Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgilese
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    Cobraczek prawidłowo powinnaś przyjść na czczo, powinny Ci zmierzyć poziom glukozy na czczo, wypić glukozę, posiedzieć 2 godziny i znowu zmierzyć. Takie picie w domu i mierzenie po kwadransie to jakieś żarty a nie sprawdzanie poziomu glukozy :-/
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Z tą glukozą to są istne jaja. Mojej szwagierce pielęgniarka kazała wypić i iść do domu na te 2h po czym wrócić i ja się pytam,jak taki wynik może być wiarygodny?! Ręce opadają...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cobraczek: ?

to bzdurne badanie kazali Ci zrobić i już. :wink: to nie był test na tolerancję glukozy ;) taki prawdziwy :devil:

mam czopki, haha! :bigsmile:
    --
  1.  permalink
    gilese: Cobraczek prawidłowo powinnaś przyjść na czczo, powinny Ci zmierzyć poziom glukozy na czczo, wypić glukozę, posiedzieć 2 godziny i znowu zmierzyć. Takie picie w domu i mierzenie po kwadransie to jakieś żarty a nie sprawdzanie poziomu glukozy :-/

no:)
  2.  permalink
    gilese: Cobraczek prawidłowo powinnaś przyjść na czczo, powinny Ci zmierzyć poziom glukozy na czczo, wypić glukozę, posiedzieć 2 godziny i znowu zmierzyć. Takie picie w domu i mierzenie po kwadransie to jakieś żarty a nie sprawdzanie poziomu glukozy :-/--

Ja nie widzialam jak to powinno wygladac i wtedy nie przesiadywalam na forum bo nie mialam na to czasu...Teraz z tego co piszecie widze co bylo nie tak.Na szczescie zmienilam labolatorium i juz bedzie ok;)

bellybaby: Z tą glukozą to są istne jaja. Mojej szwagierce pielęgniarka kazała wypić i iść do domu na te 2h po czym wrócić i ja się pytam,jak taki wynik może być wiarygodny?! Ręce opadają...--

Dokladnie! podobna sytuacje mialam...
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Talinka: mam czopki, haha!
    I nie zawahasz się ich użyć? :wink::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cobraczek: Na szczescie zmienilam labolatorium

a gin Ci nie zalecał jak badanie zrobić? No szok! :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    gilese: I nie zawahasz się ich użyć?

DOKŁADNIE! :cool::jumping:
    --
  3.  permalink
    Dzien dobry po nieprzespanej nocy :)
    Tak mi w nocy katar dal do wiwatu, ze nie spalam ani minuty;/ caly brzuch mnie boli od kaszlenia, mam nadzieje, ze nie zaszkodze takim kaszlem malenstwu. JEszcze na dodatek mam slinotok i w nocy sie plulam:P normalne to w poczatkach ciazy?:P
    --
  4.  permalink
    Talka i kibelek twój:) tylko przyczym sobie chwilę w dupci tego czopa, bo ja to od razu mam odruch kupny, ale wtedy mały efekt
  5.  permalink
    Talinka: a gin Ci nie zalecał jak badanie zrobić? No szok!

Nie tylko powiedzial,ze w labolatorium powinny powiedziec jakz robic:neutral:Zmienilam i lekarza i labolatorium bo tamten gin tlyko kase wyciagal:/
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hawrankowa83: Talka i kibelek twój:) tylko przyczym sobie chwilę w dupci tego czopa, bo ja to od razu mam odruch kupny, ale wtedy mały efekt

Dzięki za radę :devil:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Talka - no to miłego czopkowania!!! :bigsmile:

ja to po włożeniu czopka szłam sie połozyć, żeby z pół godziny wytrzymać :bigsmile:
    no i jeszcze przed smarowałam sobie pupę żeby mnie nie rozerwało! :devil::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie dałam rady wytrzymać dłużej niż 5 minut i efekt niestety nie był spektakularny....
    ważne, że dziś mnie nie boli, to żyję :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja dziś wyjątkowo się wyspałam,prawie do 11.00 :smile:
    Dziś mam egzamin i mam nadzieję,że mnie nie odwiozą z manewrowego do szpitala :wink: Oczywiście żartuję. Jeszcze nie czas na Nas. Poza tym chcę się najeść tych wszystkich potraw Wigilijnych :devil: aż mi uszami wyjdzie.

Śniło mi się dziś,że zaczęłam krwawić i odwieziono mnie do szpitala i zaczynał się poród :shocked: Ostatnio ciągle mi się śnią krwawienia,albo poród,albo że już dziecko jest ze mną..
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Śniło mi się dziś,że zaczęłam krwawić i odwieziono mnie do szpitala i zaczynał się poród

Miałam ostatnio taki sam sen :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Witamy się :)
    Belly co u Madrill są postępy? My czekamy na śnieg :tongue:

Talka o własnie jeszcze czopy trza kupić , a co do lewatywy hmm wolę ją niż jakbym się miała sfajdać położnej .
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Sabakuma: a co do lewatywy hmm wolę ją niż jakbym się miała sfajdać położnej

Wiesz, może to szokujące, ale mi położna na porodówce (jak jej właśnie takie moje obawy przekazałam) powiedziała - eee tam, nie takie rzeczy my tu widujemy, co się pani przejmuje, nawet nie będzie pani wiedziała kiedy :shocked:
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja też się trochę boję, że zwieracze mi puszczą :cool: ale tak jak pisze hydrazine, położne dużo widziały i chyba ich to już nie rusza...

