Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormad1
    • CommentTimeDec 15th 2011
     permalink
    Usg może się mylić, poza tym dziecko nie rośnie cały czas w równym tempie. '
    Aczkolwiek wg usg z pn moja Mała ma już 3900 - tak jak gin zapowiadał... hmm...Ale ile będzie miała to się okaże mam nadzieję na dniach - no inaczej być nie może.
    --
    •  
      CommentAuthorjustyś83
     permalink
    Cześć dziewczyny. Chciałam się zapytać co myślicie o wyniku mojej bety. Mam cykle 28 dniowe. W 29 dniu cyklu tj, w dniu spodziewanej miesiączki zrobiłam bete i wyszło mi 673, powtórzyłam badanie po 72 godzinach i teraz wynik wynosi 2217. Czy to aby nie za dużo jak na 32 dzień? Proszę o odpowiedz bo trochę się denerwuję. Dziękuję:smile:
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    BETA OK:)
    --
  1.  permalink
    nessie: od miejscowowosci?? no to super! wlasnie znalazlas rozwiazanie jak zdac egzamin :)a co do zmiany testow.... znaki tez sie pozmienialy? bo ja i teorie zdawalam i bramki i miasto .... teraz jest inaczej?--

No wlasnie to nie takie proste o zeby sie przeniesc trzeba wykupic znowu jazde zeby poznac to miasto...Teoria sie ciagle zmienia teraz znowu nowe przepisy od stycznia wchodza....Nie robi sie juz kopert na placu tylko na miescie...Ale...zmienmy temat bo jak zwykle dostane nerwicy przed:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
    • CommentTimeDec 15th 2011 zmieniony
     permalink
    yy wykupic jazdy zeby poznac miasto?????
    ja uczylam sie jezdzic w oswiecimiu a zdawalam w Katowicach :D to dopiero zmiana :))))

justys83 mnie tez sie wydaje ze bete ok :)
    --
  2.  permalink
    nessie: yy wykupic jazdy zeby poznac miasto????? ja uczylam sie jezdzic w oswiecimiu a zdawalam w Katowicach :D to dopiero zmiana :)))

Oczywiscie,chociaz ze dwie godziny.No to gratuluje.Jednak wole najpierw sie przejechac zeby wiedziec co mnei moze czekac...
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    wogole najlepsza szkola jazdy jest we Wloszech!
    moim zdaniem kto stad wyjedzie "zywy" - kazdy egzamin bedzie pestka :))))
    --
  3.  permalink
    nessie: wogole najlepsza szkola jazdy jest we Wloszech!moim zdaniem kto stad wyjedzie "zywy" - kazdy egzamin bedzie pestka :))))--

Wlasnie od siostry narzeczonego,ktory jest Wlochem tez slyszalam ze we Wloszech sie latwo zdaje..
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    madrill: Usg może się mylić, poza tym dziecko nie rośnie cały czas w równym tempie.

Zgadzam się u mnie cały czas lekarka mi mówiła że zapowiada się duży chłopiec a na ostatniej wizycie mi powiedziała że najprawdopodobniej usg się lekko rozkalibrowało i nasz Olo wcale nie musi być tak duży .
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    nie o to chodzi!!!!! tu nikt jezdzic nie umie :D :D :D.... na rondach zero kierunkowskazow, na swiatlach zanim sie rusza znowu sie zmieni na czerwone, z lewego pasu skrecaja w prawo i z prawego w lewo, trombiom o byle co i parkuja na srodku ulicy :D ! ot .. to sie nazywa szkola jazdy! :bigsmile:
    --
  4.  permalink
    nessie: nie o to chodzi!!!!! tu nikt jezdzic nie umie :D :D :D.... na rondach zero kierunkowskazow, na swiatlach zanim sie rusza znowu sie zmieni na czerwone, z lewego pasu skrecaja w prawo i z prawego w lewo, trombiom o byle co i parkuja na srodku ulicy :D ! ot .. to sie nazywa szkola jazdy!

