Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    No wlasnie się przyglądałam w aptece.
    znaazłam 3 :
    pierwszy
    drugi
    trzeci

+płyn
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    carottka: Dupa, na to jestem barrrdzo uczulona

Ja na szczęście nie (chociaż nadal nie wiem na jaki antybiotyk niby jestem :shocked:). Ale w sierpniu też za bardzo nie pomogło chyba...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Te zestawy do lewatywy wyglądają przerażająco, mam nadzieję, że przed porodem weźmie mnie mega sraja:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Ja też liczyłam na sławne "samooczyszczanie się organizmu" przed porodem. Nic z tego. A w szpitalu się okazało, że nie praktykują lewatywy (wspomniana położna :wink:). Miałam stresa, nie powiem, ale nic się nie stało :smile: No chyba, że faktycznie coś przeoczyłam :shocked::devil:
    Ale wrażenie rozrywania tyłka pamiętam do dziś. Ja do położnej, że się chyba zaraz coś pójdzie, a ona na to: "Nieee, to tylko skurcze parte :smile:"
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Talinka: The_fragile: Talka, może i od czekolady?
    Tez mysle, ze od tego, ja tez uwielbiam, ale jak sie skusze, to koniec, tez pare dni nic sie nie udaje zrobic. Jak sie pilnuje, to jest lepiej.

Jeszcze mam takie pytanie do was, kiedy przestalyscie chodzic tak czesto do toalety na poczatku ciazy? Ja sie zastanawiam, czy to moje czeste chodzenie po kropelce nie jest jednak czasem objawem jakiegos zapalenia pecherza. A jak juz sie uda, ze jest pelny, to czuje takie klucia. U lekarza bylam tydzien temu, wtedy wlasnie tez oddawalam standardowo mocz na badanie i chyba nic zlego nie wyszlo, bo by zadzwonili (u nas wynikow nie daja do reki, tylko wysylaja do lekarza). Kurcze, jestem juz w 14 tygodniu a w nocy co 2 godziny chodze, w dzien tez.
    --
  1.  permalink
    jeśli mogę wtyknąć swoje 5 groszy co do tych zestawów, to polecam zakupić ten pierwszy worek, wlać do niego około 1 litr ciepłej wody takiej, żeby se dupska nie poparzyć! i dolać mydła w płynie, wymieszać, tą końcówkę nasmarować jakimś tłustym kremem, wazeliną, zablokować oczywiście odpływ, powiesić sobie na czymś ten worek, położyć się na lewym boku (lepiej wlatuje, bo odbyt jest po lewej stronie), wtyknąć ten koniec do zadka, nie za płytko, i po malutku wpuszczać, trzeba sobie wydozować, żeby się nie wylało:) (podkład zastosować, bo macie) i ile dasz rady wytrzymać to wlewasz i potem też najlepiej trochę potrzymać, nawet jak kręci w jelitach, i to już można robić na kibelku:) ja tak robię pacjentom w szpitalu, nie żeby dla przyjemności, tylko dla potrzeby
  2.  permalink
    pozytywnych może i nie ale negatywnych też nie bardzo :)

Ejjj, ale to chyba całkiem pozytywne uczucie jak w końcu nas odtyka i ulga następuje. :bigsmile:

Może? Ale jak odstawić jak mnie ciągnie jak smoka :D

Kurcze, no dla własnego dobra lepiej trochę z czekoladą przyhamować skoro istnieje prawdopodobieństwo, że ta cholera czekolada sprzyja zaparciom! Dostałam jakieś książeczki/ulotki od położnej i tam wyczytałam, że niewskazane są batoniki i ciasteczka czekoladowe w okresie ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    oglądam TVN "Rozmowy w toku" jest babeczka,która w ciąży przytyła 55kg. Polak potrafi.....
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    katy222: która w ciąży przytyła 55kg.

:shocked::shocked::shocked::shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka rozwaliłaś mnie z tym Twoim dupskiem :rolling: za przeproszeniem i atakiem Twojego R.
    Jutro kupię sobie czopy i eneme jak zdążę to w domu sobie zapodam a jak nie to w szpitalu.
    Mój tato mnie rozbawił, dzwoni i pyta czy już a ja mu że nie. Na to on czy ja chce zostać Matka Polką jakąś czy cuś i niech nie rodzę w Święta bo on próżniaka wnuka nie chce . No i gadaj tu z ojcem.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sabakuma: Talka rozwaliłaś mnie z tym Twoim dupskiem za przeproszeniem i atakiem Twojego R.

