Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    nie no ogólnie w ciąży pić trzeba, to wiadomo :wink:
    tylko właśnie nie wiem, czy jak się bardzo nie puchnie to nie powinno się ilości płynów ograniczyć...
    ale nie wiem, nie znam się :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a co do puchnięcia, to moja prawa stopa znów wczoraj wyglądała jak płetwa :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: ale nie wiem, nie znam się

No właśnie ja też nie i głupieję ;)))

Talinka - płetwa? Ale tylko jedna? :D
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień dobry wszystkim!
    Wiem, że nospę i papawerynę podają na niektórych porodówkach jak się rozpocznie poród, żeby szyjka się zaczęła rozwierać. Także Talinko pod koniec ciąży lepiej już nie brać.
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka - płetwa? Ale tylko jedna? :D

Tak, bo na prawej kostce mam żylaka. Lewa też napuchła, ale lekko
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ojjjjjj, to współczucia dla płetwy :sad:

Dobra, zostawiam Was, lecę szukać wiśni kandyzowanych, bo w Warszawie to taki skarb jak sok śliwkowy Teorki gdzieniegdzie - nigdzie ich znaleźć nie mogę, a do ciasta potrzebuję...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    karinazosia: Wiem, że nospę i papawerynę podają na niektórych porodówkach jak się rozpocznie poród, żeby szyjka się zaczęła rozwierać.

to jak to się ma do:
    karinazosia: Także Talinko pod koniec ciąży lepiej już nie brać.

??
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mnie się udało jak na razie bez żadnych obrzęków. W ogóle stwierdziłam, że super ciążę przechodzę. Wymiotowałam 1 raz, żadnych plamień i w ogóle, przytyłam tylko 9 kg:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    carottka: Mnie się udało jak na razie bez żadnych obrzęków. W ogóle stwierdziłam, że super ciążę przechodzę. Wymiotowałam 1 raz, żadnych plamień i w ogóle, przytyłam tylko 9 kg

:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Talinko tak to się ma - że chyba nie chcesz urodzić w domu!!!
    -- [url
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aaa, he he.

Wątpię. No spa ucisza mi te bóle, a nie wywołuje mocniejsze :wink: także looz :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    nie no myślę że piję normalnie tak 2l dziennie raz więcej raz mniej zależy od dnia... ciśnienia pilnuje bo moja bratowa miała zatrucie ciążowe buuu strasznie wyglądała... nic mam nadzieję że to takie przejściowe bo mała leży główką po prawej sreonie koło jajnika a właśnie prawą nerkę od początku mam przez nią przytkaną więc może jak się powierci to mi odblokuje.... będę się na pewno obserwowała:D
    --
  1.  permalink
    a mnie wyszły hemoroidy, dupsko mnie boli jak nie wiem, a w nocy myślałam, że to się zaczyna, dopiero nad ranem poczaiłam, że to od "dupy" strony promieniuje, ech ileż można czekać, za tydzień święta, a tu człowiek nierozpakowany, dziecko ma głowę co chwilę gdzie indziej, zamiast w kanale rodnym
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Hemoroidom dobrze robi podmywanie się zamiast papieru.
    A jak całkiem wylazły, to można je natłuszczać, np. wazelinką.
    To są metody, które na 100% nie zaszkodzą, ale skuteczność... Chociaż w zaawansowanej ciąży można chyba też stosować jakieś maści, gin powinien coś dobrać.
    -- serce przestało bić.
  2.  permalink
    ja mam w środku, mąż mi czopki pojechał kupić dla ciężarnych można stosować Posterisan, e mnie już tam nic nie zaszkodzi, na sobotę mam termin, gdzie mi się teraz cholerstwo przyplątało
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry wszystkim:)

carottka: Mnie się udało jak na razie bez żadnych obrzęków. W ogóle stwierdziłam, że super ciążę przechodzę. Wymiotowałam 1 raz, żadnych plamień i w ogóle, przytyłam tylko 9 kg:wink:

no to super:) a ja mialam juz wszystko i jeszcze ile przede mna...jednak mam nadzieje ze juz bedzie dobrze....poleze i doczekam szczesliwego rozpakowania;))

Talinka szykujesz sie na porodowke???:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: Talinka szykujesz sie na porodowke???:)

kolejna mnie wygania, no :devil:
    chętnie, ale nie :bigsmile:
    --
     permalink
    kochana nie wyganiam Cie ale Ty chcialas przed Swietami a tu czasu coraz mniej:))) malutkiej napewno nie zaszkodzi jak posiedzi i do Nowego Roku:)))
    --
  3.  permalink
    Talinka- a ja Ci mówie- siedź.
    Baby są uparte. Jak nie powiesz tej swojej gwieździe żeby cicho siedziała to na bank zaraz będzie chciała wyłazić ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hihihihihihi, jeśli jest choć w połowie uparta tak jak ja to.... nie ma zmiłuj - urodzę w styczniu :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Marezka gratulacje!;)

