Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 16th 2011
     permalink
    u mnie równy tydzień do terminu z usg. w niedzielę będzie tydzień do terminu OM i z metody
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    Talinka: u mnie równy tydzień do terminu z usg.

No ale Ty wciąż przed :) A dziewczyny po terminie to muszą się b. męczyć... Zwłaszcza psychicznie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    no ba. pewnie!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie to się już wszystko uspokoiło. Od czasu do czasu złapie mnie skurcz okresowy i to wszystko. Mała się wierci jak szalona :smile:
    Jak to jest z tym donoszeniem ciąży? W 37tygodniu czy 38 uważa się za donoszoną ?
    Talinka,u Ciebie to już pewnie duże emocje :smile: Tylko tydzień do terminu.
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Jestemy i dalej czekamy :) A no witam Was wszystkie w 40tc :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Talinka,u Ciebie to już pewnie duże emocje Tylko tydzień do terminu.

Noo! Mama mnie pogania :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Jak to jest z tym donoszeniem ciąży? W 37tygodniu czy 38 uważa się za donoszoną ?

jak na suwaku będzie 37t1d to ciąża jest donoszona
    --
  1.  permalink
    Dzień dobry Mamuśki :) ja niedawno wstałam, przeziębiona jestem, kaszle okropnie;/, ginekolog mi wczoraj tantum verde w aerozolu przepisał. Mam nadzieje, że to nie zaszkodzi.
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Jeśli urodzisz w 36 tc, a maluszek będzie ważył powyżej 2500 to też uważa się za donoszoną, chyba właśnie ważniejsza jest waga dzidziusia niż tygodnie. Ja rodziłam się równo 36t0d z wagą 2800, a moja siostra 35ti5d z taką samą waga i obydwie traktowane byłyśmy jako donoszone. Gdy leżalam w szitalu a mam tam ciocie położną to mówiła do mnie bylebym donosiła do skończonego 35 tc wtedy jeśli waga dzidzi ok to położnicy uznają jako ciąże donoszoną, natomiast pediatrzy jeśli chodzi o tygodnie ciąży uznają dziecko urodzone w 36tc jako donoszone oczywiście jeśli waży ponad te 2500g.
    --
    •  
      CommentAuthorpatyk120
     permalink
    I tak Talinko masz karę za swoją niecierpliwość :P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    patyk120: I tak Talinko masz karę za swoją niecierpliwość :P

? że mama mnie pogania? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Hej;)

A ja od tygodnia na L4 i śpię praktycznie non stop;p Już zaczyna mnie to denerwować,bo cały dzień w d*pie;p Ale jestem cały czas masakrycznie senna...
    --
  2.  permalink
    Czesc Laseczki!
    Napisalam dwo swojego gina emaila czy mimo tego iz rejestracja nie chce mnie zapisac mozna cos zrobic...Odpisal mi,ze nie ma wplywu na ustalenia Luxmedu,ale zebym przyszla to zmiesci mnie miedzy pacjetkami:bigsmile:To sie nazywa lekarz:bigsmile::bigsmile:Moze zobacze juz kruszynke nasza:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Witam w 27 tygodniu:)
    Dzisiaj w nocy się mocno zestresowałam bo gdzieś kolo 4 nad ranem zaczęły mnie męczyć skurcze jak na @. Nie chciały odpuścić i były co chwile. Przekręcałam się z boku na bok i nic nie dawało. Dopiero wstałam, wzięłam 2 magnezy, poszłam do kibelka i przeszły. Powinnam się tym martwić? Mówić o tym ginowi?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    illan: Powinnam się tym martwić? Mówić o tym ginowi?

o każdej takiej sytuacji powinno się poinformować lekarza.. a jak by się to powtarzało to koniecznie na wizytę lub na IP.... nie ma co bagatelizować.. może to akurat był pęcherz ale musisz się teraz obserwować
    no i witamy w 27tyg:):)
    --
  3.  permalink
    witam piątkowo :)
    jestem po usg połówkowym :) Małe są zdrowe. wszystkie parametry w normie :) Jak je zobaczyłam to łzy mi popłynęły, takie usg to naprawdę wzruszająca chwila...Mamy płytkę z badania i zdjęcia (wkleję później w dziale brzuszkowym ;) ).
    A, i widzieliśmy dwie pary warg sromowych :D czyli będziemy mieć dwie CÓRUNIE :)) Jestem tak szczęśliwa, że aż senna, więc idę nynać :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cherry_Lady: A, i widzieliśmy dwie pary warg sromowych :D czyli będziemy mieć dwie CÓRUNIE :)

