Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Chilli, a z ciekawości - gdzie kupowałaś? Bo ja na razie Fresco, Almę i A.pl wypróbowałam...

Talinka - nooo, to jest naprawdę super rozwiązanie. Ale tak samo jak dla zwierzaków - kupuję na raz 10 l żwirku dla kota i 4 kg żarcia - kto by to taszczył? A tak kurier przyjeżdża do domku, a co miesiąc mój rabat na zakupy się zwiększa (ja w Animalii kupuję).

Talinka: No właśnie o tych mówię. Chleba czy mleka na bieżące potrzeby bym nie zamawiala

No nieeee :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    No żarcie to teraz kupujemy w lidlu po kilogramie w kartoniku. póki się kotom znów nie znudzi... jakieś głupawe zwierzaki mam :devil:
    --
  1.  permalink
    Alma i Piotr i Paweł
    Kiedys tez leclerc miał takie zakupy w ofercie, ale teraz to nie wiem. NIe interesowałąm sie za bardzo bo u mnie nikt nie dowiezie :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ech, to dobrze z nimi masz - nasza kota tylko jeden rodzaj żarcia lubi, a jak się jej próbuje dosypać cichaczem do miseczki jakieś inne chrupki to noskiem wyrzuca z miski! To jest dopiero diabeł wcielony...

O, dzięki Chilli, to ja sobie Piotra i Pawła jeszcze wypróbuję, od nich nic nigdy nie zamawiałam, w sklepie też nie byłam, bo blisko żadnego nie ma...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobrze? Chyba żartujesz! Nie wiadomo kiedy im odwali i przestaną jeść to, co mają w misce... a wtedy kombinuj i myśl, które teraz kupić, żeby jadły...
    Oczywiście kitekat'a ani whiskasa nie odmówią :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Talka- zobacz TU
  3.  permalink
    Fragile- PiP to najlepszy market wg mnie. Niestety- tez najdroższy. Ale tam zakupy są przyjemnoscią- powaga
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka - no tak, jak w 1/4 torebki zdecydują, że to nie to, to trochę przesrane ;))) Ale nie zamieniłabym mojej kociaby za nic na świecie, chociaż pierdoła z niej straszna :D

Chilli - to tym bardziej wypróbuję przy kolejnych zakupach :))) Zobaczę, jak to cenowo wyjdzie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    13zł za paczkę do 30kg przy płatności przelewem. płatność kurierowi - 17zł. a każde kolejne 30kg - kolejna cena za wysyłkę. ojjj podziękuję :bigsmile:

a ceny to też trochę średnie. :devil:
    --
  4.  permalink
    Talka-
    Przy zamówieniu za kwotę ponad 300zł:
    Reda, Wejherowo, Żukowo, Gdańsk-Sobieszewo oraz wszystkie miejscowości do 20 km od granicy Trójmiasta.
    Przy zamówieniu za kwotę do 299,99 zł pobieramy opłatę za dostawę w wysokości 18 zł.
  5.  permalink
    zakupy internetowe napewno beda ciut droższe niz stacjonarne w Lidlu czy Biedronce- cudów nie ma. Ale mnie sie wydaje,ze ten sklep ma dobre ceny
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wybór mają słaby :P właściwie nic z rzeczy, które kupuję... :devil: hihihihihi, a np. cukier o 1zł droższy niż w kauflandzie.... to ja podziękuję - wolę się przejść :bigsmile:

wiesz, tu złotówka, tam złotówka... jakby jeszcze ta dostawa była darmowa, to bym się skusiła... ale tak to - wolę iść :bigsmile::bigsmile:
    --
  6.  permalink
    jasne- rozumiem. Mówię tylko ze jak coś- to jest inna mozliwosc. I w 9 mies ciązy albo z noworodkiem warto z niej skorzystac:)
  7.  permalink
    Patrzę,że jeszcze Bomi u Ciebie dostarcza
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie. będę pamiętała o tym sklepie. dzięki :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Patrzę,że jeszcze Bomi u Ciebie dostarcza

