie skrzyneczki metodą decoupage. Ozdobiłam już świecznik. Potem pokażę (oczywiście w odp. wątku) ale proszę o wyrozumiałość - to moje pierwsze praktyczne podejście do tej techniki.

Dziewczyny przeglądając zaległe posty trafiłam na wpis <strong>marezy</strong>, w którym mówi, żeby nie siadać po turecku w ciąży? Ups? Dlaczego? Mi się zdarza tak siedzieć i to dosyć często...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katarzynah1987: Dziewczyny przeglądając zaległe posty trafiłam na wpis marezy, w którym mówi, żeby nie siadać po turecku w ciąży? Ups? Dlaczego? Mi się zdarza tak siedzieć i to dosyć często...

Napisała, że szyjka się może skracać.
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Hej jestem i ja ale od rana coś mi słabo, mdli mnie a czop jakby ustał bo już nie ma kawy z mlekiem. Brzuch ja nie wiem czy opadł , wstawię do galerii to ocenicie. A i jeszcze pocę się jak mysz przy byle robocie nawet jak ziemniaki skrobałam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mi się od rana w głowie kręci.... jeszcze przed wstaniem - sufit mi wirował :neutral:
    nie wiem czy coś w powietrzu jest czy ki pierun
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ależ mi się dziwnie czyta te Wasze ostatnie wpisy tutaj..... :)
    takie emocje, kurde...
    dopiero co pamiętam jak ja się każdego ranka meldowałam a tu już 1,5 miesiąca me dziecko ma :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hi hi :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    dziewczyny dzisiaj ma być niskie ciśnienie i jutro też więc może dlatego cosik z nami nie tak... ja też leżę w łóżku :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    oooooo to możliwe! bo ja wrażliwa na zmiany ciśnienia jak hugo! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    a ja sie zaraz zbieram na wizyte i zapewne usg :)
    smieszne to troche ... przed zajsciem w ciaze ubolewalam przed kazda wizyta... teraz mogla bym na nie biegac codziennie!!! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he tak to jest :bigsmile:
    chociaż ja to na początku ciąży się przed każdą denerwowałam... później się doczekać nie mogłam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    ja sie denerwowalam do 12 tygodnia ... :) czas mi wolno lecial ... a od 12stego sruuuuu nie zdaze mignac okiem a tu juz 17tydz... :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    noooo ja ledwo w 10 bylam, a tu 38 leci :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwydra86
     permalink
    Hej dziewczyny urodziłam 20.11 przez cięcie cesarskie córeczkę:) Ma na imię Maja ważyła 2380 i 46 cm. Dostała 10 pkt.
    Dziękuję wszystkim za gratulacje.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Talinka: noooo ja ledwo w 10 bylam, a tu 38 leci

tez tak chce :bigsmile::bigsmile:

Wydra86 super!!!!! sliczne imie :)))))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: tez tak chce

he he, ja już chcę urodzić.... dziś ledwo chodzę - wszystko boli.... a tu pokój trzeba wysprzątać, bo wszystko mi się wala....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, Ty taki młodziak jesteś!? Nawet nie wiedziałam :))) Gratuluję wyników :)

Wydra - gratulacje!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, Ty taki młodziak jesteś!? Nawet nie wiedziałam :))) Gratuluję wyników :)

dzięki :) w sensie, że 22 lata mam? hihihi :cool:

będziemy z młodą w jednym roku fajne urodziny obchodzić - ona 18kę, a ja 40kę :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Wydra ogromne gratulacje. trzymajcie sie zdrowo i abyś szybko doszła do siebie po CC.:bigsmile:

Ja dzis lece na wizyte późnym popołudniem, trzymajcie kciuki za te moja szyjke oby tylko nie była jeszcze krótsza. a tak w ogóle to nasza Kruszynka nawet dośc czesto sie rusza, i kopie coraz mocniej (oczywiście nie tak żeby bolało), już mój M też miał możliwość poczuć kopnięcie. Wiem że dla wiekszosci z Was to nic nowego ale ja ,usze sie tą radościa podzielić :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    justa2586: kopie coraz mocniej (oczywiście nie tak żeby bolało)

jak mnie moja kopała to też nie bolało... za to teraz jak się przeciąga to czasem mam wrażenie, że skóra pęknie :shocked:
    justa2586: Wiem że dla wiekszosci z Was to nic nowego ale ja ,usze sie tą radościa podzielić

Ależ pewnie! Te pierwsze kopniaki to zawsze przeżycie :))))))))))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, noooo! Hihi, będziecie mieć mega imprezę!

