Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 13th 2011
     permalink
    Talinka, a wiesz, co jeszcze jest fajne? Ja teraz do Tesco podjechałam, bo chcę warkocza makowego zrobić. Potrzebowałam 5 składników a kolejka jak stąd na księżyc. Ludzie poszaleli przed świętami, o której porze bym nie poszła to jakaś masakra jest. A tak zamawiam na necie, pyk-pyk i jest :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    Byliśmy w sobotę w auchan, deichmannie i empiku. ledwo szło przejść :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    justa2586: pieczywo jak pieczywo ale to co dzieje sie z mięsem, wędlinami itp....ludzką wyobraźnie przechodzi.

Przez przypadek słyszałam i widziałam.... :/
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też teraz robię zakupy z mężem albo sam robi no i targa te siatki:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No! Weekend to już w ogóle rozwałka... Ja się teraz boję samochodem jeździć, bo ludzie jeżdżą jak powaleni. Wymuszają pierwszeństwo, za szybko zasuwają, ostatnio na pasach mnie mało nie rozjechał samochód (byłam już w połowie - nie wiem, czy mnie nie widział, czy co...). Boję się tej "przedświątecznej paniki"...
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Melduję się po ktg, u mnie cisza i spokój ale...... Mam się stawić w sobotę o 9.00 do szpitala i pomyślimy :bigsmile: Więc jak co to wam tą listę chyba odblokuję w sobotę no ewentualnie w niedzielę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Sabakuma,:clap: :smile:
    Ja właśnie ledwo co wstawiłam pranie i znów skurcz jeden i długi :confused: aż się zgięłam :confused: Powiem,że denerwuj mnie to,bo już nic zrobić nie można :sad: Wejdę po schodach-skurcz, leżę-skurcz, stoję-skurcz.. Chyba zadzwonię do lekarza jak jeszcze raz mnie złapie taki mocny.
    --
  1.  permalink
    Hej dziewczyny,
    ja chyba też wypróbuję opcję zakupów spożywczych przez net. Tym bardziej, że przez najbliższy miesiąc acz od przyszłego poniedziałku, Piotr będzie poza domem od 6 do 19 a więc możliwym jest, że ja będę musiała czasem podlecieć do sklepu, a że mam skłonności do kupowania za dużo a potem torby ważą... To rozwiązanie z zakupami online musi ułatwić sprawę...

Kasiakuzniki, do którego lekarza chodzisz? Bo we Wrocławiu masz lekarza, tak?
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Sabcia, no to czekamy...ja się pochwalę, że zapięłam ostatecznie torbę do szpitala-nawet tusz do rzęs, róż i puder wepchnęłam a co tam:cool: i teraz chyba się położę na chwilkę bo coś mnie brzuch boli @owo:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No i mnie też boli... Tylko nie wiem czy to skurcze:confused: Bo zaczyna się od bólu w krzyżu a zaraz zaczyna boleć brzuch, tak jak na @ i jakby mi ktoś coś wbijał w szyjkę macicy...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    carrotka- mnie samo podbrzusze ćmi...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeDec 13th 2011 zmieniony
     permalink
    No to ciekawe która pierwsza otworzy nam tą listę, bo wyścig ze skurczami trwa!!!:bigsmile::bigsmile::tongue::tongue:
    A co tam u Madrill??
    -
    Hussy a ty przecież miałaś iść w tym tyg do lekarza??? nie zwlekaj, bo te skurcze mogą się za chwilę w jakąś akcje przerodzić!
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    madrill cały czas nierozpakowana. We czwartek ma ktg i jeśli nic się nie wydarzy to zostawią Ją w szpitalu tak więc obstawiam, że jeszcze w tym tygodniu będzie miała Karolinkę przy sobie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: Więc jak co to wam tą listę chyba odblokuję w sobotę no ewentualnie w niedzielę

Ale super!
    carottka: i jakby mi ktoś coś wbijał w szyjkę macicy...

u mnie od wczorajszej wizyty takie bóle kilka razy się pojawiły. ale samo kłucie - nic poza tym właśnie...
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Hussy czy Ty czasem po tych wszystkich przejściach z szyjką i teraz ze skurczami nie powinnaś leżeć?

