Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeDec 19th 2011
     permalink
    YPolly: tak czesto do toalety na poczatku ciazy?

wiesz co od początku chodziłam często ale na pewno nie po kropelce a jak czujesz kłucia to tym bardziej.... powinnaś zrobić sobie badanie takie dla siebie a nie takie co wyślą do gin żebyś się uspokoiła bo wiesz bakterie są często w ciąży i lekarze nie traktują ich poważnie... ja zwalczyłam taki stan grejpfrutami wodą z cytryną zakwaszałam mocz czym się da i pomogło... teraz częściej chodzę ale mała już mocniej naciska:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeDec 19th 2011 zmieniony
     permalink
    Cherry_Lady: DZIEWCZYNY! Mam do Was pytanie:
    Czy któraś z Was wie w jaki sposób robić printscreeny z filmów (chodzi mi o filmik z USG) ?
    Po zapisaniu znika stop klatka z filmu, zaś zostaje czarne tło :cry::cry::cry:
    Może wiecie jaki program zastosować, bo szukam i szukam i żaden nie daje efektu :confused::confused::confused:

OLKA
    my próbowaliśmy 4 dni z Mateo aż daliśmy sobie spokój bo za każdym razem czarne tło... :(
    a chyba z 5 programów przetestowaliśmy....

COBRACZEK wg mnie te pytajniki dlatego bo lekarz nie był pewny czy to pęcherzyk....
    i mógł nie być pewien bo z tego co popatrzyłam na Twoim wykresie miałaś bardzo późno owulację
    i tak na prawdę nie jesteś w 8-9 t.c
    tzn wg OM jesteś ale owulacja była tak późno, że dopiero jesteś ok 3 tygodnie po zapłodnieniu
    albo ciut mniej nawet
    u mnie na tym etapie macica była pusta [bo się późno zagnieździło] a za 2 tygodnie już biło serduszko :)
    także zrób betę tak jak lekarz kazał [dzięki niej się uspokoisz] a po Świętach w następnym tygodniu już też pewnie zobaczysz i usłyszysz serduszko :smile:
    głowa do góry !
    i dobrze, że miałaś ze sobą wykres bo pewnie gin by podejrzewał obumarłą ciążę albo nie wiadomo co
    bo przecież na tym etapie [zakładając owulację ok 14 d.c] powinno być już serduszko..
    także dobrze, że miałaś i mu pokazałaś
    brawo ! :)
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ależ mi narobiłyście ochoty na mandarynki :)))
  1.  permalink
    TEORKA: COBRACZEK wg mnie te pytajniki dlatego bo lekarz nie był pewny czy to pęcherzyk....i mógł nie być pewien bo z tego co popatrzyłam na Twoim wykresie miałaś bardzo późno owulacjęi tak na prawdę nie jesteś w 8-9 t.ctzn wg OM jesteś ale owulacja była tak późno, że dopiero jesteś ok 3 tygodnie po zapłodnieniualbo ciut mniej nawetu mnie na tym etapie macica była pusta [bo się późno zagnieździło] a za 2 tygodnie już biło serduszko :)także zrób betę tak jak lekarz kazał [dzięki niej się uspokoisz] a po Świętach w następnym tygodniu już też pewnie zobaczysz i usłyszysz serduszko głowa do góry !i dobrze, że miałaś ze sobą wykres bo pewnie gin by podejrzewał obumarłą ciążę albo nie wiadomo co bo przecież na tym etapie [zakładając owulację ok 14 d.c] powinno być już serduszko..także dobrze, że miałaś i mu pokazałaśbrawo ! :)

Dziekuje Teo :wink: Mam nadzieje,ze jest tam w srodku wszystko dobrze...Jutro i za dwa dni tylko beta a wizyta 2 stycznia...Trzeba czekac...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cobraczek: Mam nadzieje,ze jest tam w srodku wszystko dobrze...

