Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthor_Magda_
    • CommentTimeDec 17th 2011 zmieniony
     permalink
    Łezunia
    chyba jak każdda przyszła mama masz rózne obawy. Nimi żyjemy od poczatku do końca ciązy, ale nie można się nimi zadręczać i wkręcać, bo można popaść w istną psychozę.
    Na ruchy i brzuszek masz jeszcze czas. :wink: Początek ciąży ma to do siebie że jest dosyć abstrakcyjny dla nas. Prócz dolegliwości ciązowych, nie widać i nie czuć że jest coś w brzuchu, ale nie ma powodów do paniki.
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeDec 17th 2011
     permalink
    madamagda dzięki dlatego chciałam się tym podzielić żeby nie trzymać tego w sobie i zadręczać się, tylko powiedzieć i liczyć że ktoś ustawi mnie do pionu...:bigsmile:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Łezunia
    nie ma sprawy.
    Moje małe dwie "abstrakcje" wlasnie mi skaczą po głowie:wink: echhh
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    madamagda: Prócz dolegliwości ciązowych, nie widać i nie czuć że jest coś w brzuchu, ale nie ma powodów do paniki.

ja nawet dolegliwości nie miałam no prócz senności a brzuch też wyhodowany z przed ciąży zakrywał rosnącą powolutku macicę z dzidzią spokojnie nie długo Ci wyskoczy brzuch i będzie ciężko oj ciężko:D:D:devil::devil::wink::wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Dziewczyny dziękuję
    hihihihi zapomniałam o swoich dolegliwościach ciążowych, bo są hihihi (może słabsze ale są) to też może być znak że wszystko w porządku, wiedziałam że mogę na Was liczyć...
    Jeszcze raz dziękuję
    --
  1.  permalink
    Czesc Kobietki!
    Stwierdzilam ze musze cos zmienic w wygladzie i zamowilam sobie fryzjerke.Dzisiaj wieczorem bede tak scieta :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    coma: jak chcesz to wysle Ci szersze info na prv ale generalnie sie nie martw nie ma strachu!

dziekuje kochana jesli moge prosze o te informacje:) bede wdzieczna:) coz wiem ze od tego sie nie umiera ale troche mnie to dobilo bo jeszcze nie odebralam ani jednego miesiaca wynikow zeby wszytsko przeszlo ok nie wspominajac o tym co przeszlismy przez pierwsze trzy miesiace:((( ale damy rade:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Jeeeej! Po wizycie i mały od początku ciąży siedział na dupce, a teraz jest główką w dół :D

Łezunia - rozumiem Cię, ja miałam tak, że wydawało mi się, że wszystkich oszukuję i tej ciąży wcale nie ma i mi się uroiło ;))) Dopiero po wizytach oddychałam z ulgą ;)) NO i jak brzuch zaczął rosnąć ;)

Cobraczek - fryzurka ekstra! Ty masz takie długie włosy!?
    --
  2.  permalink
    The_fragile: Cobraczek - fryzurka ekstra! Ty masz takie długie włosy!?

Jak wyprostuje to prawie taka dlugosc :bigsmile: Trwala strasznie mi popalila wlosy i teraz musze je niestety podciac i wycieniowac,ale ja zawsze znjade jakis sposob zeby te wlosy po ludzku wygladaly :wink: Teraz bede godzine rozczesywac,istny dramat.Na drugi raz zastanowie sie za nim zrobie trwala,naprawde...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    The_fragile dzięki, szczerze myślałam że mnie tu wyklnięcie bo mam takie obawy a chyba z nimi nie jestem sama na tym etapie ciąży... jeszcze raz dziękuję za wsparcie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cobraczek - wow, to piękne! A jaki masz kolor, też jasny?

Łezunia - coś Ty! Ja miałam takie sny, że wszystkich okłamuję wokół, budziłam się i robiłam sobie raz na jakiś czas test (miałam od cholery testów za złotówkę), jak wychodziły dwie krechy to się cieszyłam jak głupi do sera, że nie uroiłam sobie tego. Pocieszę Cię, że jak zacznie Ci brzuszek rosnąć, a potem poczujesz kopniaki to to przejdzie :)
    --
  3.  permalink
    The_fragile: Cobraczek - wow, to piękne! A jaki masz kolor, też jasny?