MADRILL wczoraj pisała, że nadal nie urodziła, dzisiaj mieli Jej podać oksytocynę ale nie wiem, czy już jest PO (nie chcę Jej męczyć smsami, jak urodzi, na pewno do mnie napisze). Będę Was na bieżąco informować co i jak :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    położnych to na pewno nie rusza
    ale ja bym się psychicznie źle czuła
    tak mi się wydaje...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hej kochane. Ja niedawno wstałam:confused: Byłam wczoraj na wigilijce pracowniczej i tak mnie to wymęczyło, że szok. Ledwo sie z lozka zwlokłam i coś kiepsko sie czuje, jakbym miała być chora:sad: A tak w ogóle to obudziłam się z niespodzianką w łóżku - mokra koszula i prześcieradło od siary:devil:
    --
  6.  permalink
    Matko, ale jesteście PŁODNE w pisaniu, 300 postów przez 2 dni ?!
    .
    Belly, Talka, Madrill i Sabakuma - życzę rozpakowania !!
    .
    Talka - u nas śniegu nie ma, jedyne co teraz widzę, to odbijające się słońce z budynku naprzeciwko...
    Klimatyczne święta nam się szykują, nie ma co :)
    .
    AniuBB - dobrze, że jesteś pod opieką w szpitalu, wszystkiego dobrego dla Was !
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ja problem ze zwieraczami miałam dopiero po porodzie ehhhh....... ;/ Jak się chciało to musiałam od razu lecieć bo nie dało rady wstrzymywać ;P
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: ale ja bym się psychicznie źle czuła tak mi się wydaje..

a mnie to nie rusza specjalnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: a mnie to nie rusza specjalnie :wink:

no każdego rusza co innego :devil:

ja wiem, że było by mi głupio gdybym się położnej zesrała na ręce bo mimo, że to jej praca i niejedno już widziała [ i przyjęła na klatę :devil: ] to ja mam jakąś tam swoją godność i było by mi najzwyczajniej w świecie głupio....[mimo tego wielkiego bólu porodowego :P]
    dlatego jak przy 5 cm położna zapytała czy robimy hegara to od razu sie zerwałam z kozetki
    ale wtedy przyszedł ordynator i po badaniu zarządził cięcie więc tego....

podobnie jak głupio mi było kiedy mnie w pierwszy dzień po CC podmywały i koło mnie robiły :confused:
    było to dla mnie bardzo upokarzające i tyle
    --
  7.  permalink
    TEORKA, ja też czułabym się słabo psychicznie wtedy gdyby TO się stało podczas porodu dlatego więc nie odmówię lewatywy, no chyba, że zdążę w domu sama się oczyścić przy użyciu czopków...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja też sobie nie wyobrażam wydalić z siebie kupę jak mam opcję żeby tego uniknąć niech dzidzia przyjdzie na świat może sama:D:D:D spokojniej bym się czuła psychicznie a wiem że przy skurczach okresowych mam rewolucje z jelitami co dopiero z porodowymi.... wiecie jak po mimo lewatywy się coś wydarzy to będę wiedziała że starałam się tego uniknąć ale i tak było by to dla mnie upokarzające.... a czy położne na to leją czy nie to mnie w zasadzie nie obchodzi to bardziej o mnie i o mój spokój mi chodzi:D:D lewatywy nie miałam ale jakoś nie mam przed nią obiekcji ani się jej nie boję... życie:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    kasiakuzniki: a czy położne na to leją czy nie to mnie w zasadzie nie obchodzi to bardziej o mnie i o mój spokój mi chodzi

dokładnie mi chodzi o to samo :smile:

a lewatywę miałam dwa razy i zupełnie nie rozumiem jak można się tego bać :shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: ja wiem, że było by mi głupio gdybym się położnej zesrała na ręce bo mimo, że to jej praca i niejedno już widziała [ i przyjęła na klatę ] to ja mam jakąś tam swoją godność i było by mi najzwyczajniej w świecie głupio....[mimo tego wielkiego bólu porodowego :P]

wiesz... ja przez 6 lat zajmowałam się sparaliżowanym Tatą i takie rzeczy mnie już nie odstraszają... dlatego może inaczej na to patrzę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: dlatego może inaczej na to patrzę ;)

