Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcoma
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    Katarzynah - moje miewało takie dni że cały dzień cisza, gdzieś wieczorem dopiero delikatniusi ruch i znowu cisza, a kiedy indziej cały brzuch skopany więc to chyba normalne że nie rusza się tak samo w każdy dzień, ale rozumiem to czekanie:wink:
    U nas też karp nie teges:confused: chyba że jakiś wyjątkowo dobrze "odmulony" a tak to wejdziemy chyba w inną rybę:wink:
    A co do snów... dziś w nocy kradłam czerwone cinquecento i jeździłam nim po mieście cały czas myśląc jak tu przerejestrować kradziony samochód...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja ostatnio pisałam że moja mała nadpobudliwa a ostatnie dwa dni była znów spokojniejsza.. no i dziś wróciła do adhd:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Czego się nie robi dla dobra maluszka :heartbounce:
    --
  1.  permalink
    Moja Emilia zawsze bardziej sie ruszala jak zjadlam cos slodkiego i popilam zimna woda....:bigsmile:
    Jeju dziewczyny ma juz wizyte zaklepana na wtorek,akurat egzamin na prawko bede miala:confused:Pewnie znowu nie zdam hehehe.Moj maz sie smieje,ze zdam dopiero jak przestane sie przejmowac i denerwowac i bede mialam totalnie w dupie bo to tak zawsze jest.Ja sie bardziej skupiam na czym egzaminator mnie obleje niz na jezdzie:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    Cobraczek to moze właśnie zdasz teraz bo nie będziesz myślała czy Cię obleje tylko będziesz myślala o wizycie i dzidzi :bigsmile:
    Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no jest stres przy egzaminie nie powiem... ja zdałam za drugim razem:) za pierwszym uprzejmy pan mnie puścił a egzaminator powiedział że to wymuszenie.... szkoda gadać tamten pan aż z auta wysiadł jak zobaczył że się zatrzymałam żeby się miejscem zamienić a ja do niego "niech się pan nie przejmuje te palanty muszą zarobić:D:D" i co za drugim razem trafiłam na tego samego pana więc uwaga na słowa:D:D:D ale za 2 miałam pierwszy dzień @ strasznie bolesny i byłam taka wściekła że ten okres i że znów ten ów palant że on się mnie ogólnie chyba bał i nic się nie odzywał:D:D aha i on jeszcze do mnie bo widzi że zgięta w pół jadę szczęki mi chodzą a on na to co brzuch panią boli stres a ja "nie okres":devil::devil: i tyle ze mną pogadał:D:D:D
    --
  2.  permalink
    paprykowa: Cobraczek to moze właśnie zdasz teraz bo nie będziesz myślała czy Cię obleje tylko będziesz myślala o wizycie i dzidzi Powodzenia!--

Tego sie tez troche obawiam hehehe:tongue:Jeszcze komus dupsko przetrace hehehe:devil:Nie no za kieronica calkiem powzana jestem:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: i ja mam nadzieję, że to jest jak z jazdą na rowerze i się tego nie zapomina

:devil:
    anaa86: mi się w ciąży chce serduch jak dzikiej kotce!!!!

chętnie Ci oddam mój brak ochoty :cool:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    ja zdalam za pierwszym razem (10lat temu) ... ale ja to mam we krwi :D moj tata byl rajdowcem :D ... scigal sie zawodowo za mlodu! ::bigsmile:
    pierwsze dziecko coreczka... smigalam juz za kierownica jak mialam 15 lat :D:D
    --
  3.  permalink
    nessie: ja zdalam za pierwszym razem (10lat temu) ... ale ja to mam we krwi :D moj tata byl rajdowcem :D ... scigal sie zawodowo za mlodu! :pierwsze dziecko coreczka... smigalam juz za kierownica jak mialam 15 lat :D:D--

10 lat temu to sie na luziku zdawalo....
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no w sumie to ja na 19 urodziny zdałam więc 8rok leci:) i u nas jazda też we krwi dziadek autobusami woził nasz Śląsk i innych sportowców:) tata jeździ mama jeździ no i ja też co bardzo lubię:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    fajnie Wam :bigsmile:
    mój R. nie zdał na razie 4 razy i odpuścił... ale jak mu powiedziałam jak od lutego będzie wyglądać prawko to.... się przeraził trochę :D
    ja na razie nie wiem czy pójdę - póki co kasa na inne rzeczy potrzebna :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Dzięki za to wsparcie. Coś może być z genetyką, bo moja mama nie wymiotowała ani razu, ale siostra znowu jak kot, przez dwa miesiące, ale nie te. W 3 i 4 miesiącu, co dziwne.