Jasny blond to moje naturalne,ale ja maluje na kolor ''plonaca iskra'':bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dziś Wam jednak nie odblokuje ten listy :devil: Musicie liczyć na pozostałe :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    TEORKA: no ale mi bardziej chodziło o wypadającą, poszarpaną pochwę...to chyba po CC niemożliwe ?

Poszarpana pewnie nie :wink:, wypadająca - owszem, to możliwe. Szczególnie, jak się zapomina w połogu o tym, żeby się oszczędzać. Więzadła i dno miednicy po cc też jest nie w formie, bo przecież ciąża to jednak było spore obciążenie, no i jakiś czas po porodzie wciąż działa na nie relaksyna, która miała za zadanie wszystko rozluźnić w przygotowaniu do porodu... Ale nie ma się co zadręczać na zapas, jednak nie wszystkim się zdarza :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No ja nie rodzę :( a już miałam nadzieję po wczorajszym łażeniu.... ale powiem Wam, że dziś rano obudziłam się tak samo zmęczona i obolała jak wczoraj wieczorem, kiedy się kładłam :confused:
    --
  4.  permalink
    Talinka: No ja nie rodzę :( a już miałam nadzieję po wczorajszym łażeniu.... ale powiem Wam, że dziś rano obudziłam się tak samo zmęczona i obolała jak wczoraj wieczorem, kiedy się kładłam

Moja szwagierka byla po terminie a chciala urodzic to chodzila po schodach....Na drugi dzien urodzila:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hydrazine: wypadająca - owszem, to możliwe.

o popatrz to nie wiedziałam :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    To jak ja wyprostuję włosy to mam do pośladków :bigsmile: A kolor nowy też idę sobie zrobić w piątek - czerwony kasztan i blond.Ostatnio robiłam małe eksperymenty i wyszło ładnie.
    Cobraczek,fryzurka fajna.A patrzysz na owal twarzy? ,bo w sumie to,że ładna nie znaczy że każdemu pasuje :wink:
    ---
    Ja dziś na jazdach miałam skurcze.W ciągu godziny doliczyłam się czterech bardzo silnych. I teraz co jakiś czas mnie łapią,ale nieco słabsze.
    --
  5.  permalink
    Hussy: Cobraczek,fryzurka fajna.A patrzysz na owal twarzy? ,bo w sumie to,że ładna nie znaczy że każdemu pasuje

Juz mialam kiedys podobna fryzurke wiec sprawdzone:wink:
    --
  6.  permalink
    Hej dziewczyny,
    a ja na 7 stycznia umówiłam się na kolorek o taki jak ma Ania. Jeżeli chodzi o cięcie to mam identyczne i nigdy go chyba nie zmienię bo czuję się w takich krótkich włosach b. dobrze. A jeszcze z 6 lat temu miałam włosy o dług. mniej więcej do połowy pleców i farbowałam je zazwyczaj na jasny blond... Do rudości przekonałam się stosunkowo niedawno bo gdzieś niecałe dwa lata temu zrobiłam sobie taki kolor po raz pierwszy.

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/209/aniawyszkoni.jpg/][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    rude to fałszywe :devil::devil::devil::devil::devil::tongue::tongue:
    --
  7.  permalink
    TEORKA: rude to fałszywe

Raczej wredne heh:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    fałszywe :tongue:

i wredne :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, a ja strasznie lubie taki rudy, jak tutaj zapodalyscie! Tylko ze mi w takim nieladnie :(((((

Qrcze, maz mi kompa odlaczyl i teraz z komorki wlaze, bo mi sie nudzi ;) Robimy ''pokoik'' dla Malego :)
    --
  8.  permalink
    TEORKA, dupa dupa dupa!! Pierdoły gadasz!! Wcale niefałszywe! Jestem przykładem. :bigsmile:
    --
  9.  permalink
    katarzynah1987: TEORKA, dupa dupa dupa!! Pierdoły gadasz!! Wcale niefałszywe! Jestem przykładem.

