Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 14th 2011
     permalink
    Raz miałam zgagę. Częściej mam nudności i ... odbija mi się. Ogólnie sporo powietrza mam w środku i przy każdym wylocie :D
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    sliwson - głowa do góry, ja początek ciąży przetrwałam głownie na kanapkach z... miodem:wink: I przez jakiś czas tylko to mogłam jeść.
    A co do snów - masakra! Śnią mi się czasem takie głupoty, że szkoda gadać, aż się wstydzę opowiadać:wink:
    --
  1.  permalink
    opowiedz, opowiedz :)
    Ja uwielbiam odjechane sny :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja też, ja też! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Nie, bo wyjdzie, że potrzebuję jakiejś pomocy psychiatry albo coś:confused:
    Mam pytanko dotyczące herbaty z liści malin, jak często ją pijecie? Kubek dziennie czy więcej?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    carottka: Mam pytanko dotyczące herbaty z liści malin, jak często ją pijecie? Kubek dziennie czy więcej?

jak nie zapomnę sobie zrobić to piję dwa
    --
  2.  permalink
    carottka: Nie, bo wyjdzie, że potrzebuję jakiejś pomocy psychiatry albo co

eeee
    A jakby nawet to Ci pomozemy:tooth:
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    To dla żądnych krwi i odjechanych snów:devil:

Ostatnio śniło mi się że byłam w ciąży bliźniaczej, ale przy okazji usg okazało się że jest tam jeszcze jedno dziecko- dużo większe i starsze niż bliźniaki. Bardzo mnie to zmartwiło, bolał brzuch i wogole i pewnego razu to większe dziecko poprostu ze mnie wypadło- a jeszcze było za wcześnie na narodziny- było maleńkie, nie wiedziałam co mam zrobić- niby oddychało i plakało ale wiedziałam ze jeszcze za wcześnie. Nie chciałam żeby mu się coś stało więc na czas przyjazdu karetki postanowiłam je wsadzić spowrotem do środka:shocked:: że niby zeby się nie wychłodzilo czy coś... ale zauważyłam że pepowina jest przerwana- nie chciałam żeby się udusiło więc znowu je "urodziłam", owinełam w kocyk i wtedy do szpitala.
    Nawet mezowi nie opowiedziałam bo to przebiło wszytkie moje odjechane sny.
    Masakra:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Niezłe!

Ja kiedyś miałam sen, że urodziłam dziecko - nie sam fakt rodzenia, ale jakby tuż po - i to dziecko miało rączki i nóżki jakby te łapki przylepki, co się rozciągały i lepiły do wszystkiego. I panikowałam, że jak mi się poplątały, to rozplątując mogę je poprzerywać!
    -- serce przestało bić.
  3.  permalink
    Dziewczyny, jak to jest z miesiącami ciąży? Kiedy zaczyna się 7 miesiąc ciąży? Szukałam ale różne źródła różnie podają...

Dobrze liczę, że III trymestr zaczyna się w 27 tygodniu? Jeżeli tak to czy w skończonym czy rozpoczętym 27tc?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    1 miesiąc ciąży od 1 do 4 tygodnia
    2 miesiąc ciąży od 5 do 8 tygodnia
    3 miesiąc ciąży od 9 do 13 tygodnia
    4 miesiąc ciąży od 14 do 17 tygodnia
    5 miesiąc ciąży od 18 do 22 tygodnia
    6 miesiąc ciąży od 23 do 27 tygodnia
    7 miesiąc ciąży od 28 do 31 tygodnia
    8 miesiąc ciąży od 32 do 35 tygodnia
    9 miesiąc ciąży od 36 do 40 tygodnia

