Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Mam nadzieje ze teraz bedzie wszystko wporzadku :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 11th 2011
     permalink
    Talinka,a jak ogólnie Twoje samopoczucie? :wink:
    --
  2.  permalink
    illan: no ale ty masz podwójny załadunek, wiec jesteś usprawiedliwona :wink:

hehe nawet nie pomyślałam w ten sposób :P:P
    heh, niby podwójny, a jeszcze porządnego kopniaka od żadnego z Małych nie dostałam :neutral:
    ale czekam, czekam, może czekają na moje urodzinki albo Święta ? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Teo doprowadziłaś mnie do łez - obejrzałam połowę, potem mąż musiała mnie uspokoić i dopiero następną część, a łez miałam chyba z pół litra.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Teo, ja też dopiero dotarłam do linku...
    Może mi się w końcu zatoki oczyszczą z tego smarkatego beczenia :wink: także dzięki :wink:
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny czy przy 10dfl beta hcg powinna juz wyjsc?
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Cobraczek: Dziewczyny czy przy 10dfl beta hcg powinna juz wyjsc?

skoro sikaniec wyszedł to beta powinna tym bardziej :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Mag_dre - też to słyszałam i to podtrzymuje moją nadzieję. Chociaż że co 4 to nie słyszałam, ale ja to nawet tego nie mam.
    Gin też właśnie mówił, że od momentu takiego zarodka już nie powinnam zwracać uwagi na betę. Ale to już nie jest tak przyjemnie.

Tak czy owak, zachowuję spokój, ale jednak ciemna chmura nade mną wisi.

Cobraczek - gratulacje!
    -- serce przestało bić.
  4.  permalink
    illan: skoro sikaniec wyszedł to beta powinna tym bardziej

Test bladzioch,ale co tam pojade:)
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dziewczynki niech sie ktoras jutro rozpakuje, bedzie fajna data, moj starszak ma jutro urodzinki:smile::smile::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A samopoczucie w miarę... choć już zmęczona jestem
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    chloe28: a u mnie i mojej kumpeli zadzialalo:devil::devil::devil::devil:

rodzilam 3h 19 min od momentu 5cm;
    a polozna nie mogla sie nadziwic jak moja szyjka znika w oczach:devil::devil::devil:
    faza parcia 19 min

to ja napiszę to co kiedyś pisałam - NIE WIESZ jak zachowywała by się szyjka i ile trwała by faza parcia gdybyś tej herbaty nie piła :tongue::tongue::tongue:
    a skoro tego nie wiesz to nie możesz twierdzić, że dzięki niej poród miałaś tyle trwający właśnie
    bo skąd wiesz, że bez herbaty nie trwał by tyle samo ? :tongue::devil:

także ja jestem sceptyczna bo nie ma dowodów w 100 % potwierdzających dobroczynny wpływ tegoż napoju
    i raczej nie będzie bo nie da się na jednej kobiecie sprawdzić czy i jak działa skoro albo kobitka to piła będzie albo nie a nie da rady jednego i drugiego zrobić jednocześnie :cool:

PRZED LINKIEM OSTRZEGAŁAM WIĘC PROSZĘ MI TU BEZ ŻADNYCH PRETENSJI DZIEWCZYNY ! :tongue::tongue::tongue::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Teorka, to polozne (doswiadczone) zalecaja picie naparu z lisci malin, polecaja lykac Oeparol i cwieczenia miesni Kegla tez polecaja. Widocznie cos w tym jest. To nie sa informacje "wyssane" z jakiegos forum dla nastolatek...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    wielgosz: Teorka, to polozne (doswiadczone) zalecaja picie naparu z lisci malin, polecaja lykac Oeparol i cwieczenia miesni Kegla tez polecaja. Widocznie cos w tym jest. To nie sa informacje "wyssane" z jakiegos forum dla nastolatek...

wiem, że nie z forum ale pozwól, że ja w swojej upartości dalej będę twierdziła, że liście malin niekoniecznie powodują, że faza parcia faktycznie ulega skróceniu :tongue::tongue::tongue:
    a jako zodiakalny baran uparty jak osioł zdania nie zmienię dopóki nie zobaczę wiarygodnych wyników uzyskanych dzięki wiarygodnym badaniom
    dziękuję :cool::devil:
    --
  5.  permalink
    JULITKA1610: [/quote]Norah ja od początku czułam, że to będzie chłopak. Większość osób obstawiała u mnie chłopca a okazało się, że mieszka u mnie mała królewna

A u mnie przeczucie, że chłopczyk kryje się pod serduszkiem sprawdziło się. :smile:

[quote=ewer]Zmieniając troche temat chciałam ogłosic że udało mi się dzis zakupić SOK SLIWKOWY Z FORTUNY. !!!!!!!!!!!!!!!

