Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeDec 20th 2011
     permalink
    katarzynah - na ulotce uroseptu pisze ze nie zaleca sie brania podczas ciazy i zeby skonsultowac z lekarzem. Ja nie brałam a ratowałam sie tabletkami Żurawitu.
    --
    •  
      CommentAuthorCherry_Lady
    • CommentTimeDec 20th 2011 zmieniony
     permalink
    MADRILLGRATULACJE KOCHANA !! DUŻO ZDROWIA DLA WAS : ) :cheer::cheer::cheer:
    Teraz lista się posunęła i reszta Laseczek urodzi lawinowo :D
    .
    katarzynah1987
    dzięki wielkie !! :flowers:
    spróbujemy dziś z mężem raz jeszcze, a co! może w końcu się uda zrobić Dziewczynkom zajebiste brązowe foto :tongue::tongue::tongue:
    .
    TEOŚ„całe forum alarm wszczęło, że rodzisz”
    Alarmować to ja będę i na bieżąco informować co się z Talką i Jej Córcią dzieje :wink:
    --
  1.  permalink
    Dzięki Carrotka, ja właśnie nie mam opakowania i ulotki bo wyrzuciłam. Zostały mi tylko plastry z tabletkami. Mam jeszcze Zurin. Kupowałam je w aptece ze słowami na ustach, że jestem w ciąży. Farmaceuta dał (myślałam, że wie co daje), kupiłam a potem dopiero wyczytałam, że nie stosować w ciąży! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    katarzynah - na początku ciąży miałam bakterie w moczu i pomogła żurawina suszona, herbatki (tylko sprawdź skład na opakowaniu, bo czasami mają 0,05% żurawiny) i urinal (na ulotce piszą, że w ciąży można), teraz łykam codziennie profilaktycznie i wyniki moczu póki co super :)
    --
  2.  permalink
    Dzięki gilese, a tak kurcze swoją drogą - żeby farmaceuta nietrafnie poradził. Ale cóż, każdy może się machnąć. Normalna cecha ludzka.
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj mam okropny ból pleców w okolilicy lędźwiowej, ale po prawej stronie, boli tylko jak chodze, ale tak mocno, że w zasadzie ledwo dochodze do wc o wyjściu z domu nie ma mowy. Zaczełam się zastanawiac czy to może nie nerka, ale czy nie powinna boleć i w innych pozycjach??? No i najważniejsze pytanie to takie czy jest sens robienia badania moczu z 3 moczu, a nie z pierwszego, czy musze czkać aż do jutra???
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Dziś miałam super sen pływałam z delfinami i je obserwowałam a później przypłynęła duża orka też była ładna . To mój pierwszy sen w ciąży bez masakrycznych scen ani przepełnionych erotyzmem.
    Dobra a teraz idę do sklepu i nie będę korzystać z windy ---> mieszkam na 7 piętrze.
    --
  3.  permalink
    Sabakuma: Dobra a teraz idę do sklepu i nie będę korzystać z windy ---> mieszkam na 7 piętrze.

Saba pamietaj, że poród może przyśpieszyć schodzenie po schodach więc sobie zejdź nimi, ale jak będziesz wracać to wjedź windą, po co się, aż tak męczyć niepotrzebnie...
    --
  4.  permalink
    Kurcze, dlaczego mnie tak mdli. No cały czas mdli. Od rana. I tak kilka dni już... :confused:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry:)) Madrill serdeczne gratulacje przede wszystkim:)) wracaj do formy:))

a ja po 75 glukozy i powiem wam ze duzo lepiej ja znioslam niz ta 50:))) czekam na wyniki beda po 14:) wtedy zadzwonie do tej diabetolog:) a teraz pojadlam i leze:) na 16 mam do fryzjera:))
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    katarzynah1987: Kurcze, dlaczego mnie tak mdli. No cały czas mdli. Od rana. I tak kilka dni już...

