Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeDec 21st 2011
     permalink
    Dzień dobry wszystkim :bigsmile:
    Wczoraj miałam spadek nastroju i złapałam ogromnego doła ale już wyszłam z tego :D
    Teraz sprzątam powolutku i systematycznie półki w kuchni, nie przemęczam się...
    Ps. dzisiaj na 9.00 mam wizytę u ginekologa, tak to mi się dłużyło że myślałam że oszaleję - tak miałam wizytę co 2 tygodnie a teraz równy miesiąc ale spoko dałam jakoś radę...
    Pozdrawiam wszystkich i życzę spokojnego i miłego dnia
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Łezunia daj szybko znać co i jak.
    U mnie cisza. Tzn. plamienie wczoraj było, ale lekarz powiedział że to nic takiego. Dalej leżę i tyle. Ciekawe jak dziś...
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Dziękuję Aniu właśnie się zbieram... jeszcze przed z psem wyjdę...
    Za Ciebie trzymam kciuki... daj znać co tam u Ciebie i jak się czujesz...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Ania mam nadzieję że prog już da sobie radę i plamienia miną całkowicie... dobrze że jesteś pod opieką i obserwacją czekam na dzisiejsze wieści:):)
    -
    Ewelinda brawo i jest super świąteczne szaleństwa Cię nie ominą:D:D:cheer::cheer:
    -
    a my się witamy w 30 tyg:):):)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Witam Was cały czas z brzuszkiem i Jego słodką zawartością...nic się u mnie nie dzieje wiec pewnie dopiero po świętach ruszy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ewelinda, super!!! Jakie dobre wieści z rana :)))

LASECZKI,spadł u nas śnieg! Lichutko, ale jest!!!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no u nas też jakiś mały się pojawił... ale tylko taki tyci tyci.....a nie powiem i tak się poczułam bardziej świątecznie:):) choinka stoi tylko nie ubrana poczekam na męża a niech się cieszy chłopina:P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja też, ja też! Nawet zaczełam nucić Jingle Bells, ale kot się na mnie dziwnie popatrzył i przestałam ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe a co tam chodź i śpiewaj a ludzie niech się wypchają:D:D:D
    -
    ja dziś sprzątam kuchnie i łazienkę:P
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeDec 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Kasia - chyba znowu zacznę, bo padać zaczęło znowu :)))) Tzn. śnieg.

A ja idę na pedicure :DDDD Niech mi stopy wymasują i położą piękny, wściekły lakier ;))

Aaaa, dziewczyny - pytanie na "zaś" - do porodu wiem że trzeba zmyć pazury, żeby było widać, czy nie sinieją - ale czy tylko u rąk, czy "stopowe" też?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a gdzie ty mieszkasz bo u mnie jak napisałaś to spojrzałam przez okno i tez sypie:)
    -
    a paznokcie bardziej na rękach ja na nogach będę miała frencha z jedną warstwą pokrywającą więc jak coś to wszystko wypatrzą a poza tym zapytam położnej ze szpitala jak pojadę w styczniu:)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasia - w Warszawie :( więc śniegiem się pewnie pocieszę z pół dnia :(

Ooo, to jak się dowiesz to mi powiedz, pliz :) Ja sobie też frencha chyba zrobię, bo lubię mieć pomalowane, chociażby leciutko...
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja mam tylko pomalowane odżywką, zarówno u stóp jak i rąk :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe pewnie jak się dowiem to dam znać:P tylko mi przypomnij:D:D
    -
    ja jestem z Wrocławia no i u nas też leciuteńko sypie:):) fajnie mogło by tak zostać ale jeszcze przez te 3 dni może się dużo z pogodą zmienić....
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    BellyBaby, no właśnie jak sobie odżywką teraz machnęłam to są tak blade, że aż mi żal na stopy patrzeć ;))) Dlatego idę dzisiaj jakiś czerwony wściekły zapodać ;))

