Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorjem
    • CommentTimeDec 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Norah, ale z tego co mi wiadomo wciąż ciężko zmierzyć inteligencję, metody są pewnie lepsze niż x lat temu, kiedy o inteligencji świadczyła wielkość czaszki ale mimo wszystko to nadal nie w pełni miarodajne metody.
    Poza tym czy naprawdę chcemy, zęby nasze dzieci były geniuszami? Czy bystrzejszym ludziom jest łatwiej w życiu? Śmiem twierdzić, że wręcz przeciwnie ;)
    •  
      CommentAuthornorah
    • CommentTimeDec 12th 2011
     permalink
    testy na poziom różnych rodzajów inteligencji są tak powszechnie, że dziwi mnie kiedy piszesz o rozmiarach czaszki...
    tak inteligencja jest ważna, pomaga choćby się uczyć, bez niej siedzielibyśmy dalej na drzewach, tak chcę mieć inteligentne dziecko, tak uważam, że inteligentnym jest łatwiej, jeśli oczywiście nie zostali jakoś szczególnie pokrzywdzeni emocjonalnie i psychicznie w życiu, co pomimo inteligencji utrudniałoby im funkcjonowanie w społeczeństwie.
    -- http://www.adopcjaserca.org/
  1.  permalink
    Sabakuma: chłop ma najwyżej małego :P

No nie wiem... Chyba nie chciałabym być facetem i tej opcji doświadczyć ;)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli że tak zupełnie z innej beczki zapytam- skąd zmiana nicka?
    Zawsze mnie zastanawia jaki jest w tym cel...
    --
  2.  permalink
    a ... taka nowa sukienka :)Po 5 latach wypadało już coś nowego założyć.;)
    Damazy udostępniła taką opcję, wiec korzystam :)
    Myślę,że Ci co tu stale bywają i tak mnie poznali- po starym awatarze chociażby :)
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Kiedyś rozmiarem czaszki mierzyło się inteligencję, nie słyszałaś o tym? Oczywiście to było bez sensu, co nie znaczy że dzisiejsze testy są takie idealne. Nie są, faworyzują osoby mające ścisły umysł, zdolność abstrakcyjnego myślenia, i piszę to jako osoba, która w takich testach wypada bardzo dobrze.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie rodzimy. Mała ma 3800!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka: Nie rodzimy. Mała ma 3800!

To duża ta Twoja księżniczka.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Nooo... :devil:Avatar+suwaczek=aga1976...

Ja to chyba jakaś konserwa jestem bo jakoś tak nie lubię zmian w nickach... Ty przynajmniej avatarka nie zmieniłaś:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Ale wiesz Jaheira, ciągle te same osoby a tak to przyjamniej zludzenie jest, ze coś nowego się dzieje ;) Mnie do zmiany nicka "Jade" zainspirowała, nie no żartuję :wink:
  3.  permalink
    Ja w zasadzie tez jestem dość konserwatywna :) Przymierzałam się kilka razy do nowego awatara, ale każdy był" nie mój". Teraz jak widzę mój nick to tez się łapię na tym,że nie wiem kto to napisał :) Nie mam pewności, czy zostanie.
    Tamten nick był na czas "testowy" forum a został na kilka ładnych lat :)
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    jem: ciągle te same osoby a tak to przyjamniej zludzenie jest, ze coś nowego się dzieje ;)

Fakt-bo coś ostatnio chyba trolle w sen zimowy zapadły:devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Jem, tak słyszałam o mierzeniu czaszki, natomiast testy bywają przeróżne. Też wypadam w nich bardzo dobrze, co nie miałoby dla mnie znaczenia, gdyby nie przekładało się na różne dziedziny życia. Oczywiście największe ma dla mnie znaczenie to, co udało mi się dotąd osiągnąć i jak nadal kieruję swoim rozwojem. Znam wiele osób, które nie są w stanie tego osiągnąć właśnie przez ograniczenia ich umysłów, które z kolei z pewnością nie czynią ich gorszymi, czy mniej wartościowymi osobami. Tak czy inaczej nadal uważam, że inteligentnym jest łatwiej, gdyż mają więcej możliwości i takie opinie często przedstawiają mi właśnie osoby, które miały większe niż ja problemy z nauką, które gorzej wypadały na testach i którym dziś wiedzie się gorzej niż mi. Dlatego chcąc dla mojego dziecka jak najlepiej, mam nadzieję że będzie miało duży potencjał i zamierzam pomóc mu go wykorzystać.
  4.  permalink
    Ja wiem czy zapadły? :) Ja k...wa w tym cyklu pewnosci nie mam ;))
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: Tamten nick był na czas "testowy" forum a został na kilka ładnych lat :)