Zawsze do usług :fingersear:
    --
  3.  permalink
    Też właśnie włączyłam ten program. Rany, ale brzuch ma ta dziewczyna. Aż się boję się, że ja taki będę miała...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    R. ze mną w kulki leci.
    Jutro do pracy :/
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Talka no musi na swoje dziewczyny zarabiać. Mój ze mną już tydzień siedzi w domu i to ja mu marudzę że urlop zmarnowany bo się mały nie urodził.
    --
  4.  permalink
    Mój też zaplanował urlop na drugą połowę marca. Ciekawe czy się zgramy. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mój chce iść, bo jutro do 13 ponoć tylko... i w piątek chce iść, bo do 12 i paczki im dadzą jakieś ponoć :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ja mam o tyle dobrze i nie dobrze:D:D że mój M pracuje z moim tatą i moim bratem mają firmę budowlaną więc jak się rozpakuję to może z tydzień będę miała męża ale znów jak będą mieli masę pracy to może być ciężko:neutral: a ogólnie tak od marca czyli daty porodu co rok jadą nad morze odrestaurować ośrodek przed sezonem... zobaczymy jak to będzie mam nadzieję że jednak nie pojadą już wolę żeby tu pracowali i nawet żeby wracał tylko na wieczór ale kąpanie i ogólnie choć chwilkę z mała zależało by mi żeby spędził:P
    --
  5.  permalink
    Ja po wizycie opis:
    USG Położnicze 19.12.2011r.
    OM- 23.10.2011r.→ 8+2 hbd stan po usunięciu jajowodu prawego z podowu ciąży pozamacicznej.
    Beta HCG z 12.12.11r. – 111

Trzon macicy o gładkich obrysach i jednorodnej echogennościi o wymiarach 54×41,5mm;
    Endometrium jednorodnie hyperechogenne o gładkich obrysach grubości do 13mm (obie wartswy w dnie) w części środkowej punktowaty obszar bezechowy -> pęcherzyk ciążowy??;
    Jajnik prawy wielkości 23,5×19 o prawidłowej echostrukturze;
    Jajnik lewy wielkości 31×22mm z tornielą 13mm (ciałko żółte?); jajowód lewy wydaje się być nie zmieniony ( widoczny w USG)
    Brak płynu w Zat Douglasa.

Jest malutki pecherzyk w macicy,ale czemu te cholerne znaki zapytania sa w opisie usg ????to nie wiem:(((Zaraz wkleje zdjecie…Lekarz powiedzial ze usg jest nie miarodajne do OM,ale jak zobaczyl wykres to powiedzial,ze po swietach powinno byc widoczne dziecko,ale zebym sie nie martwila to powiedzial zebym jutro i z adwa dni zrobila bete no to tak zrobie…

--
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    witam popoludniu:) dopiero wlazlam do domku .... po wizycie pol na pol ok :) tzn Jas rosnie wszystko z nim w porzadeczku, wazy 776g i jak to gin zmierzyla:"Jasiek pokaz stopke mama butki na swieta kupi:)" i Jas ma stopke 41mm:) lezy glowka w dol tylek ma na wysokosci mego pepka a nozki uwaga jedna lezy prosto druga gdzies podniesiona za glowe:shocked: gin mowi ja nie wiem Ewka jak on to robi:))

drugie pol to te cholerne wyniki...jutro mam zrobic pelen test glukozy czyli na czczo 75g po godz i po dwoch:(( bleee juz czuje jakie bedzie rzyganko w domku:(( i mam zadzwonic do diabetolog bo dzis z nia juz rozmawialam i tak kazala, w zaleznosci od wyniku umowi mnie albo na czwartek albo miedzy swietami a nowym rokiem:)
    w zwiazku z tym ze jest mi wszedzie duszno i goraco dala mi skierowanie na hormony tarczycy mam nadzieje ze te chociaz wyjda dobrze:) a na nastepna wizyte tylko mocz:) i wizyta 17 stycznia:))

tyle u mnie:)

a kto rodzi????:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: a kto rodzi????:)

nikt :bigsmile:
    ciekawe co u madrill :wink:
    --
  6.  permalink
    no to żeście Laski pojechały równo z tematem srania :shocked:
    od dwóch dni mam zaparcie, ale po przeczytaniu Waszych porad aż mnie coś tam w środku ruszyło :surprised:
    Zajebiste jesteście :devil::devil::devil:
    --
  7.  permalink
    Hi hi hi, ależ Jasio wygimnastykowany :bigsmile:
    Ewelinda, ja też w tym tygodniu robię glukozę. To moje pierwsze podejście będzie... Ja to się z kolei boję czy nie padnę w drodze do laboratorium. Generalnie nie lubię być na czczo zwłaszcza teraz w ciąży bo robi mi się słabo...
    --
  8.  permalink
    Kurcze, jak tak patrze na te suwaczki to one faktycznie a właściwie podpis nijak mają się do rzeczywistości bo np. u Ewelindy - Jasio waży ponad 770g a w suwaczku napisane, że dzidzia waży JUŻ prawie pół kilograma...
    --
     permalink
    katarzynah1987: Ja to się z kolei boję czy nie padnę w drodze do laboratorium.

