Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 18th 2011
     permalink
    Oooo! No to trzymam za nią kciuki, żeby bez oksy jej się ładnie udało :)))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    eee czyli źle wyczułam :smile:

no to trzymamy kciuki coby się skurcze same zaczęły a jak się nie zaczną to żeby na oksy zareagowała !
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Cześć Dziewczyny:)

Tak a propos wstawania w nocy i nieprzespanych nocy to mam czasem wrażenie, że organizm nas przyzwyczaja do mniejszej ilości snu.........ja prawdę mówiąc nie pamiętam kiedy będąc w domu przespałam całą noc a mam odchowane ( można tak powiedzieć) dzieci (12 i 6 lat) ale i tak co noc to nowa historia :)). Odsypiałam na szkoleniach :bigsmile: Może po porodzie, wstając do dzieciątka nie będzie to dla nas tak męczące jakbyśmy cała ciążę błogo spały a później jak obuchem w łeb np. co 20 min jak było to w przypadku mojego najstarszego syna przez pierwsze 3 m-ce, hihihihihihih
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka, ale prawie strzeliłaś ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Ancia77: że organizm nas przyzwyczaja do mniejszej ilości snu.........

a coś w tym chyba jest bo ja teraz śpię 5 - 6 godzin na dobę i zupełnie się nie czuję zmęczona :)

The_fragile: Teorka, ale prawie strzeliłaś ;)

no prawie się udało co nie było bardzo trudne zważywszy, że MAdrill już 7 dni po terminie :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, ojtam ojtam ;)))

Ale z tym snem to sie zgodzę - ja już się tak przyzwyczaiłam do tego wstawania co godzinę, że spałam już w drodze do/z kibelka ;)
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    wow no to trzymamy kciuki za Madrill:)) oby szybko i sprawnie poszlo:))

a co do wstawania w nocy to moze i tak jest:) ja przed ciaza spalam jak susel no teraz za cholere:) ale nie jedna przezyla i my damy rade:)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a Sabakuma miała się do dziś rozpakować, nie? :bigsmile:
    --
     permalink
    Talinka: Sabakuma miała się do dziś rozpakować, nie?

no tak ale wczoraj pisala ze nie odblokuje listy wiec czekamy:))

a ja mam pytanie moze te rozpakowane wiedza co u Asik28??? pojawia sie??
    --
  1.  permalink
    Czesc dziewczyny:) jak mnie dzisiaj kaszel meczy;/ pije prenalen i psikam do gardla tantum verde, ale nie pomaga zbytnio;/ nie wiem co moglabym jeszcze wziac zeby nie zaszkodzic maluszkowi.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: co u Asik28??? pojawia sie??

chociażby pod wykresem Nany pisała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: a Sabakuma miała się do dziś rozpakować, nie? :bigsmile:

wczoraj miała iść do szpitala na wywołanie ale stwierdzili wraz z lekarzem że nie ma co na siłę i chyba nie poszła
    natomiast napisała to w piątek po 18 i od tamtej pory się nie pojawiła
    więc albo jednak poszli do szpitala albo Olek sam postanowił wyjść żeby go nie wypędzali :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kuleczka_69: nie wiem co moglabym jeszcze wziac zeby nie zaszkodzic maluszkowi.

syrop z cebuli :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: natomiast napisała to w piątek po 18 i od tamtej pory się nie pojawiła

a mi się wydawało, że wczoraj pisała :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ewelinda29: a ja mam pytanie moze te rozpakowane wiedza co u Asik28???

u Asi dobrze :)
    tylko nie ma czasu bo Natalką pochłonięta i jak ta zasypia to Asia gotuje, sprząta itp a na 28 dni wpada raz na 2, 3 dni :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: a mi się wydawało, że wczoraj pisała :wink:

racja
    wczoraj
    źle popatrzyłam :)
    czyli tak czy siak na wywołanie nie pojechali ;-)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
     permalink
    TEORKA: u Asi dobrze :)

aaa no to super ze dobrze wszystko:) pozdrow kobitki serdecznie:))
    --
  2.  permalink
    Talka spoko, fajne klimaty beda :P tutaj cebulka,, prenalen czosnkowo-malinowy hehe,
    btw, mozesz mnie dopisac do listy przyszlych mamusiek :P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kuleczka_69: Talka spoko, fajne klimaty beda :P tutaj cebulka,, prenalen czosnkowo-malinowy hehe,

ee looz :cool:
    kuleczka_69: btw, mozesz mnie dopisac do listy przyszlych mamusiek :P

już
    --
  3.  permalink
    Dziekuje :) najwyzej mezus bedzie oczadzony oddechem haha
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Talinka: syrop z cebuli :wink:

Najlepiej go w duuuuzzzzzyyymmmm buraku zrobić zamiast np. w słoiku:)

kuleczka_69: Dziekuje :) najwyzej mezus bedzie oczadzony oddechem haha

To już lepiej pójść na całość z tym oddechem:

syrop z cytryny, miodu i czosnku. Sok z połówki cytryny, 2 łyżki miodu i mały ząbek czosnku( przepuszczony przez praskę). Wszystko mieszamy odstawiamy na noc i rano pół łyżeczki przez 7 dni. działanie rewelacyjne i w żaden sposób nie szkodliwe:)
  4.  permalink
    Talinka: a mi się wydawało, że wczoraj pisała :wink:

pisała, pisała, że nic na siłę i wróciła do domu:)

a u nas choinkowo, już sosenka prosto ze szkółki w stojaku, za chwilę idę przystroić i mogę już rodzić, e nie jeszcze muszę napisać listę zakupów, żeby mąż zrobił:)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 18th 2011 zmieniony
     permalink
    hawrankowa83: a u nas choinkowo, już sosenka prosto ze szkółki w stojaku, za chwilę idę przystroić i mogę już rodzić, e nie jeszcze muszę napisać listę zakupów, żeby mąż zrobił:)

my w tym roku sztuczną, małą. nie mam weny na sprzątanie po świeżej. zresztą miejsca nie ma w tym roku :devil:
    a stawiamy zawsze w wigilię dopiero :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A ja dziś korzystam, że plecy lekko odpuściły i sprzątam przed Świętami. Pewnie stwierdzicie, że jetem nienormalna, ale brakowało mi tego żeby coś posprzątać.:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A i choinka też już stoi. :clap:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    ja dzisiaj byłam na zakupach - zawsze robiłam zakupy dzień przed a teraz wcześniej...
    jadąc z powrotem autobusem poczułam że mi się słabo robi i niedobrze na szczęście było to chwilę przed przystankiem i jak wyskoczyłam z autobusu popędziłam za przystanek i zwymiotowałam, gorąco mi się zrobiło ale potem przeszło... nie obchodziło mnie co ludzie powiedzą... teraz leże i odpoczywam .... narazie o sprzątaniu nawet nie myślę, dzisiaj jeszcze tylko ziemniaczki naobierać i spokój...
    Za sprzątanie się wezmę jutro, zobaczę jak się będę czuła... i tak w większości święta spędzam u rodziców...
    --
    •  
      CommentAuthorhawrankowa83
     permalink
    Łezunia to Ty w święta pojesz, porzygasz:) hehhe, się nie przejmuj tym przystankiem

u mnie też już choinką pachnie:) i wszystko się świeci, bo pies rozniósł brokat z bombek po całym domu, więc świątecznie jest:) tylko dzidzia i śnieg:)
    trochę mi brakuje zapachu pierników, chyba jakieś jutro upiekę:)
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    hawrankowa u mnie już na szczęście te incydenty rzadziej się dzieją więc może w święta będzie mi dane najeść się i niezwymiotować - to takie moje życzenie świąteczne ;)
    fajnie że u Was świątecznie, ja tych świąt nie czuję ale pojadę do domu to w Wigilię choinkę będziemy ubierać itd itd
    --
  5.  permalink
    bo tego białego blasku śniegu i mrozu brakuje:)
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    ja obstawiam Talke na najwczesniej 25ego grudnia:P

hawrankowaa Ty masz jakos teraz termin co?

Cos pewnie sie wszystkie posypia w ciagu 3 dni ,wszystkie na raz cos tak czuje, w swieta albo po swietach...beda wszystkie zrelaksowane i wtedy to sie stanie hahah bo tak ejst kobieta musi byc zrelaksowana, nie myslec o porodzie...a tak to bedzie rodzina wokolo, pichcenie, prezenty...i skurcze:smile::smile::smile::smile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    No ja napewno w przyszłym tyg się rozpakuję, bo mam cc, czekam tylko na termin ale obstawiam 22,23 lub 24. Oby nie 24:devil::devil::devil:
    --
  6.  permalink
    chloe28: hawrankowaa Ty masz jakos teraz termin co?

niop na wczoraj:) już jestem przeterminowana 1 dzień:)
  7.  permalink
    Tak,tak rodzcie i ustapcie miejsca kolejnym zaciazonym:tongue::wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Melduję, że ja ciągle w ciązy:wink: Mam dzisiaj firmową imprezę świąteczną i od rana próbuję wymyślić jak się ubrać:devil: Ma być elegancko ale chrzanię, wszystko za małe:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Jestem nie rodzę i nie zapowiada się na to. Czeka już na spokojnego bo nie ma to jak się nakręcać a później dupa blada. A w ogóle to wczoraj będąc na porodówce to ruch jak w ulu. Lekarz który ze mną rozmawiał mówi że się dziewczyny powściekały bo wszystkie chcą przed świętami urodzić, a on ma dyżur w Wigile i pewnie będzie siedział i nie miał nic do roboty .
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mnie dzisiaj boooli podbrzusze + tyłek - zaparciowo znów :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    hawrankowa83: niop na wczoraj:) już jestem przeterminowana 1 dzień:)