O! Masz! Bomi mam w moim mieście! Nie wiedziałam, że oni dostarczają!! :bigsmile:
    --
  8.  permalink
    i chyba tansza dostawa
    Jeżeli wartość Twojego zamówienia przekroczy 170 zł dostawa zakupów jest darmowa. Jeśli wartość zakupów wynosi od 100 do 169,99 zapłacisz 10 zł. Do 99,99zł zapłacisz 20zł.
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Tyle naprodukowałyście tych postów, że już myślałam że któraś urodziła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ano :wink:
    Właśnie sprawdzam sobie listę zakupów - ile bym zapłaciła. Jeśli wyjdzie podobnie, to zamówię :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    dopiero skonczylam czytac, serio nie nadazam za Wami...:shocked:
    --
  9.  permalink
    pewnie- sprawdż. Jak Ci wyjdzie z dyche drożej to sie nawet nie zastanawiaj, bo nie warto. Ktoś Cie potrąci, albo jakąs grypą zarazi.... Siedz sobie w ciepłym domu przed kompem- na zapas :)
  10.  permalink
    e tam- jakie dużo? Kiedys to tu była produkcja :) Ja produkuje bo w łózku lezę :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nooo 10zł to pewnie, że nie! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja jestem tak okropnie leniwa, że zapłaciłabym za dostawę nawet 50 zł byle tyle nie musieć iść do sklepu [tym bardziej, że tego nie znoszę... ] :devil:
    szkoda tylko, że w moim mieście nie ma takiej opcji o jakiej piszecie :neutral:
    --
  11.  permalink
    teo- a sprawdziłaś dokładnie? :) Bo Talinka tez myslała,że nie ma :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kochana ja na zadupiu mieszkam więc tego :wink:
    poza tym nie wiem gdzie szukac
    mieszkam w BOCHNI więc jakbyś była uprzejma.... :bigsmile:
    --
  12.  permalink
    a bede uprzejma :) czekaj ;))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: Bo Talinka tez myslała,że nie ma :)

a już szuka produktów :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    No to rzeczywiście w tej chwili nie jest problem- kupić prezenty i zrobić święta praktycznie bez wychodzenia z domu. Ja zakupów przez internet nauczyłam się w ciąży z Kubusiem. Musiałam od 17/18 tygodnia leżeć więc wszystko dla Niego kupowałam przez net. Łóżeczko, pościelki, ubranka...tylko wózek i fotelik kupiliśmy kilka dni przed porodem w sklepie. Tak się wtedy wytrenowałam w e-zakupach że teraz to dla mnie nie problem. Prezenty kupiłam i kupuję przez internet i jest sporo taniej. Ostatnio przymierzałam się do zakupów spozywczych- wcale nie wychodzi drozej- no chyba że w np. ALMIE itp. Jak robimy duze zakupy to i tak wychodzi ponad 150zł więc dostawa gratis. No ale mój mężuś się tak wyspecjalizował w zakupach że nie muszę- a jak byłam w ciaży z Kubą to jak robiłam listę i czegoś nie mógł znalesc w markecie to nie kupił wcale:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: a bede uprzejma :)

zawsze jesteś :tongue::devil::cool:
    tylko ja uciekam ale na pewno później sprawdzę co wynalazłaś ! :]
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    Ja ostatnio pierwszy raz robiłam zakupy online :) i Pan przyjechał w ciągu 2h, wtargał wszystko na 4 piętro :) do tego nie zapłaciłam za dowóz bo zrobilam zakupy powyżej 120 zł :)nie wiedzialam że to takie wygdne.

Dziś byłam na usg :) Mały/a rośnie jak szalony/a :) Teraz ma 21,3 mm a i macica "się wyluzowała" :))))
    Z usg wyszło że ciąża ma 9w0d
  13.  permalink
    teo- kurde- mieszkasz w takim pierdziszewie jak ja teraz :/Posucha internetowa:/
  14.  permalink
    ja uwielbiam frisco. wieczorkiem klik-klik, na drugi dzień po południu taszczy mi zakupy do mieszkania, jeszcze się pyta gdzie mi siatki poustawiać. w większości robimy zakupy w lidlu, ale nie wszystko tam jest. z marketów mam niedaleko tylko almę, ceny podobne jak we frisco, ale chociaż nie muszę z Krzysiem w chuście i Ewką pod pachą taszczyć siatek :bigsmile: też zawsze zbieram, żeby za dostawę nie płacić. polecam. Tak jak Aga pisze- w zimie, przy malutkim dziecku, genialne rozwiązanie
    --
  15.  permalink
    niektóre rzeczy to wiadomo- lepiej samemu kupic
    ale jak mieszkaliśmy przez 1,5 roku na 3 piętrze bez windy i zimą trzeba było wniesc wierzgającą Hanię w grubym kombinezonie, zgrzewki wody, pampersy, i innne wielotonowe zakupy to juz było mało fajne :/
  16.  permalink
    Ale fajna ta opcja z zakupami, jeszcze jak dzieci małe w domu i śniegu po pas:) u mnie też nie ma takiej opcji niestety, dobrze, że mój mąż lubi robić zakupy, co prawda zawsze wyda więcej, bo nakupi frykasów, ale wolę taką opcję niż skipigrosza, bo ja sobie też wtedy bez wyrzutów coś kupię ponad stan:) a rzeczy dla dziecia też kupiliśmy prawie wszystkie na allegro:) tylko niektóre trzeba w sklepie, bo trza dotknąć, obejrzeć:)
    już nie piszcie tyle, bo teraz muszę nadrobić czytanie i nie mam jak zacząć rodzić i kolejkę blokuję:)
    rano miałam zawroty głowy, musiałam się położyć, chyba ciśnienie spada, a kawa mi jakoś nie podchodzi, rano znów biegunka, kiedy się zacznie kobietki...
  17.  permalink
    Havrankowa- no ja musze pisac :)))
    Jestem chora, pusty dom- męzu w pracy, Hanna w przedszkolu, Michał w szkole- nerwica natręctw :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no zakupy zrobione. przynajmniej więcej picia kupiłam, a nie, że ciągle po tej 1 butelce noosimy, a to i tak na dzień, góra 1,5 wystarcza.

