Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeDec 26th 2011
     permalink
    TEORKA: podobnie jak klepią się po pleckach i wpisują sobie "oooooooooo" dziewczyny z popierdółek...
    i to jakoś Cię nie gryzie w oczy ?

Nie wiem , bo nie zaglądam/ nie udzielam sie w takowym temacie...
    --
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    wpisywać sobie durne "Oooooo"

Durne "Oooo" nie służy poklaskiwaniu (i wierz mi, żądna ze mnie stara wyga na forum) tylko ma na celu unikanie ciągłego pisania tych samych wypowiedzi przez różne osoby. Dzięki temu unika się tasiemcowych wypowiedzi na ten sam temat.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hi hi i dałam durne oooo :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewelinda29
    • CommentTimeDec 26th 2011 zmieniony
     permalink
    nie bylo mnie dwa dni ale jak weszlam i przeczytalam eveke to sorry ale ja pier....nicze

eveke przezylam poronienie i powiem Ci ze nigdy sie chyba po nim nie zloze bo kolejne diecko nie zastapi mi tego ktore stracilam:(( a gdyby pszyszycie igla zarodka mogloby pomoc mi w utrzymaniu ciazy dalabym sie na zywca szyc kobieto..... zrobisz co uznasz za sluszne ale nie pisz tutaj takich postow bo jest nas tu wiele i po roznych przezyciach ale zadna chyba nie powiedziala nigdy ze "JAK CIAZA MA POLECIEC TO POLECI" kur... mac szok

(sorki dziewczyny za slowa ale nerw mnie ruszyl)

jutro przeczytam reszte bo juz nie mam sily po tym co przeczytalam:(( spokojnej nocy
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nie chce mi się już dyskutować więc powtórzę tylko raz jeszcze " nie moja sprawa, nie moja ciąża" :tongue:
    sama zrobisz co uznasz za słuszne
    i z mojej strony koniec tematu bo nie widzę najmniejszego sensu w jego kontynuowaniu
    --
  1.  permalink
    Teorka widzę,że urosłaś w piórka...tylko nie pamięta się jak wół cielęciem był..
    Dajcie jej spokój jest osoba dorosłą...sama decyduję co ma robić...a skoro prosiła o radę daliście jej i na tym KONIEC!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Ja proponuję podchodzić trochę mniej emocjonalnie do tematu. Mniej nerwów będzie to Was kosztować.
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    leneczka8484: Teorka widzę,że urosłaś w piórka...tylko nie pamięta się jak wół cielęciem był..

A Ty przypadkiem się nie zapędzasz koleżanko?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bo niestety zamiast normalnych wypowiedzi co do sytuacji zaczęlo sie na siłę przekonywanie co mam robic, a nie po to tu napisałam, żebym wiedziała to bym nie pisala i tyle.
    Ewelinda taka jest prawda i nic tego nie zmieni...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    leneczka8484: Teorka widzę,że urosłaś w piórka...tylko nie pamięta się jak wół cielęciem był..

o proszę i mamy pierwszego adwokata
    późno, ale się pojawił :devil:

i proszę - nie urządzaj sobie osobistych wycieczek w moim kierunku ok ?
    bo gówno wiesz o mnie, o tym co i jak robiłam będąc w ciąży, więc nie pozwalaj sobie
    z łaski swojej
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Dziewczyny mam pytanie: nie miałam wczesniej zadnyc odczuc w krzyzu. dzis mam jakby skurcze mięśni krzyzowych? nie wiem jak to nazwac i pytanie czy tez co podobnego odczuwałyscie czy moze wynika to z lenistwa świątecznego:shamed:

Dodam ze na codzien ejstem aktywna i pracuje, teraz mam 2 tygodnie urlopu i obawiam sie ze znaczne sie doszukiwac dolegliwosci:wink:
    --
    •  
      CommentAuthordodula
     permalink
    wstydzcie się dziewczyny, kiedyś to było fajne forum a teraz strach się odezwać , zapytać o coś bo od razu z pazurami któraś wyskoczy .....
    i niestety zawsze jaest to jedna lub kilka tych samych osób niestety ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: dzis mam jakby skurcze mięśni krzyzowych?