Ja ostatnio podjęłam pierwszą próbę szukania tego soku i lipa. Szukaliśmy w TESCO (CH Korona, Wrocław). Nie znaleźliśmy.

TEORKA: dziewczyny muszę Wam to pokazać...

Nieziemski te filmik. Beczałam jak bóbr. Mój zastanawiał się nad wyjazdem do Iraku. Od razu urywałam rozmowę kończąc temat zanim w ogóle zaczęła się dyskusja. Na samą myśl zaczynałam panikować i płakać. Jak ja się cieszę, że odchodzi z wojska...
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Teorka, zapraszam w takim razie na porodowke;))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he he :D
    a ja znów zapominam pić. jutro muszę świeżą zaparzyć :bigsmile:

a teraz idę lulać :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 11th 2011 zmieniony
     permalink
    wielgosz: Teorka, zapraszam w takim razie na porodowke;))

dalej się nie rozumiemy :bigsmile::bigsmile:
    nawet jak przyjdę i zobaczę, że np u Ciebie faza parcia [po piciu liści malin litrami] trwa 5 minut to jak udowodnisz mi, że i bez picia tej herbaty nie trwała by RÓWNIEŻ 5 MINUT ? :)
    nie udowodnisz :devil:

z resztą nie ma się o co spierać..
    wiem, że wiele dziewczyn pije i pić będzie i na zdrowie
    ja nikomu absolutnie nie zabraniam...

a to co sobie myślę to inna kwestia :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
    • CommentTimeDec 11th 2011 zmieniony
     permalink
    madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)
    sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax

Wykreśliłam samowolnie mychę - myślę, że już na pewno jest PO :)
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    chloe28: dziewczynki niech sie ktoras jutro rozpakuje, bedzie fajna data, moj starszak ma jutro urodzinki:smile:

może madrill albo hawrankowa? :) fajna data 12.12.11. ale 13.12.11. - też fajna -> łatwo zapamiętać, tym bardziej...że 30 rocznica stanu wojennego (to może akurat mało przyjemne skojarzenie...)
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Dałoby się to sprawdzić. Zrobić szerokie badania statystyczne: picie herbatki w takiej a takiej dawce albo wcale, i przebieg porodu. Na jednej osobie nie da się porównać, ale na 1000 już tak.
    Ciekawe co by wyszło...
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AniaBB: Na jednej osobie nie da się porównać, ale na 1000 już tak.

no ale to i tak żadne porównanie bo każdy poród i tak jest inny i każda kobieta rodzi inaczej, ma inną długość parcia itp :)
    żeby sprawdzić czy faktycznie ona działa to trzeba by było to u jednej i tej samej kobiety sprawdzić ale to awykonalne bo trzeba by było wymyślić tak, żeby kobietka piła herbatę, urodziła po czym "cofnęła" się do momentu, w którym zaczęła pić i nie pijąc urodziła raz jeszcze :P
    hehe
    wymysliłam, nie ma co !
    ale tak właśnie można by było to sprawdzić :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    No tak, bo każda kobieta ma inny organizm...
    To tak jak z zaparciami ;) Niby są powszechne metody a na każdą działa co innego...
    Jednej pomogą śliwki, inna musi włożyć sobie czopek, a jeszcze inna wypić litr soku ;)
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    TEORKA: żeby sprawdzić czy faktycznie ona działa to trzeba by było to u jednej i tej samej kobiety sprawdzić ale to awykonalne bo trzeba by było wymyślić tak, żeby kobietka piła herbatę, urodziła po czym "cofnęła" się do momentu, w którym zaczęła pić i nie pijąc urodziła raz jeszcze :P

