Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormareza
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    Talka ja miałam jeszcze napuchnięte palce i całe stopy - jeszcze bardziej niż Twoje ! na dodatek strasznie mi drętwiały i to dopiero jest masakra ! niecały tydzień po porodzie byłam w stanie załozyć jakieś już swoje buty...do szpitala pojechałam w taty adidasach :-), po szpitalu śmigałam w tatowych klapkach , a pod prysznic miałam mężowe klapki w rozmiarze 45 :devil: ze szpitala też wracałam w taty adidasach :-) jeszcze do dzisiaj widzę że lekko opuchnięte stopy mam ale jest super bo po mieszkaniu chodze już w swoich laczkach
    z 2-3 dni po porodzie widać było na buzi że mam mniej opuchniętą i przede wszystkim po dłoniach...Miałam, oprócz stóp, potwornie spuchnięte dłonie i twarz...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No dobra... kto mnie przebije z głupimi snami? Lece w samolocie i podczas lądowania zauważam, że koleżanka zaczyna rodzić a ja się wkurzam że czemu ona rodzi a ja nie:confused: Po wylądowaniu jakimś cudem znalazłam się za moim blokiem przy placu zabaw a tam... Hardkorowy Koksu robił dla mnie takie meeega długie wianki z kwiatów koniczyny i mnie nimi oplątywał:devil::devil::devil: Zaraz nagle mam jechać na jakieś wesele starym Wartburgiem z którego odpadają ciągle drzwi więc je naprawiam za pomocą słomek...
    Ratunku! Chyba faktycznie potrzebny mi lekarz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mareza: na dodatek strasznie mi drętwiały i to dopiero jest masakra !

mi wieczorem "wariują". mam zespół niespokojnych nóg jak nic :/ przed ciążą to uczucie towarzyszyło mi tylko przy zbyt długim chodzeniu.... teraz obojętnie - chodzę, nie chodzę - nogi wieczorem szaleją :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    co Wy jecie na noc, że potem takie głupoty Wam się śnią ? :devil::devil::devil:
    bo wiecie, że głupie sny ponoć najczęściej są wtedy jak się człowiek nażre na noc ? :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kiedyś tak miałam, że jak się nażarłam, to głupoty się śniły - w ciąży to mogę nie zjeść, a śnię głupoty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a ile tego czopa powinno być tak w ogóle? bo we wtorek miałam jedynie pasmo śluzu, w środę to byłk zbity glut wielkości może 1-1,5cm.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TALKA właśnie wpisałam w google grafika czop śluzowy heheh
    i tam jakby tego ciut więcej ale wiadomo, że u każde babki pewnie inaczej odchodzi
    u jednej pomału a u drugiej rach ciach i po czopie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    grafikę przejrzałam, ale.... to się nijak ma do opisu - to ma być kulka :D
    tak jak było u mnie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja w dniu porodu rano miałam na majtkach plamkę koloru łososiowego, około 1 cm śrenicy. nic więcej czopowato-śluzowego nie zanotowałam;) u każdej wygląda inaczej
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    chodzi mi bardziej o te babki, którym wyadł na parę dni przed :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Mi wypadła jakby kulka biało-kremowa z 2tyg przed porodem:cool:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Z tym że ja przenosiłam tydzień , patrząc na datę ostatniej @...bo według USG z 12tc urodziłam w terminie :tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wg info z netu (achhhh wujek google :devil: hehehe) czop wypada na tydzień, dwa przed porodem. U mnie koreczek wypadł wczoraj. W sobotę zaś miną 4 tygodnie od opadnięcia brzucha :devil:
    Ojjj no niecierpliwię się :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    Trzymam więc kciuki by akcja porodowa zaczęła się sama z siebie ;)..naszą Zuzię musieli wyganiać siłą z brzucha:devil:

a co do opuchniętych nóg.. dopiero w 4 dobie po porodzie moje doszły do siebie:devil:
    •  
      CommentAuthorkate1
     permalink
    Talinka, ale Twoja córcia emocje dawkuje na święta! :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ale szczerze WAM powiem, że jakbym miała przed sobą wizję porodu i pobytu w szpitalu w święta to chyba bym się 100 razy bardziej niecierpliwiła niż Talka :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Talka, a ja wczoraj mialam tak mocne przeczucie, ze sie tu nam w ciagu najblizszych godzin rozpakujesz, ale jednak mnie omylilo. :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    TEORKA: ale szczerze WAM powiem, że jakbym miała przed sobą wizję porodu i pobytu w szpitalu w święta to chyba bym się 100 razy bardziej niecierpliwiła niż Talka :cool:

Dlatego ja zamiast wywoływać w myślach poród, krzyżowałabym nogi ile wlezie...:devil: Jak już rodzić to po świętach a nie przed:bigsmile: Ale my tu sobie możemy gdybać do woli...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: ale szczerze WAM powiem, że jakbym miała przed sobą wizję porodu i pobytu w szpitalu w święta to chyba bym się 100 razy bardziej niecierpliwiła niż Talka

no własnie :bigsmile::bigsmile:
    YPolly: Talka, a ja wczoraj mialam tak mocne przeczucie, ze sie tu nam w ciagu najblizszych godzin rozpakujesz, ale jednak mnie omylilo.

