Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 6th 2011
     permalink
    No u mnie @ to masakra.... często pierwszy dzień przeleżałam w łózku i brałam ketonal.....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A co do listy, to Paula wczoraj napisała, że się jeszcze kula, a mychy nie było 6 dni, więc już pewnie po :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Justa nie wiem jak Chery_Lady ale u mnie krążek jest rozważany ze względu na obnizenie całego narządu i male rozwarcie które mi się zrobilo. Lekarze róznie decydują- może Twoj gin czeka tak jak moja az ciąża będzie większa( powiedziała mi na ostatniej wizycie ze po 20 tygodniu u mnie-czyli jakby teraz w piątek). Pierwszą ciąże prowadziła mi ta sama gin od 17/18 tygodnia skróciła mi się szyjka i rozwarła i wtedy nie zaleciła krążka tylko dużo lezenia, oszczędny tryb życia i wytrwałam tak do końca(2 dni przed terminem urodziłam synka 4230) więc nie wiem od czego uzależniają lekarze ten krązek.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dzieki za odpowoedz paprykowa, umnie szyjka zamknieta jest i twarda wiec może dlatego nic nie mówiła. zapytam na nastepnej wizycie o ten krążek, czy ona w moim wypadku bierze to pod uwage czy nie. kazała mi też odstawić duphaston.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    anaa86: Że tak powiem, coraz bardziej się obawiam czy ja załapie pierwsze oznaki, że TO już... ja nigdy nie miałam żadnych bóli okresowych...:shocked::shocked::shocked:

Raz - zazdroszczę ;)
    Dwa - tym lepiej dla Ciebie - na pewno rozpoznasz bo będzie bolało jak nigdy nie bolało (przynajmniej teoretycznie) ...

A my biedne nie wiemy czy to już czy jeszcze nie... Poszłam na spacer (znaczy do sklepu).. ledwo idę rozszalał się ból w podbrzuszu, ból w krzyżu, w pachwinach... Ale skurczy nie zauważyłam. Wróciłam do domu i...ból się zminimalizował.

Kota można dostać.
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    anula36: mój najsłynniejszy sen erotyczny był z ... Dracula :shamed: wgryzł mi sie w szyję, zawinął w tę czarna pelerynę i polecieliśmy do góry... :shamed: także... :wink:

ostro :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Poszłam na spacer (znaczy do sklepu).. ledwo idę rozszalał się ból w podbrzuszu, ból w krzyżu, w pachwinach... Ale skurczy nie zauważyłam. Wróciłam do domu i...ból się zminimalizował.

U mnie dziś to były bóle skurczowe, ale jak pisałam - na dole bolało - nie w podbrzuszu :bigsmile:
    madrill: Kota można dostać.

Nooooooooooooooooo! :confused::confused::confused::confused::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Ja zawsze największe skurcze i to na dodatek regularne miewam w samochodzie... Dziwne
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    madrill: Ja zawsze największe skurcze i to na dodatek regularne miewam w samochodzie... Dziwne

Mi mama mówiła, że ja się uspokajałam jak jechali samochodem :devil: ja na sobie nie zweryfikuję, bo nie mamy auta...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ja zawsze największe skurcze i to na dodatek regularne miewam w samochodzie... Dziwne

Madrill ja zauważyłam że mnie najbardziej kopie kiedy jade samochodem ale głównie jak siedze za kierownicą - stwierdziłam że chyba nasza Kruszynka nie wierzt w umiejetności mamusi....:wink:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a propo mikołajek.. śmiać mi się chciało.. bo u męża nie było takiego zwyczaju(prezentów), a ja rano wstałam, wsunęłam prezent do buta J. a J. jak się obudził taki na pół- śpiący wyłożył prezent na stół..niby że coś mi spadło.. ja taka zdziwiona,potem w śmiech,.a on mega zaskoczony.. oczywiście dałam mu witaminki z żeń-szeniem.. bo jego prl chyba bardzo wysoka :(
    --
  1.  permalink
    justa2586: Cherry Lady jakiej długości miałaś szyjke że założono ci krążek??? bo moja ginka nawet o tym nie wspomniała.
    o długość nie pytałam :wink:
    Podczas trzech ostatnich badań palpacyjnych mój gin stwierdził, że się powoli zaczyna skracać.
    A z racji tego, że mam dwa Maluchy pod sercem, które szybko rosną (już teraz ważą ponad 320g) to trzeba było wdrożyć działanie profilaktyczne :)) A, nie wiem czy ma to jakieś znaczenie, ale moje dwie Biedronki są o tydzień starsze niż pokazuje suwaczek.

