czy ktoras z was miała robione badanie na HBs?? ja dostalam skierowanie na takowe :) jeszcze na morfologie i mocz i to juz koniec moich badanek :)) wiem ze te HBs jest na stwierdzenie WZW chyba :D hmm ... ktos cos wie??
a jeszcze mam pytanie co do badanka na mocz ... bo ostatnio chodze co najmniej co 2 h do kibelka siku w nocy :) no i kotre siku mam zebrac do badania?? pierwsze w kolejnosci kiedy to ide okolo 2 godziny nieprzytomna czy ostatnie prawie przed przebudzeniem okolo 7 ??
dziewczyny co byscie powiedzialy zeby w tabelce w wiki przy dacie porodu dodac jeszcze oznaczenie jaki to typ porodu byl? SN (silami natury) i CC (ciecie cesarskie) tak zeby bylo wiadomo jaki odsetek z nas jak rodzil ;)
hejka mamunie AniuM tak się cieszę że wszystko u ciebie zmierza ku dobremu. Iwa czekamy na ciebie a ty dalej 2 w 1 U nas ok, Mati rośnie, ja już zdrowa, tylko dalej na tabletkach. Mam pytanie czy jest to dobry pomysł wyjechać z 3 miesięcznym maluszkiem gdzieś na tydzień?jak uważacie, bo chcemy pojechać gdzieś na parę dni w sierpniu
Myszorka my wyjechalismy na mazury z Gabrycha jak miala 4 miesiace. spedzilismy tydzien nad jeziorami tyle ze mieszkalismy w normalnym domu gdzie byla ciepla woda wanna kuchnia etc. mala nigdy wczesniej (no i dlugo dlugo pozniej) tak nie spala jak tam. byla wniebowzieta calymi dniami na dworzu!!!
Myszorka jeśli oboje macie sie dobrze to czemu nie , mozna jechać, moja kuzynka odkąd jej mały skończył 3 miesiace z Niemiec do polski co rusz lata samolotem i pociagami jeżdzi ( takie połaczenia u nas) i jest oki. Ja sama jak Jakub był mały to do moich dziadków tu w Olsztynie z Dąbrowy Górniczej jeżdziłam. Poza tym taki urlopik dobrze Wam wszystkim zrobi i tak jak pisze Ania moze byc ze małemu najbardzie spasuje taka wycieczka, ja w sierpniu jade do rodziców, dobrze ze tata zabierze mnie samochodem i samochodem przywiezie, bo juz wtedy z tym moim wielkim brzuchem w pociagu byłoby kiepsko
dzieki kobietki za poradę, faktycznie jak będzie wszystko ok to pojedziemy sobie na parę dni, może do Brennej, bo skoro jak wychodzimy tu na spacer i Mati zasypia w ciągu pół minuty, to co dopiero na świeżym powietrzu
Witajcie!!! Mam wiadomość od przyjaciolki Kfiatuszka ze dzis urodzila!!!Troche przed 9 rano!! Wszystko jest ok :) Wiecej nie wiem.. GRATULUJĘ Kfiatuszku
Kwaituszek - co do HBS to u nas w Krk zwykle lekarze je zlecaja na pocztaku ciazy i w polowie, a niektore szpitale wymagaja równiez przed porodem.... W krk w jednym ze szpitlai zbey uczetsniczyc w rodzinnym porodzie równniez osoba towarzysząc amusi miec te badnia + Wr + rtg płuc!!!
no to poprawilam tabelke na przyszlych mamusiach w wiki :) Wpisalam Kfiatuszkowa date ale z imieniem sie wstrzymalam bo kto to wie czy nic sie nie zmieni.. dopisalam przy Izunii i Myszorce sposob porodu no i siebie tez juz wklepalam, jak juz bedzie po wszystkim to niech tylko ktoras z was wytlusci :)
Kfiatuszku gratulacje ale szybciutko Ci poszło!SUPER!!! dziewczyny ostatnio zamówiłam sobie fajne ciuszki na małą ciaże na allegro i nie moge sie doczekać kiedey przyjdą , sprzedaje je takla dziewczyna licytacja zaczyna sie od 1 zł i ma wszystkie nowe ciuszki na rózne brzuszki.
Dziewczyny mam sprawe, powiedzcie mi kiedy mam wybrac sie do lekarza bo nie ma sensu isc za wczesnie ale tez nie chce isac za pozno.jak sie liczy tygodnie iązy??Ja ostatni okres mialam 15 kwietnia.Prosze o szybka odpowiedziec.
czesc dziewczyny ja mam termin na 9.09.2007 ale najchetniej to odczepilabym brzuszek na te upaly bo wogole z domu sie nie ruszam jak sie bardzo ciesze ze dzis nareszcie sie troche ochlodzilo:)
Hey Natko.Mam pytanko kiedy najlepiej wybrac sie do lekraza??Kiedy ty poszlas.Ostatni okres mialam 15 kwietnia jak to sie liczy, w ktorym tygodniu jestem??.
Martaaa pewnie jakis 6 tc ja na towim m-scu juz dawno bym była u lekarza, bo ja niecerpliwa ale mysle, z espokojnie mozesz isc, powinnas juz zobaczyc serduszko
Nio to fajnie!!Bo moja siostra tez jest w ciazy i jutro idzie wiec pojde z nia tylko ze ona ma juz 38 tc a ja dopiero 6tc, ale i tak strasznie sie ciesze!!
