Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Ja robię tak samo w sklepach, mam już dobrze widoczny brzuch i ślepym trzeba być żeby nie zauważyć, po prostu podchodzę i mówię, że to kasa dla mnie i proszę mnie teraz skasować. Jeszcze nigdy nie musiałam się wykłócać, ale staram się jednak nie chodzić do sklepów w godzinach szczytu i spokojnie robię zakupy :) Uwielbiam moje tesco za kasy pierwszeństwa i kasjerki, które potrafią specjalnie dla mnie otworzyć tą kasę jeśli jest zamknięta a zauważą, że stoję w kolejce :) Ja pierniczę... Wiecie co, ja łaże do sklepów, gdzie są kasy dla osób z pierwszeństwem. I nie proszę o przepuszczenie. jakoś mi asertywność i agresja w ciąży wzrosła. Po prostu podchodzę do kasjerki (o ile w kasie nie stoją osoby niepełnosprawne, z dzieciaczkami lub babeczki w ciąży) i pokazuję na brzuch. Jak udaje, że nie widzi, to wtedy mówię do osoby, która ma byc kasowana kolejna, że to kasa dla osób z pierwszeństwem i teraz w kolejce jestem ja :) Może chamsko, ale nie raz nie dwa widziałam jeszcze nie będąc w ciązy, jak w kasie potrafili się z ciężarną kłócić!!! Dla mnie to już maks. To teraz nie dyskutuję z ludzikami, tylko po prostu się wpycham.
Działa, uwierz mi...
Generalnie zauważyłam, że starsi ludzie wymagają wysokiej kultury od młodych, a im samym niestety czasem jej brak.
I bardzo się z tego cieszę,bo mam już ubezpieczenie, szef dał mu normalną umowę i nie martwimy się.
Ale czasami są takie dziwne, dla mnie mało przyjemne ruchy jakby się z czegoś otrząsał, trochę jak pies po wyjściu z wody, trwa to sekundę-dwie i potem znowu normalnie fika.