Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 5th 2011 zmieniony
     permalink
    anaa86: a ja właśnie nie wiem, czemu niektóre z nas wpisują do tabelki termin z USG a nie z wyznaczonego terminu według OM???

nie wiem w sumie czemu ten wpisałam. bo wg metody też 25.12 wyszedł :wink: aaaale - jak dodawałam do suwaczków 25.12 to mi cuda wychodziły, a nie mój wiek ciąży.
    bardzo chciałam mieć datę z usg z 12/13tc, ale niestety tej nie znałam.... a ona podobno najdokładniejsza.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeDec 5th 2011
     permalink
    Ps - widzę, że tylko 3 dni się "różnimy" :)))

Tez właśnie na to zwróciłam uwagę:bigsmile:
    No właśnie musze zapytac ginki, przypuszczam że spowodowane może być to tym że ślęcze nad praca mgr w większości na siedząco - brak ruchu może.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: Podejrzewam, że jak już urodzę, to będzie mi tego brakować :)

oj niekoniecznie :)
    mi tych kopniaków zupełnie nie brakuje ale może dlatego, że ostatnie 4 tygodnie to był ciągły ból zadawany mi przez moją córkę - żadna przyjemność jak dla mnie :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: że ostatnie 4 tygodnie to był ciągły ból zadawany mi przez moją córkę - żadna przyjemność jak dla mnie :D

u mnie to samo - jak się Mała teraz przeciąga to mam dość :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    Wiec poki co trzeba sie cieszyc malymi rozmiarami dzidzi! Niech kopie poki nie boli a sprawia przyjemnosc!! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Biedronka11: Niech kopie poki nie boli a sprawia przyjemnosc!! :bigsmile::bigsmile:

dokładnie ! :bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    No to mnie kopniaki i przeciągania nie bolą, choć wydaje mi się, że mały jest dość spory, chyba że to jeszcze przede mna???
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: chyba że to jeszcze przede mna???

hmmm jeśli do tej pory Cię to nie boli, to już raczej nie zacznie :devil: szczęściaro :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    kopniaki też mnie nie bolały, za to to przeciąganie i prostowanie swoich kończynek już nie jest tak przyjemne jak kopniaczki :wink: a "najgorsze" jak widzę dopiero przede mną:shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Witajcie,

Ja też jeszcze jestem w 2paku:) a co do kopniaków-bardziej nazwałabym je rozciąganiem się młodej to boli jak cholera, czasami aż mam łzy w oczach i wygląda to komicznie, z jednej strony brzucha pusto a z drugiej wielka kula :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: bardziej nazwałabym je rozciąganiem się młodej to boli jak cholera

ja kopniaków to nie czuję już od dawna :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dziś, jak wracałam z wynikiem, pojawiło się coś dziwnego. Oprócz bólu szyjki (już właściwie standard jak idę) pojawił się ból kości łonowej (bolało, przestawało, znów bolało) i ucisk w kierunku tylnim :/
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    dziewczyny, czy wy na początku ciąży w nocy też spać nie mogłyście ? mam ciągle okropne sny i budzę się bo ze strachu podskakuję na pół łóżka. Mój Mąż to już się denerwować zaczął żeby to moje "wystraszanie" dzidkowi nic nie zrobiły...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Na początku to nie. Za to od 3 trymestru to mam coraz to dziwniejsze. Jeden, że zdradzam R. - inny o meblowaniu kuchni czy kupowaniu zmywarki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    a ja mam tak bzdurne - dziś z szamba wyłowiłam Lubaszenkę...
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Madzia ja też na początku miałam dziwne sny pewnie organizm jakoś musi odreagowac napiecie i strach zwiazany z ciaza:) ja bralam magnez i bylo lepiej
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    P_Madzia: a ja mam tak bzdurne - dziś z szamba wyłowiłam Lubaszenkę...