Co do zakupów przez net to u mnie jest Alma i taki nasz regionalny sklep Jedynka, zakupy wychodzą ciut drożej, ale czasem korzystam i na pewno będę korzystać pod koniec ciąży jeśli zima ostra przyjdzie i po urodzeniu malucha :) Nie wyobrażam sobie, że idę z noworodkiem do marketu i potem taszczę siaty ze sobą do domu (chyba musiałaby mi dodatkowa para rąk wyrosnąć na plecach ;)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy: Ja właśnie ledwo co wstawiłam pranie i znów skurcz jeden i długi aż się zgięłam Powiem,że denerwuj mnie to,bo już nic zrobić nie można Wejdę po schodach-skurcz, leżę-skurcz, stoję-skurcz.. Chyba zadzwonię do lekarza jak jeszcze raz mnie złapie taki mocny.

I Ty chcesz na zakupy iść. W domu siedzieć i odpoczywać!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jestem 2 tyg przed Tobą i już nigdzie się nie ruszam. A skurczy nie mam wcale.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    sara32: Ja jestem 2 tyg przed Tobą i już nigdzie się nie ruszam. A skurczy nie mam wcale.

No coś Ty? Nie nudzisz się? Ja w sobotę maraton kilkugodzinny po sklepach miałam :bigsmile:
    --
  2.  permalink
    Ja tez mam skurcze
    I leze i sie nie ruszam :)
    aaa- i sie nudzę :cool:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    ale patrzcie za to jaki fajny stojak na noze znalazłam :bigsmile:
    res
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    "część strategiczna" została darowana :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a u mnie dzisiaj Młoda wyjątkowo szaleje. wyjątkowo jak na dzień, bo wieczorami to norma, że mi brzuch rozciągała, ale dziś to właściwie od 11-12 rusza się non stop :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    tez o tym pomyslałam :)
    Ale nóż w kolanie siedzi ;)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, jak to się nudzicie ? :D Ja dzięki Wam siedzę na zalukaj tv i oglądam, oglądam, oglądam... I teraz jeszcze się dowiedziałam, że Kuba Wojewódzki jest na tvnplayer, więc nie wiem za co się brać ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Dziewczyny, jak to się nudzicie ? :D Ja dzięki Wam siedzę na zalukaj tv i oglądam, oglądam, oglądam...

No oglądałam dziś House'a. A tak to mi się nie chce już :bigsmile:
    Wieczorami patrzymy z R. po dwa odcinki "Czystej krwi", ale został nam już tylko 4 sezon... :devil:
    Chciałam go namówić na "Dextera", ale jemu nudny :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    HUSSY a Ty nie masz czegoś z suwakiem aby przypadkiem?
    bo jak to możliwe, że masz 35 t.c i TYLKO 19 dni do końca ? :shocked:
    skoro Talka ma dni 10 a jest ponad 3 tygodnie do przodu :devil:

SZCZYPTA dziękuję za dobre chęci :smile:
    ale mówiłam, że u mnie na zadupiu nie ma takich rewelacji
    niestety :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Chciałam go namówić na "Dextera", ale jemu nudny :shocked:

DEXTER nudny ? :shocked::shocked::shocked:
    toż to najlepszy serial [po Chirurgach naturalnie :cool:] jaki nakręcili ! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: DEXTER nudny ?

Też mnie to zdziwiło :bigsmile:
    Dla mnie się dziwny zaczął robić po śmierci Rity...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: bo jak to możliwe, że masz 35 t.c i TYLKO 19 dni do końca ? skoro Talka ma dni 10 a jest ponad 3 tygodnie do przodu

Szczególnie, że :
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka - oooo, jak to Dexter nudny? To jeden z moich ulubionych :D Ale mój eM jakoś też tego nie lubi... True Blooda na szczęście we dwójkę uwielbiamy ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Ale mój eM jakoś też tego nie lubi...

No to chociaż nie jestem osamotniona :bigsmile:
    The_fragile: True Blooda na szczęście we dwójkę uwielbiamy ;)

R. to zwłaszcza częste sceny łózkowe :devil: hehehehe
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Szczególnie, że :
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)

no więc właśnie
    coś jej się pochrzaniło w suwaku :devil:
    ale dziwne bo on się sam ustawia przecież :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, sceny łóżkowe w szczególności :DDD

No tak, i Chirurdzy też... No i Desperate Housewives... Chyba się uzależniłam od seriali ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: No i Desperate Housewives...

tego nie znam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    To jest o tych 4 "kurach domowych", nie pamiętam jak to po polsku jest.

