Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Moze mloda chce byc noworocznym prezentem....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    szczypta_chilli: Równie dobrze może urodzic sie w Nowym Roku :)

Nieee :bigsmile: echhh... mam nadzieję, że się wyrobimy do świąt :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny mam pytanie.Bo to wczesna ciaza,ale moze powinnam pojsc przed swietami do gina zeby zobaczyl czy wszystko ok? 19.12 bym poszla,ale nie wiem czy jest sens....Po swietach to dopiero 2.01 bym mogla to sporo czasu a martwie sie po ostatniej ciazy pozamacicznej czy malenstwo sie zagniezdzilo w macicy........Juz sama nie wiem czy czekac czy isc. :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    A ja bym wolała,żeby moje dziecko urodziło się już w nowym roku... Jednak byłoby mu łatwiej w szkole itd... Wiadomo, nam mamom się spieszy,ale dzieciaki wiedzą co robią...
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ewa, przy tak niskiej becie i tak nie będzie widać czy wsio OK... A już bankowo lekarz nic nie zobaczy w macicy a Ty pewnie zaczęłabyś się niepotrzebnie denerwować...
    --
  3.  permalink
    Talinka: Nieee :bigsmile: echhh... mam nadzieję, że się wyrobimy do świąt :bigsmile:

No wiem,że ostatnie dni sie dłużą, ale dla młodej by było lepiej gdyby urodziła sie 1 stycznia niz 31 grudnia :)
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Cobraczek - możesz spróbować pójść...

A tak w ogóle... NIKT się nie rozpakował???
    No i co tak tą Talinkę wyganiacie? 3 dziewuchy są przed nią...:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: Jednak byłoby mu łatwiej w szkole itd...

No z początku to na pewno. Rozmawialiśmy niedawno z R. ciotką, która uczy w podstawówce. Mówi, że na początku bardzo widać różnicę między dziećmi z początku, a z końca roku. Później się wyrównuje.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja też się witam z Inką w dłoni (wrzuciłam sobie do niej czekoladkę After Eight, a co :))

Talinka, ja Ci życzę, żebyś się przyjemnie zdziwiła ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: No wiem,że ostatnie dni sie dłużą, ale dla młodej by było lepiej gdyby urodziła sie 1 stycznia niz 31 grudnia :)

To nie chodzi nawet, że się dłużą. Ja już nie mam siły ani spać, ani gdzieś iść w dzień... a tu święta za progiem, trzeba mamie pomóc... zakupy zrobić...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja już po herbatce:) z kawką poczekam tak do 14 bo przeważnie po południu już sen mnie morzy:D
    -
    Talka no mam nadzieję że uda Ci się tak jak sobie to zaplanowałaś:D:D ja tam od początku nie liczę na szybkie rozwiązanie:P więc spokojnie czekam do 8.03 potem zacznę się denerwować....
    -
    Ewcia zaciskam kciuki za jutrzejszą betę i oczywiście za wszystko:))
    -
    Aga powiem Ci że nick szczypta_chilli bardzo mi się podoba:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    A tak w ogóle, to żelazo mam odstawić, Dopegyt brać dalej. Dostałam też Augmentin na ten mocz (na początku babka mówiła coś o posiewie, ale stwierdziła, że może to już bez sensu i spróbujemy Augmentin, bo jest bezpieczny w ciąży, a ja już go brałam w sierpniu...).

I w razie jakby ciśnienie lekko chociażby przekraczało 140/90 to lecieć na IP
    --
  4.  permalink
    Ja już nie mam siły ani spać, ani gdzieś iść w dzień... a tu święta za progiem, trzeba mamie pomóc... zakupy zrobić...

chyba nie myślisz, że jak mała się urodzi to się zmieni? ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Liczę na to :devil:
    Teraz moja waga już tak mnie "przytłacza", że idę kawałek i bolą mnie biodra :confused:
    --
  5.  permalink
    Jaheira: Ewa, przy tak niskiej becie i tak nie będzie widać czy wsio OK... A już bankowo lekarz nic nie zobaczy w macicy a Ty pewnie zaczęłabyś się niepotrzebnie denerwować...