no po drodze to niee ale ja po 50 rzygalam cale popoludnie to ta 75 mnie przeraza:((( no ale coz jak mus to mus:((
    --
  9.  permalink
    Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie...:confused:
    --
     permalink
    katarzynah1987: jak tak patrze na te suwaczki to one faktycznie a właściwie podpis nijak mają się do rzeczywistości

no taak zgadza sie:) u Ciebie 2 tyg dalej i ma wazyc 700:) no nic suwaczek to suwaczek gin chyba wie co mowi zreszta mam nawet tabelke z waga Jaska:))
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    heloł:) kurde za chwiel 10-ty tydzien ciazy a ja nic nie czuję.czasem tylko mnie kluje w macicy, a tak nic, objawów tez nie mam szczególnych.:bigsmile:
    --
     permalink
    [quote=Cobraczek]Dziekuje za odpowiedz na moje pytanie...[/quote

a jak ono brzmi??:)
    --
     permalink
    Kakai: kurde za chwiel 10-ty tydzien ciazy a ja nic nie czuję.czasem tylko mnie kluje w macicy, a tak nic, objawów tez nie mam szczególnych

no i poki co ciesz sie jak mozesz ze bezobjawowo Ci mijaja tyg:) nie chcialabys chyba wisiec na kiblu od rana do nocy?? uwierz mi nic przyjemnego:)))
    --
  10.  permalink
    ewelinda29: a jak ono brzmi??:)

Pod opisem zadalam pytanie dlaczego w opisie sa znaki zapytania....
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna
     permalink
    Hej, nie pociesze czołówki co prawda, ale te co za mna juz tak ;)
    dzis o 12.50 urodziłam synka, 37t2d- 2540g, 50cm :)
    Moze zapoczatkuje fale porodow liderkom listy ;) do swiat jeszcze troche,wiec moze nawet uda sie Wam byc z powrotem w domu ;)
    --
     permalink
    ale zadna z nas Ci nie odpowie...powinnas lekarza zapytac...moze nie widzial dokladnie tego co chcial zobaczyc mial slaby aparat...jutro zrobisz bete i bedziesz wiedziala czy wszystko ok poki co nie martw sie na zapas
    --
     permalink
    Equidna: dzis o 12.50 urodziłam synka, 37t2d- 2540g, 50cm :)

serdeczne gratulacje:))
    --
    •  
      CommentAuthorChloé
     permalink
    gratulacje equidna !!!
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Equinda - GRATULACJE!!!!
    Cobraczek, ja odczytuje te znaki zapytania jako niepewność lekarza co do tego co widzi, zrób bete tak jak kazał i czekaj cierpliwie na kolejne usg. Ja tam widzę na zdjęciu mały pęcherzyk ciążowy,ale lekarzem nie jestem.
    --
  11.  permalink
    Equinda serdeczne gratulacje!
    Ja znajdziesz chwilke za jakis czas to czekam na opis i wrazenia z porodu!
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ewelinda pewnie z enie chciałabym wymiotowac, mam truame z dziecinstwa bo duzo wymiotowalam, tylko tak bez objawow, jestem cieaka czyw szytsko ok u maluszka:)

Equinda gratulacje!!!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Equidna: dzis o 12.50 urodziłam synka, 37t2d- 2540g, 50cm :)

oszzz Ty :D GRATULACJE!
    zatem lista:

madrill 11.12.2011 (dziewczynka)
    hawrankowa83 17.12.11 (dziewczynka)
    Sabakuma 18.12.2011 (chłopiec)
    Talinka 23.12.2011 (dziewczynka)
    bellybaby 28.12.2011 (dziewczynka)