Ja staram się trzymać swojego nicka choćby ze względu na znajomości, zawierane w wirtualnej rzeczywistości.
    Zmiana dla mnie jest możliwa tylko w przypadku, gdybym chciała zrobić restart...
    Ale to wiadomo- każdy ma jakiegoś bzika:shades:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    A ja zmieniam często awatary, bo lubię i wiem, że wszyscy, którzy mnie znają i tak wiedzą, że ja to ja, niezależnie od tego, jaki obrazek sobie wrzucę :-)
  5.  permalink
    zmiana nicka nie powoduje zmiany przyjaciółek czy konieczności usunięcia starych wpisów lub wykresów :)
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ja też myślałam o zmianie nicka - tylko dlatego, że już od jakiegos czasu nie jestem Aga (e)L, a Aga K...ale jakoś przykleił się do mnie:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    Widzisz Norah, a ja myślę że prawdziwie szczęśliwym i beztroskim można być tylko wtedy kiedy się za dużo nie myśli, ale może nie mam racji ;)
  6.  permalink
    Agaka77 juz nie brzmi tak fajnie :)
  7.  permalink
    Ja miałam zamiar doklepac szczypta_chilli_i _tequili ale trochę a długo by sie zrobiło :P)
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 12th 2011 zmieniony
     permalink
    A do tego są różne rodzaje inteligencji. Czy jest łatwiej... Ja chciałabym być trochę bardziej "Sheridanowa". Robi na mnie wrażenie umysł osoby, o ile oczywiście jest ciekawy. Ale to moja prywatna "gusta" i wiele osób pewnie woli prosto a w temacie, bez trudnych słów (Sheridan to postać z Big Bang Theory - polecam)
    Ale na pewno inteligencja nie powinna stanowić jedynego kryterium do oceny "wartości" człowieka. Znam wiele ciekawych osób, ba! ciekawych umysłów, które w testach wypadały słabo, ale nadrabiały właśnie oczytaniem, wiedzą, mądrością życiową.

Ale nie zgadzam się z tym szczęściem bez myślenia. Trudno jest opisać radość i satysfakcję, jaka płynie z aktu poznawania, a co dopiero mówić o chwili, kiedy okazuje się, że nasz pomysł się sprawdza - mieliśmy rację pewnie. To niezwykłe uczucie, chociaż nie odkrywam leku na raka - niestety.
    Ja lubię wiedzieć. Nieświadomość jest dla mnie męcząca.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    więc może Tila Tequila :tooth:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: zmiana nicka nie powoduje zmiany przyjaciółek czy konieczności usunięcia starych wpisów lub wykresów :)

Nie, nie... Wcale nie uważam,że tak jest... Bardziej miałam na myśli znajomości zawarte na forum, nie koniecznie przeniesione pod wykres...
    I jeszcze jak zmiana nicka idzie ze zmianą avatara to już dla mnie kosmos...
    Ale żeby nie było- nie krytykuję tego... Jest taka możliwość- kto chce, ten korzysta...
    A że ja jestem konserwa co to siedzę na Baldursowym nicku i z avatarem pierwszym z brzegu znalezionym w kompie:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    AniaBB: Znam wiele ciekawych osób, ba! ciekawych umysłów, które w testach wypadały słabo, ale nadrabiały właśnie oczytaniem, wiedzą, mądrością życiową.