Pecherzyka tez nie byloby widac prawda?Poczekam nie bedzie latwo,ale jakos jestem wyjatkowow spokojna nie wiem czemu...Mam nadzieje,ze tam wszystko ok.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Talinka: Teraz moja waga już tak mnie "przytłacza",

u mnie tak samo przed ciążą zdobyłam po ślubie +10 teraz też i nie powiem te 20kg strasznie mi ciąży...... od marca dieta!!!tzn przy karmieniu i tak dieta ale i potem mam nadzieję że do czerwca lipca jakoś będę wyglądała:D
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a ja dopiero wstałam :confused: nie mogłam spać, brzuch mnie pobolewa ostatnio w nocy tak okresowo i braxtony mi dokuczają... jak skurcz jest bezbolesny to nie ma co się podniecać prawda?
    więc ja najpierw żelazo, pół godzinki przerwy, sniadanie i dopiero kawka... latte :)

no urodzi któras czy jak?? :wink:

ja tez bym wolała żeby dziecko było z 1 stycznia niz 31 grudnia :bigsmile: ale mnie to chyba nie grozi :devil: ja sie szykuje na np 21.01.2012 - fajna data nie? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Talinka ja myślę, że za brak cierpliwości urodzisz w styczniu ;)
    --
  6.  permalink
    Kasiu, cieszę się :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: u mnie tak samo przed ciążą zdobyłam po ślubie +10 teraz też i nie powiem te 20kg strasznie mi ciąży...... od marca dieta!!!tzn przy karmieniu i tak dieta ale i potem mam nadzieję że do czerwca lipca jakoś będę wyglądała:D

U mnie +40 sprzed ciąży (ale tego aż tak nie czułam) - teraz wg ginki mam 16,4 na plus. i to już ciąży.
    --
  7.  permalink
    Talinka: A tak w ogóle, to żelazo mam odstawić, Dopegyt brać dalej. Dostałam też Augmentin na ten mocz (na początku babka mówiła coś o posiewie, ale stwierdziła, że może to już bez sensu i spróbujemy Augmentin, bo jest bezpieczny w ciąży, a ja już go brałam w sierpniu...).I w razie jakby ciśnienie lekko chociażby przekraczało 140/90 to lecieć na IP

Ja po tym antybiotyku z ubikacji nie wychodzilam,mam uczulenie na ten lek bo darlo z emnie ze przez noc nie wyszlam z lazienki:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    patyk120: Talinka ja myślę, że za brak cierpliwości urodzisz w styczniu ;)

w styczniu to już mi wywołają pewnie :wink:
    --
  8.  permalink
    Talka- ale że co? Ze jak urodzisz przed świetami to jeszcze po zakupy polecisz? :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Muszę. Mojej mamie nie mogę dać pieniędzy do ręki. :neutral:
    Nawet jeśli nie urodzę to będę musiała się kulać. Na szczęście lidl niedaleko...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    szczypta_chilli: Talka- ale że co? Ze jak urodzisz przed świetami to jeszcze po zakupy polecisz? :)

no a jak! z dzieckiem pod ręką :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    szczypta_chilli: Kasiu, cieszę się :)

:wink::wink::bigsmile:

Cobraczek: Ja po tym antybiotyku z ubikacji nie wychodzilam

a mi po nim nie dobrze i boli mnie brzuch ale działa na mnie najszybciej a poza tym go nienawidzę bo jest ohydny wielki a ja nie umiem połykać tab szybko i ogólnie rozpuszczam ja na łyżeczce buuuuu:fierce:
    --
  9.  permalink
    A nie mozesz wysłac R?
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Talinka: Muszę. Mojej mamie nie mogę dać pieniędzy do ręki. :neutral:

To może daj R. ?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: A nie mozesz wysłac R?

Już widzę jak on zakupy robi.... ho ho - wszystko by nie takie kupił :bigsmile:
    ostatnio mu mówię, że w lidlu jest taki i taki ryż i ma go kupić. oczywiście kupił inny :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie no, akurat te lidlowe zakupy to zrobimy pewnie w tym tygodniu jeszcze. w przyszłym zostaną ryby, mieso.
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Oj tam to tylko jedzenie, jak będzie inne to nic się nie stanie :)
    --
  10.  permalink
    e tam, jak bedzie musiał to kupi. Na początek rób mu zdjęcia fonem. I nie wyręczaj chłopa we wszytkim - mówię Ci to ja - żona od lat 16 :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dziewczyny a jak to jest z KTG?? Bo ginka nic nie mówiła...
    --
  11.  permalink
    Talinka: Już widzę jak on zakupy robi.... ho ho - wszystko by nie takie kupił ostatnio mu mówię, że w lidlu jest taki i taki ryż i ma go kupić. oczywiście kupił inny

