Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorViicki
    • CommentTimeDec 10th 2011
     permalink
    Dziewczyny, miałam okropną noc:cry: Nie spałam do 4 nad ranem. Na plecach mam niesamowite duszności, brakuje mi tchu, na bokach niewiele lepiej, bolą mnie żebra a i wtedy nie czuję się lepiej natleniona:sad:
    Nawet teraz siedząć, siedzę oparta boczkiem....
    Czy też tak macie? Jak mam sobie pomóc w spaniu?
    Jestem potwornie zmęczona, jest mi słabo, mam wrażenie, że mi serce kołacze:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Siku chodzę 2 razy w nocy, no trzy to max.

Ja też. Ale u mnie to chyba ma też związek z tymi bakteriami i leukocytami w moczu.... no nie wiem, sikam normalnie, tylko częściej....

Dobra, jedziemy do Castoramy. Miłego dnia :P
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ooo, biegunka to tez moze byc objaw na porod ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    anula36: AniaBB: Podobno kiedy my jesteśmy aktywne, to słabiej odczuwamy ruchy

u mnie to sie nie sprawdza :bigsmile:

ani u mnie:D:D mała w dzień jest bardzo aktywna ale to tak od 3 dni.... może teraz coraz wyraźniej ją czuję:D
    --
    •  
      CommentAuthorBiedronka11
    • CommentTimeDec 10th 2011 zmieniony
     permalink
    U mnie jest roznie, raz czuje malego bardzo czesto niezaleznie od tego czy leze czy cos robie a innego dnia malo sie rusza..! Ale nie bylo dnia, zebym musiala sie martwic bo nie ruszal sie np. 5 godzin czy dluzej.
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    A my na siku wstajemy 1 raz :) i dziś się nawet wyspaliśmy . Teraz idziemy odebrać wieżę do sklepu nasz ostatni nie przewidywany zakup :P teraz pewnie będą tylko pampki, kremy, zabawki etc.
    W Krakowie słońce pełną gębą , zimy brak :) Może mój dzieć czeka na śnieg ?
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Viicki: Dziewczyny, miałam okropną noc Nie spałam do 4 nad ranem. Na plecach mam niesamowite duszności, brakuje mi tchu, na bokach niewiele lepiej, bolą mnie żebra a i wtedy nie czuję się lepiej natleniona
    Nawet teraz siedząć, siedzę oparta boczkiem....
    Czy też tak macie? Jak mam sobie pomóc w spaniu?
    Jestem potwornie zmęczona, jest mi słabo, mam wrażenie, że mi serce kołacze

Vicki ja mam dokładnie to samo, wczoraj pisałam że nawet siedziec prosto już nie mogę, tylko na boczki musze sie kiwać, tchu mi brakuje żeby powiedzieć dwa zdania ciurkiem, nie pomoge ci w spaniu :sad: tez źle śpię i ostatnio znowu osobno z mężem :sad: bo wtedy jak zmieniam boki to tylko się turlam nie musze się w miejscu kręcić, i mańka (kochanek poduszka) mam z lewej a jak się przekrecam mam poduszke i kołdrę zwinięta...ale i tak jest ciężko
    serducho też mi lata, cisnienie mam niskie puls wysoki
    wczoraj byłam u gin i powiedzial ze koncowka juz taka jest :sad:
    tyle że mnie jest ostatnio niedobrze, szczególnie wieczorem i zlecił jakies tam badania

łączę się z tobą w bólu :wink::grouphug:
    --
  1.  permalink
    U nas też zimy nie widać:) słoneczko świeci, zmieniłam firanki, robię pranie to przewieje na balkonie:) w nocy miałam silne bóle brzucha, myślałam, że się zacznie, a tu klops, od rana cisza (poza biegunką). Mąż na wykładach, może dziecko czeka jak tata będzie mógł go przywitać na świecie:)
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    paprykowa gratuluje coreczki:D:D:D
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sara, co 3h!? Szczęściaro, ja wstaję w nocy od samego początku ciąży równo co godzinkę (żeby było śmieszniej zawsze o równych godzinach)... Ostatnio chyba siusiam na śpiąco, chyba się przyzwyczaiłam ;)

Paprykowa - gratulki!!!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    The_fragile: Sara, co 3h!? Szczęściaro, ja wstaję w nocy od samego początku ciąży równo co godzinkę (żeby było śmieszniej zawsze o równych godzinach)... Ostatnio chyba siusiam na śpiąco, chyba się przyzwyczaiłam ;)

