Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 18th 2011
     permalink
    Livia: Talinka - próbowałaś czopków glicerynowych?

Nie mam :sad:
    Łapałam się już chyba wszystkiego poza tym.... śliwki, śliwki zalane wodą, sok śliwkowy, kapusta kiszona, zsiadłe mleko.... no nic nie działa :cry:
    Jedynie jak dwa dni piłam herbatę z miodem to się odetkałam... ale gazy to miałam, że hej! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Obawiam się, że teraz wszystko przyjmowane doustnie wywoła głównie gazy i ból :-/
    Kup sobie jutro te czopki - są bezpieczne w ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dzięki. Pewnie kupię, bo co innego zostaje?? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    TALKA za kilka dni walną Ci lewatywę w tyłek i się odetkasz w stylu " Z DUPY KRAN " nie bój żaby hehehehe :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobra, idziemy się myć i spać.
    Skurcze dziś umiarkowanie, ale ten ból tyłka to mnie dobija... i jeszcze kablówka coś cały dzień jaja sobie z nas robi...

A tak w ogóle to... za oknem biało :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: TALKA za kilka dni walną Ci lewatywę w tyłek

nie, bo nie chcę lewatywy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: nie, bo nie chcę lewatywy :wink:

eeee głupia, nie wiesz co tracisz :cool:
    przynajmniej byś się raz a porządnie odetkała no ale jak nie chcesz to cierp z zatwardzeniem dalej :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    mam opory i już ;)

dobranoc moje panie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    Talinka: A tak w ogóle to... za oknem biało :bigsmile:
    zazdroszcze.. u nas na swieta chyba bedzie 12 stopni:devil::devil: a moj dzieciak wypatruje sniegu..ciekawe czy sie doczeka
    --
  1.  permalink
    talka- a czemu masz opory?
  2.  permalink
    Talka po pierwze zazdroszcze sniegu!!
    A po drugie też się cykałam lewatywy.. bo nigdy nie miałam i kieoskie o tym miałam wyobrażenie.
    Koniec konców sama sie na nią zdecydowałam i stwierdzam z czystym sumieniem że o nic takiego :)
    A poza tym lepiej przed porodem sie dobrze oczyscie bo po porodzie tez często zaparcia lubia dopaśc..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 18th 2011 zmieniony
     permalink
    nightingale_84: A poza tym lepiej przed porodem sie dobrze oczyscie bo po porodzie tez często zaparcia lubia dopaśc..

dokładnie !!

poza tym lepiej mieć puste jelita bo nie wiem jak po SN, ale pójście do WC [w celach zrobienia kupy :P] nawet kilka dni po CC to na prawde nie lada wyczyn..... :neutral::neutral::neutral::neutral:
    sto milionów razy gorszy niż lewatywa [a miałam ją dwa razy więc mam porównanie]
    --
  3.  permalink
    lewatywę mozna w domu zrobic. W aptece sprzedają takie jednorazowe zestawy- Enema to się nazywa.
  4.  permalink
    TEORKA: ale pójście do WC [w celach zrobienia kupy :P] nawet kilka dni po CC to na prawde nie lada wyczyn.....

A pomysl sobie jak idziesz po SN..
    Jak masz wszytsko opuchniete zwłaszcza jak się miało szyte krocze..
    -- // //
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nightingale_84: A pomysl sobie jak idziesz po SN..
    Jak masz wszytsko opuchniete zwłaszcza jak się miało szyte krocze..

no dlatego napisałam , że nie wiem jak to jest ale domyślam się, że szału nie ma :)
    bo po CC boisz się stęknąć żeby się rana nie rozeszła [pomijając okropny ból w środku] a po SN to obawy pewnie związane z zupełnie innym miejscem :cool:

dlatego ja nie rozumiem jak się ktoś nie chce zgodzić na pomoc w wypróżnieniu i potem się męczy na tronie jak mu się kupe zachce tuż po porodzie bo np od paru dni nie robił
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja nie miałam lewatywy do cc - może dlatego że mnie znienacka wzięli na cięcie, jedynie co to na wszelki wypadek mialam być tego dnia na czczo - a załatwiłam się w 3 dniu po cc i balam się że będzie boleć itp bo się nasłuchalam opowieści ale poszło całkiem gładko i bez bólu :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    mareza: a załatwiłam się w 3 dniu po cc i balam się że będzie boleć itp bo się nasłuchalam opowieści ale poszło całkiem gładko i bez bólu