paprykowa: ze względu na obnizenie całego narządu

mi też gin o tym mówił, że gdy będę miała krążek macica pójdzie do góry :)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mnie dziś znów bolało jak na okres,ale ciągle są ta delikatne bóle.Pytałam znajomej,która już rodziła,powiedziała że nie miała w ogóle tych skurczy.Dopiero przed samym porodem jej się te okresowe bolesne włączyły co kilka minut i do szpitala i poród :smile:
    Wiecie co.. Może to się wyda głupie,ale drugą noc pod rząd budzę się o stałej porze po północy i taka myśl ,że mam przeczucie,że już niedługo urodzę.. Nie wiem czy to organizm się przygotowuje,ale czuje taką gotowość i to przeczucie mnie tak nachodzi.
    ---
    Talinka,ja też zawsze miałam bolesne @. Już dzień przed się faszerowałam prochami,bo jak nie wzięłam to potem wymiotowałam,miałam biegunki,i było mi tak nie dobrze,że czasem to już płakałam z bezradności.
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    hej:) za mna dzis jeden z nieciekawych dni w ciayz-czyli rozmowa z przelozonym, powiedzielam dzisiaj o ciązy. Kierownik byl zaskoczony, ale podziekowal za uczciwosci zaufanie oraz pogratulowac. Teraz pewnie bedzie sie z tym troche oswajał
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 6th 2011 zmieniony
     permalink
    Kakai: -czyli rozmowa z przelozonym, powiedzielam dzisiaj o ciązy

hehe no nic ciekawego ale za mnie zdecydowało życie 28dc dodtałam lekkie brudzenie w dzień spodziewanej @a już dzień wcześniej wiedziłam po becie że mieszka u mnie dzidziuś i od razu dostałam zwolnienie bez dwóch zdań i nie miałam wyjścia trzeba było dzwonić już od gin po nip itd ale szefowa okazała się badzo lojalna kazała się nie denerwować i powiedziła że dzidzia najważniejsza a ja mam się nie przejmować broń boże pracą!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    u mnie powiedziałam natychmiast jak betę zrobiłam ponieważ na zwolnienie iść musiałam. Pogratulowała i powiedziała że w razie potrzeby cała firma będzie pomagała :)))
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    błagam... piszcie po polsku...
    --
  2.  permalink
    AniaBB - gratulacje i dobrej ciąży :)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    patyk120: błagam... piszcie po polsku...

hę????
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    kasiakuzniki: broń borze

...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    [quote=patyk120][/quote]

złośliwości proszę schować w kieszeń. tutaj jest miło i przyjemnie.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    patyk120: kasiakuzniki: broń borze...

stosunkowo niedawno była dyskusja o wytykaniu OBCYM osobom błędów ortograficznych, interpunkcyjnych i innych. Doszłyśmy do wniosku, że OBCYM osobom (a takie tu jesteśmy dla siebie) NIE WYPADA wytykać błędów.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej kochane. Czy któraś z Was używa tych duuużych dmuchanych piłek? Ja mam taką, ale jak wczoraj położna powiedziała, że mały już się ładnie opuścił w kanał rodny to dopadły mnie wątpliwości czy nadal mogę jej używać... Nie za bardzo chciałabym urodzić wcześniej:wink: A nie chcę dopuścić do sytuacji, że przez moje siedzenie na piłce Mały się urodzi przed czasem...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    grzech poprawiony
    -
    -
    kurde z mojego bolącego gardła przeszło na resztę więc mam kran z nosa wyglądam jak Rudolf.... boli już tak że ledwo smarkam:neutral::sad: ale całe szczęście temp nie mam piję ten niedobry syrop i jak mocno boli to tamtumverde do psikania....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: kurde z mojego bolącego gardła przeszło na resztę więc mam kran z nosa wyglądam jak Rudolf.... boli już tak że ledwo smarkam

ja sie cieszę, że mi już minęło... oby nie wracało! pod nos, na katar i bolące miejsca polecam maść majerankową. a do nosa wodę morską. działa cuda.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: że OBCYM osobom (a takie tu jesteśmy dla siebie) NIE WYPADA wytykać błędów.

nie wypada, nie wypada ale powiem szczerze, że jak ja zobaczyłam to "borze" to spadłam z krzesła i się podnieść nie mogłam :confused::confused::neutral::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Co do błędów językowych to chyba żadna z nas nie pisze super poprawnie... ale faktycznie czasem niektóre błędy strasznie rażą :wink: No ale cóż, przymykam oko :bigsmile:

