Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Ja też Belly
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ruszy ruszy ...
    W WIGILIĘ!!! :devil::devil::devil::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Poskarżyłam się ....:devil: może przejdzie to podłe samopoczucie...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: ruszy ruszy ...W WIGILIĘ!!!

nawet mnie nie wkurzaj... ja się nie mogę DENERWOWAĆ :devil:
    jak by miało w święta, to wolę już po :cool:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    justa2586: boli mnie kość ogonowa

a może spojenie łonowe/kość łonowa?
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink

a może spojenie łonowe/kość łonowa?

Nie napewno ogonowa, ewidentnie czuje ogonową tyle że jakby od jej wewnętrznej strony. Moja ginka powiedziała że biorąc pod uwage moja drobna budowę to jak najbardziej jest to mozliwe macica mi na te kośc uciska. Poza tym mam wrażenie że mam strasznie nisko brzuch...czy brzuch sie w późniejszym etapie podnosi??a przed porodem opada??? I czasem mam takie uczucie jakby mnie ktoś kłuł igłą po szyjce..dziwnie to brzmi ale tak czuje. Troche sie przesytaszyłam tym dziwnym bólem brzucha nie była to ból jak na @ tylko tak inaczej, tyle że dziś o dziwo nie wstawałam do sikania w nocy i zastanawiam się czy to nie miało wpływu.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    cześć dziewczyny:)
    -
    mnie kość też bolała teraz jest trochę lepiej ale jak połażę za dużo to też ją odczuwam! teraz bardziej krzyż daje mi popalić tak podobnie do bólu korzonek :neutral: a ja od kilku dni znów chodzę senna... może to zasługa tego że już gorzej się oddycha i jestem jakaś niedotleniona heh no i weekend też daje się we znaki...
    -
    dziewczyny czy wy wiecie że w sobotę już wigilia:crazy::crazy: masakra ja nie wiem kiedy ten czas zleciał.....
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: dziewczyny czy wy wiecie że w sobotę już wigilia

Noooooo! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    bellybaby - ze mnie też taka galaretka wylatywała :-) to na pewno czop :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    marezka- dzięki Kochana! P.S. Twój nowy suwaczek jest boski :heartbounce:
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    dziewczyny czy wy wiecie że w sobotę już wigilia:crazy::crazy: masakra ja nie wiem kiedy ten czas zleciał.....
    --

Dokładnie...MASAKRA!!! a ja jeszcze taki syf mam w domu i dziś chyba nic nie rusze chyba że troche lepiej sie poczuje. ale tak w ogóle to jakos nie czuje tych świąt, na razie śniegu nie ma i raczej sie nie zapowiada bo u nas słońce świeci jakoś tak dziwnie.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    justa2586: napewno ogonowa, ewidentnie czuje ogonową tyle że jakby od jej wewnętrznej strony

no jak na pewno to na pewno :bigsmile:

mnie boli kość łonowa na pewno, tez jestem drobnej budowy, więc musi się tam mocno naciągnąc... :confused:

kasiakuzniki: dziewczyny czy wy wiecie że w sobotę już wigilia

ja obstawiam że pierwsza czwórka rodzi w wigilię :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też mam bałagan ale dziś dopiero pon więc nie ma za co się brać bo do piątku jeszcze zdąży się nabrudzić więc tak myślę od środy:P u nas też piękna pogoda słońce świeci więc w ogóle nie świątecznie nawet domki i choinki nie są tak poubierane jak zawsze.... dziwnie jest...
    -
    a moja mała dziś uparcie próbuje walczyć pośladkami z mim pępkiem:D:D i łapki wciska mi w biodro hehehe:P nadrabia bo weekend był na wyjściach i nie miała jak poszaleć a teraz jak sobie siedzę ja spokojnie to ona ma szansę na ćwiczenia wzmacniające:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anula36: ja obstawiam że pierwsza czwórka rodzi w wigilię

ojjj już przestań :fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe ja też myślę że w piątek może być gorąco:D:D ale myślę że dzieci chcą jeszcze spróbować wigilijnych przysmaków i poczekają na okres po świąteczny:D:D
    --
  1.  permalink
    Illan, ja to od razu poleciałabym do lekarza po takim czy innym upadku bo chyba umarłabym ze strachu i obaw...
    Moja znajoma kilka dni temu przewróciła się tzn. wychodząc przed dom potknęła się i poleciała na kolana. Nie znam szczegółów czy miała bóle po tym upadku ale wezwali karetkę (nie wiem czy na wszelkie wypadek czy faktycznie miała dolegliwości jakieś). Musiała urodzić i urodziła synka (termin miała na pierwszy tydzień lutego). Maluszek ważył 1.050kg. Teraz już na pewno przybiera na wadze stopniowo.