Bo jesteś w ciąży ?:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    O kurcze! Jakoś wyleciało mi z łepetynki. :bigsmile:

Sądziłam, że TO już za mną. Męczyło mnie raz bardziej, raz słabiej gdzieś do 16tc. I widać wielki powrót mdłości! :neutral: Kurczę, no nieprzyjemne uczucie... Wolałabym chyba już zwymiotować i się nie męczyć bo takie mdłości to nieciekawe. Miałam wyjść do sklepu a ciężko mi się ubrać.
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    a mnie sie śniło że miałam syna :shocked: takiego 5-7 lat i byliśmy w szpitalu, on leżał pod narkozą i czekał na lekarza, który miał przeprowadzic jakąs operację, a ja sie bałam że nie będę mogła na to patrzeć
    generalnie nie pamiętam czy byłam w ciąży, no i ten syn?? :shocked: miał ciemne włosy i cerę jak ja :bigsmile: ale to był syn, także... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    ewelinda29: a ja po 75 glukozy i powiem wam ze duzo lepiej ja znioslam niz ta 50:)))

ciekawe co ci wyjdzie, oby wszystko było ok, ja pamiętam że do wieczora na samo wspomnienie mi się cofało... bleeee
    no ale koniec końców w ciąży ani razu nie wymiotowałam :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja ostatnio mam straszne napady mdłości. Ostatnio całą noc mnie męczyło.. a z rana sobie aż miskę podstawiłam,bo mnie rzuciło :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorma_mi
     permalink
    [quote=tusia1984][/quote]

Witam,
    w pierwszej ciąży -tak w okolicach 8 miesiąca, również dopadła mnie podobna dolegliwość. W moim przypadku nie było to nic niepokojącego.
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja już po spacerku połączonym z zakupami...ale ludzi w sklepach-masakra a jak się kłócą i wyzywają:devil: 4 dni do świąt a zachowują się jak ostatnie chamy ale mniejsza z tym...zaopatrzyłam się w nowe numery Mamo to ja i Mam dziecko-fajne gazetki, kupujecie?
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    tusia1984: Dziewczyny pomóżcie, od wczoraj mam okropny ból pleców w okolilicy lędźwiowej, ale po prawej stronie, boli tylko jak chodze, ale tak mocno, że w zasadzie ledwo dochodze do wc o wyjściu z domu nie ma mowy. Zaczełam się zastanawiac czy to może nie nerka, ale czy nie powinna boleć i w innych pozycjach??? No i najważniejsze pytanie to takie czy jest sens robienia badania moczu z 3 moczu, a nie z pierwszego, czy musze czkać aż do jutra???

Oj kochana na to nie ma chyba pomocy, mnie tak boli od ponad miesiąca, właśnie jak chodzę, jak siędzę lub śpię to nie. Mówiłam o tym lekarzowi ale jedynie wzruszył ramionami i powiedział, że dzidzia duża i z obciążenia kręgosłupa są te bóle.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Belly, wiem coś o tym. Ja byłam przed wczoraj to powiedziałam,że nigdzie się nie ruszam. Wszyscy nerwowi,przepychają się,wyzywają,i na dodatek jak stałam w kasie(a było spor osób) nikt nawet na mnie nie spojrzał,albo udawali że nie widzą mojego brzucha.. I sobie postałam,zlałam się potem,i się na dodatek wkurzyłam :confused: Znieczulica totalna.
    A gazety kupuję M jak Mama, i Mamo to Ja :smile: Ciekawe artykuły można poczytać :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    bellybaby: zaopatrzyłam się w nowe numery Mamo to ja i Mam dziecko-fajne gazetki, kupujecie?

muszę dokupić :P na razie kupiłam tylko M jak mama :wink:
    --
  6.  permalink
    Ja M jak Mama kupuję.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: jak stałam w kasie(a było spor osób) nikt nawet na mnie nie spojrzał,albo udawali że nie widzą mojego brzucha..

ee to norma... ostatnio w pociągu stałam, bo nikt nie widział.... o aptece (gdzie jest napis, że ciężarne są obsługiwane poza kolejką) nie wspomnę :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    aaaa, TALKA i kupiłam sobie ten bloker Ziaja, kosztował całe 7 zł :tongue: ostatnio pocę się jak szczur ale już wspominałam o tym :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Dajcie spokój Dziewczyny i nie żartujcie sobie...ciężarna i jakieś specjalne traktowanie :crazy: WYMYŚLIŁY!!!:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja zrezygnowałam :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    No ja zaraz się wybieram na małe zakupy a dopiero jutro mnie czeka prawdziwy maraton i mam nadzieje ze nie zdenerwuje sie po 5 minutach:wink:
    a co do zachowania ludzi - ja tylko raz spotkałam się z niemila sytuacja gdzie bezmyslny facet tak sie spieszyl ze mnie walnal torba w samolocie i tak mnie przyblokowal ze nie moglam wyjsc:neutral: Ale zwrocilam mu grzecznie uwage i spalil takiego buraka ze masakra:devil: Domagajcie sie swojego dziewczyny, ja tam wole spytac o przepuszczenie mnie w kolejce niz bym miala zemdlec w sklepie albo w aptece
    :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kurczę, a wiecie - dziś mimo, że jestem taka niedospana trochę, to czuję się rewelacyjnie! żadnych skurczy, bólu - nic :devil:

my w czwartek jescze po wędliny, tak to wsio jest ;)
    a jutro idziemy R. mamie balkon stroić :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: żadnych skurczy, bólu - nic :devil:

cisza przed burzą :devil::devil:

co do gazetek - ja w szpitalu dostałam kilka różnych i wszystkie dawno w koszu :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    TEORKA: cisza przed burzą

może? bo dawno się tak dobrze nie czułam jak dziś!!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jeśli chodzi o gazetki to parę numerów może i warto przeczytać,ale po jakimś czasie informacje w irytujący sposób zaczynają się powtarzać więc moim zdaniem szkoda kasy...

Pamiętam to oczekiwanie na poród... I wiecie co? Cieszę się,że mam to już za sobą(w sensie czekanie):devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_hydro_
     permalink
    Jaheira: po jakimś czasie informacje w irytujący sposób zaczynają się powtarzać więc moim zdaniem szkoda kasy...

Tak, a do tego niektóre magazyny przypominają jeden wielki artykuł sponsorowany przez producentów wszystkiego co potrzebne (albo i nie) dzieciom i ich rodzicom.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A mi się całą noc śniło, że piersią karmiłam (wczoraj nas na szkole rodzenia babka uczyła co i jak ;)). Obudziłam się zmęczona jak cholera, bo całą noc przekładałam lalkę z lewej do prawej piersi ;)

A ja w aptece na chama niestety podchodzę bez kolejki - wszyscy chrychają i prychają, a ja nie mam zamiaru być w ciąży chora. Trudno, korzystam z tego przywileju. I lubię Tesco za kasy dla ciężarówek :)

OO, MrsHyde - dzięki Ci dobra kobieto! Ja szprycę miałam, ale szukałam czegoś takiego, jak Ty zalinkowałaś! Zamawiam :))))))) Będzie na przyszłe święta!

Kasiakuzniki - strzykawką próbowałam, ale ten tłoczek niestety działa cholernie ciężko w strzykawkach... Naciskam mocniej i już pół strzykawki na pierniku :DDD

Nessie - współczucia, ja się strasznie wiatru boję :(((

Talka - ja pierdziu, przypomniałaś mi mój przysmak z dzieciństwa! Jutro też taką bułkę na mleku sobie zrobię, a co :DDD
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    TEORKA: cisza przed burzą

no no no.... o tym samym pomyślałam!!! :tongue::tongue::tongue: ale byłyby jaja gdyby cię jednak tak dzisiaj wzięło z zaskoczenia :tongue::tongue::tongue:
    -
    a co do przepuszczania w kolejce to jeszcze mnie taki zaszczyt ani razu nie spotkał, a jak ubiorę płaszcz to już w ogóle dupa zbita, bo nic nie widać i nikt na pewno mnie nie przepuści :confused::confused::confused::confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    anaa86: ale byłyby jaja gdyby cię jednak tak dzisiaj wzięło z zaskoczenia

no :devil:
    anaa86: a jak ubiorę płaszcz to już w ogóle dupa zbita, bo nic nie widać i nikt na pewno mnie nie przepuści

:devil: mnie w kurtce widać, że hej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    anaa86: a co do przepuszczania w kolejce to jeszcze mnie taki zaszczyt ani razu nie spotkał, a jak ubiorę płaszcz to już w ogóle dupa zbita, bo nic nie widać i nikt na pewno mnie nie przepuści :confused::confused::confused::confused:
    --

Dlatego płaszcz się rozpina :wink: U mnie działa niezawodnie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    anaa86: a jak ubiorę płaszcz to już w ogóle dupa zbita, bo nic nie widać i nikt na pewno mnie nie przepuści

