Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsHyde
    • CommentTimeJun 3rd 2007
     permalink
    FiuFiu z tego co wiem to tempka utrzymuje sie na podobnym poziomie przez 1 trymestr, u mnie pozniej rano juz byla normalna czyli z rzedu 36,6. zapytaj moze ktoregos z expertow to ci sprawe rozjasni.

Myszorko z tym podawaniem pokarmow jest tak jak pisze Aga, nalezy tylko pamietac ze dziecko na pokarmie matki te rzeczy ma wprowadzane o 2 miesiace pozniej niz te ktore sa na sztucznym. te oznaczenia z etykietki przynajmniej kiedys to byly dla dzieciakow na mleczku sztucznym, jak jest teraz nie wiem ale mysle ze nic sie nie zmienilo. sprawdz na emule czy nie maja tam BABYCOOK czyli bardzo fajnej ksiazeczki kucharskiej dla dzieci w przedziale 5-12miesiecy a jesli chcesz to zostaw mi maila to ci ja przesle bo mam w kompie. niektore przepisy wykorzystalam przy Gabrysi wiec ksiazka sprawdzona :)
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    znów poniedziałak :( nie lubię poniedzialków, oj nie lubię
    dzisiaj mam zamiar pojechać do ginka - nie wiedziałam go już chwilę, a najbardziej nie mogę sie doczekać widoku dzidzi na monitorku :crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    ale krótki tydzień tylko 3 dni ! :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    zuza ale aj w piątek też idę do pracy :(
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    aaa bo pewnie niektore firmy robia sobie dlugi weekend... u meza tylko czwartek wolny a na dodatek to jego pracujaca sobota wiec sie nie zdaze nim weekendowo nacieszyc nawet :(
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    aniu coś o tym wiem, niestety i ja i m nigdy nie mamy zadnych długich weekendów, a dodatkow zdazają się pracujące weekendy
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    A ja na ten dł weekend jade do rodziców :bigsmile: ja jestem na l4, a moj A. bierze urlop na srode i pt... Muismy kielka spraw slubnych zalatwić...

Kobiety nie moge - uczyc mi sie nie chce... kompletnie zero weny... moz ejutor po usg mi sie "poprawi" jak juz bede miała 100% pewności.... :shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Dzięki, AniuM! Dużo zdrowia Tobie i Krzysiowi!
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    A u mnie na odwrót jak tylko pojawiają się takie długie weekendy wręcz na siłę wypychają nas na urlop, i ja dla świętego spokoju wypisuję sobie urlop, kiedyś pracowałam na zmiany, także w niedzielę, w święta , w nocy. Teraz doceniam czas pracy od poniedziałku do piątku 7-15.
    --
    • CommentAuthorewula
    • CommentTimeJun 4th 2007
     permalink
    Dziękuję wszystkim mamusiom za miłe powitanie:bigsmile: Życzę miłego dzionka:smile:
    --
  1.  permalink
    czesc Mamuśki! jak tam dzisiaj samopoczucie?u nas nieciekawa pogoda ale mam wolne wiec jade do miasta na zakupy.powiedzcie mi czy to jest normalne ze na wieczór twardnieje mi brzuch?

--
  2.  permalink
    <ubranka dzieciece
    --
    • CommentAuthorewula
     permalink
    Ciasteczko nie wiem czy to normalne ale mi również wieczorem brzuch się powiększa i twardnieje:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    cześć mamunie
    dzięki AniuM za babycook, już sobie pobrałam z netu
    A co się dzieje z Iwą już długo się nie odzywa, ma ktoś z nią jakiś kontakt na komórkę?
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Witam w poniedzialek!
    Pogoda paskudna spać się chce i chyba to zaraz zrobię ....
    Byłam dzisiaj w szpitalu w którym mam rodzić, bardzo ładny, odnowiony, czyściutki oddzial - pokoje płatne jednoosobowe bardzo ładne z łazienką która ma nawet bidet więc bardzo wygodnie. Normalnie jestem bardzo miło zaskoczona :bigsmile: dziś odstawiłam proszeczki więc czekamy co na losprzyniesie!