:shocked::shocked::shocked: abuahha :bigsmile:
    u mnie tylko zolta zjezdzalnia !!!! a ja na niej srune w dol :D
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Kasia a też tak skakałaś ze strachu ???? bo ja się martwię zby się tam małemu nic nie zadziało przez tę moją strachliwość :))))

a ten Lubaszenko to jeszcze nic przy moich poprzednich.... :)
    jak wariatka się czuję... :)
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    P_Madzia: a ja mam tak bzdurne - dziś z szamba wyłowiłam Lubaszenkę...

O kurka!!!!!!!!!!!!!!!!!! HAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no aż takich dziwnych nie miałam, ale też często budziłam się wystraszona no i miałam mnóstwo snów erotycznych, ale to już takich z "grubej rury"...... :shamed::shamed::tongue::tongue::tongue::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Na początku ciąży to spałam jak dziecko, nie raz po 12 godzin... Dopiero od początku III trymestru zaczęłam mieć z tym problem, a teraz to w ogóle jest makabra... zaśnięcie graniczy z cudem... a jak już zasnę to potem wstąję i tak co godzinę do WC, czego w pierwszych dwóch trymestrach w ogóle nie czyniłam... no także jak wstaje to jestem bardziej zmęczona, niż po całym dniu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ale u mnie to wystraszenie objawia się tym, że budzę się zdenerwowana i wystarczy że mój M się ruszy a ja już krzyk i podskok pod sufit....

a w dzień przez to, że się w nocy nie wysypiam to spię jak dziecko...
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    P_Madzia: a ten Lubaszenko to jeszcze nic przy moich poprzednich.... :)

Dawaj kolejne sny, są niezłe, uśmiałam się okrutnie. Ja też miałam na początku problemy ze spaniem i głupie sny ale moje przy Twoich to "pikuś". Za to teraz śpię jak dziecko, tylko przewrócić się z boku na bok graniczy z cudem.
    --
  2.  permalink
    witam wszystkie:)) a ja dzis popracowalam ze hohoh ostatni tydzien w pracy do konca ciazy mam troche spraw do zakonczenia:(( musze dac po robocie:(( ale z umiarem pamietam w jakim jestem stanie:)

co do snow hmmm ja nie mialam chyba zadnych takich za to mam juz cholerne problemy ze spaniem :((( nie dam rady nie spie po 3 godziny w nocy:(( a co bedzie dalej:(( dzis jak wrocilam z pracy i usnelam po 16 dopiero wstalam:)) ale tak mi bylo dobrze ze chyba wykapie sie i spie dalej:))
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    p_madziu- ja mam tak co noc mimo, iż w ciąży nie jestem.. polecam również magnez..trochę się to zmniejszyło,odkąd staram się regularnie łykać.. jak mieszkałam z babcią to tak czuwałam- każde jej poruszenie to ja " na baczność"..a teraz jak z mężem to nie wiem czemu..
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej kochane. Melduję się po wizycie u położnej. Synek nie urósł jakoś dużo ale pojawiła się spora rozbieżność z ostatnim pomiarem więc mam przyspieszoną wizytę na następny poniedziałek. Mały już głową w kanale rodnym siedzi nisko, nawet położna była zdziwiona:wink:
    I znowu pobrali mi krew, żeby sprawdzić, czy ciągle mam tę cholerną anemię.
    A mały tak się wierci, że czasami tak boli, że masakra - śmieję się, że chyba już mu spieszno na zewnątrz:devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Ja tez byłam dzisiaj na wizycie, byłam po L4 i przy okazji miałam badanie ginekologiczne. Szyjka co prawda zamknięta, ale... z 2,8cm zrobiło się 2,5cm. Gin stwierdził, że mały jest już bardzo nisko główką w dół, dlatego dostałam całkowity zakaz seksiku do końca 37 tygodnia... :sad: buuuu :sad:
    ale teraz nie kumam... czyli co... ta szyjka się skraca??? gin nic nie sugerował że coś jest nie tak więc się nie przejmuję, ale troche się zdziwiłam
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    anaa86: dlatego dostałam całkowity zakaz seksiku do końca 37 tygodnia... buuuu