Kasia - eee, to Ty masz podobną sytuację, zaraz pewnie śniegu nie będzie, bo szybko topnieje... Aaale - podobno w weekend ma śnieżyć :)
    --
    •  
      CommentAuthorbelly
     permalink
    Ja już niestety nie dam rady pomalować paznokci, brzusio za duży, pewnie wyszłaby z tego jakaś pisanka wielkanocna ale Wy dziewczyny na tym etapie szalejcie sobie jeszcze :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgnike
     permalink
    W szpitalu gdzie rodziłam i w innych Łódzkich też z tego co mi wiadomo to trzeba i u rąk i u stóp mieć zmyte.
    Koleżanka w drodze na porodówkę szybko zmywała:bigsmile::bigsmile:
    -- Zu 10.2010 & Li 11.2015
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Belly, ja już od miesiąca nie mogę :D Chodzę do kosmetyczki, bo ja nie zegnę się tak do stopy :(
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Witam sie połówkowo:bigsmile: U nas karpia też nie bedzie bo nikt go nie lubi ale uwielbiamy Sole i Thilapie drozsze ryby ale naprawde dobre szczególnie sola bo morska ryba.

A jesli chodzi o te przywileje dla ciężarnych to raz byłam w szoku jak robiłam pierwsze badanie z krwi no u mnie jeszcze widac nie było bo to był poczatek. wtedy do badania było strasznie dużo ludzi i strasznie duszno było a na drzwiach do badania było napisane,,Panie w ciąży maja pierwszeństwo" ja jeszcze mimo że kiepsko sie czułam nie miałam śmiałości powiedziec ze jestem w ciąży i wejść bez kolejki :confused:ale przyszła taka babka z mega brzuchem i prosto kieruje sie na przód do kolejki a facet który stał pierwszy tuż przed drzwiami z TYM napisem jak na nią warknął na całą przychodnie że ,,kolejka jest, że on tyle juz stoi" itd. to normalnie nogi mi sie ugieły, ale pani w ciąży opanowana była i tylko mu pokazała kartke on cos pod nosem burknął i przepuścił.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    hehe no ludzie są dziwni ale powiem wam że ja wczoraj byłam w cauflandzie na zakupach i upadła mi pomarańcza i taka starusieńka babcia mi ją podniosła podała poklepała mnie po ramieniu i powiedziała "my kobiety to się rozumiemy też przez to przechodziłam" aż mi się miło zrobiło:) ogólnie raz jakoś pan coś burczał przed mikołajkami w supherfarm na prawdę mega mega kolejka a mój M zadowolony poszedł zapytał i nas wzięła Pani od razu:Dnawet nie po patrzyłam na ludzi wyobrażam sobie ich miny:devil::devil::devil::devil:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Ja już po wizycie :D
    Wreszcie wszystkie formalności załatwione i karta ciąży w całości i też taka mała karta którą dostaje się do domu...
    do tego mnie zważyli (bałam się tego bo mam problemy z jedzeniem ale nawet mile się zaskoczyłam), obstawiałam wagę 90 kg a jest 81 więc nie ma źle przy moich 174 cm - chociaż i tak jestem gruba...
    Co do samego badania to wszystko w jak najlepszym porządku data z USG wskazuje że to 13 tydzień i 3 dzień więc dużej różnicy nie ma między suwaczkiem a usg :D
    Dzieciątko rośnie, rusza rączkami, ehhh wzruszyłam się dostałam też parę zdjęć i na jednej mam samą rączkę tylko tyle pokazało :P teraz będę patrzeć w te zdjęcia jak w obrazki... Oczywiście mój doktor jest trochę zakręcony bo znów chce mi serię usg strzelić i następną wizyte mam za 3 tygodnie - ja już mówię że to jest moje 4 usg a on że im więcej tym lepiej bo on musi wszystko wiedzieć...
    Z tego wszystkiego zapomniałam zaświadczenia że jestem w ciąży ale to mi potrzebne na początek lutego więc jeszcze zdążę :D
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Łezunia: Oczywiście mój doktor jest trochę zakręcony bo znów chce mi serię usg strzelić i następną wizyte mam za 3 tygodnie - ja już mówię że to jest moje 4 usg a on że im więcej tym lepiej bo on musi wszystko wiedzieć...