A tak w ogóle to boli mnie cały brzuch i coraz mniej mi się to wszystko podoba :( Boję się porodu strasznie ale już nie mam sił na niego czekać... I martwię się o Małą.
    --
    •  
      CommentAuthorcerisecerise
     permalink
    Paprykowa, ja miałam zakładany krążek, płaciłam za sam krążek (sama zamawiałam na stronie producenta, na drugi dzień dotarła przesyłka kurierska)
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    Ja też zawsze straszliwie bolące @ takie z wymiotami, biegunkami i omdleniami:confused: dziewczyny które już rodziły i też tak miały: jak to się ma do tych bóli porodowych? ma się w ogóle jakoś:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    kasiakuzniki, faktycznie jesli zycie decyduje w takich sytuacjach trzeba postapic dla dobra Kruszynki, napewno nikt tego źle nie zrozumialby, każda ciąża jest inna. Ja poki pracuje uświadomilam szefa, niech wie, co się święci:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Chciałam tylko dodać do moich "końcowych objawów" regularne wypróżnianie się, po 2, 3 razy dziennie:shocked: (przepraszam, jeśli którąś z Was urażę, że to piszę)

Na chwilę obecną zaobserwowałam:
    -obniżenie się brzucha
    - bóle @owe
    -kłucia w pipce
    -regularne stolce

Ooo!!!:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    AniaBB: Odebrałam wyniki! Beta 1700, prg w normie dla I trymestru 2,8-147, mam 10,5 (ng/ml) więc chyba wystarczy, co?

super, że taka wysoka beta!!:bigsmile: a co do progesteronu to wydaje mi się dziwne, że masz taką normę dla I trymestru bo w diagnostyce jest 9,3-33,2, ale widać co laboratorium to obyczaj:wink: tylko, że ng/ml to ng/ml nie ważne gdzie wykonujesz..na twoim miejscu skonsultowałabym się z ginem, tak dla pewności.

Co do tych wpadek językowych to tak mnie stresujecie, że czasami kilka razy sprawdzam, czy tak się daną rzecz pisze..:wink: dobrze, że większość mi komputer wyłapuje :bigsmile:

Ja też dzisiaj chodziłam cały dzień z oczami na zapałkach.Koło 2.00 w nocy moje dziecię stwierdziło, że ono właściwie już jest wyspane i może się trochę powygłupiać. Trwało to gdzieś do 4, a że ja niestety ostatnio też sypiać w nocy nie mogę to zasnęłam dopiero o 6. A o 8.. pobudka!:devil::devil:
    Dziewczyny, śpijcie puki możecie!!!! :wink::devil::devil::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    coma: Ja też zawsze straszliwie bolące @ takie z wymiotami, biegunkami i omdleniami:confused: dziewczyny które już rodziły i też tak miały: jak to się ma do tych bóli porodowych?

ja zawsze miałam identyczne @
    też biegunki, omdlenia i pogotowie wzywane przez mamusię :tongue:

bóli porodowych doświadczyłam "tylko" do rozwarcia 5 cm i skurczy co 1 minutę i jak dla mnie ból bardzo zbliżony jeśli chodzi o jego rodzaj

ale jakby krócej trwający [z tego co pamiętam to podczas okresu ja te skurcze miałam jakby dłuższe... ale to było kilka lat temu bo potem przeszło po tabletkach anty więc ostatni raz takie bolesne @ miałam z 4 lata temu...] bo jak skurcz przychodzi to najpierw boli lekko, potem coraz mocniej i mocniej i najgorzej jest na szczycie skurczu [wtedy bolało dużo bardziej niż podczas @] ale ten szczyt trwa kilka sekund [ja zdążyłam ze 3 kur** sypnąć i było po wszystkim :D] po czym ból traci na sile aż przestaje boleć zupełnie i normalnie się śmiejesz, gadasz i w ogóle jakbyś nie rodziła :D
    i za chwilę od nowa
    i tak w kółko

a co najważniejsze moim zdaniem - zupełnie inne nastawienie psychiczne
    podczas porodu wiesz, że boli po coś
    a podczas okresu wiesz, że boli nie wiadomo po co i żadnej "nagrody" ten ból nie przyniesie ze sobą...