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ZAJEBIŚCIE !!!!!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to same cudowne wiadomości zdrowe dwie córunie!!!!!!!!!!!!:cheer::clap::cheer::clap::cheer::thumbup::thumbup:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam wszystkie... a ja od wczoraj ledwo zyje, robilam wczoraj wyniki i ta pier... krzywa cukrowa po tej glukozie wypitej dwa razy zaslablam w tym laboratorium i caly dzien rzygalam jak kot i do dzis:((( a wynik wkur... mnie jeszcze bardziej bo na czczo 80 a po godzinie 163:((( dzwonilam do gin i niedobrze ale to jasne ze niedobrze tylko pytam skad to u mne jak ja w ciazy zjadlam moze 10 slodkich cukierkow, nie dam rady zlodzic, slodycze sa blee e tylko ocet wiec skad??? i powiedzcie mi teraz co dalej mnie czeka???
    (sorki za lsownictwo ale czemu nic nie moze byc normalnie, jeden wynik w normie??)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja też się witam!

Cherry_Lady- gratulacje, jak mąż zareagował na nowinę? :tongue:
    ewelinda29- pewnie będziesz teraz musiała być pod stałą opieką diabetologa i niestety na diecie, ja specjalnie nie pomogę w tym temacie ale są dziewczyny, które miały/mają ten sam problem! 3maj się!

Ja mam dzisiaj wizytę u gina, mam nadzieję, że ostatnią...zobaczymy jak tam panna Marysia sobie rośnie i jak moje rozwarcie?!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no pewnie gin wyśle Cie do diabetologa! tam ustalą Ci dietę i będziesz musiała kontrolować cukier tam co się strzela w paluszka... może dziewczyny co mają tą przypadłość coś więcej Ci napiszą!! ale spokojnie najważniejsze że wiesz i teraz będziesz wiedziała co szkodzi a co nie i bedzie ok....
    -
    a co do smaku i samego badania masakra bleh!!!!!! całe szczęście miałam laptopa i jakoś to przeżyłam
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: czyli będziemy mieć dwie CÓRUNIE :))

to dopisuję do listy :wink::wink:

madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)

sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Equidna 09.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 6.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    ufo03 25.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Cobraczek 02.09.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewelinda, nie martw się. U mnie ciągle są złe wyniki... I też jestem wściekła.Co nie pójdę na jakieś badanie to się okazuje potem :confused:
    --
     permalink
    dzieki dziewczyny ale poprostu bardzo mnie to zaskoczylo:((( bardziej balam sie o ta toxo co mi wychodzila ciagle watpliwa a wyszla teraz odrazu ok a tu cukrzyca echh wiem juz ze bede pod stala kontrola poradni diabetologicznej dla ciezarny jest u nas przy szpitalu uniwersyteckim....damy rade tylko wscieklam sie jak nie wiem:((( zobaczymy w poniedzialek mam wizyte i sie wszystkiego dowiem:(
    --
  4.  permalink
    Cherry_Lady: witam piątkowo :)jestem po usg połówkowym :) Małe są zdrowe. wszystkie parametry w normie :) Jak je zobaczyłam to łzy mi popłynęły, takie usg to naprawdę wzruszająca chwila...Mamy płytkę z badania i zdjęcia (wkleję później w dziale brzuszkowym ;) ).A, i widzieliśmy dwie pary warg sromowych :D czyli będziemy mieć dwie CÓRUNIE :)) Jestem tak szczęśliwa, że aż senna, więc idę nynać :)