hmmm nie obserwowałam czegoś takiego u siebie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    talinka tez ten watek znalazlam... jest 5 komentarzy w ktorych dziewczyny gdybaja o takim typie porodu.... z 2008roku.
    JULITA1610: Tylko ciekawe czy w każdym szpitalu można liczyć na taki poród

z tego co mi wiadomo nie...
    ale ja mam taka mozliwosc... a nawet wiecej niz mozliwosc... jesli sie zdecyduje i nie bedzie zadych przeciwskazac to wanna bedzie na mnie czekac...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nie potrzebuję adwokatow dziewczyny ;) Mam dość silną osobowość, myślalam , że to forum dla nas, że dziewczyny w tej samej sytuacji sie jakos jednoczą a nie najeżdzają na siebie i wpierają komuś na siłę swoje zdanie...

Jest też taka tendencja , że jak sie już urodzi to sie mysli , że jest sie alfą i omegą, a to akurat nie o Was , bo Was nie znam, ale na żywo mam trochę takich znajomych...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    nessie: talinka tez ten watek znalazlam... jest 5 komentarzy w ktorych dziewczyny gdybaja o takim typie porodu.... z 2008roku.

hi hi - myślałam, że nie patrzałaś :wink:
    --
    •  
      CommentAuthordodula
     permalink
    Teorka skąd w Tobie tyle jadu ? Święta są wrzuć na luz dziewczyno ...
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Talinka: hmmm nie obserwowałam czegoś takiego u siebie

:shamed: pewnie sobie cos wyszukuje:wink:

kurde niech juz bedzie środa, mama kolejną wizyte, ejstem ciekawa jak maluszek okruszek <3
    --
  2.  permalink
    DODULA dokładnie:)
    TEORKA ŻADEN adwokat tylko na każdym forum tak jest,że albo Ty albo reszta już obecnych mam krytykuję zachowanie tych starających się lub przyszłych świeżutkich mam,ale nie pamieta się jak się wypytywało innych "doświadczonych" już dziewczyn czy to jest normalne czy to jest poważne itp...
    TY się zapędzasz odpisująć uszczypliwie do Eveke...naprawde strach sie gdziekolwiek wypowiedzieć bo odrazu z pazurami lecicie...Może i zle się wypowiedziała odnośnie ciąży,ale chyba jest wolność słowa-nie ważne czy się z tym zgadzamy czy nie nie powinnysmy krytykować..
    -- ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    hi hi fajnie - na początku z niecierpliwością czekałam na te kolejne wizytyyy :wink: później już jakoś spokojniej :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    dodula: Teorka skąd w Tobie tyle jadu ? Święta są wrzuć na luz dziewczyno ...

adwokat nr 2
    czekamy na kolejnych :smile:

mam dużą dupę to i jadu się dużo zmieści :devil:

eveke: wpierają komuś na siłę swoje zdanie...

ale przecież nikt Ci na siłe nic nie wpiera :)
    litości :wink:
    zostałaś tylko oceniona
    to fakt
    ale nikt Cię do niczego nie zmusza bo i po co , skoro i tak Cię nie zmusi nawet jakby chciał :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    eveke: Nie potrzebuję adwokatow dziewczyny ;) Mam dość silną osobowość, myślalam , że to forum dla nas, że dziewczyny w tej samej sytuacji sie jakos jednoczą a nie najeżdzają na siebie i wpierają komuś na siłę swoje zdanie...

A Ty chyba zbyt emocjonalnie do tego podeszłaś...
    Zadałaś pytanie- dostałaś odpowiedzi od dziewczyn, które były W TAKIEJ JAK TY SYTUACJI...
    Skoro wiesz lepiej niż one co jest dla Ciebie lepsze to nie zadawaj pytań bo to chyba bez sensu, skoro odpowiedzi odbierasz jako atak na siebie...