wg mnie jest wszystko okej tylko tyle, że bardzo późno doszło do zapłodnienia :)
    beta Cię na pewno uspokoi :)
    --
  2.  permalink
    TEORKA: wg mnie jest wszystko okej tylko tyle, że bardzo późno doszło do zapłodnienia :)beta Cię na pewno uspokoi :)

Oby,Taraj (gin) tez prosil zebym mu wyslala na maila wyniki...Dlugo robil usg bo widzial jak sie przejmuje czy znowu nie jest pozamaciczna,ale jajowod wporzadku:)
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Nie mam jak sobie zrobic tu badania moczu na wlasna reke :/ Ale co do cytrusow, to od wczoraj wlasnie ochota na cytrusy mnie wziela i wcinam pomarancza i mandarynki. Moze chyba pomoc tez, czy tylko ta zurawina?
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Equinda gratulacje!
    Cobraczek jak wyżej. Nie ma jeszcze pewności ale zrób betę, za jakiś czas pewność będzie. Przy późnej owulacji tak jest ale to niczego nie znaczy. Potem będziesz liczyć czas ciąży wg usg.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
     permalink
    TEORKA: OLKA my próbowaliśmy 4 dni z Mateo aż daliśmy sobie spokój bo za każdym razem czarne tło... :(
    a chyba z 5 programów przetestowaliśmy....

No właśnie Asiu, my też próbowaliśmy 6 programów i nic to nie dało - za każdym razem czarne tło :confused:
    A chciałam fotki porobić Malutkim, eh :confused: niby dostaliśmy wydruk od gina, ale jest czarno-biały, a tak byłyby foto w kolorze brązowym :))
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja tylko na chwilkę-pisałam smsa do madrill parę godzin temu i cisza...może przed burzą :cool: tak myślę, że jest już PO ale zobaczymy, dam Wam znać! Dobranoc!!!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    U mnie bez zmian,ciagle boli głowa i czuje sie jakbym miala goraczke:confused: Herbata z miodem i cytryną już była a zaraz najem się malin i lecę do łóżka wygrzać się.
    --
    •  
      CommentAuthorgosik0205j
     permalink
    gratulacje equidna !!! czekamy na relacje z porodu i na wiesci od madril
    -- [img][/img]
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cherry_Lady: niby dostaliśmy wydruk od gina, ale jest czarno-biały, a tak byłyby foto w kolorze brązowym :))

hehe no właśnie nam też o to chodziło :)
    poza tym na filmiku mieliśmy cudny widok piśki w 4 D a na zdjęciu dostaliśmy tylko pisię w 2 D heheehee
    no i za wszelką cenę chcieliśmy to sprintować i wydrukować i ni chu chu :neutral::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cobraczek, nie martw się na zapas. Będzie dobrze :smile:
    ---
    Ech.. myślałam,że tyle postów to zaczęłyście się rozpakowywać,a tu kupa :tongue::wink:
    ---
    Mam pytanie.Łóżeczko naszej Córeczki już stoi gotowe (prawie). Chciałam się zapytać jak ułożyć te kołderki.Czy jakimiś warstwami? Mam śpiworki,prześcieradła,kocyki,koce,materacyki grubsze i cieńsze i nie wiem jak się do tego zabrać :confused: Bo chyba sam materacyk to odpada ?
    ---
    Co do zaparć.Ja jakoś w "środku" ciąży miałam straszne :confused: Normalnie siedziałam,dusiłam i NIC. Siusiu potrafiłam po pięć razy nocą biegać.
    Teraz mam codziennie biegunki,po trzy-cztery razy. Praktycznie co nie zjem to ląduje to od drugiej strony w muszli :tongue:
    A siusiu też goni cały czas,ale dlatego że mała napiera na pęcherz i czasem jest tak,że poleci jedna-dwie kropelki ,ale takie odczucie jakbym z pół dnia wstrzymywała.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Hussy: Bo chyba sam materacyk to odpada ?

na sam początek to sam materacyk własnie :)
    i na to prześcieradełko :)

u nas przez pierwszy miesiąc Mała spała TYLKO w różku [owinięta] a po miesiącu z rożka wyszła i śpi pod kołderką
    a kocyki, śpiworki i inne poszły w pizdu bo córka nie zaakceptowała :devil:

wyjdzie w praniu pod czym będzie Wam chciała spać :)
    póki co ja bym nic nie układała bo nie ma sensu chyba :)
    --
    • CommentAuthorcho
     permalink
    Equinda serdeczne gratulacje!!!!