W pierwszym trym też tak wstawalam, w drugim raz góra dwa razy na noc, ale piłam bardzo dużo, gdybym nie piła to by było mniej tego latania. Ja myślałam, że to często co 3 godz.
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    patyk120: No tak, jak będzie gotowa... Ale jak się jest w okolicach terminu, słyszy się opowieści o zawiniętej pępowinie i uduszonych dzieciach, a do tego ma się paciorkowca - tak jak miała moja siostra, to człowiek siedzi jak na szpilkach i chciałby już.

hmm z tegp co wiem pepowina (owiniecie nia glowki) nie ejst starszne az do momentu porodu a i wtedy dzieci sie rodza ok , ja np bylam raz owinieta pepowina i jakos nic mi nie jest; wcale szybciej nie znaczy lepiej..
    paciorkowiec tez nie starszny i uwaga!! wtedy lepiej rodzic wterminie albo i po bo dziecko silniejsze (dzieci matek ktore sa nosicielkami paciorkowca sa narazone na chorobe bardziej gdy maja niska wage urodzeniowa badz sa urodzone pzred 37 tyg cazy
    sama mialam paciorkowca na czas porodu i duzo studiowalam na ten temat (jeszcze bedac na uczelni)

takze dziewczyny naparwde nie spieszcie sie,ja wiem ze chcialoby sie teraz i juz, i sama wiem bo pzremosilam (8 dni po terminie rodzilam) a tu w UK NIKT nie bada szyjki ani nie obi usg jak przenaszasz (sa 2 usg podcza sciazy , zadmego badania wewnetrznego) i jakos dzieci zdrowe sie rodza; dziecko ma parwo sie urodzic po terminie 2 tyg; ja wiem ze sa nerwy sama przez to pzrechodzilam ale poki dziecko sie rusza to nie ma obaw..tylko trezba juz na koncowce bardzo obserwowac ruchy dziecka..na dobe (nie panikowac jak kilka godzin sie nie rusza, dzieci duzo spia na koncowce)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien doberek:)) troche pozno ale sprzatam delikatnie bo w ubiegly weekend nie mialam sily:) posciel zmieniona lazienka jedna umyta zaraz schodze na dol:) i tapicer przywiezei juz obite swieze kanapy:)) doczekac sie nie moge:))

Anula36 ja robilam ostatnio Aspat Alat i bilirubine ale tak w sumie nie wiem czemu ona mnie na nie skierowala bo wszystkie wyniki w normie tylko hemoglobina spadla 11,6:(( ale mi wyszlo wszystko w normie:))

oki milego popoludnia zmykam na dol:)
    --
  2.  permalink
    chloe28: tu w UK NIKT nie bada szyjki

W Danii tez nie!
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    sara32: No i to budzenie się do WC średnio co 3 godz. Horror, ja już chcę urodzić.

haha doskonale Cie rozumiem tez tak mowilam, zreszta kazda z na tak ma/miala na koncowce..

a ja dalabym wiele zeby Maly na jeden dzien wskoczyl znowu do brzucha..wyspalabym sie(3 h to duzo snu!!), posprzatalabym dokladnie a nie na raty miedzy cycem,kupa i placzem..

takze kochane cieszcie sie ostatnimi chwilami spokoju..
    ja to czasem siku nie mam czasu zrobic..

no ale rozumiem ze nie mozecie sie doczekac to naturalne..:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sara - no ja w ciągu dnia sporo piję, może stąd to latanie co godzinę :(

Chloe - ja też tak słyszałam o pępowinie, że w brzuszku to nie jest tak strasznie, ważne, żeby podczas porodu nie było zawinięte. A poza tym - jeśli nawet podczas porodu to qrczę, przecież lekarze nie z takimi rzeczami sobie radzili! Nie ma co straszyć, bo i tak mamy sporo niepokojów w ciąży ;)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    The_fragile: Chloe - ja też tak słyszałam o pępowinie, że w brzuszku to nie jest tak strasznie, ważne, żeby podczas porodu nie było zawinięte. A poza tym - jeśli nawet podczas porodu to qrczę, przecież lekarze nie z takimi rzeczami sobie radzili! Nie ma co straszyć, bo i tak mamy sporo niepokojów w ciąży ;)

dokladnie ! najgorzej to sie naczytac historii;)

kurcze jak tak was czytam to tesknie za ostatnimi tygodniami ciazy..chociaz pamietam juz nie moglam wytrzymac haha tymbardziej ze przenosilam!!

