Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    no dokładnie, jak ma czkawkę to rusza całym brzuchem całą serią i nijak na to wpływu nie masz:) tak samo jak u Ciebie jak masz czkawkę:)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Aaaha. No nic, śmieszne to, takie wzdryganie się. Mąż mi próbował uświadomić, że w wodzie taki szybki ruch jest niemożliwy, ale niech to powie dziecku :bigsmile::devil:

Hawrankowa - ale to jest przez sekundę-dwie tylko :)
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
    • CommentTimeDec 20th 2011
     permalink
    The_fragile Czkawkę miał na pewno tylko Ty może ją słabo wyczuwasz, a co do tych dygotek bo ja je tak nazywam pytałam się w szpitalu jak leżałam czy to normalne to mi pan psor powiedział, że tak ćwiczą maluszki napięcie mięśniowe. Spinają się i rozluźniają i stąd takie trochę dziwne uczucie. Spoko loko wszystko jest ok z Twoim malcem.

Ale pospałam to zejście i wejście na 7 piętro do domu spowodowało u mnie jedynie 2 h sen. Ehhh uparty dzieciak jak jego matka:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Serio. Niestety.

hawrankowa83: a w którym regionie to kiełbaskę z grilla się jada, jeśli można wiedzieć:)
    Moi tesciowie sa Niemcami i zwyczaj zapozyczyli z Weihnachtsmarktow (jarmarki swiateczne). Ja normalnie te kielbaske lubie, ale nie na Wigilie no i teraz to nie moge na mieso patrzec. Nie mowie juz o tym, ze grilowanych rzeczy przy ujemnej Toxo mi tez nie wolno.
    Probowalam wprowadzic troche polskiej tradycji w pierwszy dzien swiat, ale tesciowa mojej polskiej kuchni nie lubi i nie chciala po raz kolejny. Wiec raz juz sie ewakuowalismy do mojej siostry do Polski i bylo super, a teraz jedziemy na wycieczke i takie swieta bez atmosfery, ale za to urlopowe. Tylko w Wigilie musze sie pomeczyc i bede sama wsuwac moja kapuste z grzybami i jak sie uda to mi kolezanka tu pare pierogow podrzuci ;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sabakuma - aaaaaa, to w sumie fajne wytłumaczenie. Dobra, to już nie będę go ganić jak po raz kolejny tak zrobi :DDD

Ale mi smaka narobiłyście tymi uszkami... Ja też je najbardziej na świecie kocham podczas świąt... No i pierogi z cebulką, mniaaaam :)
    --
  2.  permalink
    no tak, my jesteśmy do naszych tradycyjnych potraw przywiązani, bo są pyszne i już:), no ale, coś za coś:) odbijesz sobie:)
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    No ale ta atmosfera, dzielenie sie oplatkiem, POLSKIE koledy, dodatkowe miejsce przy stole - tego tez brakuje.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    The_fragile: Heh, Mucha dała na imię swojej córce Stefania :)

eeeee ja czytałam, że BASIA ma być :confused::cool:

takie ruchy są normalne
    ja też byłam przerażona na początku ale potem przywykłam :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka - to Basia mi się bardziej podoba prawdę mówiąc ;))) Ale dobrze, że to nie kolejna Alikia ;))

No dziwne strasznie te ruchy :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a gdzie wyczytałaś o tej Stefce ?
    bo Pudelek donosi, że Barbara Marcelina a jak wiadomo Pudelek najbardziej wiarygodny :devil:

hahahaha
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Szit, na Plotku

Chyba Twoje źródło bardziej wiarygodne ;)
    --
    •  
      CommentAuthorxkamilax
     permalink
    a ja jestem właśnie po wizycie u gina i wszystko jest OK :bigsmile::bigsmile::bigsmile:

pojawił się zarodek ma 17 mm i jest akcja serduszka, schizy oczywiście okazały się tylko schizami :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    xkamilax - gratulacje! A schizy to chyba norma ;))))
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Talka mam nadzieję, że te zwolnienia nie bedą dotyczyły R. Mój mąż w moim 6 miesiącu stracił pracę na 3 miesiące, a jest naszym jedynym źródłem dochodu. I powiem ci przetrwać te 3 miechy bez żadnej wypłaty nie licząc 600zł z Urzędu Pracy to była masakra, dlatego dopiero teraz byłam w stanie zrobić wyprawkę dla małego, bo mąż końcem listopada dostał nową pracę. Także, mam nadzieję, że u was się to wyjaśni na waszą korzyść - trzymam za to kciuki!!!
    -
    Asik28 - Super, że się do nas odezwałaś!!! Natalka ma już 6 tygodni, o matko kochana kiedy to zleciało????!!! Mam nadzieję, że kolki szybko miną i ta przepuklinka szybko zniknie!!! Buziaki dla was!!!
    --
    • CommentAuthormamamika33
     permalink
    Witam, mam nadzieję,że w dobrym miejscu piszę. Przewidywany TP.mam na 8-08-2012 dzisiaj byłam na usg.bo lekko plamiłam , serduszko bije i mam brac duphaston zagrożenia narazie nie widać. Do lekarza idę po świetach.
    POZDRAWIAM I WITAM :):wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    The_fragile: jakby się z czegoś otrząsał, trochę jak pies po wyjściu z wody

też tak mam :bigsmile: jak by robiła takie bbbbrrrrr zzimna :bigsmile:

a ostatnio mam takie regularne ruchy pulsujace, ale nie czkawka, jakby dyszala ciezko albo nie wiem co...

a czkawki nie cierpie, bo przy takim klocku jest po prostu nieznosna :confused:
    --
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dobrze, że trafiłam na moment w rozmowie o tych ruchach dziecka:bigsmile: czuję to samo i zastanawiałam się czy te wzdrygnięcia są normalne.... już się zaczynałam martwić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Te "otrzepania" chyba zaczynają być normalne po 30 tc bo wcześniej ich nie zauważałam. A czkawki też nie znoszę... wiem, wiem dzidziuś musi ćwiczyć płuca, ale ja się o niego wtedy martwię czy nic mu się nie dzieje, chociaż wiem, że wszystko jest w porządku :tongue::tongue::tongue:
    -
    A mi dziś wyszły słabe siuśki. Katarzynah pytałaś czy można w ciąży brać Urosept - jak najbardziej TAK, pytałam się o to wcześniej już dwóch ginekologów i endokrynologa i każdy mówił, że jak są złe wyniki moczu to nawet należy to brać jeśli lekarz zaleci! Już raz brałam urosept w środku ciąży i super się spisał, teraz wróci do łask, bo trzeba się przygotować do porodu żeby nie zarazić maluszka jakimiś bakteriami i nie zafundować mu antybiotyku na dzień dobry.
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ja się melduję. Lekarz zajrzał mi w majtki i powiedział że nie ma źle. Cały czas plamie ale nie krwawię. Nie wiem czy na święta wyjdę... Ale w nosie. Jak mi powiedzą tak zrobię bo kruszynka jest najważniejsza. A wy mi tu o uszkach.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ANIA a nie wiesz czy te plamienia to nie przez ten niski progesteron ?
    bo mi się on właśnie za niski wydawał [mimo, że w normie] i tak jakby plamienia to potwierdzają......
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula - dokładnie tak!!! Jak brrr z zimna :)))

Anaa, ja je mam od 25tyg :)

AniaBB - za Ciebie i malucha ogromniaste kciuki!!!

MAmamika - witamy :)))
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Ale ja od początku go suplementuję najpierw 2 a teraz 3 dupki. Więc nie powinno. Pobrali mi krew więc chyba sprawdzili.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    AniaBB: Ale ja od początku go suplementuję najpierw 2 a teraz 3 dupki.

a chyba, że tak...
    ale wtedy jak zbadałaś prg to jeszcze bez suplementacji byłas, prawda ?
    --
  3.  permalink
    Dziewczyny dzisiajsza beta 1278 mIU/ml myslicie ze jest ok jesli chodzi o przyrost w porownaniu z ostatnia...?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Cobraczek a jaka mialas ostatnio i kiedy badalas poprzednią?