No właśnie a jak ja ubiorę kurtkę to widać AŻ za dobrze,ale niestety są ludzie życzliwi i są chamy. Co poradzić.. Najgorzej w tych kolejkach. Duszno,nogi bolą,kręgosłup boli, brzuch też dokucza,a udają że nie widzą. Wczoraj to facet gruby jak balon (to i tak słabe określenie,bo ledwo się turlał) usiadł i zajął dwa miejsca- autentycznie. I ja patrze na te siedzenie,bo czuje że już nie dam rady stać.On patrzy na mnie, ja na niego. I nic.. Zero reakcji. Zrobił głupi uśmiech,wziął telefon i zaczął z kimś gadać. I sobie pomyślałam,żeby Cię grubasie cholera wzięła.. :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: to widać AŻ za dobrze,ale niestety są ludzie życzliwi i są chamy.

u mnie to samo, a ludzie łby w drugą stronę i udają, że nie widzą. NORMA
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Kochane, wczoraj jak brałam prysznic to postanowiłam sobie zbadać szyjkę macicy. I raz, że wszystko wewnątrz takie baaardzo rozpulchnione to czułam jakbym już nie miała w ogóle tej szyjki... Wczesniej moglam ja spokojnie objac a teraz dupa... Szkoda, że tutaj nikt nie sprawdza szyjki bo ciekawa jestem jak bardzo sie skrocila:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ja mojej nie mam od kilku tygodni, a koleżanka, która miała skróconą - mogła jej spokojnie dosięgnąć. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja wczoraj miałam doskonały przykład wyrozumiałości i przedświątecznej życzliwości. Poszłam do sklepu bo niestety mój M musiał nagle do pracy wyjechać i nie zdążył zrobić zakupów. Więc ja dzielna żona i przyszła matka prawie z pawiem na ustach poszłam do najbliższego sklepu żeby zakupić cokolwiek do jedzenia. Wchodzę i przeraził mnie tłum i smród ryby. Pomyślałam: przeżyje i weszłam. Z zatkanym nosem latałam po sklepie żeby kupić pięć produktów na krzyż żeby tylko jak najszybciej wyjść. Dobiegam zziajana do kolejki która mierzyła pewnie miliony osób. A że u mnie paw na ustach byl co raz większy postanowiłam wykorzystać mój błogosławiony stan i poprosić o przepuszczenie mnie ponieważ mam 5 rzeczy a wszyscy przede mną mieli pełne koszyki. (Zaznaczę że akurat była to kasa dla ciężarnych i matek z dzieckiem - w sensie z pierszeństwem, a paw był coraz bliżej) Grzecznie poprosiłam Państwa czy byliby tak uprzejmi bo ja zaraz nie wytrzymam, i że dziecko, i że paw. Usłyszałam odpowiedź: jak człowiek jest w ciąży to po sklepach latać nie musi. Nawet kasjerka nie zareagowała. Pizdnęłam tymi zakupami i wyszłam wraz z moim pawiem do łazienki. No i oczywiście się popłakałam. głupia!
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Mnie tylko raz kobieta przepuściła w markecie jak stałam w kolejce, jeden jedyny a tyle dookoła piszą i mówią, że ciąża to specjalny stan i zasługuje na specjalne traktowanie, nawet na tabletkach Falvit mama jest narysowany brzuszek z serduszkiem i hasło: ODMIENNY STAN, ODMIENNE TRAKTOWANIE ale kogo to obchodzi, że Nam jest ciężko czy duszno jak stoimy w autobusie/kolejce/u lekarza...Pfff...a najbardziej to mnie wkurza, że KOBIETY są takie nieczułe i najbardziej te, które same rodziły niejednokrotnie...:devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja pierniczę... Wiecie co, ja łaże do sklepów, gdzie są kasy dla osób z pierwszeństwem. I nie proszę o przepuszczenie. jakoś mi asertywność i agresja w ciąży wzrosła. Po prostu podchodzę do kasjerki (o ile w kasie nie stoją osoby niepełnosprawne, z dzieciaczkami lub babeczki w ciąży) i pokazuję na brzuch. Jak udaje, że nie widzi, to wtedy mówię do osoby, która ma byc kasowana kolejna, że to kasa dla osób z pierwszeństwem i teraz w kolejce jestem ja :) Może chamsko, ale nie raz nie dwa widziałam jeszcze nie będąc w ciązy, jak w kasie potrafili się z ciężarną kłócić!!! Dla mnie to już maks. To teraz nie dyskutuję z ludzikami, tylko po prostu się wpycham.
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    dokładnie tak. W zaawansowanej ciąży jest ta przewaga że chociaż widać. U mnie ledwo widać a do tego źle się czuję. Nie oczekuję sypania płatków róż pod stopy bo stan błogosławiony ale litości chociaż trochę empatii.
  7.  permalink
    P_Madzia: Pizdnęłam tymi zakupami i wyszłam wraz z moim pawiem do łazienki. No i oczywiście się popłakałam. głupia!