a bardzo możliwe, że dlatego
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wiesz co Talka ale to ty się zajmowałaś a nie zajmowali się tobą ja tacie i mamie też bym pomagała bezinteresownie i pewnie by mnie to nie ruszyło bo człowiek dostosowuje się do sytuacji ale inaczej być z tej drugiej str barykady no i te pielęgniarki są mi całkiem obce a czy cały dzień się z tym stykają to mnie nie interesuje:D:D jak by poród mogła odebrać moja mama też bym się pewnie nawet nad tematem kupy nie zastanawiała:D:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a mnie to nie rusza i już, jeju :wink: taka niewzruszona jestem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Mnie wzrusza i właśnie kupy podczas porodu sie obawiam chyba najbardziej:wink: Tym bardziej, że Mąż ma być ze mną podczas porodu więc hmmm... chyba nie chciałabym mieć takiego wypadku akurat przy nim:wink:
    --
  8.  permalink
    talka, ale jak sie pozbędziesz tej zapieczonej kupy z dupska to poród lepiej pójdzie :thumbup:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe ja nie mówię że ma Cię wzruszać ja tam piszę o sobie:D:D:D a wiadomo każda ma prawo do swojego zdania i i tak zrobimy to co my będziemy uważały za słuszne:tongue::wink: a po to mamy forum żeby se o kupie,lewatywach mokrych po siarce koszulach pogadać:D:D :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: talka, ale jak sie pozbędziesz tej zapieczonej kupy z dupska to poród lepiej pójdzie

dlatego i tylko dlatego się zastanawiam nad zrobieniem lewatywy w domu :wink: bo obecność R. przy porodzie i ewentualnym popuszczeniu przy nim to.... mnie nie przeraża haha :bigsmile:
    tylko się zastanawiam jak tego dokonać :devil: bo tak patrzę na te wlewniki itd i zupełnie nie wiem jak się za to zabrać :cool:
    --
  9.  permalink
    Ja sie nie zgodzilam na lewatywe i w cale nic mi tam nie polecialo a porod swoj uwazam za piekny....:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    a tak zmieniając temat - jak tam madrill? :bigsmile:
    --
  10.  permalink
    mówie ci - kup sobie enemę
    a jak nie chcesz sama to niech R ci zrobi
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    Talinko nie będziesz miała lewatywy przy R:wink:
    Ja miałam robioną w oddzielnym pokoju z wc ;) ..jak się już wypróżniłam:shamed::smile: to przeszłam na pokój gdzie rodziliśmy:bigsmile::cool:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    szczypta_chilli: a jak nie chce sz sama to niech R ci zrobi

no właśnie chciałabym sama :bigsmile::bigsmile:
    --
  11.  permalink
    Cobraczek: Ja sie nie zgodzilam na lewatywe i w cale nic mi tam nie polecialo

skoro miałas pełne jelita to niemożliwe. Po prostu moglas nie widziec i nie czuć przy partych
  12.  permalink
    Talinka- ja spoko robię sama, ale nie wiem czy sobie sięgniesz teraz :cool:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hmmm no z czopkiem sięgnęłam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Ale temat :tongue: Powiem wam, ze po doswiadczeniach z pierwszym, w drugim na pewno zgodze sie na lewatywe. Mialam wczesniej mega zaparcie i przy partych wydawalo mi sie, ze nie rodze, tylko ze kupa idzie :shamed::shamed::shamed: Ale na szczescie nic nie poszlo, to dziecko tak napieralo i takie wrazenie wtedy. Bylo mi wtedy juz w sumie bardzo obojetne, co wyjdzie, parlam, byle wyszlo :wink: Ale PO porodzie sie wyproznic, to dopiero ciezko, wiec lepiej wczesniej poprosic o lewatywe, jezeli macie z tym klopot.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ja miałam lewatywę i w ogóle nic strasznego. przynajmniej nie miałam dyksomfortu że się posram ;) ps. tez miałam parte tak odczuwane, jakbym tyłkiem miała urodzić;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    YPolly: Mialam wczesniej mega zaparcie i przy partych wydawalo mi sie, ze nie rodze, tylko ze kupa idzie

a to ponoć normalne :wink:
    --
  13.  permalink
    No własnie przypomniało mi sie ;) Jak były partte to moja połozna mói do mnie" Aga, rób kupę, rób kupę"
    A mój maz jak w jakims amoku powtarzał za nia "rób agi kupę, rób kupę"
    No myslałam,że go rąbnę ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile::bigsmile:
    --
  14.  permalink
    szczypta_chilli: skoro miałas pełne jelita to niemożliwe. Po prostu moglas nie widziec i nie czuć przy partych

Nie bo jak mnie skurcze zlapaly to przed wyjazdem z domu przesiedzialam godzine w wc:bigsmile::bigsmile:Samo poszlo hehe.

Mialam lewatywe przed laparoskopia i powiem wam ze nieprzyjemna sprawa,ale do operacji konieczne.Natomiast do porodu to juz bym wolala sama zrobic lewatywe w domu jesli bym musiala....
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.