a w 3 dniu to i gładko
    ale ja byłam świadkiem jak ode mnie z sali dziewczynę przypiliło na drugi dzień po CC [parę godzin po pionizacji] i wyła na tronie z bólu także tego... :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorLivia
     permalink
    Ja też przed cc (planowanym) nie miałam lewatywy. I na drugi dzień problemu właściwie nie było, no ale piłam jak smok.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Nam położna na szkole rodzenia też doradzała, żeby sobie zrobić w domu, bo tak jest trochę "intymniej" i potwierdzała, że w połogu pójście do łazienki nie jest najfajniejszą sprawą, a lewatywa choć trochę to ułatwia... Też się cykam, ale chyba sobie strzelę "przed" ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAlien
     permalink
    A nam fajnie położna na szkole rodzenia wytłumaczyła sens lewatywy. Bo niektóre dziewczyny też miały opory na samą myśl:devil:
    Po pierwsze działa na psyche, nie boisz sie że zrobisz kupę przy partych (a bez lewatywy prawie pewne, że urodzisz i dziecko i kupę:devil::devil::devil: bo i nawet po lewatywie zdarzają się wpadki, chociaż nieczęsto:tongue:).
    Po drugie jak jelito jest puste, to główka dziecka ma więcej miejsca jakby, żeby sie rozpychać i szybciej na partych urodzisz.
    Nie ma sie czego ani bać ani wstydzić:wink:
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, Alien, nam też o tym drugim mówiła! I jeszcze o tym, ze lewatywa potrafi "rozbujać" poród. Ale to nie zawsze.
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Witam,

Jestem tu nowa. Miasto - Lodz. Term in porodu na 26lipiec 2012 r. Ale maz marzy ze bedzie to 28 lipiec - w jego urodziny.

Gdzie rodzicie lub rodzilyscie w Lodzi? Jaki szpital polecacie ?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoraneta01
     permalink
    Talinka: Łapałam się już chyba wszystkiego poza tym.... śliwki, śliwki zalane wodą, sok śliwkowy, kapusta kiszona, zsiadłe mleko.... no nic nie działa

Talinko, kup sobie te czopki, bo to jedyne, co jeszcze działa. I na pewno przydadzą Ci się po porodzie. Nie pocieszę Cię ale po porodzie możesz mieć takie same zaparcia jak przed. Ja się dopiero ich pozbywam. Dużo też zależy od tego, czy będziesz mogła jeść normalnie (wiadomo - bez wzdymaczy i smażonego), bo dieta: kurczak, ziemniak i marchewka nie zagwarantuje "odblokowania"
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Witaj cho:)
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    czesc cho gratuluje :bigsmile:
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ja miałam lewatywę przed laparo i nie jest przyjemnie ale nic strasznego. Nie bójcie się.
    A ja plamiłam trochę i jestem w szpitalu. Zrobili mi usg i zarodek jest i jest żywy. Ma już 9 mm więc urósł 4 w 5 dni. Myślę, że nie ma co panikować, skoro żyje , prawda?
    -- serce przestało bić.
  5.  permalink
    Prawda :) Wiele z nas miało plamienia. Dobrze,ze jesteś Aniu pod opieką :)
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    Aniu - trzymam kciuki,będzie wszystko dobrze - zobaczysz ! ja się najdlam na poczatku tez strachu co nie miara a teraz mam dwa szkraby w łóżeczku !
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    trzymam kciuki za was Aniu wszystko bedzie dobrze buziaczki
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Znalazłam informacje że w 7 tygodniu zaczyna się tworzyć łożysko i stąd może być plamienie albo i krwawienie. Odkąd zobaczyłam moją kruszynkę to jestem spokojna. Skoro ładnie urosła to widać nie jest jej źle u mamy. A co szpital to szpital. Pojechaliśmy do Siemianowic bo mam do nich już zaufanie. Dzięki :-*
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Aniu ja nie plamie, ale Co jakis czas man take bole jak na @. Lekarz dal mi luteine i powiedzial ze tak moze by Bo wszytko w srodku rosnie. Ja jednak man stracha, ale jutro wizyta to man nadzieje sie uspokoic.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Aniu, pewnie, że będzie dobrze:) Lekarze przetrzymają cię na obserwacji i tyle! Trzymam kciuki, żeby ci szybko pozwolili wyjść do domu.
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Cho, ponoć w tych dniach tworzy się łożysko i to może też boleć. A i sama macica boli bo się rozciąga
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Moja mama ze mna miala plamienia, a z mom bratem wlsnie take bole moze to troche genetyczne...:-)
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    illan z tego co pamiętam z SR to po takich upadkach nawet nie o dzidzie chodzi ale żeby czasem łożysko się nie zaczęło odklejać... tak że tego... obserwuj się a jakby coś bolało czy krew to wiesz nie czekaj tylko do sprawdzenia! ale pewnie wszystko ok:wink:
    Ja też miewałam na początku takie bóle @-owe przeszły mi koło 10 tyg. jak się już zarodek "wciął" głębiej, plamien do tego nie miałam ale wiem że mogą być więc głowy do góry mamuśki:smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Aniu, trzymam kciuki za Was!

