Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
a ja to się muszę w końcu zastanowić gdzie w ogóle chcę rodzić.
a karetka pewnie nie zawiezie mnie tam gdzie sobie zażyczę.
a my od dzisiaj jesteśmy w domku już w komplecie !!!!
a my od dzisiaj jesteśmy w domku już w komplecie !!!!
Cobraczek, na pewno nie jest to zły znak... W ciąży kobiety mają strasznie dziwne sny podobno. U mnie to się sprawdza. Ostatnio mi się śniło, że pogryzły mnie wściekły lis i jamnik, a dzisiaj z kolei ja musiałam udusić małego kotka... I szczury mnie oblazły. Masakra, jestem totalnie niewyspana :( Ale te głupie sny to norma, więc się nie przejmuję... Natomiast potrafią zepsuć humor na pół dnia. Tak mi się wydaje, że to nasze podświadome lęki się tak ujawniają...Trzymam za Ciebie ogromne kciuki, żeby betka wysoka była!
Kasiakuzniki, a dużo pijesz? Podobno pomaga na zatrzymywanie się wody...
A co do tego połogu i puchnięcia to właśnie wczoraj słyszeliśmy na szkole rodzenia - podobno warto wziąć klapki męża, żeby nie wpaść w dołek z powodu wielkich stóp :DDD
gdy rodziłam Nataniela była dziewczyna która miała bardzo bolesne skurcze a zero postępu i dawali jej też nospe duuuużo nospy by złagodzić ból. gdzieś tam wyczytałam, że porodowych i tak nie uciszy,
Teo nawet mi nie mów że jeszcze bardziej spuchną mi dłonie i stopy, bo już marzę by normalne buty założyć a nie te bambosze ogromniaste.
Jeżeli masz problem z obrzękami nóg:
- często odpoczywaj z uniesionymi nogami
- dieta: ogranicz sól, wzbogać dietę o białko
- mocz nogi w ciepłej wodzie
- 20-30 minutowa kąpiel w wodzie o temperaturze 36.6 st.C
- obrzęki mogą być objawem zatrucia ciążowego – zwróć uwagę, czy z powodu obrzęków nie przybrałaś więcej niż 500g na tydzień, czy obrzęki nie pojawiają się na twarzy, dłoniach, okolicy krzyża, i czy nie wystąpił wzrost ciśnienia tętniczego