Ja z własnego doświadczenia powiem Ci jedno. Po tym jak poroniłam przynajmniej nie miałam wyrzutów,że nie zrobiłam czegoś co zrobić mogłam a co być może moją ciążę by uratowało...
    Zwyczajnie NIKOMU takich przeżyć i myśli nie życzę.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    dodula spoko, na szczeście for dzieciowych jest masa, osobiscie jestem sobie na jednym z bardzo fajną atmosferą i nikt nie wpiera komuś swojego zdania na silę, doradzi, podpowie i tyle... tak tylko pomyślalam , że skoro prowadze wykresy , oplacam konto to i może na forum poklikam, skoro dużo tu osób , ktore równiez sie obserwują... zawsze warto wymienić doświadczenia...
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Talinka: hi hi fajnie - na początku z niecierpliwością czekałam na te kolejne wizytyyy później już jakoś spokojniej

no ja czekam, mam nadzieje że maluszek rozwija sie dobrze:bigsmile: i poźniej bede ciekawa jaka płeć, dla mnie to ebz różnicy,ale jestem bardzo niecierliwa i chce juz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkachaw
     permalink
    A ja czytałam całą tą rozmowę na bieżąco i powiem szczerze, że nie odebrałam tego jako ataku na eveke, zadała pytanie co jej radzą dziewczyny w danej sytuacji a one raczej z troski odpowiedziały, że dla własnego spokoju pojechały by na IP, ja też bym tak zrobiła zresztą, na co eveke zaczęła pisać że po co jechać jak już leży i zapodała sobie leki a potem już się potoczyło z górki.
    Trochę za dużo emocji wkładacie w te wypowiedzi
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    leneczka8484: na każdym forum tak jest,że albo Ty albo reszta już obecnych mam krytykuję zachowanie tych starających się lub przyszłych świeżutkich mam,ale nie pamieta się jak się wypytywało innych "doświadczonych" już dziewczyn czy to jest normalne czy to jest poważne itp...

leneczko nie chcę być złośliwa, ale czy nie w związku z tym,że nie możecie Ty i Twoje koleżanki odnaleźć się wśród nas, otworzyłyście sobie nowy wątek "wspierający"?
    --
    •  
      CommentAuthordodula
     permalink
    tak właśnie słyszałam, że w dużej dupie dużo się pomieści ...
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dobra, my idziemy spać. Mam nadzieję, że jutro nie znajdę tu całego wypracowania nt. obecnej sytuacji :bigsmile:
    Buziolce dziewczyny! :cool:
    --
  3.  permalink
    Teorka tylko uważaj żeby w tą dużą dupę Ci kiedyś ktoś nie przykopał za tą uszczypliwość wobec innych.Ja spadam bo szkoda mi czasu na tandetę
    -- ,
    •  
      CommentAuthorShese
     permalink
    Ahhh widzę, że wracają "stare znajome wypowiedzi" żenada..

Teksty niczym spod budki z piwem..

Tak więc... dla co niektórych, pewien sposób wypowiedzenia na forum.. jest dowartościowaniem się..
    Szkoda marnować takiego "talentu"..

Ale przepraszam.. za moją wypowiedź.. tu są same Panie na poziomie.. :) :)
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    leneczka8484: TY się zapędzasz odpisująć uszczypliwie do Eveke...

hahahahaha dobre :devil::devil::devil:
    przepraszam Cię najmocniej
    od teraz będę starała się zmienić, gdyż ubodła mnie Twoja uwaga pod moim adresem :cool:

leneczka8484: tylko na każdym forum tak jest,że albo Ty albo reszta już obecnych mam krytykuję zachowanie tych starających się lub przyszłych świeżutkich mam,ale nie pamieta się jak się wypytywało innych "doświadczonych" już dziewczyn czy to jest normalne czy to jest poważne itp...