EDIT: Gotowe na wszystko, o!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a wiecie co jest w ogóle śmieszne? odkąd poroniłam mówiłam, że będę wiedziała jak się zacznie, bo znam te skurcze... a od mniej więcej 2 miesięcy nie pamiętam jaki to był ból! tzn. wiem, że były to skurcze, ale... nie pamiętam nasilenia, nic! Tzn. mam jakieś takie podświadome przekonanie, że jak się zaczną to mi pamięć wróci, ale teraz.... NIC, ZERO.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: EDIT: Gotowe na wszystko, o!

Aaaaaaaaaaaa :bigsmile: to tego nie oglądam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Też fajne - trochę śmiechu, trochę sensacji :)))

A może to jest tak, że podświadomość wyparła tamte bóle?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: A może to jest tak, że podświadomość wyparła tamte bóle?

Może?
    Ostatnio w ddtvn mówili, że oksytocyna, która wydziela się podczas porodu daje taki właśnie efekt - jak zobaczysz dziecko - zapominasz o bólu. Dla R. to niepojęte. To mu wyjaśniłam, że jakby tak nie było, to ludzkość dawno by wymarła :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie ja ostatnio pytałam koleżanki, która z rok temu rodziła - i mówi, że nie jest w stanie sobie przypomnieć :DDD Haha, dobrze powiedziałaś :)

Dobra, ja zmykam na szkołę rodzenia. Do jutra kobitki!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Otóż to. Taka "mądrość gatunku" jak to było w "Lejdis" :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    a ja to się muszę w końcu zastanowić gdzie w ogóle chcę rodzić. Mam 3 szpitale miejskie do wyboru (do 30km), w dwóch już widziałam porodówkę, do trzeciego jedziemy w sobotę. No i mam nadzieję, że się w końcu na któryś zecyduję, bo na razie mam mętlik w głowie...
    --
  5.  permalink
    a my oglądamy z mężem Jericho, stary już, ale dosyć fajny:)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Może faktycznie coś jest nie tak,bo na drugim suwaku w opisie na profilu mam,że jeszcze miesiąc ,a tutaj ponad dwa tygodnie.. Ciekawe czemu tak.
    Edit. Już wiem ! Zamiast przewidywaną datę porodu 17 styczeń,wpisałam 1.. ,ale fail :shamed: Już jest dobrze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    A ja wróciłam od gina, i nagadała mi, że mam się nie martwić, bo wszystko przebiega prawidłowo, że z betą ona różne cuda widziała.
    Zarodek ma 5,1 mm, usg oszacowało wiek na 6t3d, więc chyba dobrze. No i przepisała mi lek bez recepty - głęboki oddech i mantra "będzie dobrze, wszystko idzie dobrze" i tego typu :D
    a co mi tam, mantruję.

Ogólnie, od razu mam lepszy nastrój.

Jakby się coś podziało, albo brzuch bolał silniej, to mam brać dupka 3x1.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    A ja właśnie wracam od fryzjera. W końcu wygladam jak kobieta. Ba, w końcu wygladam jak człowiek!! Ostatnio byłam 4 miesiące temu...
    Szyjki nie badam dla własnego "widzi mi się". Ten sluz mnie zaniepokoił, więc sobie looknelam. Swoją szyjke znam lepiej niż mój gin...:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Stojak na noże...szkoda ze tutaj takiego nie dostanę. Chętnie był kupiła, bo jutro przylatuje teściowa. Na dluuugo przylatuje:/.
    --
  6.  permalink
    to noży dokup:) :fingersear:

a tak z innej beczki, kobietki, co szykujecie dla dzidzia na wyjście ze szpitala do ubrania? ja mam naszykowane body z długim rękawem, rajstopy, welurkowe śpiochy, kombinezon, czapkę, rękawiczki i koc, wystarczy, czy za mało, czy może inny zestaw?
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Katarzynah, ja do pierwszego porodu jechalam sama taksowka, mina taksowkarza bezcenna :))) Mial chyba wiekszego stracha ode mnie, choc to tylko jakies 15minut kurs byl :)))
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.