Łezunia-widzę po suwaczku,że my prawie łeb w łęb idziemy ciążowo;) Na kiedy masz termin,bo nie mogę się doszukać listy;p
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    lista

madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)

sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax
    --
  4.  permalink
    Ja juz po becie:wink:teraz tylko do 18.00 czekac ;)polazilam tez po sklepach :wink:Kupilam sobie fajna bluzeczke i spodenki na leginsy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    jestem 13 :shocked::devil:
    --
     permalink
    anula spokojnie ale jeszcze dzis mozesz byc 12;))) moze sie u ktorejs cos ruszy:))) a jak nie to przeciez w sobote Sabakuma odblokuje liste;) jak dobrze pamietam;)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    anula36: jestem 13

Bo ja ci ustąpiłam tego zaszczytnego miejsca:tongue::wink:
    Ciekawe Anula kiedy wbijemy się do pierwszej dziesiątki??!!
    -
    a ja mam dzisiaj nieziemską biegunkę i dorobiłam się jej na własne życzenie :sad: Już 5 razy byłam w wc od rana i to z samymi konkretami i nawet brzuch mi zmalał :confused::sad:
    -
    Ewelinda a może Madrill w końcu ruszy! ona jest już 3 dni po terminie:wink:
    --
     permalink
    anaa86: Ewelinda a może Madrill w końcu ruszy! ona jest już 3 dni po terminie:wink:

a obojetnie ktora, oby sie Nam jakies dziecie urodzilo bo jakos ostatnio spokojnie;)))
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    The_fragile na moje obrzęki nic nie pomagało...macica robiła taki ucisk że wszystkie dobre rady mogłam sobie wsadzić...
    z dnia na dzień potrafiłam w szpitalu przytyć 2kg mimo że piłam na umór i sikałam na potęgę
    Ale nie ma to jak słyszeć co chwilę magiczne słowa - po porodzie to wszystko pani minie :devil:
    póki co od tygodnia mogę założyć już swoje ciżemki zimowe :-P
    ---------------
    dla ciotek umieściłam foty mojego narybku a naszych dzidziach
    --
     permalink
    Największa w Polsce dziewczynka przyszła na świat we wtorek w jednym z gdańskich szpitali. Waży blisko 7 kg i mierzy 69 cm.

Dziewczynka ważąca 6870 g przyszła na świat we wtorek o godz. 13 w Szpitalu Specjalistycznym na gdańskiej Zaspie. Jest całkowicie zdrowa, głośno krzyczy i stale domaga się jedzenia. "Mała" mierzy 69 cm i jest pierwszym dzieckiem swojej 26-letniej mamy.
    slyszalyscie o tym???:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: obojetnie ktora, oby sie Nam jakies dziecie urodzilo bo jakos ostatnio spokojnie;)))

ano :bigsmile: chociaż ja to bym chciała, żeby R. był już w domu... bo w tym tygodniu to bym go musiała ze stoczni ściągać... :neutral:
    --
     permalink
    Talinka: bo w tym tygodniu to bym go musiała ze stoczni ściągać... :neutral:

no i zeby zaszla potrzeba pewnie bys Go sciagnela;))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie, że tak... ale pewnie z 2 godziny by trwało zanim by tu dotarł :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dziewczyny, sny to ja mam dopiero porąbane, na dodatek jestem chyba jakąś masochistką bo jeszcze sprawdzam ich znaczenie w sennikach internetowych i dołuję się jeszcze bardziej bo oznaczają same złe rzeczy...mam doła dzisiaj, proszę o przytulenie :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :grouphug:

mi się wczoraj śniło, że zaczęłam krwawić i... urodziłam :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Jedyne co pocieszające w tym wszystkim, to to, że nie tylko ja mam debilne sny...:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no pewnie! u mnie wiele było porąbanych....
    ostatnio byłam chyba jakaś niewyżyta, bo śniła mi się masturbacja :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Zaskoczyłyście mnie tym, że po porodzie puchnie się jeszcze bardziej!
    Ja w końcówce ciąży spuchłam koszmarnie (do tego stopnia, że między palcami u stóp zrobiły mi się odparzenia!). 2 doby po porodzie po opuchliźnie nie było śladu:)
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    bellybaby - nie przejmuj się snami, a już na pewno nie doszukuj się znaczenia w sennikach.
    Sny odzwierciedlają Twoje niepokoje, co przy huśtawce hormonalnej jest naturalne.

Mi się śniło dziś, że puściłam pawika. Dlaczego? Pewnie dlatego że mam zaledwie lekkie nudności, a pewniej poczułabym się z wyraźnym pawiem :D
    Wiem wiem, jakbym je miała, to bym na nie narzekała.

Talinka myśli o porodzie i efekt jest oczywisty.

To nie są żadne złe znaki! Wszystko jest dobrze i tak masz myśleć!
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    AniaBB: Talinka myśli o porodzie i efekt jest oczywisty.To nie są żadne złe znaki! Wszystko jest dobrze i tak masz myśleć!