1 miesiąc – 0-4,5 tygodnia
    2 miesiąc – 4,5-9 tygodnia
    3 miesiąc – 9-13,5 tygodnia
    4 miesiac – 13,5-18 tygodnia
    5 miesiąc – 18-22,5 tygodnia
    6 miesiąc – 22,5-27 tygodnia
    7 miesiąc – 27-31,5 tygodnia
    8 miesiąc – 31,5-36 tygodnia
    9 miesiąc – 36-40 tygodnia
    --
  4.  permalink
    Beta z dzisiaj 111 mIU/ml dobra?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    wg mnie jak najbardziej ok :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    co do snów to i ja chyba potrzebuję lekarza :) najpierw wyławiam lubaszenkę z szamba i jestem oskarżona o morderstwo a dziś moje dziecko, które wiedziałam że jeszcze się nie urodziło skakało mi po łóżku i krzyczało że nie chce być Frankiem ani Zosią tylko Jackiem albo Angeliką :))))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :crazy:
    --
  5.  permalink
    To Twoja pierwsza beta Cobraczku?
    Talka dzięki. Czyli jeszcze czekać do 7 miesiąca jeszcze muszę. A ja się łudziłam, że od wczoraj w 7. mies. jestem... :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No wg tego drugiego liczenia zaczęłaś wczoraj lub dziś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Czop jak nic - właśnie odkryłam kolejnego glutka na wkładce. Tym razem był zbity jak smarki :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Czyli ja dziś zaczęłam 9 miesiąc :shocked:
    ---
    Chciałam się zapytać,bo właśnie dziecko w brzuchu mi podskoczyło i takie jakby przelanie wody słyszałam w brzuchu.. I co śmieszniejsze jak siedzę to czuje jakby taki robaczek pełzał mi w środku.. I dziecko ma czkawkę bardzo często. Wiem,że pomału dostaję świra,ale nie miałam tego jak dotąd i nie wiem czy to normalne :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hussy, czkawka jest normalna-moja Marysia też często czkała, teraz max. 2 razy dziennie i takie przelewanie wody w brzuchu też zaobserwowałam- spokojnie :)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Talka-no to git majonez:cool:
    --
  6.  permalink
    katarzynah1987: To Twoja pierwsza beta Cobraczku?

Druga:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hussy - mój mały potrafi mieć czkawkę nawet 5 razy dziennie :wink: Ale podobno dla dzieci w brzuszku czkawka nie jest nieprzyjemna wiec sie nie martwię:bigsmile:
    --
  7.  permalink
    Talinka: No wg tego drugiego liczenia zaczęłaś wczoraj lub dziś :wink:

Hmm, bo mnie The_fragile uświadamiała, że jeszcze nie jestem w 7 miesiącu czyli co za tym idzie III trym. jeszcze się nie rozpoczął. Ach, weź bądź mądra i znajdź prawidłowy sposób liczenia skoro są różne... Ehh:confused::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeDec 14th 2011 zmieniony
     permalink
    carottka: Hussy - mój mały potrafi mieć czkawkę nawet 5 razy dziennie

No właśnie też to zauważyłam u siebie. Kilka razy na dzień.

Belly,to już przestaje się zamartwiać :smile:

----
    Właśnie znalazłam coś takiego :

"Płuca już są w pełni przygotowane do swojej pracy, maluszek wykorzystuje to i ćwiczy oddychanie poprzez "wdychanie" płynu owodniowego (przez co czasem może dostawać czkawki)."
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Katarzynah1987 - bardziej chodzi o 3 trymestr :D Bo ten nasz 28dniowy kalendarz jakoś dziwnie liczy... Ale już niedługo ;))))

Talinka - whoooo, no to się zacznie :D

A jeśli chodzi o ruszanie się - wieczorami jak już zasypiam to Młody tak dziwnie podskakuje, czuję jakby "trzepotanie", tak jakby dorosły rękę z czegoś otrząsał, albo jak pies po wyjściu z wanny. To jest strasznie dziwne i mam tak od kilkunastu dni. Miałyście takie uczucie???
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    katarzynah, wg mnie musisz skończyć jeszcze 27 tydzień i od 28 jesteś w 7 miesiącu:)
    a w ogóle jak to się stało, że ty mnie tak wyprzedziłaś skoro miałyśmy ten sam termin? Ja się tak nie bawie! U ciebie ciążą biegnie szybciej!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O mamo... Dziewczyny, czy w ciąży to prawda z tymi rosnącymi stopami?! Bo znalazłam buty, w których się zakochałam na zabój (butki), ale nie wiem, czy warto już kupić, czy się wstrzymać...
    --
  8.  permalink
    Ale sny :)))
    Ja tez miewam niezłe ;). Im bardziej są pokręcone tym bardziej je lubie :)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Szczypta_Chilli - ja pokręcone też czasem lubię, ale jak dzisiaj musiałam kotka "mordować" to czułam się tragicznie źle :( To ja już wolę pokręcone erotyczne ;)))) Ale i tak nikt nie przebije Lubaszenki z szambie ;)
    --
  9.  permalink
    tak- Lubaszenko mocny był :tooth:
  10.  permalink
    Ja juz kiedyś opowiadałam- ale możne to pod moim wykresem było,że jak mój syn był niemowlakiem to miał problem z robieniem kupy i stosowalismy wszystkie możliwe metody, by temu zaradzić.
    Później śniło mi się, że przyszedł do nas kolega męża z narzeczoną i mówi do mnie poważnym głosem
    -Agi, Madzia ma zatwardzenie. Pomóż.
    I ta dziewczyna położyła mi się na stoliku do przewijania i jej termometrem kupę wywoływałam. I na dywan mi nawaliła :cool:
    Także co gnębi w dzień, gnębi tez i w nocy :cool:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Szczypta - padłam ze śmiechu!!! Mąż się pyta, z czego się tak śmieję, ale chyba mu nie przeczytam ;))))) Świetne :D
    --
  11.  permalink
    Nie czytaj, nie czytaj ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    szczypta_chilli: Później śniło mi się, że przyszedł do nas kolega męża z narzeczoną i mówi do mnie poważnym głosem
    -Agi, Madzia ma zatwardzenie. Pomóż.
    I ta dziewczyna położyła mi się na stoliku do przewijania i jej termometrem kupę wywoływałam. I na dywan mi nawaliła :cool:

o Cię przepraszam !!!!!!!!! :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    dobrze, ze to był tylko sen :shades:
    --
  12.  permalink
    ale za to tak realny,że pamiętam go chociaz minęło 15 lat :devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a śniło Ci się w 4D [razem z zapachami] ? :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ale masz rację, że to co gnębi w dzień odzywa się w nocy. Na początku ciąży jak potwornie się bałam poronienia to śniło mi się, że mi dziecko wypadało, a ja je co chwilę chowałam z powrotem... Trochę jak u Paprykowej. I stale mi ktoś chciał je zabrać w snach. Dobrze, że te się już nie śnią...
    --
  13.  permalink
    Teo- tak. Bardzo realnie mi się śniło :)
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    Hej, nie rodzę. Ile jeszcze kurcze?

A co do snów to mi się ostatnio śniło, że diabeł wbijał mi obcas w tyłek.... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    hahaha! widzę, że są sny które dorównują mojemu Lubaszence! :D
  14.  permalink
    Hohoho- madrill- piękny sen :tooth:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dziewczyny, a jak z tymi stopami - rosną w ciąży, czy nie? To w sumie do kobitek na końcówce lub "już mam"...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: Dziewczyny, a jak z tymi stopami - rosną w ciąży, czy nie? To w sumie do kobitek na końcówce lub "już mam"...

mi urosła o 1 cm :sad::sad::sad:
    i z rozmiaru 38 zrobił mi się 39 i póki co nie zamierza się zmniejszyć [gin mówi, że już nigdy 38 nie będę miała :cry: ] i buty już zaczęłam wymieniać co mnie akurat rajcuje bo ja buciara jestem :devil::devil::devil:
    bratowa wyszła więc z dwiema wielkimi siatami ode mnie a ja zaczęłam polowanie :cool:
    --
  15.  permalink
    Moje nie urosły, ale jakoś się rozlazły wiec mam większą stopę niz przed ciążą
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hę??? chyba puchną, a nie rosną? mi na tydzień przed porodem bardzo spuchły - nie mogłam an swięta kozaków włożyć na nogi. Ale chyba nie rosną...?:)
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    szczypta_chilli: Hohoho- madrill- piękny sen :tooth:

No jakby chciał mnie zgwałcić... koszmar jakiś...:/

A w ogóle to czuję wielką niesprawiedliwość, że dziewczynom terminy nie minęły a czopy poodchodziły... a ja co? nico :(
    --
  16.  permalink
    KARKO: hę??? chyba puchną, a nie rosną?

rosną, rosną. Z tego co pamiętam ma to związek z rozluźnianiem się stawów.
    --
  17.  permalink
    madrill: A w ogóle to czuję wielką niesprawiedliwość, że dziewczynom terminy nie minęły a czopy poodchodziły... a ja co? nico :(

znaczy się jesteś wyjątkowa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Mi urosly pod koniec ciazy z 41 na 42 :devil::devil: I tak zostalo niestety i od porodu az do teraz (to juz ponad cztery lata, wiec sie nie ludze, ze mi kiedys stopa znow zmaleje)... Wszystkie fajne buty jakie mialam oddalam siostrze, bo ona nosi 40,5, bo szkoda mi bylo fajnych skorzanych butow. :confused::devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.