Cho, cześć :) Ja miałam takie @owe bóle do 10 tyg chyba... Tez lekarz tłumaczył, że tam się wszystko rozciąga i stąd może być ten ból...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    witam porannie:)

coma: illan z tego co pamiętam z SR to po takich upadkach nawet nie o dzidzie chodzi ale żeby czasem łożysko się nie zaczęło odklejać... tak że tego... obserwuj się a jakby coś bolało czy krew to wiesz nie czekaj tylko do sprawdzenia! ale pewnie wszystko ok

pewnie, że się obserwuję. Jak na razie nic się nie działo - żadnych plamień, żadnych bóli, więc myślę, że nic się nie stało. A tak w ogóle to we wtorek mam wizytę, wiec lekarz na pewno poogląda.
    --
  6.  permalink
    melduję się w dwupaku, 2 dzień po terminie:)
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    illan: A tak w ogóle to we wtorek mam wizytę, wiec lekarz na pewno poogląda.

no to mu powiedz o tym upadku, zgadzam się z coma, że dzidzius to jest chyba dobrze "amortyzowany" ale tam wszystko w srodku mogło nielźe gruchnąc...
    ale jak się dobrze czujesz to pewnie jest ok, tylko uważaj na siebie :bigsmile:

a ja zaczynam puchnąć :sad: juz od dawna rano miałam zdrętwiałe dłonie ale teraz moje paluszki wyglądaja jak parówy...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Dzień dobry! Jestem w połowie ciąży!!!!! Coraz bliżej do poznania Groszka :)
    -- [url
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Talka śpisz jeszcze??
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: Talka śpisz jeszcze??

Jestem, jestem :-) Nie chce mi się wstawać przed 9 :bigsmile:
    Co do lewatywy to się zastanowię, a czopki kupię na pewno :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    R. chyba dziś nareszcie ostatni dzień w pracy przed urlopem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja też się witam :wink: i mam pytanie...jak powinien wyglądać czop śluzowy? Wczoraj rano wyleciało ze mnie coś takiego małego, zbitego, galaretowatego w kolorze blado żółtym, no!! i tak sobie myślę, czy to mogło być TO? :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Wg mnie mogło! U mnie też był zbity, tyle, że przeźroczysty :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Aniu trzymam kciuki, aby było wsio ok z maleństwem i Tobą. :D
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Hmm, no to coś się zaczyna dziać i dobrze, bo już bym bardzo chciała :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No tego Ci życzę... u mnie od wtorku, kiedy odpadł czop - cisza... jedynie pojawiły się skurcze przepowiadające :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ciekawa jestem kiedy nas ruszy? Ech...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam, ja dziś sie kiepsko czuje spać nie mogłam bolała mnie brzuch ale tak dziwnie nie podbrzusze tylko troszke wyżej po lewej stronie...ogólnie źle sypiam ostatnio. A i co najgorsze pisałam kiedys że boli mnie kość ogonowa i od tamtej pory bez zmian jedynie sie nasila...nie moge za długo posiedziec góra do godziny. a wczoraj bylismy na zakupach jakieś trzy godziny i nie mogłam wsiąśc do auta i usiąść na tyłku tak mi kość nawalała...a dziś mam straszne zakwasy na nogach chyba po tych zakupach i jeszcze do trgo głowa mnie boli. Normlnie jaby mnie ,,czołg przejechał" sie czuje!!!:cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.