Ja dostałam na razie na czas nie określony.. Czyli zapewne do końca.Będzie mi strasznie brakować tych czułości,bo znów chcica mi wróciła z potrojoną mocą i kupa.
    Jak ja powiedziałam swojemu ginowi ostatnio w szpitalu,że mam skurcze okresowe to powiedział,że szyjka się skraca.
    I właśnie też określam przewidywaną datę według OM,bo z usg za każdym razem wychodzi mi co innego. Ostatnio to już dwa tygodnie do przodu poszło,także zgłupiałam całkowicie.Byłam w 33 tygodniu,a na usg pokazało 35+
    ---
    Dziś sukces.Noc przespana,ale strasznie bolał mnie brzuch i był napięty. Dostałam też po żebrach i aż łzy mi wyskoczyły.. Tęsknie za tymi delikatnymi kopniaczkami,bo teraz jest rozciąganie,przeciąganie i te parcie główką na pęcherz.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Oddajcie mi to skracanie szyjki a Wam niech się nie skraca :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Będzie mi strasznie brakować tych czułości,bo znów chcica mi wróciła z potrojoną mocą i kupa.

Chętnie się zamienię... u mnie chcicy 0 :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Talinka: Chętnie się zamienię... u mnie chcicy 0

U mnie nie ma znaczenia czy jest czy nie ma bo... nie jestem już w stanie fizycznie. Zanim do czegoś dojdzie jestem zmęczona :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mnie boli szyjka i ciasna jestem, że nawet nie próbujemy :P
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    P Madzia co do snów tez miałam nie złe koszmary w I trymestrze . Kiedyś nawet walczyłam z mafią chińską która wieszała ludzi za palce , później mnie gonił wielki murzyn przez zamarznięte jezioro to po prostu przygotówki na maksa.
    Teraz mam sny erotyczne :tongue: a co najlepsze ciągle nie mogę się w nich kochać bo ktoś mi przeszkadza.
    A co do mojego libido to jak sobie planowałam w zeszłym tygodniu że wreszcie przyszaleję tak wszystko znowu przeszło po tym szpitalu.
    --
  3.  permalink
    P_Madzia: a w dzień przez to, że się w nocy nie wysypiam to spię jak dziecko...

ja też tak miałam, że w nocy sny, albo niepokój, za to w dzień mogłam spać w każdej chwili i pozycji. przemogłam się w końcu, przemęczyłam jeden dzień i poszłam spać późno padnięta i spałam do rana!! nawet sikałam tylko raz :) w drugim trymestrze przeszło jak ręką odjął. przed ciążą nic mi się nie śniło. może to te hormony i zadyma w organizmie... bo w dzień nie miałam powodów do stresu ani nic a w nocy koszmary....
    --
  4.  permalink
    uwielbiam to forum nie ma to jak przed snem poczytac ze jedna ma ochote na seks a nie moze, druga zanim zacznie to zmeczona, trzecia odda szyjke w dobre rece(w dobra pipke) heheh super ja o seksie poki co od poczatku ciazy moge zapomniec i pewnie juz do konca:(( ale chyba tez juz przywyklam:((

dobrej nocki kochane:)) i snow milych nie o Lubaszence w szambie czy jakos tak:)))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    P_Madzia - Olafa, czy Edwarda? :DDD Ja też mam od początku strasznie pogmatwane i dziwne sny...

Ooo, Carottka, to już niedługo :)))))
    --
    •  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeDec 6th 2011
     permalink
    Dzień dobry :) Miłego dnia mikołajkowego :D

ps. Nadal nie rodzę :/
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Pamiętacie dyskusję o planie porodu? Znalazłam ostatnio parę ciekawostek na ten temat, a nawet kreator planu na stronie Fundacji Rodzić po Ludzku - do poczytania :smile:
    Plan porodu
    Kreator planu porodu
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ewelinda "o seksie poki co od poczatku ciazy moge zapomniec i pewnie juz do konca:(( ale chyba tez juz przywyklam:(( "