skoro tak Cię drażnię: ja i moje "wszędobylstwo" na forum to po jakiego grzyba mnie zapraszałaś całkiem niedawno do grona swoich "przyjaciółek" hę ? :shocked::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    Talinko spij spokojnie, bo nadchodzi wielka chwila:bigsmile:
    --
  4.  permalink
    JAHEIRA tylko zajrzyj Kochanieńka czy ja tam sie udzielam...szanuje moje przyjaciółki i mam "gdzieś tu" swoje miejsce gdzie można nawet się wypłakać,bo gdzie indziej zamiast wsparcia dostaje się gorzkie słowa...
    -- ,
  5.  permalink
    nessie, ja rodziłam w wodzie. pod koniec pierwszej fazy porodu weszłam do wanny, ciepła woda fajnie pomagała na skurczach, na partych też. Jak synek już wyłaził, to byłam nad taflą wody (klęczałam), położna osłaniała buźkę, żeby się nie zachłystnął wodą. Polecam poród w wodzie, mam porównanie i naprawdę w ciepłej wodzie łatwiej się odprężyć i dzięki temu, że się nie spinasz skurcze są lżejsze, a poród szybciej idzie
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kakai: Talinko spij spokojnie, bo nadchodzi wielka chwila

ciężko już teraz o spokojny sen :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Musicie dziewczyny w taki mało sympatyczny sposób ze sobą rozmawiać? Może trochę wysiłku włożyć w to, żeby wypowiedzi były grzeczniejsze? ;-)
  6.  permalink
    TEORKA pomyłki się zdarzają!!!nie zapraszałam Ciebie...byłaś całkiem całkiem jak byłaś w ciąży odkąd urodziłaś coś Ci się pomieszało...
    -- ,
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Własnie Teorko a po co to ocenianie?
    Co do zmuszania to pewnie, nie da rady... ale wpieranie swoich racji...

Jaheira jako atak odbieram odpowiedzi , ktore jakby "nakazują" co mam robić a ja nie ubieram butow i nie pędzę na IP, nie to bylo celem tego , że tu napisałam, po prostu dla wlasnej wiadomości prosiłam aby dziewczyny napisaly co robiły w podobnej sytuacji i tyle , przyjąć do wiadomości, no błagam niechże ktoś to wreszcie zrozumie, wymiana doświadczeń , a nie nakazywanie , a jak tak nie robisz to jesteś be, dodam , że na PW dostałam kilka wiadomości z sytuacjami gdzie dziewczyny nie leciały na IP i bylo ok , widocznie nie chcialy wzniecać na forum dalej ognia...

Po prostu ja uważam , że w sytuacji gdy jestem 3 doby po usg ktore pokazywalo wszystko w porzadku, mam dupka, luteinę, leże a krwi miałam tyle co ledwo znalazlam przy aplikacji luteiny to to jest wszystko co w tej chwili można zrobić dla maleństwa.
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    leneczka8484: że albo Ty albo reszta już obecnych mam krytykuję zachowanie tych starających się lub przyszłych świeżutkich mam

o wypraszam sobie mnie tu jeszcze nigdy nikt nie skrytykowal!
    zawsze mi zostala udzielona odp na zadane pytanie!
    jestem na forum od 8miesiecy i pierwszy raz widze "ostra" wymiane opini... sorry ale jak dla mnie nie do przyjecia jest napisanie "jak ma wyleciec to wyleci" zero respektu do dziewczyn ktore lata staraly sie o zarodek albo lata staraja sie o niego ... wiec troche uwagi na slownictwo nie zaszkodzi
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    leneczka8484: JAHEIRA tylko zajrzyj Kochanieńka czy ja tam sie udzielam...szanuje moje przyjaciółki i mam "gdzieś tu" swoje miejsce gdzie można nawet się wypłakać,bo gdzie indziej zamiast wsparcia dostaje się gorzkie słowa...

leneczko ponieważ nasze drogi się rozchodzą ja nie mam potrzeby zaglądania na wątek,który miał być lekiem na całe zło tego forum...
    Widać nie jest skoro wracacie na inne wątki, w których udzielają się użytkowniczki, które w tak niewybredny sposób krytykowałyście i których styl tak bardzo Wam nie pasuje...