Witam serdecznie "nowe" mamusie i pozdrawiam i ściskam "stare" :wink:
    --
  3.  permalink
    Ale ten dzień mi szybciutko leci nawet nie mam czasu zeby pospać a nadal mi sie chce spac w ciagu dnia.Któraś z Was kiedyś powiedziała ze fajna jest gazetka Mjak Mama i dopiero dzisiaj ją u nas znalazłam ,dla wszystkich was to polecam gazetke 9 miesięcy jest bardzo fajna

ubranka dzieciece
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    dziewczyny zauważyłyście, że zniknęły nasze suwaczki?
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Jemma suwaczki zniknęły to raz ,dwa ze nagle musiałam sobie hasło przypomnieć bo zawsze miałam w pamieci i nagle nit, mało tego przez połowę popołudnia nie mogłam wejśc na forum.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    ja tak samo - tylko u mnie zalogowało się bez hasła
    • CommentAuthorewaroby
     permalink
    hej kobiyki ,nie pisalam bo zle sie czulam,dostalam kolki w prawym boku ,tak silnej ze nie moglam chodzic,podejzewali wyrostek ,dostalam cos na ta kolke na pogotowiu i troche przeszlo ,ale jestem w strachu.Na usg z bobasem jest ok ,juz 18 tydzien a tak bylo dobrze,teraz boli mnie troche pachwina.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewcyzny znacie jakis sposob skuteczny na zapalenie spojowek? przez te strajki nie mam co na lekarza liczyc, sulfasalalazinum czy jakos tak mialam kiedys od okulisty i jeszcze jakas masc ktorej nazwy nie pamietam :( dobrze ze mam znajoma aptekarke to moze cos wydebie a recepte od rodzinnego maz wieczorem dowiezie ....
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    no zmiany na forum, dodatkowe funkcje, ale liczniki pozcinało :neutral:

Aneczko nie pomoge, nie znam żadnych srodków na oczęta :confused:

ewaroby - 3maj sie kochana..lez, odpoczywaj..i dbaj o siebie :kissing:

dziewczynki uprasza sie o 3manie kciuków- o 10 USG .... dam zan cpopoludniu co i jak bo potem biegne załawtaic papierki na uniwerku.... :crazy:

Miłego dzionka :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    witam
    AniuM a rumianek przykladałaś na powieki? bo tak to wszystkie krople to na recepte
    Wczoraj Mati miał kryzys, wstał o 6 rano i nie chcial spac, zasnał dopiero 0 14.30 i jak wstał po 4 godzinach i zjadł to strasznie grymasił, może to jakaś mała kolka była, bo jak trzymałam go na rękach przytulonego do siebie to było ok, tak samo na brzuszku.
    Zobaczymy co będzie dziś, na razie (odpukać ) śpi.
    Dziś jadę do restauracji zamówić wszystko na chrzciny, które będą 19 sierpnia, trochę późno z jednej strony ale z dugiej Mati będzie mieć 3 miesiące, a poza tym to jest sezon urlopów i ciężko nam było sie ze wszystkimi zgrać. Nie wiem jak go ubrać na chrzest, bo na rożek będzie za duży.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    VaLL no to czekamy na wiesci po usg. wszystko bedzie dobrze wiec sie mi tu nie martw!!!

Myszorka nie moge rumianku szałwii ani wszelkich ziolek bo mam na nie alergie, herbata troche zlagodzila pieczenie i swedzenie a chlodny oklad tez przynosi ulge, tylko kurcze zebym sie teraz od tego chlodnego nie dorobila jeczmienia :(
    Jesli idzie o Malego to kochana teraz bedzie co raz mniej snu ;) u nas Gabiszon majac miesiac sypiala bardzo malo i dopiero jak miala ok 5miesiecy sie na nowo przestawila. Co do chrztu to my chrzcilismy Gabrysie dokladnie w dzien kiedy konczyla 4miesiace, miala na sobie kiecke rajtki cieniutkie plus kapelusik i strojne buciki :) moj siostrzeniec do chrztu jako 3miesieczniak mial garnitur... pieeeekne takie prawie dorosle na allegro widzialam, dla Krzysia cos takiego tez planujemy :)

jak znacie jakies dobre krople ale na recepte to nazwe poprosze, moja aptekarka mi sprzeda bez problemu raczej a rodzinny pozniej wystawi recepte i sie doniesie.
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    oj AniuM to ty biedna jesteś z tą alergią, a ja tak na swoją narzekałam, aż mi wstyd teraz
    Dziękuję za poradę w sprawie chrzcin, też mi się podobają te garniturki, muszę zobaczyć ile takie cudo kosztuje.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Iwa, wybranek zaciągnął mnie w piątek na ćwiczenia w Poltegorze i jakąś godzinę byliśmy gapiami. Twój mąż brał w nich udział?
    --
  4.  permalink
    Magg - a gdzie Ty w końcu rodzisz?
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJun 5th 2007 zmieniony
     permalink
    Witam kobietki !
    Za nami ciężka noc budziłam się z 10 razy, każdy skurczybyk mnie budził cholera jasna... Ja to przeżyję byle małej nic nie było na szczęście się wierci więc chyba jest oki :bigsmile: Jutro jadę na KTG zobaczymy co tam!