:bigsmile:

To teraz ja się pochwale trochę. Byłam dziś u lekarza na wizycie i wszytsko jest ok. Bóle nie oznaczają nic złego. Ufff.....Wyniki bardzo dobre wiec jakoś tak mi lżej.

Aniu, a Ty leż, leż....na pewno będzie dobrze:)

Talinka czy mogę Cię poprosić o dopisanie do listy :) Poród prawdopodobnie 28.07.2012 (z USG)
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    jejku, jak ten czas leci, EQUINDA, GRATULACJE! Szok, dopiero pamiętam, jak zaszłaś w ciążę:)))) zdrówka dla Ciebie i potomka:)
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Napasłam małego mandarynkami, pomelo i prażonymi pistacjami. Jem wszystko co popadnie bo za chwilę dieta cud :devil:
    Teraz kąpiel i nocne męczarnie z zasypianiem i niech w nocy mnie mnie skurcze chwycą ja tak już ładnie proszę.
    --
    •  
      CommentAuthorillan
     permalink
    Equidna, gratulacje!!!
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    ja tez zmykam spac:) jutro rano glukoza bleee

spokojnej nocki rozpakowanym:) no tym z czolowki listy moze jakiejs szybkiej nocnej akcji porodowej:)) a pozostalym kolorowych snow:))
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, YPolly, u mnie dopiero od dwóch nocy wstaję rzadziej ;) A w dzien co chwilę ;))) Ale ja strasznie dużo piję...

Katy222 - też to oglądałam! 55 kg - jak!?

Cobraczek - trzymam kciuki za betę w takim razie! Z tymi znakami zapytania - ja już tak miałam na usg piersi kiedyś, jak facet od usg nie był pewien o sooo cho - dopiero lekarz powiedział co i jak. A Ty dobrze, że wykres miałaś, to faktycznie może być "młodsza" ciąża, jak Teorka napisała!

Ewelinda - eech, właśnie Cię na słodkich mamusiach widziałam - obyś jutro lepiej tę 75 przeżyła!

Equinda - gratki!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    cho: zy mogę Cię poprosić o dopisanie do listy :) Poród prawdopodobnie 28.07.2012 (z USG)

już dodaję

dziewczyny! odblokowałam się! nie wiem czy to po soku jabłkowym z lidla (100%) czy to jeszcze po tym czopku, ale było mega :devil::rolling:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    WOW, Talka - całkiem serio napiszę - GRATULACJE! Wyobrażam sobie tę ulgę!
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    dziewczyny! odblokowałam się!

w pierwszej chwili pomyślałam, że rodzisz..... no ale po chwili uświadomiłam sobie, że przecież chodzi o drugą dziurkę. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
    • CommentTimeDec 20th 2011
     permalink
    Talka, możesz uaktualnić listę :bigsmile:

WCZORAJ PO GODZ. 19.00 POPRZEZ CC PRZYSZŁA NA ŚWIAT KAROLINKA-CÓRKA MADRILL. Poród niestety nie należał do najlżejszych ale madrill jest dzielna i po 12 godzinach "walki" udało się. Mała waży 3940 kg, ma 59 cm i dostała 9 pkt.