A co do snów, to ja dostałam wczoraj kraby. Miały być mandarynki, były red devile, ale powiedziałam M. że i tak zostają. No i wieczorem odebrałam paczkę z pociągu, wkładałam te kraby do terrarium. No i w nocy śniło mi się, że mi 4 kraby uciekły i łaziły po szafce, a ja je łapałam.
    Wyobraźcie sobie, że wstaję, czekam aż M. psa wyprowadzi i tak patrzę na akwaria z krewetkami, i nagle widzę! na grzałce w jednym akwa siedzi moja mandarynka! Musiał uciec, kilka dni temu zorientowałam się, że zostawiłam szparę pod pokrywą, i zlazł na dół, tam znalazł akwa i sobie zamieszkał! Dziwne, że wyżył! Złapałam go i wsadziłam na jego miejsce, ale dobrze, że M. krewetki nie zeżarł, no i że wlazł do akwa z takimi droższymi krewetkami, które próbujemy rozmnażać, z myślą o handlu może, w przyszłości. Jakby mu mosurę albo flower-heada zeżarł, to marny mój los :D:D

No i wydało się, porąbało nas na akwaria, mamy 100 z rybami i krewetkami filtrującymi, 54 z krabami, tam jest mały zbiornik wody, a reszta to ląd z paprotką i mchami, i 4 akwaria krewetkowe. Te krewetkowe są na głowie M, a kraby i ogólne są moje. Nieźle porąbało nas, prawda?

Ale jeszcze dwa lata temu nie uwierzyłabym że mój M. użyje słowa karapax :D

Talka - ja Ci współczuję z tymi stopami... Leżakuj i nogi w górę, na podusię. Wiem, że cudów nie zrobi, ale może chociaż troszkę...
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorufo03
     permalink
    Byłam wczoraj na wizycie u gin. Przed wizyta stres ogromny, masakra, ale jak zobaczyłam na usg pikające serduszko to wszystko ze mnie zeszło :bigsmile: Pani dr widziała ze się denerwuję i chyba z 10 razy mi powtarzała, że jest wszystko dobrze. Ale z tego wszystkiego zapomniałam zadać tyyyyyylu pytań :cry: Ale nic to najważniejsze ze jest ok. A i wczoraj zaczęty 9 tydz. Termin porodu 25.07.12
    Talinko jakbyś mogła to dopisz mnie proszę do listy.
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    czesc dziewczyny!
    Melduje ze ja tez bylam wczoraj u gina i tak:
    Pecherzyk ciazowy umiejscowiony prawidlowo, z cialkiem zoltym, tworzy sie juz jakis trofoblast czy inna cholera (nie mam pamieci do nazw) z ktorej powstaje zarodek – wiec od tej strony jest wszystko OK. Ale wgielo mnie cos innego.
    W zwiazku z tym, ze mam solidne tylozgiecie badanie bylo trudne i gin wypatrzyl (w macicy lub na macicy, nie pamietam ze stresu) jakas cyste :(
    Sam nie jest pewien co to jest czy tylko zle cos widzial z powodu tylozgiecia (nie uwierze, za dobry specjalista) lub faktycznie jakas cysta gdzies tam jest.
    Dupek 2 razy dziennie, bardzo oszczedny tryb zycia, kontrol za 3 tygodnie.
    Mam myslec optymistycznie.

wczoraj mialam dola jak stodoła, dziś już się ogarnełam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ufo03: Talinko jakbyś mogła to dopisz mnie proszę do listy.

Już

madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)

sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 6.05.2012
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    ufo03 25.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Cobraczek 02.09.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ufo - gratulujemy!

Mamrotka, trofoblast to taka błonka, która otacza pęcherzyk, z niej potem powstaje łożysko. A zarodek jest w środku tego.
    Zerknij:
    darmowy hosting obrazków
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Aniu dzięki za linka, w pęcherzykiem wsio w normie wiec sie tym nie przejmuje, bardziej martwi (w zasadzie martwiła bo od dzis mysle pozytywnie i nie wkrecam sobie zlych rzeczy) ta cysta. Ale bedzie dobrze!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Mamrotko cysty/torbiele bardzo łanie wchłaniają się dzięki ciąży,także myślę, że nie masz się czym stresować
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Wiele dziewczyn o tym mówiło, że cysty właśnie w ciąży się wchłaniały.
    A póki co nawet nie ma pewności, czy jest.