Tak apropo robilas moze na poczatku bete?Pytam bo ciekawa jestem jaka jest na poczatku ciazy blizniaczej...Ponoc jest wieksza niz w pojedynczej...
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    dziewczyny zmłotkujcie mnie bo zaczynam swirowac.
    BYlam u gina w 5t+6d - był tylko pecherzyk i to co pisalam jakis trofoblast widzial.
    A wyczytalam na innym forumie ze dziewczyna byla w 4 tc i ponoc widziala zarodek, ze gin ma super sprzet itp.
    I tak teraz schizuje ze pomimoze moj tez ma dobry sprzet moze u mnie cos nie halo...
    Kiedy widac zarodek na USG???
    Potrzeba mi chyba uspokojenia ze u mnie wszystko w normie (no poza cysta)....
    Chyba powinnam odciac sobie neta do kolejnej wizyty u gina.
    Powiedzial mi ze karte zalozy mi jak zobaczy serce.
    Nastepna wizyte mam wyznaczona w 8t+6d - serducho juz wtedy bedzie, co nie??? No glupieje na starosc....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Mamrotka: dziewczyny zmłotkujcie mnie bo zaczynam swirowac.
    BYlam u gina w 5t+6d - był tylko pecherzyk i to co pisalam jakis trofoblast widzial.
    A wyczytalam na innym forumie ze dziewczyna byla w 4 tc i ponoc widziala zarodek, ze gin ma super sprzet itp.
    I tak teraz schizuje ze pomimoze moj tez ma dobry sprzet moze u mnie cos nie halo...
    Kiedy widac zarodek na USG???

Taaaak zdecydowanie szperanie w necie nie jest najrozsądniejsze w ciąży... Ciąża ciąży nie jest równa. No i można by tak pisać i pisać... Będzie czas to zobaczysz swojego maluszka...
    A swoją drogą- weź pod uwagę,że na każdym forum każdy może pisać co mu się zechce... Zarodek widoczny w 4 tc to raczej wyssana z palca historyjka niż fakt.
    --
  5.  permalink
    Cherry Lady - ogromniaste gratulacje!! :smile: Cudnie!

Illan, wiesz, ja sama nie wiem jak to się stało, że nagle "wyskoczyłam" w suwaczku do przodu, w każdym bądź razie teraz suwaczek zgadza się z tygodniami liczonymi od OM. Może liczenie w suwaczkach się zmieniło czy cuś?! Nie wiem... W każdym bądź razie zmieniałam suwaczek na inny (wzięłam nowy z innej strony) i może tam jakiś inny sposób liczenia... Nie mam pojęcia...

Właśnie robię mojemu mężczyźnie muffiny. Ach, w końcu mogę pichcić jakie ciasta i ciasteczka bez obaw, że objem się nimi do bólu brzucha bo... nie mam ochoty na słodycze!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Katarzynah1987 - a znasz stronkę Moje Wypieki? Ja stamtąd już chyba z 10 rodzajów muffinów zrobiłam, wszystkie pychota, ale też mąż konsumował, bo ja tylko do robienia się nadaję ;)))

Jaheira, chyba że miała mega wcześnie owulację ;)

Ale fakt - u mnie pęcherzyk było widać tak jak u Ciebie pod koniec 5 tyg, a dopiero w 7 czy w 8 poszłam po raz kolejny i już było "wszystko"...

Ewelinda - kurczę, współczuję...

Cherry_Lady - cool!!!! Super, gratki!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O! Chyba zaczynam się oczyszczać! Nie była to biegunka, ale tak łatwego wypróżnienia to dawno nie miałam :tooth::swingin:
    --
  6.  permalink
    The fragile a wiesz, że zajrzę na nią. Na różne stronki trafiałam, na tą chyba nie... Powiem Ci szczerze, że to moje pierwsze muffiny. Zobaczymy jak wyjdą ale opinie o nich dopiero wieczorem usłyszę bo Piotr w domu będzie wieczorem... Ja się nie przemogę i nie spróbuję nawet. :smile:

Kupiliśmy też ostatnio szybkowar i dziś na obiad (właściwie to kolację) robię rybę po grecku właśnie przy użyciu szybkowara. Też się okaże co wyjdzie i czy faktycznie ten szybkowar to fajne rozwiązanie...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Katarzynah1987 - jeśli chodzi o ciacha to ja tylko z tej strony robię, bo zawsze wychodzą, dziewczyna ma super dopracowane przepisy. Teraz robiłam piernik na piwie i pierniczki - boooomba. Ale jak lubisz muffiny, to ma super przepisy i łatwe :) Aaaa, i jeszcze moje ukochane (akurat te konsumuję) ciastka potrójnie czekoladowe (tylko ja zamiast czekolady daję M&Msy i wychodzą takie jak w Subwayu :))).
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    W poniedzialek na wizycie w badaniu moczu wyszlo mi bialko... Odesłali wyniki do badan no ale wyniki beda dopiero za kilka dni. A dzisiaj bylam juz z 6 razy siku i tak mnie jakos piecze czy cuś:confused: Wzięłam Żuravit i mam nadzieje, ze przejdzie. Wiem, ze kilka z was mialo przeboje z pecherzem, cos polecacie? Mam w domu Urosept i Furagin ale na ulotkach wyczytalam ze w czasie ciazy nie powinnam ich brac... I juz zglupialam :(
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    The_fragile: Jaheira, chyba że miała mega wcześnie owulację ;)

Chyba w pierwszym dniu @:confused::devil::confused::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    carrotka- moje wyniki moczu znacznie się poprawiły po Femisept Uro 3x1 :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jaheira, jakby miała kobieta jakaś owu w 1 tyg cyklu, to jest możliwe, że w 4 tyg widać by było pęcherzyk z zarodkiem? Tak "hipotyzuję" jak to mówi mój mały chrześniak ;)
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Dzieki dziewczyny za pionizacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To bardzo łatwo policzyć.
    Kobieta z cyklem 21 dniowym może mieć owu w 5-7dc. Zakładając 7dc - do zagnieżdżenia dojdzie ok. 14dc. W 21dc wyjdzie pozytywny test.
    Będzie to 14 dzień po zapłodnieniu i koniec 3tc ciąży wg OM :devil:

Fakt, że takie rzeczy to raczej rzadko się zdarzają, ale jednak.

Inna sytuacja, kiedy kobieta myli śródcykliczne z normalną @. Wtedy ginowi podaje zły termin OM i dziecko na usg też widać "wcześniej". Tyle, że obserwatorka takiego błędu raczej nie popełni :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    bellybaby: moje wyniki moczu znacznie się poprawiły po Femisept Uro 3x1 :)

A dostanę to w UK? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobra, zmykam na pociąg. Do usłyszenia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Czyli tydzień później mogłoby być coś widać? Nie wiem, tak się pytam. Bo skoro u niektórych kobitek widać zarodek w 6 tyg ciąży, a owu mają dajmy na to 14-20dc, to jak owu jest ten tydzień-dwa wcześniej to hipotetycznie w 4 tyg (np. 4t6d) mogłoby być widać zarodek?

A tak swoją drogą też miałam krótkie cykle, bo ok. 26 dni i tylko się niepotrzebnie stresowałam tym pierwszym usg ;)
    --
  7.  permalink
    The_fragile ja zawsze robiłam piernik z dużą ilością miodu. Prawdziwego takiego. Mój tato jest pszczelarzem z zamiłowania i zawsze jak wracamy od rodziców to zapasem miodu ale ja akceptowałam miód zawsze jedynie w cieście bo taki prosto ze słoika czy z herbatką czy mlekiem to nie lubię. Nie i już. Nigdy nie przepadałam za nim chociaż wiem, że zdrowy i w ogóle...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Teoretycznie :wink: Serduszko zaczyna bić w 21 dniu życia dziecka (gdzieś tak wyczytałam). To są 3 tygodnie po zapłodnieniu, więc 5tc, jesli owulacja była ok. 14dc. Inna sprawa, że na zwykłym sprzęcie tak wcześnie się tego nie uchwyci/
    Moje cykle też długie nie były - 26-27 dni. W pierwszej ciąży poszłam w 5tc wg OM i był tylko pęcherzyk. W drugiej poszłam w 7tc wg OM i było już serduszko. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    carrotka- nie mam bladego pojęcia :sad:

Ja też uciekam szykować się na wizytę!
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    No właśnie, teoria sobie, a życie sobie. BTW - zamiast "teoria" napisałam "teorka" ;)

Katarzynah - ja mam tak samo! Miód w czymś jest super, ale sam - fuuuuj ;)
    --
  8.  permalink
    No to sobie pospałyśmy :) aż poduszkę zaśliniłam, normalnie jak dziecko :D

Ewelina 29
    Gin na pewno każe Ci jeszcze raz powtórzyć badanie. Jeden wynik to żadna wiarygodność.
    A jaką miałaś glukozę (50 czy 75) ?
    Cukrzyca ciążowa niestety się zdarza :((
    Ale nie załamuj się - będziesz na diecie, pod kontrola diabetologa i będzie dobrze, dla dobra synusia !
    .
    BELLY - "Cherry_Lady- gratulacje, jak mąż zareagował na nowinę? :tongue:"
    Heh, powiedział "o, kurczę!", a potem dodał, "to będziemy się musieli postarać później o chłopca!",
    no myślałam, że padnę, choć leżałam ;)
    Poza tym, od badania prenatalnego wiedzieliśmy, że jedno Małe jest dziewczynką,
    zaś drugie było zagadką,
    a dziś się jedna informacja potwierdziła, a druga wyjaśniła :wink:

A Ty już za chwil parę będziesz tulić swoją córcię :))))
    Cudownie, że jeszcze w starym roku :tongue:
    Strzelec to bardzo fajny znak :devil: :cool:

.

Talinko
    A miałam Cię poprosić o dodanie do listy - dziękuję:wink:

.

HUSSY
    Nie martw się, u mnie też wyszła lekka (póki co!!) anemia, spadek białka
    i teraz muszę się ratować żelazem, sokiem z buraków i nabiałem...
    Szkoda tylko, że nie można łączyć produktów białkowych z np. z sokiem z buraków
    - bo ani wapń, ani żelazo się nie wchłonie, cholera jasna :confused:

.
    Cobraczek - "Tak apropo robilas moze na poczatku bete?Pytam bo ciekawa jestem jaka jest na poczatku ciazy blizniaczej...Ponoc jest wieksza niz w pojedynczej..."
    No pewnie, że robiłam ! :)
    Od razu wiedziałam, że będzie więcej niż jeden pęcherzyk:wink:
    1 beta - 14dfl - 377,1
    2 beta - 16dfl - 832,92

.

Mamrotka
    Zgadzam się z Jaheirką - w ciąży nie należy czytać internetu i się niepotrzebnie nakręcać !
    Sama na początku czytałam i schizowałam :confused:
    Daj czas Maleństwu - teraz powstaje, potrzebuje spokoju :)
    Ja w połowie 5tc widziałam dwa pęcherzyki, zaś w pierwszym dniu 8tc widziałam pikające serduszka.

.

madamagda
    gratulacje dla siostry :)
    --
  9.  permalink
    The_fragile: Teraz robiłam piernik na piwie i pierniczki - boooomba.

ja raz robiłam piernik, fajny sprawdzony przepis, dużo bakalii, miodek, no po prostu bajer, owinęłam w lnianą ściereczkę i odstawiłam na ileś tam dni, jak pisało w przepisie- i co i dupa blada, piernikiem można było zabić, nic nie zmięknął od tego czasu nie robią

ale zrobiłam dziś 125 uszek na Wigilię:)
     permalink
    Cherry_Lady: A jaką miałaś glukozę (50 czy 75) ?

mialam 50...i wlasnie wkurzam sie ze nie dala mi tej 75 ale mowila ze nie ma ku temu podstaw jak mi kaze w pon to powtarzac to zwariuje ja wczoraj caly dzien po tej glukozie umieralam:((
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Dziewczyny...proszę pomóżcie! Co można wziąć na moim etapie ciąży (jak w suwaczku) na zapalenie pęcherza? Boli jak cholera:( Piję sok 100% żurawiny, ale co jeszcze? Plissss...
    --
  10.  permalink
    Hanny ja brałam Furaginum ale to z przepisu lekarza. Wybierz się do ginekologa, koniecznie!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.