Zrobiłabym tak samo. Plus jakoś ładnie nazwałabym te osoby, które ośmieliły się w ten chamski sposób podsumować wizytę w sklepie! Chamstwo!!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    niestety. najgorsze jest to, że kobiety nie potrafią się wobec kobiet zachować. Mnie od małego uczono, że jeśli widzę, że komuś jest słabo, albo widzę brzuch to po prostu ustępuję miejsca, jeśli widzę kobietę z dzieckiem w sklepie to ją przepuszczam... tyle nic w tym trudnego. Ale jak widać nie dla wszystkich...
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    P_Madzia - tak samo mnie nauczono... Ale powiem Wam, że ja z kolei spotykam się z sympatią ze strony młodych kobiet. Ostatnio babeczka w moim wieku mnie przepuściła (osiedlowy sklepik, ja miałam może ze 3 rzeczy) i powiedziała, że sama pamięta swoją ciążę i jak ciężko ustać w kolejce... W aptece to samo - na początku ciąży (ale brzuch już było widać) też kobitka tak ze 30 lat na oko powiedziała na głos, żeby mnie przepuścić, bo kilka osób kichających, żebym się nie zaraziła :D W sumie dzięki tym kobitkom "walczę" o swoje.

A mężczyźni to mi ręce opadają - a myślałam, że będzie na odwrót. Czyli zależy od człowieka po prostu...
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja to jeszcze jakoś nie mam śmiałości... bo niby wiem, że początki i końcówka są zawsze najgorsze ale jakoś tak mi niezręcznie...
  8.  permalink
    P_Madzia: Mnie od małego uczono, że jeśli widzę, że komuś jest słabo, albo widzę brzuch to po prostu ustępuję miejsca, jeśli widzę kobietę z dzieckiem w sklepie to ją przepuszczam... tyle nic w tym trudnego. Ale jak widać nie dla wszystkich...

Ze mną jest podobnie. Zawsze starałam się ustępować miejsca starszym czy kobietom w ciąży, matkom z dzieckiem o ile sama się źle nie czuję bo tak przecież też może być. Aczkolwiek pamiętam taką sytuację. To było bodajże około 12-14tc. Źle się czułam. Było mi niedobrze. Jechałam tramwajem. Pełen ludzi. Wszystkie miejsca zajęte. Siedziałam z tyłu z nietęgą miną. BYło mi niedobrze. Czułam, że zaraz zwymiotuję, zemdleję i nie wiem co jeszcze. Do tramwaju wsiadła starsza Pani. Nie miała miejsca. Stanęła obok mnie i głośno marudziła jak to młodzi ludzie są niekulturalni, że chamstwo, nie ustępują miejsca. Czułam jak napiera na mnie i generalnie, że mówi do mnie. Chociaż w tramwaju było jeszcze kilkoro młodych ludzi. Ale się wku***łam! Byłam zła, że się tak usrała. Zawsze starałam się ustępować a tu przylazła jedna starsza damula i dupa.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No i zaczyna się robić ciekawie :/ R. szef ma zwalniać ludzi…. a 6 osób (w tym R.) ma umowę do 31.12… :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Ja pierniczę tą znieczulicę bo im bliżej Świat tym większa. Raz poprosiłam by mnie przepuszczono wtedy moja rwa kulszowa dawała mi po dupie teraz stoję spokojnie i patrzę na tych chłopów którzy stoją w kolejce i patrzą w innym kierunku i te wszystkie babeczki. Życzę im na Święta by się drutem kolczastym posrali !!!
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.