No godzin może nie, ale na weekend może się uda :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Talinka,zawsze możesz wykorzystać swojego chłopa:cool::cool:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: Dlatego ja zamiast wywoływać w myślach poród, krzyżowałabym nogi ile wlezie...

a ja nie chcę po, tylko przed :devil: dziś zbałamucę mojego, moze coś ruszy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Mój nie chciał mi pomóc w rozpoczęciu akcji porodowej i później musiał zakupy w tesco przerywać i gnać na porodówkę:devil::devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jaheira: Jak już rodzić to po świętach a nie przed:bigsmile:

no w sumie racja
    można by się jeszcze nawpieprzać potraw wigilijnych bo po porodzie to już raczej nie bardzo.... :devil:
    ja już buczę bo w tym roku nie zjem moich ulubionych pierogów z kapustą oraz kapusty z groszkiem :cry:
    albo zjem i potem będziemy mieć dwa dni z życia wyjęte :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a będą jaja jak Talce wody odejdą między barszczem z uszkami a karpiem hahahahaha :devil::devil::devil::devil::devil::devil::devil:
    --
  1.  permalink
    Teo, ja jadłam grochówkę z miesiąc temu może. ZERO reakcji. Nawet nie pierdział bardziej niż zwykle.
    Ja odpuszczę sobie grzyby (zastąpię pieczarkami) i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja zaobserwowałam, będąc w szpitalu w tygodniu w którym miałam cc, że 2 razy wypadła ze mnie przy podcieraniu taka jakby galaretka - ewidentnie to nie było coś co zawsze było:-) tylko taki zbity większy glutek śluzu ...pytałam się pani doktor co to mogło być i mnie oświeciła że czop :-)
    ----------
    mercie_88 - mój dostał telefon ode mnie o 9.40- przyjeżdżaj o 10 mam cc, nie mam czasu gadać bo biorą mnie już na blok operacyjny...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no ja ostatnio trochę surówki z kiszonej kapusty zjadłam [dopóki mnie nie olśniło, że karmię i odłożyłam :tongue:] i Nina całą noc przestękała i przejęczała także chyba nie będę ryzykować coby sobie świąt nie psuć :smile:
    no chyba, że w nast tygodniu spróbuję coś dziubnąć żeby przetestować ale raczej myślę, że po prostu zjem barszcz i pierogi ruskie i tyle :wink:
    lepiej dla mojej wagi :cool:
    karpia i tak nigdy nie jem [bo wali mułem rzecznym :devil:] więc tego
    a resztę jakoś przeżyję :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MAREZKA suwaczek zmieniaj bo dostać można rozdwojenia jaźni !! :wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja tez bym wolała po świętach. Tak miałam nadzieję, że Gosia po nowym roku się urodzi i wynadzieiłam sobie - 2.01 przyszła na świat. Teraz będzie najstarsza zawsze wśród rówieśników;) Ale jak chcesz TALKA jak najszybciej, to tego Ci życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Mój to dostał telefon o 9:00 mówię mu że jestem po usg i chyba mnie wypiszą bo dojrzałam na monitorku 38tc :cool:
    o 12:00 badanie i lekarz do mnie pani ma 4 cm rozwarcia ,dzwoni pani po męża i na porodówkę:bigsmile: ... a szanowny pan mąż był akurat z moją mama na zakupach podobno aż zbladł:rolling::tooth::tooth:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mercie_88: bo dojrzałam na monitorku 38tc :cool:

to czemu napisałaś, że urodziłaś po terminie ? :)
    źle dojrzałaś na monitorku ? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Dojrzałam dobrze, po prostu wymiarami coś tam było na 38tc z kawałkiem.
    A ja według @ byłam już tydzień po ;)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aaaaaaaaaaaaa to sorki bo nie zrozumiałam :]
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Może warto założyć nowy temat Nasze Sny w ciąży :tooth: Ja to czasem ledwo siedzę na krześle jak czytam :tooth:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy biały śluz to normalne???, kurcze dziś mam go dość duzo od rana i zastanawiam sie czy to nie jakas infekcja. Jak Wy miałyście na tym etapie sucho czy nie? bo ja praktycznie sluz biały mam cały czas ale zwykle go mam duzo mniej czasem w ciągu dnia wcale a dzis jakas masakra.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justa2586: bo ja praktycznie sluz biały mam cały czas ale zwykle go mam duzo mniej czasem w ciągu dnia wcale a dzis jakas masakra.