Oj, ja też nie do końca czuję święta... :sad: Śniegu brak, słońce daje na całego! Cuś tu nie gra! Gdzie zima?!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    chyba pogodzie pomyliły się święta Bożego Narodzenia z Wielkanocą....
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ja w ogóle nie czuję zbliżających się Świąt, wszystko przez tą wiosenno-jesienną pogodę. Gdzie jest śnieg???????????????????????:cry:
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny trzymajcie kciuki za dzisiejsza wizyte u gina:bigsmile::bigsmile::bigsmile:Kurcze juz musi byc dobrze:bigsmile::bigsmile:Wczoraj rozmawialam do brzuszka i mowilam ze jak bede musiala lezec to bede lezec ale ma sie trzymac wszystkim co ma do brzyszka:wink:Mam nadzieje,ze poslucha:tongue:
    --
  3.  permalink
    sara32: Ja w ogóle nie czuję zbliżających się Świąt, wszystko przez tą wiosenno-jesienną pogodę. Gdzie jest śnieg???????????????????????

Cos czuje,ze sniegu nie bedzie albo zacznie nas wieta pruszyc albo nie bedzie w ogole.W sumie nie ma problemu z zasniezonymi drogami,z wyjazdem z zasypanej posesji,przynajmniej kierowcy zadowoleni...:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    cobraczek trzymamy kciuki :bigsmile:

choc nie jest łatwo zaciskac te moje parówy... :wink:
    sara32: Ja w ogóle nie czuję zbliżających się Świąt

ja tez nie... świąt nie czuje, rąk nie czuje, nóg nie czuje, dupy nie czuje... :wink::devil:

młoda mnie tylko regularnie kopie i ja CZUJĘ :bigsmile::bigsmile:

a śnieg spadnie jak tylko pierwsza czwórka dojedzie do szpitala :devil::bigsmile:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Witam poniedziałkowo!

Ja po wizycie. Z Maluszkiem wszystko ok, badania w normie poza cukrem- wyszła mi cukrzyca(małpa jedna) i na same święta DIETA!! Masakra! Czeka mnie jeszcze wizyta w poradni diabetologicznej - nie jestem pocieszona. :cry:
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    A mam jeszce takie pytanie czy swędział albo swedzi was brzuch tzn. skóra na brzuchu??? a najbardziej to okolice pepka?? bo mnie okropnie zastanawiałlm sie czy to nie proszek ale nie zmieniałam ostatnio.
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    justa2586: A mam jeszce takie pytanie czy swędział albo swedzi was brzuch tzn. skóra na brzuchu??? a najbardziej to okolice pepka??

Jak najbardziej normalne. Skóra sie rozciaga a poza tym w ciązy ma tendencje do wysuszania się. Spróbuj smarowac jakims delikatnym balsamem nawilżającym lub oliwka dla dzieci - powinno pomóc :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    justa2586: swedzi was brzuch tzn. skóra na brzuchu

swędzi cię bo skóra się rozciaga :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    katarzynah1987: lan, ja to od razu poleciałabym do lekarza po takim czy innym upadku bo chyba umarłabym ze strachu i obaw...
    Moja znajoma kilka dni temu przewróciła się tzn. wychodząc przed dom potknęła się i poleciała na kolana. Nie znam szczegółów czy miała bóle po tym upadku ale wezwali karetkę (nie wiem czy na wszelkie wypadek czy faktycznie miała dolegliwości jakieś). Musiała urodzić i urodziła synka

oj no to jej na pewno musiało się coś dziać, a u mnie cisza. Gdybym czuła, że mnie boli brzuch, albo zaczęłabym krwawić to bym od razu biegła dzwoniła do gina i pytała co mam robić, a tak to poczekam na wtorek. Poza tym mały też buszuje w brzuchu równo, wiec chyba nie ma powodów do niepokoju. Bardzo bym nie chciała zostawać w szpitalu tak na wszelki wypadek bo mam przecież małego cycusia mamusi w domu i ona na pewno by to przeżywała. Co innego mus.

Też jakoś nie czuję tych Świąt. Choinka jeszcze nie stoi i jeszcze nie zaczęliśmy porządków, więc to pewnie przez to. Mąż już zapowiedział, że mamy się wynieść na czwartek i piątek i będzie ogarniał dom. Tylko problem jest taki, że mam w planach jeszcze pieczenie ciast i pierników.
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Dziewczyny- znacie jakąś fajna stronkę z dietą przy cukrzycy ciążowej??
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    no jak na pewno to na pewno :bigsmile:

mnie boli kość łonowa na pewno,

u mnie to nie łonowa, ale jeśli to taki ból jaki ja mam to współczuje i boje sie co będzie później...:wink: ale wszystko jest do przeżycia szczególnie dla cudnej Kruszynki:bigsmile:
    A jak jest z tym brzuchem? na poczatku niskko potem wysoko a potem znowu nisko? bo ja mam nisko bardzo chyba.
    --
  4.  permalink
    Ancia77: Dziewczyny- znacie jakąś fajna stronkę z dietą przy cukrzycy ciążowej??