Ja wracając do uprzywilejowana, to powiem wa z epracuje z camymi facetami i zaden nie zwraca uwagi na to ze ejstem w ciazy-prace mam siedzącą,ale ostatnio mialam cos 5kg do zabrania do domu to jakbym nie poprosila to nikt by nie pomogl mi tego zaniesc do samochodu. Pozatym musialam sie prosic o urlop ktorego mama jeszcze 8 dni...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    AniaBB: Nie wiem czy na święta wyjdę... Ale w nosie. Jak mi powiedzą tak zrobię bo kruszynka jest najważniejsza

Dokładnie, dla maluszka zrobi się wszystko. Oby Ty i maleństwo jednak spędzili w domku święta :D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewa, Ty chyba z tydzień temu miałaś? Ja bym powiedziała, że jest ok :)))
    --
  4.  permalink
    Kakai: Cobraczek a jaka mialas ostatnio i kiedy badalas poprzednią?

Ta w 19dniu fl a poprzednia w13dfl

Widac moj wykres???Bo udostepnilam...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Tak, teraz widać :) Moim skromnym pikny przyrost :)
    --
  5.  permalink
    The_fragile: Tak, teraz widać :) Moim skromnym pikny przyrost :)

:bigsmile: A nie powinno juz przy tej becie widac wiekszego pecherzyka?
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ladnie przyrasta:bigsmile: mi rosla podobnie

:bigsmile:
    --
  6.  permalink
    Kakai: ladnie przyrasta mi rosla podobnie

No to super;)smigam spac;) jutro poagadamy;)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hmm, wiesz co, u mnie dopiero w 8 tygodniu ciąży było wszystko ładnie widać. Poszłam na usg dokładnie w 24 dfl i gucio - był pęcherzyk, ale też nie dostałam informacji potwierdzającej, co tam dokładnie jest. Dopiero w 8 się wszystko wyjaśniło. Ale co się strachu najadłam to moje...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    ja w 7 tc widziałam bijące serduszko i 6mm zarodek:bigsmile: wczesniej nie ma co isc
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Jak badałam to było bez suplementacji. A teraz to może być niski bo dupek działa jak progesteron ale nie wychodzi w badaniu. Żaden gin nie kazał powtarzać, więc chyba wiedzą.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Jeeej, jestem coraz wyzej na liscie!!:cool:

Dzieki rozpakowane! Serdeczne gratulacje dla Was!!
    Ja sie pochwale ze jutro zaczynam 4 miesaic. Mam nadzieje ze na dobre zapomne o wymiotach i mdlosciach. Wczoraj w drodze do samochodu nie zdazylam doleciec na skwerek i puscilam pawia na parkingu przysklepowym. Dobrze ze bylo ciemno...:shamed:.
    Dziewczyny, jak nazywaja sie te krople do nosa, ktorych mozna uzywac w ciazy? Dopadlo mnie jakies swinstwo. Nos zatkany, gardlo boli i chrypa jak u Nanny Fran..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Wielgosz, ja używam soli morskiej - Disnemar, fantastyczna, ładnie nos odblokowuje (szczególnie polecam na noc)... A na chrypkę standardowo Islę Mint, która jest bezpieczna dla ciążówek :)
    --
    •  
      CommentAuthorwielgosz
     permalink
    Dzieki:). Sol morska podkradlam wczoraj corce;).
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Ja uzywam spray PNEUMOVIT, mama pracuje w aptece i zakupila mi to cudenko, pomaga, a mam naprawde susze w nosie w nocy az boli czasem

opis:
    Naturalne składniki zawarte w preparacie dobrze nawilżają błonę śluzową dróg oddechowych, zwłaszcza nosa, przy tym upłynniają ich wydzielinę i działają przeciwuczuleniowo. W tym korzystnym oddziaływaniu uczestniczą współobecne związki jodu. Preparat pomaga w odpowiednim nawilżeniu śluzówki nosa nadmiernie wysuszonej przez pobyt w suchym pomieszczeniu oraz oczyszcza śluzówkę z alergenów i pyłów, zmniejsza jej obrzęk dzięki czemu łagodzi dolegliwości związane z katarem pochodzenia alergicznego, a rozrzedzając gęstą wydzielinę ułatwia jej usunięcie udrażniając nos i zatoki przy katarze pochodzenia infekcyjnego. Szczególnie polecany dla alergików, kobiet w ciąży i matek karmiących oraz dzieci.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    zaglądam się zameldować i znikam :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    O, Kakai,nawet nie wiedziałam, ze takie coś jest :))