sara32 29.12.2011 (chłopiec)
    Carottka 01.01.2012 (chłopiec)
    Coma 11.01.2012 (dziewczynka)
    Hussy 17.01.2012 (dziewczynka)
    monia31 22.01.2012 (chłopiec)
    anaa86 27.01.2012 (chłopiec)
    Anula36 30.01.2012 (dziewczynka)
    MyAngel 03.02.2012 (dziewczynka)
    tusia1984 04.02.2012 (chłopiec)
    kamiis 06.02.2012
    Viicki 13.02.2012 (chłopiec)
    ewer 14.02.2012 (chłopiec)
    aguncia 18.02.2012 (dziewczynka)
    lalik 22.02.2012 (dziewczynka)
    marta_885 24.02.2012
    biri 02.03.2012 (dziewczynka)
    kasiakuzniki 08.03.2012 (dziewczynka)
    The_fragile 15.03.2012 (chłopiec)
    JULITA1610 17.03.2012 (dziewczynka)
    mariamateria 19.03.2012 (chłopiec)
    Ancia77 21.03.2012 (dziewczynka)
    illan 24.03.2012 (chłopiec)
    katarzynah1987 24.03.2012 (chłopiec)
    gosik0205j 05.04.2012 (chłopiec)
    ewelinda29 05.04.2012 (chłopiec)
    Biedronka11 13.04.2012 (chłopiec)
    gilese 20.04.2012 (chłopiec)
    pitaja 20.04.2012 (dziewczynka)
    paprykowa 27.04.2012 (dziewczynka ?)
    Cherry_Lady 8.05.2012 (dziewczynka i dziewczynka)
    justa2586 10.05.2012
    karinazosia 11.05.2012 (chłopiec ?)
    ifonka84 19.05.2012
    nessie 20.05.2012
    Tres 24.05.2012
    hydrazine 02.06.2012
    Hanny 3.06.2012
    norah 13.06.2012
    YPolly 20.06.2012
    wielgosz 21.06.2012
    Osorya 1.07.2012
    mkd 03.07.2012
    Mag_dre 06.07.2012
    nibriana 20.07.2012
    P_Madzia 22.07.2012
    ufo03 25.07.2012
    Kakai 26.07.2012
    cho 28.07.2012
    AniaBB 03.08.2012
    Mamrotka 13.08.2012
    Cobraczek 02.09.2012
    Love_line
    Łezunia
    patrycja219
    sliwson
    xkamilax
    kuleczka_69
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    a ja zaczęłam rzucać pawie na kilometry... :(
  12.  permalink
    Equinda gratulacje!
    To wyrolowałaś czolówke listy :bigsmile:
    -- // //
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    my wcinamy z R. mandarynki - któryś dzien już heheheh :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    Equinda gratulacje!
    .
    Talinko - dopisz mnie proszę do listy, bo gdzieś zaginęłam ;) TP wg usg połówkowego - 08.05.2012, dwie dziewczynki :)
    .
    DZIEWCZYNY! Mam do Was pytanie:
    Czy któraś z Was wie w jaki sposób robić printscreeny z filmów (chodzi mi o filmik z USG) ?
    Po zapisaniu znika stop klatka z filmu, zaś zostaje czarne tło :cry::cry::cry:
    Może wiecie jaki program zastosować, bo szukam i szukam i żaden nie daje efektu :confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja tez wcinam ostatnio mamdarny, smakują mi te z lidla klementynki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Cherry_Lady: Talinko - dopisz mnie proszę do listy, bo gdzieś zaginęłam ;) TP wg usg połówkowego - 08.05.2012, dwie dziewczynki :)

No to już jest szczyt :bigsmile: już dodaję :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cherry gratuluję Dziewczynek, ale będa Skarby mamy <3 nie doczytałam wczesniej że oczekujesz dwójeczki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: smakują mi te z lidla klementynki

właśnie się po nie kopsnęliśmy. w piątek mieliśmy z tesco za 4,99. w sobotę/niedzielę z kauflandu za 4,49 i dziś z lidla za 4,49 - najlepsze byly z tesco :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    oo to wypróbuję te z tesco też:bigsmile: manadrynki mnie ratuja w pracy jak mam ochotę cos podjeść:shamed:
    --
  13.  permalink
    sara32: Cobraczek, ja odczytuje te znaki zapytania jako niepewność lekarza co do tego co widzi, zrób bete tak jak kazał i czekaj cierpliwie na kolejne usg. Ja tam widzę na zdjęciu mały pęcherzyk ciążowy,ale lekarzem nie jestem.

ewelinda29: ale zadna z nas Ci nie odpowie...powinnas lekarza zapytac...moze nie widzial dokladnie tego co chcial zobaczyc mial slaby aparat...jutro zrobisz bete i bedziesz wiedziala czy wszystko ok poki co nie martw sie na zapas--

Dziekuje.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: oo to wypróbuję te z tesco też

50 groszy droższe, ale większe!! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    To ja jeszcze raz ponowie pytanie, bo tez gdzies zniknelo. Kiedy przestalyscie chodzic tak czesto do toalety na poczatku ciazy? Czy w 14 tygodniu to jeszcze normalne? Bylam u lekarza tydzien temu i byl mocz badany. Wyniku nie znam, ale jakby byl nie tak, to raczej dzwonia.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.