Najlepiej to do diabetyka sie wybrac....Lepiej zeby to on ustalil diete niz jakies info z neta...
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Cobraczek: Najlepiej to do diabetyka sie wybrac....Lepiej zeby to on ustalil diete niz jakies info z neta...

Taki też mam zamiar ale dopiero będę mogła sie wybrac po świętach niestety a do tego czasu chciałam sama na jakąs dietke przejśc, żeby juz nie pogarszać sytacji....... mam dużo ponad normę niestety - norma 140 a ja mam 183 !!! tylko nie wiem jak sie do tego zabrać :)
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ancia77 smaruje od paru dni brzuch balsamem przeciw rozstępom z Ziaji Mamma mia wiec może swędzenie troche ustąpi zobaczymy.
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witajcie wszystkie:) poniedzialkowo ja dzis mam na 14 wizyte i juz docekac sie nie moge kiedy zobacze tego swego malego wiercipiete:)) mimo to jednak denerwuje sie ta cukrzyca ale wszystkiego sie dzis dowiem:)

Ancia77: Dziewczyny- znacie jakąś fajna stronkę z dietą przy cukrzycy ciążowej??

Ancia mi tez wyszla w piatek i dzis mam wizyte moze cI popoludniu cos wiecej powiem:) ale na necie mozna znalezc duzo informacji:) a jesli chcesz moge Ci przeslac info jakie dostalam tu od comy:)) bardzo przydatne:)
    --
  5.  permalink
    Ja zaraz biorę się za porządki. Dużo sprzątania nie mam bo mieszkanko niewielkie ale pomyć podłogi, odkurzyć mebelki, pomyć fronty szafek kuchennych trzeba! Gdyby mnie tylko nie mdliło tak to pewnie już byłabym po i byłoby posprzątane. Nawet za pierniki się nie wzięłam jeszcze ale już postanowiłam, że nie będę piec typowych pierników na blasze czy w podłużnej formie tylko postanowiłam piec w formie babeczek! Ale za to wezmę się w czwartek...
    --
  6.  permalink
    Ancia77: Taki też mam zamiar ale dopiero będę mogła sie wybrac po świętach niestety a do tego czasu chciałam sama na jakąs dietke przejśc, żeby juz nie pogarszać sytacji....... mam dużo ponad normę niestety - norma 140 a ja mam 183 !!! tylko nie wiem jak sie do tego zabrać :)

Mialam gdzies taka rozpiske,wzielam od taty...Jak znajde to Ci zeskanuje i przesle na maila ok?Podaj mi na PW swoj mail...A takj na marginesie.Ostatnio mierzylam cukier ale to bylo wieczorem i widaomo nie naczczo i mialam 87 czy to za malo???
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    ja świąt też nie czuję, ale mimo wszystko śniegu nie chcę, ślisko się zrobi i łatwiej się przewrócić i zimno straszliwe brr uziemiona bym była na amen w domu, a tego to ja nie chcę jeszcze :( więc pogoda to mnie nawet cieszy, niech sobie będzie jaka jest :bigsmile:

A atmosfery świąt nie czuję, bo w tym roku nic robić nie muszę, Wigilie mamy dwie u jednej i drugiej rodziny, więc nic nie gotuję, ze względu na brzuszek teściowa i mama nic mi robić nie pozwalają, a sprzątać nie mam sił, choinkę się u mnie w Wigilię ubiera, więc święta to ja pewnie 24 poczuję dopiero :devil:
    --
  7.  permalink
    Ja mam skierowanie na zrobienie krzywej cukrowej. W jakich tygodniach to się robi? Dostałam skierowanie w zeszłym tygodniu (na tą krzywą + morfologia + mocz) i zalecenie przyjścia na nast. wizytę za trzy tygodnie. Pojawię się u lekarza w pierwszym tyg. nowego roku i wtedy też chcę zrobić te badania, żeby wyniki były świeże. Czy mogę zwlekać tyle z tą krzywą? Czy teraz w 27 tyg. jest idealny czas?
    --
  8.  permalink
    katarzynah1987: Ja mam skierowanie na zrobienie krzywej cukrowej. W jakich tygodniach to się robi? Dostałam skierowanie w zeszłym tygodniu (na tą krzywą + morfologia + mocz) i zalecenie przyjścia na nast. wizytę za trzy tygodnie. Pojawię się u lekarza w pierwszym tyg. nowego roku i wtedy też chcę zrobić te badania, żeby wyniki były świeże. Czy mogę zwlekać tyle z tą krzywą? Czy teraz w 27 tyg. jest idealny czas?