Justa - trzymam kciuki! A z tymi kopniakami - mi się nie znudziły :DDDD Podejrzewam, że jak już urodzę, to będzie mi tego brakować :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Te pierwsze kopniaki to zawsze przeżycie :))))))))))

jak tylko czuje że sie zaczyna poruszać to od razu mam banana na twarzy....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka, noooo! Hihi, będziecie mieć mega imprezę!

He he - dwie. Jedną w czerwcu, drugą w grudniu (mam nadzieję, że młoda się nie uprze i nie poczeka do stycznia, bo mój plan legnie w gruzach) :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka do stycznia :shocked: już nie przesadzaj .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No co - termin wg OM mam na 25.12 - grudzień ma 31 dni, to musiałabym przenosić jedynie 6 dni. To wcale nie długo.

Na listę i w suwaczki wpisałam termin z usg w 9tc - jakoś bardziej mi się spodobała data 23.12 :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    wydra86: Hej dziewczyny urodziłam 20.11 przez cięcie cesarskie córeczkę:) Ma na imię Maja ważyła 2380 i 46 cm. Dostała 10 pkt.

kochana GRATULUJE:D sliczne imie pozdrawiam
    -- [img][/img]
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny mam takie pytanie od paru dni boli mnie bardzo kość ogonowa (chyba kość ogonowa) jak siadam, czy to normalne?? miała któras z Was tak?
    --
  3.  permalink
    Wydra - gratulacje !! Imię córki śliczne ! Życzę szybkiego dochodzenie do siebie po CC !

Talinka - super, że nie masz GBSa :)) Już nie mogę się doczekać, gdy napiszesz, że rodzisz :D

Miłego dnia Dziewczyny !!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: Talinka - super, że nie masz GBSa :)) Już nie mogę się doczekać, gdy napiszesz, że rodzisz :D

Ja teżżżż!! :devil: Pewnie zdążę tu poinformować, o ile nie zacznie się w nocy :bigsmile: Wtedy Ty pierwsza dostaniesz sms'a nad ranem :D
    --
  4.  permalink
    justa2586: Dziewczyny mam takie pytanie od paru dni boli mnie bardzo kość ogonowa (chyba kość ogonowa) jak siadam, czy to normalne?? miała któras z Was tak?

Justuś, mnie tak bolała swego czasu (kość ogonowa z krzyżem) zwłaszcza podczas siedzenia.
    Gdy wstawałam było lepiej.
    Najlepiej będzie jak zapytasz się dziś gina o to :))
    Ps - widzę, że tylko 3 dni się "różnimy" :)))
    --
  5.  permalink
    Talinka: Ja teżżżż!! :devil: Pewnie zdążę tu poinformować, o ile nie zacznie się w nocy :bigsmile: Wtedy Ty pierwsza dostaniesz sms'a nad ranem :D

Ciekawa jestem kiedy Cię weźmie :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ten tydzień jeszcze mogłoby nie, ale w przyszłym? Czemu nie :bigsmile::bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Talinka: No ten tydzień jeszcze mogłoby nie, ale w przyszłym? Czemu nie :bigsmile::bigsmile:
    no to musisz pogadać z córcią, żeby w tym tygodniu jeszcze sobie w ciepełku posiedziała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he - posiedzi raczej :P
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Talka... gdzie tam do stycznia... brzuch opadł już dawno temu, więc jeszcze pewnie góra 2 tygodnie nie więcej :tongue::tongue::tongue:
    a ja właśnie nie wiem, czemu niektóre z nas wpisują do tabelki termin z USG a nie z wyznaczonego terminu według OM??? dla mnie to te z USG tak szybko się zmieniają, że co wizyte musiałabym zmieniac datę w tabelce... dlatego zostałam przy tej z OM
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.