:grouphug::heartbounce::grouphug::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Ogromne gratulacje Madrill a nuż Nas odblokujesz. Całusy dla Karolinki !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Madrill- gratulacje:bigsmile:
    Szybkiego powrotu do formy a dla Karolinki duuuużo zdrowia:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorViicki
     permalink
    Madrill serdeczne gratulacje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Madrill, dzielna kobieto - gratulacje!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    Madrill GRATULACJE byłaś dzielna i jaka duża dziewczynka!!!! super że jesteście już po:):):) :clap::clap::cheer::cheer::cheer::swingin::swingin::grouphug::grouphug::heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, a ja się dopiero co chwaliłam, że od dwóch nocy wstawałam tylko 2 razy. A dupa - dzisiaj już znowu co godzinę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    widzisz nie ma co na głos nic mówić:D ja pisałam że śpię ostatnio nawet a dziś od 3 do6masakra..... ale od 6do8 jeszcze udało się przytulić do poduchy.....
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Madrill
    spora dziewczynka. GRATULACJE !!!!!:clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia - następnym razem faktycznie nic nie będę mówiła ;)))) Miłego dnia kobitki, lecę lukrować pierniczki :)
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no ja dziś jeszcze zakupy może coś ładnego na nas znajdę:D:D i w odwiedziny do bratanicy:) choinkę kupić:) same przyjemności:P
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    Madrill gratulacje :cheer::cheer::cheer::cheer:
    no i szacun :clap::clap::clap::clap:
    --
  3.  permalink
    Madrill gratulacje!!
    Dziewczynka duża ale nic dziwnego jak tyle w brzuszku siedziała!
    Szybkiego powrotu do formy zycze bo wiem co to dłuuugi poród!
    -- // //
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Gratulacje! No to teraz lista ruszyyyyy
    -- [url
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    A gdzie się podziewa Talinka? :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    śpi pewnie:D:D
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Tak długo?! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    MADRILL gratuluję !!!!!
    dużą dziewczynkę "wyhodowałaś" w brzuszku ! :smile:
    --
  4.  permalink
    Madrill serdeczne gratulacje!!!!!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Madril wielkie gratulacje, córeczka niech się chowa zdrowo.
    A może Talinka już coś zaczęła?
    Ja jestem na pewno do czwartku w szpitalu. W czwartek badanie i dowiem się co dalej. Plamienia są mniejsze i mniej krwiste.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    AniaBB - trzymam kciuki! wszystko będzie ok :)))

Talinka jak nic rodzi :)))
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Talinka pewnie świętuje wczorajsze odblokowanie ;)))

Kurczę, mam pisaki lukrowe do malowania pierników i myślałam, że to będzie łatwiejsze...
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    hehe właśnie miałam pisać, dziewczyna sie odblokowała i kto wie... :bigsmile::devil:

TALKA wstawaj :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
    • CommentTimeDec 20th 2011 zmieniony
     permalink
    EQUINDA I MARILL - Wielkie gratulacje!!!!!!!!!!!! byłyście bardzo dzielne!!!!!!!!!!!! czekamy na waszą relację!!!!!!!!!

A ja mam przeczucie, że nam się teraz piersza piątka posypie w ciągu tygodnia!!!!!! :wink::wink::wink: Madrill odblokowała listę, to teraz już pójdzie lawinowo:wink:

A ja wchodzę dzisiaj po weekendzie nieobecności i mam 369 postów do przeczytania... no ale większość z nich należała do tematu toaletowego Talki, który jest już nieaktualny, więc tylko pogratulować Talinko, że ci się udało wyjść z opresji:tongue::tongue::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    The_fragile
    Kurczę, mam pisaki lukrowe do malowania pierników i myślałam, że to będzie łatwiejsze...
    --

Eee, też je kupiłam rok temu Dr. Oetkera i niestety są do bani-moim zdaniem- nie ma to jak lukier i posypka :smile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    BellyBaby - dokładnie te pisaki! Do kitu są :((( A już się cieszyłam, że uda mi się pierniczki pomalować...

Chciałam zrobić na nich dekoracje, a lukrem nie potrafię - nie wiem, czy się używa pędzelka, czy czegoś innego.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.