Przykro tylko,że kiedy któraś potrzebuje pomocy i ją dostaje to na dodatek narzeka bo pomoc nie w tym tonie, którego oczekiwała...
    --
  7.  permalink
    a zauważyłyście taką prawidłowość,że wszystkie "nowe" są jakieś nadwrażliwe?
    O co ta afera? Kto nakazuje? Kto widzi "jedyne słuszne wyjście"?
    Po prostu jest tu sporo dziewczyn po poronieniu i one wiedza,że czasem trzeba dmuchać na zimne.
  8.  permalink
    Nessie ja wyżej gdzieś już napisałam,że może nie dokońca Ewelinka sie dobrze wyraziła,tak czuła tak napisała nikt nie ma prawa jej oceniać...ja też od wielu dziewczyn dostaje odpowiedzi ale na PRIV ...
    -- ,
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    cerisecerise: ja rodziłam w wodzie

ceris dzieki za od.... a jak czesto wymieniaja wode? jakos mnie przeraza fakt czerwonej wody ... zwracalas na to uwage? czy sie o tym nie mysli podczas porodu?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    eveke: Własnie Teorko a po co to ocenianie?

no może i niepotrzebnie
    ale są tu dziewczyny, które straciły ciąże i może Twoje słowa je aż tak mocno zabolały....
    nie wiem
    ja straty ciąży nie przeżyłam [ i Bogu dziękuję !] ale Twoje teksty o przyszywaniu zarodka i inne też są wg mnie nie na miejscu chyba....

leneczka8484: byłaś całkiem całkiem jak byłaś w ciąży odkąd urodziłaś coś Ci się pomieszało...

:shocked::shocked::shocked::shocked:
    teraz to mi się mleko w cyckach miesza jak czytam Twoje posty
    bez kitu :cool:

poza tym zaprosiłaś mnie 23 października
    dwa dni po tym jak urodziłam mą córkę więc już byłam ta "pomieszana" :devil::devil::devil:
    plątasz się w zeznaniach droga koleżanko :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
  9.  permalink
    Dziewczyny skoro Wam sie nie podobal sposób wypowiedzi Eweliny trzeba było zamilknąć nie potrzebnie temat się ciągnie...to nie miejsce na takie wymiany zdań...każda z nas jest inna każda ma swoje problemy i inne myślenie...nie da się wszystkim dogodzić
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    leneczka8484: Dziewczyny skoro Wam sie nie podobal sposób wypowiedzi Eweliny trzeba było zamilknąć nie potrzebnie temat się ciągnie...to nie miejsce na takie wymiany zdań...

Ja bym do tego mimo wszystko dodała,że to nie miejsce na słodkopierdzenie...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    szczypta postaw sie na moim miejscu i poczytaj te wypowiedzi, jestem wręcz wyrodną "matką" , ze jeszcze nie jestem na IP, w takim tonie są te odpowiedzi, a można bylo napisać ja zrobiłam tak i tak i tyle, a nie usilnie mnie przekonywać o jedynej slusznej racji...

Nie czuję się jak jakaś świezynka, bo z niejednym forum miałam do czynienia (rożna tematyka) , na jednym jestem modem, na innnych w dobrym tonie prowadzimy rozmowy... świezynką może jestem co do ciąży, ale tak mam , że na forach nie lubie wpierania swoich racji, a dyskusje i wymianę doświadczeń.
    --
  10.  permalink
    Widzę,że nie zaglądasz w pocztę kobieto...phi idę lulu szkoda moich nerwów na te Twoje "bajery"
    -- ,
  11.  permalink
    Jaheira to na Twoim miejscu zlinczować za złe sprecyzowanie zdania?...niech kazdy robi to,na co ma ochotę!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorJULITA1610
     permalink
    nie potrzebnie temat się ciągnie...
    za to nawet mogę dać durne "Oooo" bo faktycznie temat ciągnie się nie potrzebnie, przez to zagubił się temat o porodach w wodzie.
    Jednocześnie pragnę zauważyć, że sama go ciągniesz i podtrzymujesz przy życiu.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.