ja cała ciążę miałam USG co 3- 4 tygodnie i wcale to nie wynikało z "zakręcenia" mojego doktora :P :]

TALKA melduj się !!! :devil:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Ja karpia nie lubię, ale w Wigilię się zmuszę...

Natomiast laseczki - uważajcie z pangą i tilapią, bo to są rybki hodowane w delcie Mekongu, który jest najbardziej zasyfioną rzeką świata :((( Lepiej zjeść fast fooda niestety :(

Kasia - miła babeczka :)

Łezunia - ładnie! A musisz mieć zaświadczenie?
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Teorka ja usg to 3 razy bym chciała ale jak tak chce kłócić się nie będę, sama pierwsze zrobiłam za szybko bo poszłam w 5 tygodniu...
    The_ fragile a zaświadczenie mi potrzebne do urzędu pracy ale spoko mam czas
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    The_fragile: uważajcie z pangą i tilapią

no właśnie miałam się wtrącic, ze to sa najgorsze ryby niestety, smieciowe i niezdrowe
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Łezunia - aaa, no to faktycznie :(

Co do tych ryb to już dawno o tym słyszałam, ale ostatnio i położna przestrzegała, żeby w ciąży ich unikać, bo to najgorsze jedzenie...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    The_fragile ja dzisiaj mam tak dobry humor i patrzę na te zdjęcia jak mój wróci z pracy będzie miał co podziwiać :D
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Ja do tej pory miałam 4 usg plus usg połówkowe na lepszym sprzęcie u specjalisty :)

A zaświadczenie o ciąży przydało się w pracy, kiedy rodzinny wypisał mi zwolnienie i zapomniał zaznaczyć że w ciąży jestem :) Dzięki temu miałam płacone 100% zwolnienie.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewelinda29: a Talka ostatnio wklejala tez te miesiacie ona pewnie wie najlepiej:))

1 miesiąc ciąży od 1 do 4 tygodnia
    2 miesiąc ciąży od 5 do 8 tygodnia
    3 miesiąc ciąży od 9 do 13 tygodnia
    4 miesiąc ciąży od 14 do 17 tygodnia
    5 miesiąc ciąży od 18 do 22 tygodnia
    6 miesiąc ciąży od 23 do 27 tygodnia
    7 miesiąc ciąży od 28 do 31 tygodnia
    8 miesiąc ciąży od 32 do 35 tygodnia
    9 miesiąc ciąży od 36 do 40 tygodnia

1 miesiąc – 0-4,5 tygodnia
    2 miesiąc – 4,5-9 tygodnia
    3 miesiąc – 9-13,5 tygodnia
    4 miesiac – 13,5-18 tygodnia
    5 miesiąc – 18-22,5 tygodnia
    6 miesiąc – 22,5-27 tygodnia
    7 miesiąc – 27-31,5 tygodnia
    8 miesiąc – 31,5-36 tygodnia
    9 miesiąc – 36-40 tygodnia

TEORKA: TALKA melduj się !!!