to tak jak ja na początku w dzień spodziewanej @ miałam plamienie i oboje się przestraszyliśmy, mam nieraz dzień że myślę a może by spróbować ale jakoś strach mnie paraliżuje..... no ale nie powiem od samego początku libido spadło mi strasznie;/.... mam nadzieję że powróci:P
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a u mnie pada śnieg! :bigsmile:

a tak w ogóle to dzien dobry :bigsmile:

co do sexu to ja nie mam zakazu, ale musze sobie załatwić, po ostatnim razie pół dnia leżałam i zwijałam się z bólu :sad:

słabo się czuje, złapał mnie wczoraj taki ból w podbrzuszu miesiączkowy i tak trzyma aż do dziś, wizyte mam za półtora tygodnia, ale chyba się przejade w tym, bo co i rusz mam jakies dziwne kłucia i teraz ten ból... :sad: spać nie mogę, siedzieć ciężko... a tu jeszcze wypadaloby z półtora miesiąca się nie rozpadać...

a mnie się dziś sniła nasza lista mamuś do rozpakowania i pare osób wypadło i byłam piąta :shocked::bigsmile: i normalnie się obudziłam zlana potem :devil::shocked::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Ja też nie rodzę :bigsmile:
    Mikołaju przynieś mi dziś jakieś "skurczybyki".
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Sabakuma: Ja też nie rodzę

no zaraz będzie wątek o "nierodzeniu" :devil::bigsmile:

mnie się śniło że się porozsypywałyście :bigsmile: także.. :bigsmile: skurczybyki w drodze :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: a u mnie pada śnieg!

u nas musiał padać w nocy, bo o 5:00 ulice były białe :) teraz już nic nie ma.
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej! Co do snów też mi się śnią głupoty i erotyki. Wczoraj to nie mogłam spać bo wybuchł pożar dwa bloki dalej, przyjechało chyba 5 wozów strażackich, nie było widać ognia ani dymu, ale niestety wynieśli człowieka do karetki. Później bałam się usnąć z tego wszystkiego.
    Mój mąż jak wstał rano do pracy ok. 6 to krzyczał, że śnieg spadł a jak ja wstałam to już nie było :cry:
    -- [url
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny, jak się "posypiemy" to wszystkie jednocześnie-zobaczycie :) życzę Wam tego i sobie też:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    Czekamy na pełnię :bigsmile:

Pełnia 10 grudzień 2011 15:38:21
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    czyli będzie gorący weekend?! :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka ty pijesz tą herbatkę z liści malin? Bo kupiłam sobie i tak się na nią czaję i sama nie wiem czy zacząć pić czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: Talka ty pijesz tą herbatkę z liści malin?

Jak nie zapomnę :tooth:
    --
  5.  permalink
    melduję się i ja:) noc nieprzespana, pocę się jak stary dziad, jutro wizyta zobaczymy:)

miłych Mikołajek (może prezenty się nam rozpakują:)
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    właśnie pierwszy raz w życiu nie odwiedził mnie mikołaj:devil::devil:
    hehe nic trzeba teraz oszczędzać:)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam. Życze udanego mikołajkowego dnia:) Ja od jakiegoś czasu tez kiepsko sypiam, na poczatku nie miałam z tym problemu...spałam po 12godzin . a teraz budze sie w nocy na siuśki i nie moge usnąć mecze sie z godzine i w końku usypiam najgorzej jak obudze sie na sikanie tak ok 4.00rano to juz nie moge usnąć wcale... a sny to też na poczatku miałam strasznie dziwne teraz bardziej erotyczne:shamed: może przez ten nasz post z powodu szyjki....

Tak wogole to byłam wczoraj na wizycie szyjka nadal krótka ale dobra wiadomośc jest taka że staneł w miejscu tzn nie jest krótsza niz oststnio 1,5cm ma napewno. Kruszynka wymiary ma b.dobre waga 250g-300g, strasznie ruchliwa/wy. Ginka chciała podejrzeć płeć, strasznie ie namęczyła ale niestety dziecko tak założyło nogi że nie dało rady.:wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.