Kfiatuszku ooogggrrooomnnne GRATULACJE dla całej Waszej rodzinki !! Witamy małego Kacperka IWA czekamy na Ciebie kobietko i Twoją NYNKĘ nio i Pepsia też jest przecież na dniach !!
Laski o 15:00 wróciliśmy z mężykiem od naszych synusiów i dopiero teraz otworzyłam oczy - tak mnie te upały zmogły [hihihi i mężyka też]. U maluchów wszystko ok, już nie wymagają monitorowania oddechu i tlenu !! Jestem bardzo zadowolona i dumna Chłopaki ważą już po 2200 gram i mają apetyt "wilczy" - piją już po 50 ml mleczka Oczywiście przewijamy i karmimy oboje z M !! A nasz pediatra neonatolog powiedział, że Szymonek ma już czyste płucka [potwierdzone badaniem, nie ma już wydzieliny] i chłopaki może już w przyszłym tyg będą w domciu Byliśmy w szoku z mężykiem, że taki postęp do przodu nastał Normalnie jak mogę się z Wami podzielić tymi wiadomościami to serducho mam przepełnione RADOŚCIĄ i cieszę się ogromnie z naszej "wirtualnej" znajomości
Myszorka cieszę się, że Mati śpi i rośnie jak na bobaska przystało AniuM pomysł z nową rubryczką jest ok - i cieszę się, że u Ciebie też ok - odliczanie wielkie tra !!
Witajcie nowe mamunie !! Natko już po półmetku a jakoś nie było Cię tu u nas - za trzy dni masz "studniówkę" Martaaa ja na pierwszą wizytę wybrałam się w 8 tc i już wtedy ginek oznajmił mi o ciąży bliźniaczej - ja jakoś się ociągałam z wizytą, aby czasem nie było pomyłek [jak u mojej mamy], ale w 6 tc to napewno dzidzia będzie już widoczna !!
Izunia super wiesci. Miejmy nadzieje ze juz lada moment bedziecie mogli zabrac chlopcow do domku!!! aaa sluchaj ... czy lekarze zalecaja ci kupno monitora oddechu???
AniuM jutro będe w Łodzi i mam nadzieję, że lekarz powie mi już kiedy chłopaki wyjdą do domku. A co do monitora bezdechu to też neonatolog mi powie co i jak, bo nie wszystkie wcześniaczki wymagają spania na takich materacykach bezdechu - jutro zapytam o szczególy
gratulacje dla kfiatuszka ja pierwszą wizytę miałam w 4 tygodniu - widać było tylko taka małą kropeczkę (od tej pory na dzidziusia mówimy kropka) ale była już tam gdzie trzeba, za miesiąc poszłam na kontrolę i wtedy już było co oglądać
Cześć dziewczyny, ale dzisiaj pospałam, zrobiło sie chłodniej i tak dobrze się leżało, wcale nie chciało mi się wychodzić z łóżka! Moja dzidzi się chyba zawzięła i stwierdziła, że tak dobrze jest u mamusi w brzuszku , że nie spieszy jej się na świat - narazie ciągle nic się nie dzieje i nic szczególnego nie czuję! Dzisiaj znowu mam wizytkę u lekarza, zobaczymy co powie, ale mam przeczucie że moja maleńka będzie czerwcowa tak jak jej mamusia! Mam tylko nadzieję, że lekarz z uwagi na mijający termin nie zawezwie mnie do siebie do szpitala, jest tam ordynatorem!
Izunia no to jutro najlepiej dyktafon w reke zeby niczego pozniej nie zapomniec z tego co mowi lekarz ;)
Iwa u nas w szpitalu z reguly kaza sie zglosic 8 dnia po terminie z OM jak nic sie nie dzieje to 8 i 9 dnia robia ktg a 10dnia sie trafia na oddzial i zaczynaja uczulanie i oc test (oksytocynka brrr) jesli wody plodowe sa ok i ich stan nie pozostawia watpliwosci to tak codziennie na porodowke sie lazi do 14dnia po terminie i wtedy jak nie pojdzie to 15dnia po terminie robie cesarke. duzo tez zalezy od ulozenia i wielkosci dziecka, jesli jest bardzo duze to decyduja sie na cc wczesniej
ja sie koszmarnie czuje, od wczoraj okrutnie boli mnie brzuch, lapia mnie dosc silne skurcze i nospa forte slabo dziala, na szczescie skurczybyki nie sa zbyt czeste. ja na razie Krzysiowi tlumacze ze ma czekac do 11 czerwca grzecznie i licze ze madry chlopczyk bedzie grzeczny i nie bedzie robil rodzicom numerow od lat najmlodszych
wiecie co... mam dosc... zab mi wlasnie na pol pekl... nie moge sie dodzwonic do mojej dentystki a on sie przelamal tak ze nie idzie go wyjac i siedzi mi w dziasle
do dentystki ide na 14.30. Magg owszem to TYLKO zab ale tak felernie zlamany ze nie wiem czy wyrwac nie bedzie trzeba. poza tym wsyzstko rozbija sie o kase :( jestesmy i tak w dolku finansowym a tu jeszcze kolejny wydatek
Gratuluje wszystkim mamusiom i rowniez dziekuje za gratulacje, bedzo sie ciesze.Jedynie to martwie sie bo dopiero zaczelam prace i jeszcze nie mam zadnej umowy bede bez pieniazkow,a le moze uda mi sie cos wykombinowac!!Pozdrawiam