Naprawde?hehehe ,ale jazda i to doslownie heheh:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    co do wagi szacowanej na USG ja jestem najlepszym przykładem, że się myli :devil:
    miało być big baby a urodziło się 3,5 kg :smile:

bo to jest tak, że waga jest tylko szacowana [dokładnie ocenić się jej nie da no bo jak skoro dziecko w brzuchu ? :P]
    a szacowanie to odbywa się na podstawie m.in obwodu główki, brzuszka czy też długości kości udowej...
    u nas się okazało np, że Ninka jak na te 3,5 kg ma dość dużą główkę i brzuszek i dlatego aparat tak właśnie wagę szacował :wink:
    --
  5.  permalink
    A u nas wyszła dokładnie taka waga jaką przewidywał lekarz :)
    A USG miałam robione chyba na tydzień przed porodem :)
    -- // //
  6.  permalink
    Krzyś był cięższy o jakieś 150g niż przewidywało USG (czyli w granicy błędu), ale ogólnie wg USG miał być długi i chudy i dokładnie taki był.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no bo to różnie bywa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no u nas PODOBNO "zawiniła" ta większa główka
    gdyby była o 1 - 2 cm mniejsza to pewnie USG pokazało by 3,5 - 3,6 kg
    tak myślę
    ale nie ma co gdybać :]
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    he he jestem ciekawa jak będzie u nas :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    A w UK nie mierzą wielkości dziecka na USG (tutaj ma się tylko 2 usg podczas całej ciąży):wink:
    Położna od 24tygodnia mierzy centymetrem odległość od miejsca gdzie zaczyna się macica do kości łonowej i wrzuca to na taki wykres specjalny. Wykres uwzględnia wzrost i wagę na początku ciąży i są na niej takie 3 linie jak prawdopodobnie dziecko może być duże w kolejnych tygodniach. Mam nadzieję, że nie zamieszałam za bardzo. Najwyżej wrzucę skan jak to wygląda.:wink:

tutaj znalazłam link, jak to wygląda

http://www.gestation.net/fetal_growth/examples.htm
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    pocieszacie te na wylocie ale równie dobrze usg moze się pomylić w druga stronę. u mnie na usg na porodówce wyszło 3470, a mój maleńki Kubuś urodził się po kilku godzinach 4230- to jest skromna pomyłka i to w którą stronę:devil:
    a dzień wcześniej na wizycie pani doktor jak macała mi brzuch to stwierdziła że bedzie ponad 4kg, ale się nie przejełam bo nie wierzyłam że tak ręcznie można oszacować- a jednak:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    paprykowa: u mnie na usg na porodówce wyszło 3470, a mój maleńki Kubuś urodził się po kilku godzinach 4230- to jest skromna pomyłka

o Cię przepraszam !!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    paprykowa - ups... No to mnie pocieszyłaś:wink: Jak teraz mi mówią, że będzie duży a będzie jeszcze większy to chyba się potnę:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    carottka: to chyba się potnę:confused:

oni Cię sami potną nic się nie martw :devil::devil::devil::cool:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    spoko ja bede przeżywać w kwietniu- bo w tej chwili Maleństwo we mnie waży (a raczej ważyło w piątek) 417g, a mój synek na tym etapie ważył 312g więc sporo mniej jak na te wartości. jak się utrzyma taka tendencja to moge pobić rekord dzieciątka z Gdańska(7kg):devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    TEORKA: oni Cię sami potną nic się nie martw :devil::devil::devil::cool:

hahaha... jak gigant bedzie to nie widzę innej opcji!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorpaprykowa
     permalink
    carottka: jak gigant bedzie to nie widzę innej opcji!