dzięki Aga :kissing:
    --
  18.  permalink
    O- super :clap:
  19.  permalink
    http://demotywatory.pl/3598728/Ratujace-objecie

Piekne:smile:
    Przepraszam,ze nie wklejam do linkow,ale nic mi sie nie wyswietla jak wklejam...:confused:

Coś w tym jest,ze blizniaki powinny byc razem po porodzie:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja też się witam z Wami :wink: co do siary, to w dalszym ciągu nie mam...chociaż jak trochę mocniej ścisnę sobie sutki to takie małe kropelki wody się pojawiają ale szału nie ma:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Co do sklepów internetowych, mój mąż pracował kiedyś na magazynie we frisco i powiedział, że ogólnie tam jest ok. Ale pieczywa by nie brał, bo czasem spadało na podłogę a i tak było ładowane do klienta. Natomiast reszta bez zarzutu.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Od rana ponad 150 postów, też myślałam, że ktoś się rozpakował a Wy tylko zakupy robicie :bigsmile::bigsmile:
    --
  20.  permalink
    Myślę,że w stacjonarnym sklepie tez jak bułka na podłogę ze skrzynki wypadnie to ją wrzucają do pojemnika :)
    Sara- nooo.... Tylko prawdziwe wirtualne życie :) Wirtualne koleżanki to i zakupy wirtualne ;)
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    No cóż - dzieciaki jakoś nie chcą wychodzić na świat.... :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hihi, widzę, że zakupy się udały ;))) Talinka - właśnie największa przyjemność to z tą wodą i sokami (u mnie jeszcze hektolitry mleka) - dźwigać nie trzeba :)))

Cobraczek - cudne :)
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    szczypta_chilli: Myślę,że w stacjonarnym sklepie tez jak bułka na podłogę ze skrzynki wypadnie to ją wrzucają do pojemnika :)

I to mnie przeraża :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka - właśnie największa przyjemność to z tą wodą i sokami (u mnie jeszcze hektolitry mleka

Noo!
    Zawsze chciałam sobie zgrzewkę jakiegoś picia kupić... ale kto by mi to doniósł do domu? :shocked::bigsmile:
    A tak to zamówiłam i będzie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Mi mąż donosił zgrzewkę ze sklepu zanim kupiliśmy samochód :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Myślę,że w stacjonarnym sklepie tez jak bułka na podłogę ze skrzynki wypadnie to ją wrzucają do pojemnika :)

ja pracowałam 1,5roku w sklepie spożywczym takim nie wielkim ale ruch był mega i nie bede sie wypowiadac co sie dzieje.... pieczywo jak pieczywo ale to co dzieje sie z mięsem, wędlinami itp....ludzką wyobraźnie przechodzi.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    He he - mój pewnie też by doniósł... tzn. na pewno by doniósł (skoro pralkę 60 kilo ponad sam do mieszkania wstawił :bigsmile:), ale jak zakupów więcej to plecak na plecy, siaty w rękach i nie ma gdzie tej zgrzewki wziąć :bigsmile:
    Teraz (jak ja nie mogę cieżarów) to R. chodzi jak wielbłąd :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.