nie martw sie, ja bylam przeterminowana 8 dni i urodzilam w 8my dzien po terminie zrana; poszlo b szyko
    ale wiem jakie to glupie uczucie byc po terminie...na dodoatek mi tutaj w UK nikt nie badal dopiero 7 dni po terminie zrobiono masaz szyjki (przy 3 cm rozwarcia i 50% skroconej szyjki:shocked: i dokladnie 23.5 h pozniej maly juz byl na swiecie:smile: zadnego ktg, zadnego usg nic;) tylko czyhalam na ruchy czy sa,ale pamietam Maly duzo spal, a jakos kilka dni przed fikal na maksa

proponuje duzo spacerowac (ja chodzilam po kilka km dziennie po terminie, masowalam sutki (ale to trezba kilka godzin dziennie robic-niewykonalne;), nawet jak to nie ruszy to dziecko ladnie w kanal zejdzie nizej (u wielorodek); z tym ze ja mialam tydzien pzred porodem skurcze, mega bole ale zawsze przechodzilo, no ale rozwarcie bylo 3cm a jak psozlam na porodowe 5 cm

oh..teraz to fajnie sie wspomina ostatnie dni ciazy

:wink:

ciekawe ktora z Was bedzie miala prezent wpostaci dzidziusia w noc wigilijna:surprised::surprised::surprised::surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Sabakuma: Jestem nie rodzę i nie zapowiada się na to.

nie musi sie zapowadac;) moz e Cie wezmie znienacka..wypytaj mamy jak ona miala(jesli masz budowe po mamie) czesto naturalne porody sa zblizone do siebie.u mie przynajmniej sie sparwdzilo
    --
  8.  permalink
    Jeju dziewczyny jutro wizyta u gina a ja sie zaczynam dygac nie na zarty...:confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    czuje laski że jak zaczniecie rodzić to wszystkie hurtem sie rozsypiecie :bigsmile::devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    chloe28: wypytaj mamy jak ona miala(jesli masz budowe po mamie) czesto naturalne porody sa zblizone do siebie.u mie przynajmniej sie sparwdzilo
    no coś Tyyyy.... oby nie! bo przenoszę i będę miała wywoływany :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    sara32: No ja napewno w przyszłym tyg się rozpakuję, bo mam cc, czekam tylko na termin ale obstawiam 22,23 lub 24. Oby nie 24:devil::devil::devil:

ja bym już wolała po 24-tym...
    bo tak to święta w szpitalu spędzisz
    bez sensu :tongue:
    a jeszcze 2 tygodnie do terminu masz więc żadna róznica czy zrobią CC 22-go czy 25-go :)
    jakby zrobili 25-go albo 26-go to przed Sylwestrem wyjdziesz do domu :smile:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    TEORKA: ja bym już wolała po 24-tym...
    bo tak to święta w szpitalu spędzisz
    bez sensu
    a jeszcze 2 tygodnie do terminu masz więc żadna róznica czy zrobią CC 22-go czy 25-go :)
    jakby zrobili 25-go albo 26-go to przed Sylwestrem wyjdziesz do domu

Tak tylko chcę żeby mój doktor był w szpitalu a on codziennie nie pracuje. I z tego co pamiętam to w Święta go nie ma i po Świętach też.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    anula36: czuje laski że jak zaczniecie rodzić to wszystkie hurtem sie rozsypiecie

tez mi się zanosi na masowe zwalnianie miejsc na liście:)

a ja czuję się fatalnie bo w piątek poślizgnęłam się na schodach u teściów i spadłam z impetem na krawędź schodu tyłkiem. Musiałam centralnie w kość ogonową trafić bo napiernicza strasznie i mam problemy z ruszaniem się. Mam nadzieje, że małemu to nie zaszkodzi, ale chyba nie powinno bo to przecież z drugiej strony..
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Talinko, a Ty jeszcze tutaj? Migusiem proszę się rozpakować:wink:
    --
    Trzymam kciuki, żeby już Cię wzięło, ta końcówka jest już bardzo męcząca.
    --
    A tak w ogóle "ciężaróweczki" najedzcie się pyszności w święta, bo o ile w ciąży są pewne obostrzenia co do jedzenia, to podczas karmienia dopiero się jazda zaczyna:wink: Oby nie dla wszystkich, są szczęściary, które i bigos wciągną:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    aneta01: Talinko, a Ty jeszcze tutaj? Migusiem proszę się rozpakować

he he jeszcze trochę do terminu mam... ale bym chciała już ojjj chciała :devil:

a tak w ogóle to jestem dziś zatkana na amen. boli mnie tyłek, podbrzuesze..... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Talinka: a tak w ogóle to jestem dziś zatkana na amen. boli mnie tyłek, podbrzuesze.....

Jak zaczniesz rodzić, to wszystko Ci się odblokuje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    aneta01: Jak zaczniesz rodzić, to wszystko Ci się odblokuje:wink:

hehe dobre :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Talinka - próbowałaś czopków glicerynowych?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.