całkowicie się zgadzam, aczkolwiek dało by się zrobić ankietę na podstawie której można by stwierdzić, że np. kobiety które piły napar z liści malin miały szybki poród (czy co tam mają mieć). Oczywiście nie udowodni to, że gdyby nie piły to by nie miały, ale zależności można by się dopatrywać. Na tej podstawie kobiety mogły by decydować czy chcą pić czy nie. W sumie większość "badań" opiera się na statystyce, a to, że zależności są często z kosmosu ma małe znaczenie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormyszerej
    • CommentTimeDec 12th 2011
     permalink
    Teo, fundnęłam sobie na śniadanie film z twojego linku. Ja pierdziele hektolitry łez.....:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to witam się po weekendzie:)
    my dziś mamy wizytę u nowego gin i już nie mogę się doczekać :):) już tak dawno nie widziałam swojej księżniczki!!!
    wyniki z krwi mam nawet fajne ale siki jak zawsze nie ciekawe zobaczymy co powie Pan doktor....
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dzień dobry !!!
    Ja mogę jutro się rozpakować , wszak jestem dzieckiem stanu wojennego rocznik '81 to i mogę w rocznicę urodzić :bigsmile:
    Dziś idziemy na wizytę :boogie: , pewnie tatuś i mamusia ostatni raz zobaczy synusia po tamtej stronie brzuszka. A jutro szpitalne ktg.
    --
    • CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeDec 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Nie piłam naparu, nie ćwiczyłam mieśni kegla, faza parcia jeden i drugi poród ok 10 min (3 parcia i po sprawie). Szyjka przy drugim porodzie znikała w oczach.

PS
    ogladałam po porodzie film nakręcony przez moja mamę (ostatnia faza porodu). Byłam w szoku że wszytsko tak szybko przebiegło. :shocked:
    --
  6.  permalink
    A my dzis na akupunkture po raz drugi i ostatni chyba!
    Milego dnia!!
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 12th 2011 zmieniony
     permalink
    ciao :-)))))
    dziewczyny "angielskie" albo te co kupuja na internecie ... znacie jakies fajne stronki angielskie z ubrankami dla bobasow? z wysylka za granice :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    patyk120: Jednej pomogą śliwki, inna musi włożyć sobie czopek, a jeszcze inna wypić litr soku ;)

A mi nic :bigsmile:

Melduję, że się kulam :devil: dziś wizyyyta - zobaczymy ile waży ten mój słodki ciężar :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    madamagda: Nie piłam naparu, nie ćwiczyłam mieśni kegla, faza parcia jeden i drugi poród ok 10 min (3 parcia i po sprawie)
    u mnie podobnie :) , jako pieroworódka druga faza porodu (parcia) trwała 5 minut.I żadnych naparów nie piłam ;)
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, mam pytanie troche sie martwie bo jakieś dwa tygodnie temu poczułam ruchy naszej Kruszyki i czyłam je z każdym dniem coraz częściej i mocniej a od jakichś 2-3 dni prawie wcale, martwie sie że cos jest nie tak. wczoraj miałam wrażenie że coś czuje ale tak dziwnie bardzo słobo i jakby tak ,,głęboko" w brzuchu a we wcześniejsze dnie ewidentnie czułam bardzo wyraźnie, nawet mój M czuł po przyłożeniu reki a teraz nie da sie wyczuc nic po przyłożeniu reki.
    Bylismy w sobote u znajomych było pyszne jedzonko dość długo posiedzielismi, i tej nocy jak wrócilismy spałam tylko 3godziny bo z rana te wszystkie pyszne przekąski zwróciłam do kibelka i już potem nie moglam spać, czy to może dlatego dziecko sie nie rusza...? przepraszam bo może głupio pytam...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Powodzenie na wizycie :)
    wiecie co na mnie dziala???? KAWA ROZPUSZCZALNA Z MLEKIEM! za kazdym razem po jej wypiciu lece do lazienki :)
    Ps.Talinka mozesz byc spokojna co do moich przepowedni.... Madrill w week nie urodzila wiec i Ty na WIgilie nie bedziesz rodzic :P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Justa - spokojnie ;) to jeszcze wcześnie - możesz nie czuć codziennie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: Ps.Talinka mozesz byc spokojna co do moich przepowedni....

ufff :bigsmile::cool:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    justa - spokojnie jeszcze za wczesnie na regualrne ruchy, ale jeszli bardzo sie martwisz to idz do gin :) lub IP

dziewczyny nie pijcie tych rozpuszczalnych kaw i innych proszkowych smieci, to naprawde jest nei zdrowe, sama chemia
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa - spokojnie ;) to jeszcze wcześnie - możesz nie czuć codziennie :wink:

Dzięki za pocieszenie, mam nadzieje że wszystko dobrze jest, ale cięzko o tym nie mysleć..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justa2586: Dzięki za pocieszenie, mam nadzieje że wszystko dobrze jest, ale cięzko o tym nie mysleć..

jak napisałaś, że poczułaś pierwsze ruchy to od razu Ci pisałam, żebyś się nie martwiła jak zaraz będziesz miała nawet KILKA DNI PRZERWY :wink::wink::wink:
    to normalne :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    justa - spokojnie jeszcze za wczesnie na regualrne ruchy, ale jeszli bardzo sie martwisz to idz do gin :) lub IP

Dzis sie jeszcze wstrzymam bo może to też moje zmęczenie po sobocie ma jakis wpływ, dzis troche odespałam wiec zobacze co bedzie dziś. jak nic nie poczuje to zadzwonie do ginki, tydzień temu było wszystko w jak najlepszym porzadku jak byłam na wizycie.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a co do tych herbatek z liści malin, oeparol, ćwiczenia mięsni kegla i masazu krocza

tez uwazam ze nie da sie tego klinicznie sprawdzic, bo nie dosc ze kazda kobieta jest inna, to jeszcze kazda ciąża i poród u tej samej kobiety może być zupełnie inna... także ciężko to jakos "matematycznie" udowodnić
    ale ja osobiście zamierzam pić, łykać, masować, ćwiczyć :bigsmile: bo przecież mi nie zaszkodzi? a jesli uwierzę, że dam radę urodzić szybko i "bezboleśnie" :wink: to chyba lepiej dla mnie?

tylko, że ostatnio jak ćwiczyłam mięsnie kegla to brzuch mi zaczął twardnieć :shocked: możliwe to? zbieg okoliczności? może cos źle robię? za bardzo się spinam?
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    anula36: nie pijcie tych rozpuszczalnych kaw i innych proszkowych smieci

ja nie pije codziennie ... jak z 2 dni nie ide kupkowac.... to na trzeci wypije i jest po sprawie :)
    za to bez caffe machiato sie nie obejdzie :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    anula36: ale ja osobiście zamierzam pić, łykać, masować, ćwiczyć :bigsmile: bo przecież mi nie zaszkodzi?

dlatego cały czas powtarzam, że nie jestem przeciwna tym wszystkim zabiegom, nie krytykuję osób które je stosują itp :)
    co więcej sama nawet wiesiołek łykać zaczęłam jakiś tydzień przed porodem :devil:

chodzi mi tylko cały czas o to, że stwierdzenie MIAŁAM KRÓTKI PORÓD DZIĘKI HERBACIE Z LIŚCI MALIN jest nieprawdziwe i tyle :cool:
    o nic więcej mi się nie rozchodzi :smile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jak napisałaś, że poczułaś pierwsze ruchy to od razu Ci pisałam, żebyś się nie martwiła jak zaraz będziesz miała nawet KILKA DNI PRZERWY :wink::wink::wink:
    to normalne

Wiem właśnie bo pierwsze co to sobie o Tobie przypomniałam i o tym co napisałaś:wink: zastanawiam sie czy dziecko mogło sie też jakoś głębiej ułożyć??? bo dzis rano też wydawało mi sie że oś tam czułam ale tak bardzo bardzo leciutko i głęboko że zastanawialam sie czy to napewno to.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    W 19tc :
    W tym tygodniu maluch mierzy ok. 15 cm i waży ok. 200 gram.

I Ty chcesz je mocno i regularnie czuć? Przecież ono sobie pływa w płynie owodniowym (który btw. amortyzuje kopnięcia) :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cześć czołem :)

Kobitki, jak mnie biodra napierniczają w nocy :((( Dzisiaj prawie w ogóle nie spałam. Macie na to jakieś sposoby (oprócz rogala i poduszki - śpię i z tym i z tym), zastanawiam się nad masażem w szkole rodzenia, bo mają w ofercie...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Mozliwe jest, ze ja ruchy dziecka przegapiam? albo myle je z czyms innym?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Kobitki, jak mnie biodra napierniczają w nocy :(((

U mnie to samo. Rano ledwo się z łóżka zwijam. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka, i masz na to jakiś sposób, czy nic? Teraz ledwo chodzę po mieszkaniu :(((

Nessie - może być jeszcze za wcześnie na razie ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nic niestety :confused:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.