No pewnie, że nie ;) wiem o tym :P to nie ja panikuję, a belly :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    W sumie to o panikowaniu było do belly, a Ty jako świecący przykład :D
    Ale dobrze, że też nie panikujesz :)

Moja mama nie miała wymiotów ze mną, czy są tu też takie mamy, które nie wymiotowały? Teraz znowu myślę o tym, że nie wymiotuję właśnie...
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Carrotka, Ty szczęściaro :bigsmile: Mi strasznie palce u rąk puchną.
    ---
    Właśnie wróciłam i odebrałam wymaz na paciorkowca :confused: aż się wkur *** przepraszam :confused:
    Uwagi do badania : wyhodowane drobnoustroje MOGĄ świadczyć o nosicielstwie.Przed porodem wskazana profilaktyka antybiotykowa. No po prostu tylko iść i strzelić sobie w łeb :confused:
    (S) - wrażliwy
    Erytromycyna - S
    Klindamycyna - S
    Penicylina - S

Nie dość,że hcv + to jeszcze to.. Nie wiem.Niedługo usłyszę,że mam raka mózgu i mam pół roku życia
    :confused: Zła jestem na to wszystko.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    moja kumpela nie wymiotowala i prawie mdlosci nie miala...
    za to mnie wczoraj wieczorem znowu wzielo :( ... mam nadzieje ze to tylko tak jednorazowo

Marzea SUPER dzieciaczki :) pierwsze Swieta w domu :) gratuluje
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hussy- przytulam Cię mocno i na pocieszenie napiszę, że też mam dziada :grouphug: a jutro odbieram swoje wyniki morfologii, moczu, HBS i WR...aż się boję...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Belly, to jest grozne dla dziecka? Nic mi na miejscu nie chcieli powiedzieć.Wizyta dopiero za dwa tygodnie...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hussy, hmm...napiszę tak: może stanowić zagrożenie podczas porodu naturalnego bo my-matki-możemy tym dziadostwem maluchy pozarażać ALE...przed samym porodem dostaniemy antybiotyk dożylnie, żeby temu zapobiec. Po porodzie maluch jest badany w kierunku GBS (czy się zaraził czy też nie) i najważniejsze...gdyby ten cały zasrany paciorkowiec był aż tak groźny to każda kobieta kwalifikowałaby się do cięcia cesarskiego a tak nie jest więc głowa do góry!!! Tutaj parę dziewczyn też miało tego dziada i dzieciaczki się zdrowe urodziły :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ja za to mam w tej ciąży mdłości 24h na dobę. Męczą mnie tak już od 3 tygodni. Żyć się nie da. Wymiotowałam raptem 3 razy i na chwilę ustępowały a potem na nowo... :-/
    Nic nie mogę jeść, nic mi nie smakuje ale jak nie jem, mdłości są jeszcze gorsze... Zamknięte koło. Odliczam dni do II trymestru.
    W pierwszej ciąży też miałam mdłości ale tylko rano i późnym wieczorem. Przeszły jak ręką odjął w 13-14 tygodniu.

Porąbane sny to tez chyba normalka. Mi się w pierwszej ciąży śniły tak surrealistyczne rzeczy, że aż szkoda gadać... ;p Pod koniec ciąży poród śnił mi się średnio 3 razy w tyg i zazwyczaj to były na maxa popierdzielone historie... ;) Chyba nie ma się czym przejmować:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    AniaBB: W sumie to o panikowaniu było do belly, a Ty jako świecący przykład :D

aaa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Hussy, spokojnie, najważniejsze, że wiesz o paciorkowcu. Dostaniesz przed porodem antybiotyk i będzie dobrze, to sprawdzona droga postępowania. Nawet bez antybiotyku większość dzieciaków jednak tego nie łapie. Jestem na to przykładem. Wymaz pod koniec ciąży wyszedł mi czysty, potem tydzień przed terminem złapała mnie infekcja grzybicza, w szpitalu przy przyjęciu na porodówkę wzięli wymaz drugi raz i dopiero 3 dni po porodzie dowiedziałam się, że GBS zdążył się w te parę dni wyhodować na tych grzybkach :sad: Panikowałam wtedy strasznie, ale okazało się, że Hania jest od niego wolna :smile: Mam tylko nadzieję, że tym razem nie będzie takich historii i jak ma mi wyjść znowu w wymazie, to niech wyjdzie zawczasu.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No i się zmartwiłam :sad: Najbardziej tym,żeby się kruszynka zdrowa urodziła.Nie ma nic ważniejsze dla mnie,a tu ciągle jakieś przeszkody :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Moja mama nie miała wymiotów ze mną, czy są tu też takie mamy, które nie wymiotowały? Teraz znowu myślę o tym, że nie wymiotuję właśnie...

hmmm mnie na razie i nudności i wymioty omijają szerokim łukiem, ale mam za to już piekielną zgagę- to co będzie później - aż się boję
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.