Moj to wszystko jak trzeba kupi hehe.On lubi przegladac co kupuje czasem az mnie wkurza.Ostatnio Emila nam do koszyka nawrzucala polowe niepotrzebnych rzeczy heh:tongue:I wybierz sie z pierdolami na zakupy:bigsmile:
    --
  12.  permalink
    Talinka: Dziewczyny a jak to jest z KTG?? Bo ginka nic nie mówiła...

Co chcesz wiedziec?
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    To zależy od gina. Niektórzy od 37 tyg wysyłają a po terminie co 2gi dzień.
    --
  13.  permalink
    Talinko- po terminie miałam ktg robione co 2 dzien
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Dziewczyny a jak to jest z KTG?? Bo ginka nic nie mówiła...

ja miałam od 36-go t.c
    co tydzień

i właśnie, ponawiam pytanie PATYKA - czemu tą Talinkę tak poganiacie jak ona nie dość, że trzecia na liście to jeszcze do terminu całe 10 dni :cool:
    a Wy non stop poganiacie
    dziewczyna się zestresuje i nie urodzi ani do lutego :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Talinko- po terminie miałam ktg robione co 2 dzien

Czyli nie szalec? :wink: Ok :bigsmile:
    Bo zupełnie nie wiem czy to do szpitala się zgłosić czy to płatne itd :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: dziewczyna się zestresuje i nie urodzi ani do lutego

he he he :bigsmile: to by było COŚ! :cool:
    --
  14.  permalink
    Dziwne ja dopiero przy porodzie mialam KTG podlaczone...A tak u gina tylko na usg bylo sprawdzane serduszko....
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    COBRACZEK takie mam pytanie, może Cię urazę, ale muszę zadać :tongue:

nie dało by się zmienić tego obrazka w Twojej stopce ? :devil:
    bo jakby nie patrzeć to delikatnie rozpierd..... topik :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka: Już widzę jak on zakupy robi.... ho ho - wszystko by nie takie kupił :bigsmile:

Trochę zaufania do partnera... Nawet jak kupi coś innego to dramatu nie będzie...
    Jesteś na dobrej drodze do "tylko ja jestem w stanie najlepiej na świecie zająć się moim dzieckiem"... Tylko,że na dłuższą metę niepotrzebnie zrobisz z siebie męczennicę...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    E, bez przesady :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Talinka: czy to płatne itd :bigsmile::bigsmile:

30zł chyba
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eeeeee, ja nie poganiam:bigsmile:, Talinka sama chce urodzić to ja jej tylko życzę, żeby się spełniło :)

Co do tych zakupów - ja mojego od początku ciąży uczyłam co i jak, bo po urodzeniu dziecka to pewnie on będzie "zakupował" przez jakiś czas. Trwało to troszkę, ale się tak nauczył, że kupuje dokładnie to, o co poproszę :))))) Ale jak kupił coś innego, to mu nie robiłam wyrzutów tylko mówiłam "wiesz co, to też fajne, ale następnym razem kup proszę to i to" ;)

Cobraczek - ja się przychylę do prośby Teorki - dałoby się go jakoś zmniejszyć?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    COBRACZEK dzięki !
    od razu lepiej i oczy tak nie bolą :wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Łaaaa, ulga :cheer:
    --
  15.  permalink
    TEORKA: COBRACZEK dzięki !od razu lepiej i oczy tak nie bolą

:wink:euforia mnie roznosi hehe:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Talinka jak R. raz kupi zły ryż to następnym razem już będzie wiedział, że nie taki... sama mówiłaś, że 2 tygodnie po porodzie w zimie z dzieckiem wyjść nie możesz, więc jak sobie poradzisz? Mamie pieniędzy nie dasz, zakupów R. nie zrobi, z dzieckiem wyjść nie możesz (bez dziecka też nie, bo mleczarnia na miejscu na początku musi być). A jak będziesz miała cesarkę i się ruszać początkowo nie będziesz mogła?

Btw: dopisz mi do listy chłopaka :bigsmile: wreszcie się ujawnił :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.