Bo jestem nooo :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    usg jest całkiem nie szkodliwe więc spokojnie:):)) ja też miałam USG na początku w 28dc i tak co wizytę:P:P
    -
    a u mnie śnieg pada coraz bardziej i strasznie mi się to podoba:):)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Łezunia - ja Ci się nie dziwię :)) Zdjęcia z 1 usg noszę cały czas przy sobie i patrzę na nie co jakiś czas :DDD

Noo, Talinka odhaczona :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    piję sobie kakao :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A ja idę drugą część pierniczków malować, wykończyłam się nimi wczoraj. Ale faktycznie zanurzenie tych cholernych pisaków w gorącej wodzie trochę pomogło...
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    A ja wczoraj usiadłam w sklepowej kolejce... :-/ Tak mi się nagle zrobiło gorąco, zaraz potem zabrakło powietrza, ciemno przed oczami i nie było wyjścia. Klapnęłam dupskiem na tą upierdzieloną podłogę prawie na nogi kolesia który stał za mną...
    Oczywiście zaczęłam się po chwili zbierać z tej podłogi, ten koleś mi trochę pomógł i się pyta czy wszystko ok. Powiedziałam, że jestem w ciąży i trochę się źle poczułam. Facet od razu głośno powiedział do ludzi przede mną, że pani jest w ciąży i musimy przepuścić ale wiecie co... Ludzie w tym świątecznym amoku mają wszystko zupełnie w dupie... Tak jakby nic nie słyszeli.... W końcu ten człowiek się wkurzył i każdemu po kolei to powiedział, to mnie przepuścili...
    Wiecie co jest najgorsze...?
    Mimo, że mam świadomość, że mi się to należy- czułam się koszmarnie zażenowana tą sytuacją... ;-(
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Ej nie mówcie thilapia też jest do bani??? to że panga to wiem, juz od dawna jej nie jem. a Sola??? bo ja Sole uwielbiam.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Sliwson - facet bardzo fajnie postąpił! I nie czuj się koszmarnie - nie robisz tego dla siebie, tylko dla dobra dziecka! Ale ludzie są naprawdę znieczuleni chyba przed świętami...

Justa - nooo, niestety :((( A solę jedz, na zdrowie - z "naszymi" rybami można trochę poszaleć ;)) Ja też solę uwielbiam i wcinam :)
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa - nooo, niestety :((( A solę jedz, na zdrowie - z "naszymi" rybami można trochę poszaleć ;)) Ja też solę uwielbiam i wcinam :)

Chociaż tyle:)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Bo jestem nooo :cool:

no !
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    ja wczoraj stalam w kolejce do kasy w supermarkecie (brzuch mam juz bardzo widoczny - nie dopina mi sie kurtka wiec dobrze go widac)... pare osob przede mna, nikt na mnie nie zwraca uwagi. ja grzecznie stoje i o nic sie nie upominam, dobrze sie czuje wiec jedyne na co moglabym liczyc to dobre serce innych. ale nic, cisza, kazdy wpatruje sie we wlasny wozek pelen swiatecznych zakupow. dopiero po interwencji pani kasjerki, ktora krzyknela w srodek tlumu: "moze przepuscimy ta pania w ciazy?" ludzie jak za dotknieciem czarodziejskiej rozdzki rozbudzili sie z kolejkowego letargu, "wody sie otworzyly" i - choc powiedzialam, ze nie ma problemu, postoje i poczekam - nagle okazalo sie, ze koniecznie MUSZE przeskoczyc kolejke, bo przeciez jestem w ciazy i nie powinnam sie przemeczac dlugim staniem!
    ehhhhhh...! najpierw udaja, ze nie widza, a potem kazdy taki nadopiekunczy! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    co do tego przepuszczania to ja miałam "najlepszą" przygodę

ok 7 miesiąca więc brzuchol wielki już stoje sobie grzecznie w kolejce do kasy [mimo, że nogi do tyłka wchodzą a plecy bola jak cholera] a tu nagle z tyłu mnie ktoś puka w ramie
    odwracam się a tam jakaś dziewczyna w moim wieku z wielkim wypchanym wozkiem [ja miałam skromny koszyk]
    i do mnie tekstem "bardzo cię przepraszam ale czy mogłabyś mnie przepuścić bo mi się śpieszy, głupio mi prosić bo widzę, że jesteś w ciązy ale na prawdę bardzo się śpieszę"
    wryło mnie w podłogę
    bez kitu :cool:

powiedziałam jej, żeby mnie pocałowała w dupę a najlepiej żeby się rozbiegła i głową w najbliższą ścianę uderzyła :devil:
    bo mnie zirytowała noooooo
    --
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    TEORKA: powiedziałam jej, żeby mnie pocałowała w dupę a najlepiej żeby się rozbiegła i głową w najbliższą ścianę uderzyła
    bo mnie zirytowała noooooo

hahaha nie moge! :bigsmile:
    chyba pamietam ten epizodzik...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka - no jaja sobie robisz... W życiu bym czegoś takiego nie zrobiła...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Aguncia, ja po prostu nie mam słów na chamstwo.
    --
    Fragile,u Nas też duuużo śniegu.Sypał od wczoraj,a dziś wstałam myślałam,że wszystko stopione a tu niespodzianka. Tak ładnie,biało. Nareszcie ! :bigsmile: Mogłoby tak zostać do Świąt.
    --
    Dziś w nocy dostałam potopu.. Myślałam,że może to odeszły wody czy jaki pierun.. Jednak nie. Po prostu mały wodospad w postaci wodnistego śluzu. Od kilku dni mnie już taki łapie.
    --
    Mam pytanie. Czy według mojego liczenia tygodni mogę napisać ,że ciąża donoszona? Co nie jestem na wizycie to usg podaje tyle samo tygodni co w suwaku + tydzień do przodu.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    a moze zamiast soli skusicie sie na lososia? mozna przyrzadzic na wiele roznych sposobow i walory nie tylko smakowe ale i jakosciowe lepsze
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Po prostu mały wodospad w postaci wodnistego śluzu. Od kilku dni mnie już taki łapie.

Ja od 30tc śpię w majtkach, bo kilka razy rano miałam uda całe mokre, a jak wstałam to ciekło po nogach :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Haha,Talinka.Mam to samo. Najgorzej,że to budzi w nocy,bo czuję jakbym się zsikała pod siebie :tongue: A właśnie jak się wstaje to leci po nogach,masakra jakaś.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Noo :bigsmile:
    To Cię nie pocieszę - u mnie to trwa do dziś :cool: jednej nocy bardziej, drugiej słabiej, ale zawsze mokro :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorsliwson
     permalink
    Jej ale Ci się kretynka trafiła Teorka... Aż żal dupę ściska jak słyszę o takich ludziach... :-/

Ja w pierwszej ciąży, gdzieś około 8 mies, chciałam skorzystać z kasy z pierwszeństwem w kerfurze. Oczywiście przy kasie sami "uprzywilejowani" i nikt brzucha nie widzi... Gdyby tam były kobiety z dziećmi albo jakieś staruszki to siedziałabym cicho a że sami młodzi i to jeszcze bezczelnie ignorujący, ja nie czułam się tego dnia najlepiej to zaczęłam się przeciskać i po kolei prosić o przepuszczenie. Wszyscy grzecznie przepuścili oprócz jakiejś baby (na moje oko około 40) ona stwierdziła prawie na mnie krzycząc, że ciąża to nie choroba, że co ją to obchodzi, że kasa z pierwszeństwem i że ona ma legitymację, że jest niepełnosprawna. Ludzie stali jak kołki, kasjerka nawet nie spojrzała w górę...
    Ja byłam tak zszokowana, że jedyne co udało mi się z siebie wykrztusić to to, że ona chyba faktycznie jest niepełnosprawna... ale umysłowo! Baba się pluła do końca stania w tej kolejce...
    Masakra.
    W sklepach mogą chociaż sadzać na takie kasy z pierwszeństwem ludzi, którzy potrafią tym ludziom od czasu do czasu przemówić do rozumu...
    --
  1.  permalink
    Hussy, ciąża będzie donoszona za tydzień - po skończonym 37tc.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.