Biedronka11: chloe28: tu w UK NIKT nie bada szyjki

W Danii tez nie!

powiem Ci ze to jest dobre, bo kazde badanie wewnterzne sprzyja zakeniu plodu(bakterie z ewntarz sie dostac moga plus jesli kobieta nosi paciorkowca jako naturalna flore bakteryjna to woogle dziecko jest bardziej narazone bo wrtedy bakterie z pochwy sa wyzej przenisione w kierunku plodu (i zalozmy w momencie gdy wody pekna to bakteria mzoe zakazic plod)
    Ponadto kazde badanie ginekoogiczne wewnterzne (ktore moim zdaniem jest zbedne;) w wielu krajach zahcodnich takich badan sie cala ciaze nie wykonuje, za to w Polsce lekarze jakby nadrabiaja za cala unie europejska hahaha;) bo kazde takie badanie niesie ryzyko pzredwczesnego porodu
    takze nie ma co sie schizowac dziewczyny mieszkajace za granicami kraju..wcale wiecej nie znaczy lepiej(jesli chodzi o ingerencje lekarzy podczas ciazy) ciaza to nie choroba a mam wrazenie ze w Polsce czesto sie ciezarne tak traktuje- jak chore a to na wszelki wypadek luteinka a to to a to sramto a to KTG non stop(ktore tez nie sa wskazane;) jest duzo badan na ten temat tak jak na ilosc usg;)) ale ok nie rozwijam dyskusji:devil::devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Talinko możesz mi dopisać termin na 15 lipiec ? dzięki.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28: a ja dalabym wiele zeby Maly na jeden dzien wskoczyl znowu do brzucha..wyspalabym sie(3 h to duzo snu!!), posprzatalabym dokladnie a nie na raty miedzy cycem,kupa i placzem..

takze kochane cieszcie sie ostatnimi chwilami spokoju..
    ja to czasem siku nie mam czasu zrobic..

zgadzam się w całej rozciągłości !! :cool::devil:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Oj i ja się zgadzam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ally1381: Talinko możesz mi dopisać termin na 15 lipiec ? dzięki.

już :)

2mycha1 29.11.2011 (dziewczynka)
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)

bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    ally1381 15.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pojechaliśmy do Castoramy SKM’ką. Później autobusem do Portu Rumia, a tam do Leroy Merlin, Auchanu (dostałam fajowskie kapcie za 20zł :D), Deichmanna (R. sobie buty na zimę kupił), i empiku (kupiłam mamie na święta książkę D. Wałęsy „Marzenia i tajemnice”). Fakt, że teraz jestem padnięta, ale ogólnie jest ok ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Talinka: Deichmanna (R. sobie buty na zimę kupił)

o a jakie i za ile, bo ja potrzebuję dla męża butów...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Witamy się pięknie w 9 tygodniu :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    patyk120: o a jakie i za ile, bo ja potrzebuję dla męża butów...

zaraz poszukam, może na stronie będą. kosztowały 119zł. to takie właściwie adidasy, tylko wyższe ponad kostkę

btw. w auchanie dostałam ten sok ze śliwki!!!! zaczynam piććć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    buty

--
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    hmm.. a one jakieś ocieplane czy po prostu buty sportowe ponad kostkę?
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    ok, dzięki :) spytam męża co on na to ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    te akurat ocieplane nie są (tzn. nie mają TYPOWEGO futerka, tylko taki polarek jakby), ale była maaaasa podobnych z futerkiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Ja chyba mojemu takie zapodam ;)

link

Żeby były wysokie, ocieplane i na dość wysokiej podeszwie... Tylko czy mu się spodobają? To się okaże :)

dzięki Talinka :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Też fajne :P
    Mój R. to niestety adidasowy chłop :bigsmile: i musi mieć wyprofilowaną podeszwę, bo inaczej go podbicie boli :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkarooo24
     permalink
    hejka :)
    Chciałam się przedstawić :) Czytam wasze wpisy już od bardzo dawna, a że teraz mam mnóstwo wolnego czasu i bardzo mi się nudzi, to postanowiłam się zarejestrować :) Oczekuję córeczki- termin mam na 3 stycznia wg OM, a wg USG z 12 tygodnia na 31 grudnia :) Już teraz brzuch mnie nieziemsko boli jak na @ i w ogóle jest coraz gorzej...Tydzień temu byłam u gina, to stwierdził, że główka jest już bardzo niziutko i że raczej urodzę przed terminem. To się okaże...:)
    P.S. Pozdrowienia dla anaa86 ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkarooo24
     permalink
    aha, nie musicie mnie wpisywać na listę, bo nie chcę wam psuć kolejności ;) Ale zarejestrowałam się, bo może szybciej mi zleci czas "gadając" z wami.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam karooo 24 pozdrawiam
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    jak sie oddycha przeponowo??? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    witaj karooo :)

przeponowo ja ćwiczyłam [jest instrukcja na necie, wpisz w google oddychanie przeponą :devil:] i umiałam
    a jak przyszło co do czego to na szczycie skurczu wstrzymywałam oddech i tylko kurw... rzucałam pod nosem :devil::devil::devil::devil::devil::cool:

TALKA
    mam tą biografię Wałęsowej....
    na dzień dzisiejszy z trudem dobrnęłam do 63 strony [a kupiłam ją w dzień premiery czyli jakieś dwa tyg temu] i wcale nie dlatego, że nie mam czasu tylko książka jest przeciulowo napisana :confused:
    prosty, prymitywny język i czyta się beznadziejnie...
    dobrze to Jaherka podsumowała - SIECZKA SŁOWNA
    w każdym razie może Twojej mamie podejdzie ale ja tej książki zupełnie nie polecam
    przereklamowana jak dla mnie, niestety bo liczyłam na to, że ją "połknę" w dwa dni
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ech,dziewczyny.Coraz częściej mam skurcze jak na okres,są dłuższe i coraz bardziej bolesne.. Nospę biorę.Mam rozumieć,że szyjka się skraca? Niby ginekolog powiedział,że dwa razy na dobę to max powinno "boleć".. A mnie coraz intensywniej i przy tym dziecko się rusza.. Właśnie teraz mam te skurcze i mała skacze.. Normalnie jakbym miała dostać okresu zaraz..
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy to odpoczywaj dużo, może to pomoże.
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    jakiś czas mnie tu nie było, a tu widzę że się lista uaktualniła - świeżo-upieczonym mamom gratuluję, świeżo-dopisanym do listy również!!! :D
    jestem czterdziesta piąta, jeszcze bez wpisanej płci dziecka, ale podejrzewam, że to będzie chłopak;)
    -- http://www.adopcjaserca.org/
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Norah ja od początku czułam, że to będzie chłopak. Większość osób obstawiała u mnie chłopca a okazało się, że mieszka u mnie mała królewna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
     permalink
    Hussy: Coraz częściej mam skurcze jak na okres,są dłuższe i coraz bardziej bolesne..

Niekoniecznie skracanie szyjki. Moim zdaniem to mogą być już u Ciebie skurcze przepowiadające. Ja zaczęłam takie mieć od razu po odejściu wód. Taki ból jak na miesiączkę, tyle że u mnie od razu były regularne co 3 min.
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    u nas jedyne staranka miały miejsce na kilka godz. po stwierdzonej na usg owulce, więc prawdopodobieństwo, że będzie chłopak jest znacznie większe, niż, że będzie dziewczynka.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dziewczyny muszę Wam to pokazać...
    jedna z moich przyjaciółek wrzuciła to u mnie pod wykres

tylko ostrzegam - ja nie jestem w ciąży [już] a ryczę jak porypana jakaś :confused:
    gile mi do pasa wiszą..

także ostrzegam, żeby potem nie było przeze mnie zbiorowego ryku tak jak kiedyś jak wkleiłam reklamę Mc Donalda :cool:

POWRÓT Z IRAKU
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Norah ja też się sugerowałam owulką i stosunkiem w tym samym czasie.
    Czekam na info i ciekawa jestem czy chociaż u Ciebie się to sprawdzi. :wink:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Zmieniając troche temat chciałam ogłosic że udało mi się dzis zakupić SOK SLIWKOWY Z FORTUNY. !!!!!!!!!!!!!!!

Moje miasto ( tak pow 50 tys mieszkanców ) i sok udało mi sie dopiero dostac w jakiejs małej STOKROTCE, nie w żadnych Kauflandzie, Tesco , Lidlu czy jakims PRL-owskim sklepie.

Więc pije i zobaczymy efekty:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    TEORKA ależ mnie urządziłaś... obejrzałam 3 minuty... więcej nie dam rady...

:)
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Julita, też jestem ciekawa, w sumie nigdy nie ma 100% pewności, ale znam jedną parę, która chciała koniecznie mieć chłopaka i u nich ta zasada zadziałała.
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Weź Teo idź!!! Beczałam jak cholera...Zwłaszcza, że mój eMek dopiero co wyjechał...no nie do Iraku dzięki Bogu, ale zawsze;)
    norah ja też mam silnego "czuja" na chłopaka u nas...ciekawe czy się sprawdzi;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    P_Madzia: TEORKA ależ mnie urządziłaś... obejrzałam 3 minuty... więcej nie dam rady...

ja oglądam już trzeci raz
    nie wiem czemu sama się do takiego stanu doprowadzam :neutral:
    gil mi już do kolan wisi

HANNY sorki :)
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Hanny u Ciebie to już niedługo będzie można podejrzeć na usg :) ja się nie mogę doczekać
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.