O to to to:bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    podobno PŁOMIENNE - GORRĄCE ;P
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sraty pierdaty !
    ja tam swoje wiem ! :devil::devil::cool:
    --
  10.  permalink
    KARKO: podobno PŁOMIENNE - GORRĄCE ;P

hehe no baaa:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej kobietki. Melduję, że ciągle nie urodziłam mimo powracających bóli:wink: A ja właśnie strzeliłam focha na męża bo powiedział, że do rozwiązania zero seksu bo teraz głupio by się czuł kochając ze mną:confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    carottka powiedz mu jak kiedyś Julka z "Usta usta": "Bez urazy, ale nie dosięgniesz" :wink:
    madamagda dzięki za wyjaśnienia:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Carrotka, podobno faceci są bardzo przewrażliwieni na tym punkcie :smile:
    ---
    Hanny :rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hanny: "Bez urazy, ale nie dosięgniesz" :wink:

dobre ! :devil::devil::devil:

CARROTKA mój Mateo to miał opory od 30 tygodnia już..
    wiec i tak Twój mąż długo dawał radę :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Coś czuję, że dzisiaj szykuje się gwałt :wink: Właśnie powiedział mi, że po świętach się pokochamy, bo jak on chce, żeby Mały się urodził po świętach:devil: Faceci! Jakbym mogła sobie powiedzieć "urodzę po świętach" i tak się właśnie stanie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    carottka: Jakbym mogła sobie powiedzieć "urodzę po świętach" i tak się właśnie stanie:wink:

i jakby też stosunek miał sprawić, że na pewno się wtedy poród zacznie....
    ehe jasne :tongue::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No dziś znów skurcze... krótkie, bolesne.
    To przepowiadające z tego, co doczytałam.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: i jakby też stosunek miał sprawić, że na pewno się wtedy poród zacznie....

ano właśnie... :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No ja mu tłumaczę, że gada głupoty ale widać zna się lepiej :wink:
    --
  11.  permalink
    Matko im blizej poniedzialku tym bardziej sie denerwuje:confused::confused: Mam nadzieje,ze malenstwo rosnie i nic zlego sie tam nie dzieje....Boli,plamien i krwawien nie ma to juz bardzo wiele:wink:Zeby tak zostalo juz...
    --
  12.  permalink
    Ja musze czekac do 29 grudnia na kolejne USG, jeszcze mi sie przeziebienie trafilo ;/ czasami klucie w jajnikach i podbrzuszu czuje, ale pomimo to trzese sie o maluszka
    --
  13.  permalink
    kuleczka_69: Ja musze czekac do 29 grudnia na kolejne USG, jeszcze mi sie przeziebienie trafilo ;/ czasami klucie w jajnikach i podbrzuszu czuje, ale pomimo to trzese sie o maluszka

Nie pozostaje nic jak czekac.....:neutral:
    --
  14.  permalink
    No niestety, a to czekanie jest najgorsze .... moze nie powinnam za bardzo sie nakrecac na pewne sprawy i spokojnie podejsc do ciazy (tak to jest jak sie naczyta w necie... ;/)
    --
  15.  permalink
    Mnie tak cyce bola ze szook..Z Emilka tak nie mialam,owszem byly wrazliwe,ale nie tak...Mam andzieje,ze bedzie znowu dziewczyna:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewa,będzie dobrze :smile:
    ---
    Talinka: No dziś znów skurcze... krótkie, bolesne.
    To przepowiadające z tego, co doczytałam.

Ja właśnie wczoraj kupiłam M jak Mama i był temat a pro po skurczy. Nie wiem Talka czy to czytałaś,ale pisze coś takiego :

Przepowiadające - Występują nie regularnie, można odczuwać je kilka razy w ciągu dnia,oraz kilka razy w tygodniu. Stają się bardziej odczuwalne na kilka tyg. przed porodem,im bliżej niego tym są częstsze. Co czujesz ? - krótkie ,bolesne, nasilają się i mijają.

Porodowe - Trwają wiele godzin,nie ustępują.Są bolesne, regularne, twardnieje cały mięsień macicy.W miarę upływu czasu stają się silniejsze i bardziej regularne a przerwy między nimi są krótsze.