Trzeba bylo Kasia lekarza zapytac....Ja nie mam pojecia,badania zawsze robilam na czas.Moze zadzwon do gina...
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Ja krzywą miałam już mieć na poprzednią wizytę 3 tygodnie temu..
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    Cobraczek: Mialam gdzies taka rozpiske,wzielam od taty...Jak znajde to Ci zeskanuje i przesle na maila ok?

ewelinda29: Ancia mi tez wyszla w piatek i dzis mam wizyte moze cI popoludniu cos wiecej powiem:) ale na necie mozna znalezc duzo informacji:) a jesli chcesz moge Ci przeslac info jakie dostalam tu od comy:)) bardzo przydatne:)

BYłabym wdzięczna za każda pomoc..... Wysyłam maila za chwil pare i z góry dzizekuję :bigsmile:
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    katarzynah1987: Czy mogę zwlekać tyle z tą krzywą? Czy teraz w 27 tyg. jest idealny czas?

wydaje mi sie ze to troche pozno ale nie wiem :) moja gin kazala mi w 25tc zrobic i tak zrobilam:) najlepeij zapytac gina:)
    --
  9.  permalink
    Cobraczek: Czy mogę zwlekać tyle z tą krzywą? Czy teraz w 27 tyg. jest idealny czas?

ja myślę, że powinnaś już zrobić, bo to się robi po 25 tyg ciąży:) natomiast morf i mocz zrób przed samą wizytą:)
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    Czy teraz w 27 tyg. jest idealny czas?

Ja robiłam w 26 tc (chyba najlepiej do 28 tc mieć to z głowy) mogłam wybrać się wcześniej bo OGTT wyszło mi podwyższone, więc bym i wcześniej wprowadziła dietę. Od razu wyedukowałam się odnośnie ilości węglowodanów w diecie i odpowiednim rozkładaniu ich na każdy z posiłków, kupiłam wagę bo na oko to można się oszukać ;)
    A wizytę w poradni mam dopiero 28.12 :(
    Katarzynach lepiej zrób już teraz i nie czekaj dłużej i życzę niech wyjdzie Ci wszystko OK :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    Ja w ciazy nie pilam glukozy...Raz pojechalam po wypiciu i okazalo sie ze labolatoium zamkniete i w ogole nie robilam:tongue:
    --
  11.  permalink
    JAk pojechałaś po wypiciu glukozy? najpierw pobierają na czczo, a potem 1 lub 2 h po wypiciu:)
  12.  permalink
    Tzn. tak lekarz powiedział mi abym z wynikami przyszła na następną wizytę czyli za trzy tyg. I jak zrobię badanie przed wizytą (aby wyniki były aktualne) to będzie to 30 tc. I zastanawiam się czy to nie za późno na krzywą. Zaraz zobaczę w necie gdzieś, od ktorego do którego tyg. ciąży robi się to badanie...
    --
  13.  permalink
    hawrankowa83: JAk pojechałaś po wypiciu glukozy? najpierw pobierają na czczo, a potem 1 lub 2 h po wypiciu:)

Mi w domu kazali wypic i przyjechac bo to po 15-30 minutach sprawdzaja...
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Chyba nie jest za późno, robi się od 24tc chyba do 28tc mój gin mi powiedział, żeby jeszcze nie robić dopiero po następnej wizycie będę robiła :)
    --
  14.  permalink
    Ojjj, to lecę zatem do labo w tym tygodniu!!!! Dzięki dziewczynki! :smile:
    Kurcze jak ja to przeżyję - na czczo zapierdzielać przez cały Wrocław i w laboratorium jeszcze te godziny na czczo. Ja mam tak, żeby pójść zrealizować skierowanie od lekarza muszę pojechać do konkretnego laboratorium (które jest z 10km od mojego miejsca zamieszkania!) ale chyba, żeby się nie męczyć poszkam czegoś bliżej i zapłacę. Ciekawe ile kosztuje to badanie...
    --
  15.  permalink
    Cobraczek: Mi w domu kazali wypic i przyjechac bo to po 15-30 minutach sprawdzaja...

się już nie wypowiadam, bo szkoda słów, wszyscy chcą wysokie standarty a takie siupy robią, ech
  16.  permalink
    hawrankowa83: się już nie wypowiadam, bo szkoda słów, wszyscy chcą wysokie standarty a takie siupy robią, ech

?
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.