powiem jedno - okropnie bałam się bólu porodowego a jak przyszło co do czego to się okazało, że nie taki diabeł straszny :)
    co prawda nie doszłam do tego najgorszego ponoć momentu [7- 8 cm] i parcia ale przy b. silnych na KTG skurczach ja ani nie pisnęłam ani nic...
    więc nie wiem jakby było potem i już raczej się nie dowiem

w każdym razie jak zapadła decyzja o CC to pamiętam, że szłam na salę operacyjną i wyłam jak głupia, że nie chcę aż się jedna pielęgniarka popatrzyła na mnie zdziwiona i rzuciła tekstem , że inne to sobie załatwiają cesarkę na życzenie a ja chcę rodzić naturalnie
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 7th 2011
     permalink
    35 tydzień czas zacząć :wink:
    ----
    bellybaby: Chciałam tylko dodać do moich "końcowych objawów" regularne wypróżnianie się, po 2, 3 razy dziennie

Też to mam :smile: Z tym,że Ty mnie wyprzedzasz o jakieś trzy tygodnie :smile: W sumie czegokolwiek bym nie zjadła to od razu kibelek :wink: Organizm się oczyszcza.
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    witam co do błędów to mnie sie często zdarzaja (za co z góry przepraszam) niegdy nie byłam dobra z ortografii mam raczej ścisły umysł i kręciły mnie matematyczne przedmioty.

Czas chyba najwyższy aby lista sie troszke przesunęła i któraś zaczeła rodzić bo ostatnio tu bardzo spokojnie pod tym względem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    justa2586: Czas chyba najwyższy aby lista sie troszke przesunęła i któraś zaczeła rodzić bo ostatnio tu bardzo spokojnie pod tym względem:wink:

popieram! Dziewczyny, do roboty!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja byłam dzis w przychodni i normalnie ludzi masa, ja sobie grzecznie siadam i czekam, az tu nagle jakas pani co to była jej kolej teraz wzięła i mnie przepuściła :bigsmile: o ale niestety nie uzgodniła tego z resztą kolejki i zaczęła się istna zadymka :devil::bigsmile:
    dziwni ci ludzie...
    a dopiero co wczoraj z mężem dyskutowaliśmy o przepuszczaniu i opowiadałam mu, jak byłam wczoraj w Lidlu i były otwarte dwie kasy i dwie długie kolejki, no i jak sobie szłam do tych kolejek to akurat pan otworzył kolejną kase, przy którek prawie byłam, no ale nei ruszyłam "z kopyta" więc zostałam prawie stratowana przez grupke młodzieży i jeszcze jakąs babę... :confused:
    szkoda gadać...
    dobrze, że przełożyłam wizyte i jadę do gin w piątek bo mam wrażenie że szyjki juz nie posiadam :confused: normalnie nie moge jej namierzyć...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    justa2586: Czas chyba najwyższy aby lista sie troszke przesunęła i któraś zaczeła rodzić bo ostatnio tu bardzo spokojnie pod tym względem

Ojjj ja bym chciała - ale od soboty :cool:
    chociaż Rafał mnie zaczął wkurzać, że urlopu jeszcze nie bierze, bo się na poród nie zapowiada :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    A ja już wyluzowałam i wmówiłam sobie, że "co ma być to będzie" i spokojnie czekam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja w sumie też, ale... w swięta chcę być w domu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeDec 7th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja tyż :devil: ale jak się nie uda to nic :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja w święta nogi zaciskam :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Niestety ostatnio słyszę, że dziewczynki jak nie rodzą się w terminie to parę dni PO...tak więc looz blues:) Talka, damy radę te 2, 3 tygodnie, co nie? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to my się witamy w 28tyg:)
    -
    a co do błędów no niestety robiłam robię i pewnie będę robiła...(nie powiem w głupich to w ogóle jestem mistrz)
    -
    a jak wczoraj schodziłam z kompa to byłam przekonana Teo że cos napiszesz i też spadłam z narożnika dziś jak zobaczyłam że się nie pomyliłam:devil::wink:
    -
    a ja wygladam jak wściekły kot oczy czerwone załzawione kicham jak wariat:shocked: ale za to gardło przeszło i nawet mówię a katar no wiadomo leczony czy nie leczony tydzień trzyma.....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No zobaczymy :P
    Moja mama miala wywoływany, więc by się sprawdziło.... echhh :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: a katar no wiadomo leczony czy nie leczony tydzień trzyma.....

mnie trzymał 2 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    oj nie byle nie 2:shocked::shocked::shocked:
    ogólnie to jest wodny i zaczął się wczoraj więc myślę i mam nadzieję że do jutra chociaż kran się przytka a do soboty całkiem minie:P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no wodnisty to ok - ja miałam gęsty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    najgorsze w takim wodnistym to jest to że leci bez opamiętania ciągle kicham jak wariat i nie widzę na oczy:neutral::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    A ja dzis bylam u mojego lekarza i dostałam dupahston bo mam macice za twardą :( i się denerwować zaczęłam :(
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.