Ja dziś miałam istny odlot i w sumie nadal mam. Ciągle mnie łapią,mocne,okresowe. I na dodatek mam wrażenie jakby dziecko jakąś częścią ciała "grzebało" mi w szyjce i próbowało się wydostać. To są takie kłucia,bardzo nie przyjemne, dość bolesne , takie jakby ruchy.Jakby ktoś ręką "otwierał" mi szyjkę. No i mam wrażenie jakby dziecko było na samiusieńkim dole brzucha,bo nad pipką mam jakieś wyczuwalne kształty. Zobaczymy :wink: Może to są właśnie te przepowiadające.
    --
  16.  permalink
    Talinka Jak jak juz mialam przepowiadajace to polozna powiedziala mi tak ''Teraz masz skurcze,ktore po jakims czasie ustepuja,jednak przyjdzie taki moment,w ktorym nie ustapia,beda sie nasilac i beda coraz czestrze i nie minal. To bedzie oznaczalo,ze zaczal sie porod''...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Kurcze Dziewczyny byłam w ciężkim soku jak poczytałam o tym co niektóre piszą o zwisach w pochwie po porodzie sn...
    Ja też się niby trochę tego obawiałam, że po porodzie będę luźniejsza ale rzeczywistość mnie na maxa zaskoczyła.
    Poród miałam pod tym względem dość ciężki bo byłam obszernie pocięta (aż 18 szwów na zewnątrz). Do tego zszyli mnie rozpuszczalnymi szwami które w 5 dobie po porodzie puściły mimo, że rana jeszcze się nie zrosła. W efekcie musiałam wrócić do szpitala na resuturę krocza (odnowili brzegi rany i szyli mnie jeszcze raz). W rezultacie nie mogłam do siebie dojść dość długo (taki ból i dyskomfort gdy emocje i hormony po porodzie już trochę opadną= nie do zniesienia).
    W każdym razie efekt tego co się stało jest zupełnie odwrotny niż ten, które wy opisywałyście. Chyba lekarz bardzo się przyłożył szyjąc mnie drugi i przegiął w drugą stronę... Każdy stosunek przez pierwsze pół roku kończył się naderwaniem i bólem. Masakra.
    Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że drugi poród trochę mnie poluźni... :P
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jeśli chodzi o odróżnienie skurczy przepowiadających od tych porodowych, to położna podała mi kiedyś dobry sposób- ciepła kąpiel.
    Jeśli to przepowiadające- uspokoją się Jeśli porodowe- przyspieszy to tylko rozwieranie szyjki i nie będzie najmniejszych wątpliwości, że to TO.
    U mnie się sprawdziło. Miałam 1 fałszywy alarm ale ciepła kąpiel wyprowadziła mnie z błędu.
    W dniu porodu tez wlazłam do wanny i 2 godz później byłam na porodówce:)
    --
  17.  permalink
    sliwson: Kurcze Dziewczyny byłam w ciężkim soku jak poczytałam o tym co niektóre piszą o zwisach w pochwie po porodzie sn...Ja też się niby trochę tego obawiałam, że po porodzie będę luźniejsza ale rzeczywistość mnie na maxa zaskoczyła.Poród miałam pod tym względem dość ciężki bo byłam obszernie pocięta (aż 18 szwów na zewnątrz). Do tego zszyli mnie rozpuszczalnymi szwami które w 5 dobie po porodzie puściły mimo, że rana jeszcze się nie zrosła. W efekcie musiałam wrócić do szpitala na resuturę krocza (odnowili brzegi rany i szyli mnie jeszcze raz). W rezultacie nie mogłam do siebie dojść dość długo (taki ból i dyskomfort gdy emocje i hormony po porodzie już trochę opadną= nie do zniesienia). W każdym razie efekt tego co się stało jest zupełnie odwrotny niż ten, które wy opisywałyście. Chyba lekarz bardzo się przyłożył szyjąc mnie drugi i przegiął w drugą stronę... Każdy stosunek przez pierwsze pół roku kończył się naderwaniem i bólem. Masakra.Szczerze mówiąc, mam nadzieję, że drugi poród trochę mnie poluźni... :P

O matko 18 szwow:shocked: No to sie nacierpialas kobieto,dwa razy zszywana.Matko...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy, stąd właśnie wiem, że przepowiadające :devil:
    Cobraczek - teorię znam :wink:
    --
  18.  permalink
    Talinka: Cobraczek - teorię znam

Oj tam oj tam:tongue:chcialam pomoc:tongue::wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.