:thumbup:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    szczypta_chilli: Agaka77 juz nie brzmi tak fajnie :)

szczypta_chilli też nie tak fajnie jak aga1976:bigsmile:
    Ale kurde na tyle co Cię znam z Twoich wypowiedzi to super Cię określa - tak subtelnie, ale z jajem:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    szczypta_chilli: Agaka77 juz nie brzmi tak fajnie :)

Brzmi beznadziejnie :tongue:
    Myslałam o radykalniejszej zmianie :-)
    --
  8.  permalink
    aaa- dzięki :tooth:
    Miło mi się zrobiło
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Ale kurde na tyle co Cię znam z Twoich wypowiedzi to super Cię określa - tak subtelnie, ale z jajem:devil:

a ja się zgadzam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    TEORKA: tak subtelnie

nie... przegięcie, ja się nie zgadzam :wink:
  9.  permalink
    zawsze to lepiej niż pieprzem_po_oczach, nie? ;D
  10.  permalink
    Jem :D
    •  
      CommentAuthornorah
     permalink
    Ania ja też wolę wiedzieć, choć chyba dla wielu niewiedza bywa wygodniejsza.
    Też uważam, że wyniki testów nie świadczą o wartości człowieka, co zresztą pisałam wcześniej.
    Spotkałam wiele wspaniałych osób, które bardzo cenię i szanuję, które chciałyby wiedzieć i rozumieć więcej, ale mają problemy z przyswajaniem wiedzy, analizowaniem i wyciąganiem wniosków.
    To właśnie te osoby najbardziej potrafią mnie przekonać, że jednak lepiej być bystrzejszym.
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    dzień dobry dziewczyny:)
    my po wczorajszej wizycie wszystko w jak najlepszym pożądku:)mała dalej przed suwakiem o ok 2Tyg:)waży już 1491:) więc szykuje się big baby:) i dobrze konkretna będzie:) doktor chciał mi dać Zdjecie nawet 4d ale mała wczoraj pokazała że nie koniecznie będzie tak jak my chcemy:):devil: i postawiła na swoim schowała się w łożysko pozasłaniała się łapkami i nie ma podglądania:wink::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    W ciagu dnia odeszlo mi dużo gęstego i grudkowatego sluzu. Podczas kąpieli zbadalam sobie szyjke i jest miękka i otwarta na opuszek. Ajj, teraz ja sobie nawkrecam;/.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    WIelgoszku, jesteś pewna, że otwarta...? TO ja bym chyba do lekarza pojechała, niech zobaczy... powodzenia!
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    wielgosz
    najlepiej teraz chyba nie "grzebać" w szyjce, bo mozna sobie tylko zaszkodzić.
    Jeśli masz jakieś wątpliwości to niech to robi lekarz.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    melduję się z rana
    --
  11.  permalink
    Ja tez :wink: herbatka?kawka?:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cappucino. normalnej kawy nie mogę :wink:
    --
  12.  permalink
    Talinko- chyba juz sie nie mozesz doczekac, co? :) Wszystko juz gotowe dla małej?
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Talinko, co ty tutaj jeszcze robisz? Wiesz, ja Cie nie wyganiam, no ale... :wink::wink::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    szczypta_chilli: Talinko- chyba juz sie nie mozesz doczekac, co? :) Wszystko juz gotowe dla małej?

Noooo! Szczególnie, że miałam plan rodzić przed świętami, a tu się nie zapowiada... do tego Mała mi nabrała masy :bigsmile:
    Wszystko gotowe od początku grudnia właściwie ;)
    YPolly: Talinko, co ty tutaj jeszcze robisz? Wiesz, ja Cie nie wyganiam, no ale...

Ajjj wyganiaj, jesli miałoby to być skuteczne :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Eee, Talinko, mi się 29 grudnia tez w ogóle nie zapowiadało (ani ktg, ani badanie, pani prof. powiedziała, że do temrinu 10 stycznia na pewno donoszę) a 2 stycznia Gosia była po tej stronie brzuszka:) więc tak czy siak - w każdej chwili może się zacząć:) powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Oby, oby :devil:

mi wczoraj ginka już zapowiedziała, że jeśli nie urodzę do Nowego Roku to mam dzwonić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a kłuło mnie wczoraj po wizycie, że hej... no, ale położyłam się i dziś już jest cisza.
    --
  13.  permalink
    Moze masaz szyjki przyspieszy porod...?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    tjaaa... mojej szyjki ani ja ani mój R. nie możemy dosięgnąć :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień dobry! Wczoraj byłam u ginekologa i wszystko w porządku :) To kłucie to mogla być cewka mocz. + schodzący piasek. A ja się tak bałam!!!
    Najważniejsze, że niepotrzebnie, jest ok :)))))
    -- [url
  14.  permalink
    skoro cisza to nie ma co przyspieszac masażami:) Widac mała jeszcze nie jest gotowa. Równie dobrze może urodzic sie w Nowym Roku :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.