Wszystko w porządku :)
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zgaga mi zaraz przełyk wypali :neutral:
    --
  4.  permalink
    A ja ide prace napisac bo odstawilam na troche transport i potem nie dam rady...:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Proponuję szklankę zimnego mleka, mi ostatnio przełyk ratuje ;)
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Tala a migdały na Ciebie nie działają??
    --
    •  
      CommentAuthorkuleczka_69
     permalink
    Witam sie w przyszlych mamusiach :) bylam dzis na USG, Malenstwo ma 8,7mm :) martwi mnie tylko, ze ten pecherzyk moj jest troszke splaszczony. miala ktoras z Was tak na poczatku?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: Proponuję szklankę zimnego mleka, mi ostatnio przełyk ratuje ;)

Mleko się skończyło :sad: rennie też :cry:
    anaa86: Tala a migdały na Ciebie nie działają??

Nie mam
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ja miałam wyraźnie owalny, i gin nie widziała nic zdrożnego w tym. Powiedziała, że pęcherzyk z reguły nie jest idealną kulą.
    No i że wszystko jest dobrze.
    Moja kruszynka miała wtedy 5,1mm, więc Twoja jest wyraźnie starsza, więc i chyba pęcherzyk będzie się dostosowywał do jej kształtu powoli :)
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka,ja też mam straszną zgagę ,tyle że mnie łapie zawsze w nocy.Ostatnio ciągle się budzę,bo z tego palenia aż wymiotować mi się chce. Mi pomaga ułożenie głowy do góry i dość wysoko. Żadne mleko i nic innego na mnie nie działa :confused: Właściwie to po mleku potęguje mi palenie :confused:
    ---
    Belly, kurczę.To na prawdę Ci współczuję tego "celibatu" Ja od około trzech tygodni nic a nic, i aż mnie roznosi :sad: Dostałam zakaz,ale nie powiedział na jak długo.Dowiedziałam się tylko,że przy takich intensywniejszych stosunkach może występować krwawienie. Mimo to mam jakąś blokadę i wolę odczekać jeszcze dwa tygodnie aż będzie bezpiecznie donoszone. Chociaż nawet wtedy nie wiem czy będę miała odwagę.
    Jestem za to ciekawa czy orgazm może wywołać skurcze porodowe,albo te przed porodowe?
    --
  5.  permalink
    a ja jestem po ktg i dupa, ktg w normie bez cech porodu, mój mąż był ze mną i był cały dumny i blady jak serducho słyszał tak głośno:)

Talka jeszcze rozpuszczona w wodzie soda oczyszczona jest dobra, najlepiej z sokiem malinowym:) ale to tak sporadycznie
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    już mam mleko :bigsmile: i puszkę coli
    --
  6.  permalink
    no to bajer:)
  7.  permalink
    A mi dzis maly nie daje zyc. Wypina sie i naciaga skore, ze az boli. I tak caly dzien! Ale wszystko wytrzymam dla tego maluszka!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mnie na zgagę pomagają wafle ryżowe:wink:
    Próbowałam Gavisconu w tabletkach ale nie mogłam znieść tej papki w buzi. Kupiłam więc w płynie ale jak tylko go wezmę do ust to mam aż odruchy wymiotne:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Biedronka11: Wypina sie i naciaga skore, ze az boli.

w 24 t.c to jeszcze nie jest ból :)
    zobaczysz za 10 tygodni :devil:
    --
  8.  permalink
    No wlasnie Teo tez sie zastanawiam jak to bedzie! Mam tak cienka skore ze pozniej chyba peknie! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Eee, chyba nie będzie tak źle, nie będziesz pierwszą, której skóra na brzuchu pękła w ciąży :D

Nie do wiary, w sobotę będę już w 8 tygodniu :D
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, przeczytałam, że palisz w ciąży. Chyba czas na kupno okularów :D
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    10 lat temu to sie na luziku zdawalo....
    ze niby na jakiej podstawie latwiej????
    jestem jedyna w rodzinie, ktora zdala za pierwszym ... moj brat za drugim ... wiec nie bylo wcale tak latwo ... :)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    hawrankowa83: a ja jestem po ktg i dupa, ktg w normie bez cech porodu
    hawrankowa, to nie musi nic oznaczać... ja miałam ktg 3 dni przed porodem, nic nie wykazało. mało tego, ktg w czasie porodu naet ledwo co skurcze pokazywało, położna myślała, że ja przesadzam a godzinę później Gosia się urodziła;)
    --
  9.  permalink
    nessie: ze niby na jakiej podstawie latwiej????