no raczej!
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Z tym szacowaniem wagi płodu to chyba wszystko zależy od jakości sprzętu i umiejętności lekarza. Ja przed porodem miałam 2 usg (35, 36tc) robione przez 2 różnych lekarzy, na 2 różnych sprzętach. W 35tc lekarz powiedział, że dziecko jest malutkie (według niego młody ważył wtedy raptem 2kg) i on nie przewiduje, żeby był cięższy niż 3 kg w chwili narodzin (usg robione było na dość starym sprzęcie).
    W 36tc usg robił mój lekarz. Powiedział, że młody waży 2,900 (tylko kilo różnicy:P chyba, że w tydzień mu się tak przytyło:PPP) i jeśli urodzi się w terminie, to z wagą 3500-3700g (usg robione na dobrym sprzęcie, przez bardzo cenionego ultrasonografa).
    Urodziłam w terminie Tymka o wadze 3600g.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    witam wszystkich a ja dzisiaj bylam na tym obciazeniu glukozy we krwi masakra myslalam ze puszcze pawia tak mi bylo nie dobrze ale zyjemy:P wyniki sa dobre
    Glukoza we krwi 82 mg/dl norma 55-100 a po obciazeniu 75g glukozy 96 mg/dl norma 55-100 wiec sie miescimy:):bigsmile:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    Jak miałam usg w dniu porodu to lekarz oszacował wagę mojego synka na 2900-3000 Kubuś miał 2990.:devil:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Haaaaalo, śpicie? Czemu śpicie? Wstawać, pobudka! :bigsmile:

Gosik - gratulacje!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 16th 2011
     permalink
    No śpią pipki jedne no... Albo gadać ze mną nie chcą :shades:
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Hej :) NIe spię ;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hejo, właśnie wstałam :cool:
    mojego wczoraj zbałamuciłam, ale nic nie dało :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Dziewczyny czy w drugiej ciąży faktycznie wcześniej czuć ruchy malucha?
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ołłłł jeeees, obudziłam je :D

Sliwson, ja nie powiem, bo to pierwsza, ale tak czytałam...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ide do sklepu po gazety babci :D
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Jakoś nie w temacie jestem... Lista ruszyła? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jakie to są gazety babci? :)))

Ja właśnie czytam Twój Styl i się dołuję ;)
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Idę na śniadanie :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Patyk, chyba nie ruszyło ;) Smacznego :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    cześć dziewczyny ja zaglądałam tu od 8 ale cisza była:D:D
    -
    wczoraj mieliśmy gości i zjadłam tosta co się skończyło pożarem w nocy i tylko renni go pokonał masakra jakaś już byłam nie daleka od pawia.....
    --
  7.  permalink
    Ja tez wstalam i ide z pieskiem na spacer!
    --
  8.  permalink
    Ja też wstałam już dość dawno, jestem po śniadaniu, muszę umyć włosy a jest mi niedobrze i normalnie aż strach nachylać się nad wanną!
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja wstałam dzisiaj o piątej, byłam już z psem na kijkach, zjadłam 2 kromki ale nadal głodna chodzę. teraz codziennie chodzę na kijki póki pogoda ładna i nie pada deszcz, bo w śniegu to nie ma sprawy ale w deszczu to nielubię... pozdrawiam wszystkich i życzę miłego udanego dnia
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oj, Kasia współczuję... Mi na szczęście po migdałach i mleku zgaga przeszła - mam nadzieję, że na dłuuugo.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, mój kot gania po mieszkaniu i właśnie "wbił" się w kanapę - chyba chciała na nią skoczyć i nie wycelowała. Teraz siedzi i się na mnie patrzy wzrokiem typu WTF? Ja nie mogę z tym świrem małym. A w ogóle to znowu mi się wicie gniazda włączyło i od 7 sprzątam kąt dla Małego.
    --
  9.  permalink
    Karko pocieszyłaś mnie:)

ja też już nie śpię, mam wyprany koc, zrobiony farsz do pierożków wigilijnych, a teraz czekam na mamę, bo będziemy pić kawkę:)
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    W ogóle to chyba straszne być po terminie. Moja koleżanka jest 3 doba po i świruje mocno. Heh...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Jakie to są gazety babci? :)))

miało być gazety dla babci :devil: skrót myślowy :bigsmile:

he he teraz śniadanko :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Ale Wam zazdroszczę tego spania. W pierwszej ciąży, na zwolnieniu, potrafiłam spać nawet do 11... :P
    Teraz dzień w dzień mam pobudkę o 6...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    a u mnie się takie pawie zaczęły, że hoho... mam nadzieję, że po 12 tygodniu przejdą....
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.