biały śluz jest jak najbardziej prawidłowy :)

co do ilości to kwestia indywidualna ale ja pamiętam, że od 5-go miesiąca znacznie zwiększyła się jego ilość
    a potem jeszcze i pod koniec to już masakra była :cool:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ufff dzięki Teorka juz jestem spokojna, dobrze że mozna na WAs zawsze liczyć:wink:
    --
  2.  permalink
    Hej dziewczyny,
    mój maluszek prawie wcale nie daje o sobie znać dziś. Raniutko leciutko pokopał, do tej pory jeszcze może ze dwa, trzy ruchy. Chyba zaczynam już wariować ze strachu... O tej porze właściwie zawsze regularnie dawał znać o sobie a dziś tak jak napisałam... Taka cisza jest czymś niepokojącym czy to normalne na tym etapie? No osiwieję chyba... :neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    o ile nic Cię tam nie swędzi, piecze, nie odczuwasz dyskomfortu, nie boli brzuch itp - zapomniałam dodać.. :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    KASIA to nie robocik :) może dzisiaj ma bardziej senny dzień ?
    dziewczyny tu wymieniały rózne sposoby obudzenia Maluszka = bardzo dobrze ponoć działa kilka łyków wody z lodem
    ale nie wiem czy warto chorobę gardła ryzykować...

moja Nina nawet w 35 tygodniu miewała takie dni, że przywitała się rano i aż do 22 - 23 nic, cisza
    też się denerwowałam, ale mój gin mówił, że dopiero jak CAŁY DZIEŃ dziecko się nie rusza to żeby do szpitala się zgłosić...
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Mój Maks miewa do tej pory dni w których kopnie od niechcenia 2-3 razy na dzień, a na drugi dzień wali non stop, więc to różnie bywa z tymi dzieciakami. Jak chcę go pobudzić, to ćwiczę leżąc na płasko mięśnie Kegla, on tego nie lubi i zawsze się wtedy coś odezwie na znak protestu:wink:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    o ile nic Cię tam nie swędzi, piecze, nie odczuwasz dyskomfortu, nie boli brzuch itp - zapomniałam dodać.. :)

Nie nic mnie TAM nie boli, brzuch też nie. Choć brzuch od czasu do czasu mnie pobolewa ale chyba to norma (tak mi sie wydaje), nie żeby mocno tylko troszke zakłuje raz na jakis czas jak mam gorszy dzień albo sie zdenerwuje...
    Hej dziewczyny,
    mój maluszek prawie wcale nie daje o sobie znać dziś

U mnie wczoraj i dzis gimnastykuje sie pełna parą:bigsmile: czytałam gdzieś ze ponoć dziecko reaguje jak sie zje coś słodkiego.
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hello po południowo! Widzę, że wątek snów nadal aktualny, to ja Wam opiszę co mojemu mężowi się śniło ostatnio: obudził mnie rano wymordowany i spocony, że szedł sobie ulicą i jakaś rycząca 50-tka wciągnęła go starej kamienicy i próbowała zgwałcić, okładała go pięściami bo nie chciał spodni rozpiąć, darła się na niego i żeby było mało to wszystko działo się na tle kapiących fekaliów ze ścian :shocked::bigsmile: no, to sobie pomyślałam, że mój chłop ma "Świecie w bani" (dla niewtajemniczonych w Świeciu w kujawsko-pomorskim jest jeden z największych szpitali psychiatrycznych) ale później go rozgrzeszyłam bo od 8 miesięcy nie wie jak pochwa wygląda :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    bellybaby: ale później go rozgrzeszyłam bo od 8 miesięcy nie wie jak pochwa wygląda :bigsmile:

:crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: a będą jaja jak Talce wody odejdą między barszczem z uszkami a karpiem hahahahaha

karpia nie mamy :) nikt go u nas nie lubi :bigsmile:
    jeśli doczekam do wigilii to będą dwie. najpierw u nas, później u R. :bigsmile: i będzie ciekawie jeśli się zacznie w trakcie :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    ...niestety, ban(an) na sex od początku ciąży !!!:neutral:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Mojemu narzeczonemu ostatnio jakieś bzdury się śnią, ja ostatnio na sny nie narzekam.... śmieję się że to on jest w ciąży :D
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    ...niestety, ban(an) na sex od początku ciąży !!!:neutral:

No u nas ze wzgledu na szyjke bardzo rzadko, nie mamy całkowitego zakazu ale ginka prosiła żeby raczej sporadycznie, delikatnie i jak zaboli cos to najlepiej całkiem zrezygnować...Wiec u nas tak od święta:confused: Już sama zaczynam mieć sny przesiąkniete sexem:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kurde Belly my też mamy zakaz ale dopiero od 6-ego miesiąca i ja mam nadzieję, że to jest jak z jazdą na rowerze i się tego nie zapomina, bo jak na złość cholera, mi się w ciąży chce serduch jak dzikiej kotce!!!!! a tu ni chu chu... mogę sobie tylko masaż krocza zacząć robić:tongue::tongue::devil::devil:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.