Talinka - nooo, i meldunek o 7 rano ;))))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    The_fragile: Talinka - nooo, i meldunek o 7 rano ;))))

ha ha ha i jeszcze czego :D wstaję po 9 :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Oj weeeeeź ;)))) No dobra, do 9 sobie poschizujemy ;)))
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    a ja witam wieczorowo:)) myslalam ze ktos moze rodzi a tu dalej cisza;)) dziewczyny mikolaj wam nie wrzuci przez komin musicie same urodzic :)))

ja dzis po 75 glukozy i hahahah na czczo 81 po 1godzinie 153 po dwoch godz 111:))) pani diabetolog stwierdzila ze nie ma cukrzycy:)) wiec mnie chyba to ominie:)) mam nadzieje ze wszystko ok bedzie:) tylko dziwi mnie ze po 75g cukier po godzinie nizszy niz po 50:) ale pal go licho wazne ze dobry wynik:))

Asik dziekuje za wiadomosci od Was:))
    a tymczasem spokojnej nocki:))
    --
    •  
      CommentAuthorOsorya
     permalink
    Laski od którego tygodnia można liczyć 4 miesiąc?

A tak btw.gdzie jest śnieg?!Co to za święta bez śniegu...
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    Osorya: Laski od którego tygodnia można liczyć 4 miesiąc?
    Osorya: Laski od którego tygodnia można liczyć 4 miesiąc?

1-4 tydz.-I miesiąc
    5-8 tydz.-II
    9-13 tydz.-III
    14-17 tydz.-IV
    18-22 tydz.-V
    23-27 tydz.-VI
    28-31 tydz.-VII
    32-35 tydz.-VIII
    36-40 tydz.-IX taki znalazlam rachunek:)) a Talka ostatnio wklejala tez te miesiacie ona pewnie wie najlepiej:))

uciekam lulu kolorowych:)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ewelinda no i wszystko się wyjaśniło, wiedziałam, że będzie dobrze bo po 50 często wychodzą bzdury, stąd lekarze częściej zlecają już 75. Też zmykam spać.:swingin:
    --
    • CommentAuthorAncia77
     permalink
    sara32: po 50 często wychodzą bzdury,

Oby. Jutro mam wizytę w Poradni Diabetologicznej i mam nadzieje, że będą mi kazali jeszcze 75 zrobić bo miałam tylko 50g............ Trzymajcie kciuki:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorcoma
    • CommentTimeDec 21st 2011
     permalink
    Ancia trzymam spuchnięte kciuki za 75! Żeby się okazało jak u Ewelindy! (w sumie nie wiem dlaczego męczą jeszcze tą 50tką w ogóle?)
    A co do tej lewatywy... to chyba właśnie to ma nie tylko służyć komfortowi psychicznemu ale podobno właśnie puste jelita są pomocne przy porodzie... A poza tym chyba robi się ją przed bodajże wszelkimi zabiegami więc w sumie idąc do porodu zawsze jest jakieś tam ryzyko cesarki i lepiej mieć pusto nie? mi się też to nie uśmiecha:confused: sama raczej robiła nie będę jak już coś to w szpitalu...ale nie myślałam o tym tak od serca jeszcze:tongue: jeszcze chyba się nie pogodziłam z faktem że muszę urodzić:bigsmile: a powinnam bo po dzisiejszej wizycie padły sugestie że może już po świętach:shocked: więc olewam sprzątanie itd... i się nie przemęczam!
    --
    •  
      CommentAuthorvitani_82
    • CommentTimeDec 21st 2011
     permalink
    Jeśli nie ma nic w odbytnicy to główka dziecka ma więcej miejsca ;)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.