A chociazby na takiej ze egzaminy byly na starych zasadach.W autach egzaminacyjnych nie bylo kamer co ulatwialo zdawalnosc niz teraz i nie ma sie co oszukiwac ze tak bylo...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja 19 grudnia mam egzamin praktyczny. W sobotę jeszcze dokupiłam trzy godziny jazd.Zobaczymy jak to będzie :wink:
    ---
    TEORKA: w 24 t.c to jeszcze nie jest ból :)
    zobaczysz za 10 tygodni

Potwierdzam na własnej skórze :bigsmile:
    ---
    Fragile,no wiesz co? :bigsmile::wink:
    ---
    AniaBB: Nie do wiary, w sobotę będę już w 8 tygodniu :D

Ania,zobaczysz jak szybko zleci :smile:
    Ja do teraz się zastanawiam,kiedy te 36 tygodni minęło?? Szkoda tylko,że ta końcówka tak "męczy" człowieka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Cobraczek: A chociazby na takiej ze egzaminy byly na starych zasadach

nie sadze... a wogole jakie to stare zasady oprucz kamer???
    kuzyn 10 lat temu oblal 6 razy i odpuscil.... rok temu zdal za drugim razem ... jego mama ( 58letnia) rowniez :)
    --
  10.  permalink
    nessie: nie sadze... a wogole jakie to stare zasady oprucz kamer???kuzyn 10 lat temu oblal 6 razy i odpuscil.... rok temu zdal za drugim razem ... jego mama ( 58letnia) rowniez :)

Zmiana testow.To co powiesz na to,ze u nas wiekszosc nie zdaje a jak sie przeneisie do innej miejscowosci zdaja odrazu....Widac od czegos to zalezy....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cobraczek: To co powiesz na to,ze u nas wiekszosc nie zdaje a jak sie przeneisie do innej miejscowosci zdaja odrazu....Widac od czegos to zalezy....

Łee. Też to słyszałam,a nie wierzę w takie coś :wink:
    --
  11.  permalink
    Hussy: Łee. Też to słyszałam,a nie wierzę w takie coś

Robią tak, patrza ile razy zdawalas i puszczaja Cie zeby wiecej osob sie przenosilo bo wiecej osob to wiecej kasy i tak jest...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ja zdawałam 2 lata temu, zdałam za pierwszym razem, tak samo mój brat zdał za pierwszym razem chociaż wcześniej ode mnie a młodszy jest o 5 lat... mieliśmy tego samego instruktora.... co do egzaminu to na praktycznym miałam takiego egzaminatora że szok, na mieście wszystko u mnie sprawdził, wszystkie rodzaje parkowania, manewrów to tyle nigdy nie wykonałam na jednej jeździe, różnego rodzaju zawracania itd itd... ewidentnie chciał się przyczepić ale ja nie wiem jak to zrobiłam ale udało się za pierwszym razem a to dzięki mojemu instruktorowi... potem posyłaliśmy znajomych i też im się udawało, nawet dziewczynie która wcześniej 5 razy podchodziła do egzaminu z nim miała lekcje i udało się... o ile wiem teraz już nie pracuje w tej szkole jazdy ale wspominam go z sentymentem...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, przepraszam :DDD Ale te moje oczy czytają co chcą ;))))

Jak tak czytam o tych egzaminach na prawko to oddycham z ulgą, ja zdawałam 15 lat temu, straszny stres to był dla mnie i nie chciałabym tego przeżywać jeszcze raz...
    --
    •  
      CommentAuthormad1
     permalink
    KARKO: a miałam ktg 3 dni przed porodem, nic nie wykazało. mało tego, ktg w czasie porodu naet ledwo co skurcze pokazywało, położna myślała, że ja przesadzam a godzinę później Gosia się urodziła;)
    --

No to troszkę mnie pocieszyłaś... :) ehhh

Idę niedługo na długi spacer i po raz 3 zejdę i wejdę na 4 piętro....
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    Cobraczek:
    Zmiana testow.To co powiesz na to,ze u nas wiekszosc nie zdaje a jak sie przeneisie do innej miejscowosci zdaja odrazu....Widac od czegos to zalezy....

od miejscowowosci?? no to super! wlasnie znalazlas rozwiazanie jak zdac egzamin :)

a co do zmiany testow.... znaki tez sie pozmienialy?
    bo ja i teorie zdawalam i bramki i miasto .... teraz jest inaczej?
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam dziewczyny.
    jestem po poniedzialkowej wizycie u gin, ale dopiero dzis mam spokojna chwile by co napiasac. maly wg usg uda 34t 5 d , usg glowki 34 t. ogolnie jest duzo do przodu. I raczej bedzie duzy chlop. poprosilam pania doktor by mi powiedziala ile maly wazy. wazy juz 2800 GRAM, czy to mozliwe zeby w 32 tc tyle wazyl. to ile urosnie jeszcze do porodu???::shocked:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.