Aguś ja już zdecydowałam się rodzic w Praskim , byłam wczoraj oddział bardzo mi się podobał, położna też była miła, widziałam sale ogolne są 2-osobowe a płatne 80 zł są śliczne z szerokim nowym łóżkiem, stolikiem, fotelem i łazienką która ma bidet-wiem przeżywam ale fajnie było! M mnie zaskoczył bo nie myślałam wcale o sali płatnej o on do mnie "Nie po to pracuję żebyś ty leżała na ogólnej - normalnie aż się rozczuliłam :wink:" Poza tym stwierdził że będzie mógł siedzieć ile chce i nikomu nie będzie przeszkadzał. Muszę się tylko dowiedzieć czy dzieci mogą przychodzić w odwiedziny ...
    --
  5.  permalink
    Magg- no własnie doczytałam w innym watku, bo miałam trochę zaległosci:)
    80 zł to cena rzeczywiście atrakcyjna...... A ile za poród rodzinny? No i wiesz cos o wyposazeniu w sprzęt dla maluszków?( tfu, tfu)
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeJun 5th 2007
     permalink
    Za poród rodzinny 100 zł a o sprzęt muszę się dopytać z tego wszystkiego wczoraj zapomniałam za dużo emocji :wink:
    --
  6.  permalink
    Ceny mają rzeczywiście konkurencyjne...
    Tylko kurcze skoro tak tam dobrze, to czemu to nie jest oblegany szpital? :(

P.S. broń Boże nie chce Cie odwodzic od tej mysli - poprostu rozwazam różne za i przeciw, bo sama nie wiem jak będzie w lipcu, gdy zamkną czesc szpitali w warszawie :(
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Aga jest jeden zasadniczy powód: NIE MA ZZO NA żYCZENIE!!!!!

Zadzwoniłam do koleżanki i dowiedziałam się o sprzęt dla noworodkow: nowy, wszystko jest inkubatoru, solaria- pediatrzy współpracują z Karową - generalnie jest dobry poziom usług!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Magg no to najwazniejsze ze zaplecze dla malcow jest dobre i ze cos takiego jak komfort istnieje nawet w szpitalu. No i dobrze ze juz w koncu jestes zdecydowana co i jak to M bedzie przynajmniej wiedzial gdzie cie wiezc wrazie czego :wink:

mam super aptekarke sprzedala mi krople na zapalenie spojowek bez recepty i nawet jej nie kazala dowozic. ufff widac ja moj brzuch rozczulil :)
    •  
      CommentAuthor_zibi_
     permalink
    Magg 3mam kciuki za ciebie :thumbup::thumbup::thumbup:
    Vall .....daj znac jak po usg :winkkiss:
    jest rzeczywiscie problem gdzie się wybrac do szpitala na poród :confused: bardzo ważne jest też dobre zaplecze dla noworodka
    -- [url=http://www.szipszop.pl][/ur
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    zauwazylyscie ze w kolo strasznie duzo malych dzieci? tych w wozeczkach albo tyc hw drodze... w innych krajach babeczki sie tez juz rozruszaly http://media.wp.pl/kat,38198,wid,8903939,wiadomosc.html?rfbawp=1181040731.828&ticaid=13dec
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    no to wrocilam do domu:) ahh nareszcie :) dziekuje wam za wszytskie posty :*:) zołtaczka małemu juz zeszła prawie cała :) no niestety nie miałam go przy sobie cały czas tylko mi go przynosili na karmienie i to tez co jakies 5 ,6 h dlatego mały miał mały przyrost wagi ale dojdzie do siebie :) dobra wiecej narazie nie napisze bo mały chyba głodny ;)
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    więc kfiatuszku do dzieła - trzeba nakarmić głodomorka :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    witak kfiatuszku :bigsmile:

a tu przedstawiam wam moje maleństwo :)

Wszytsko z nim OK - a wszlekie parametry wskazuja ze powinien byc starszy o tydzien :) Średni wiek - 14t2d :bigsmile:

(ale odwórcił sie jak widac pleckami...od mamusi i pani doktor :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorVall
     permalink
    --
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Witam dziewczyny, ja też już po wizycie u gina, mały rośnie i wiadomo juz ponad wszelką wątpliwośc ze to chłopczyk, waży 270 g i ułozony jest poprzecznie, na inne połozenie nie pozwala mu łozysko które jest bardzo nisko ale nie zakrywa ujścia , musimy na nie uważać, choć lekarz mówi ze jeszcze sie podciągnie. Na płytki na razie nic mi nie dawał, to co mam mimo ze niskie to jeszcze może byc, bardziej bedziemy je kontrolować w 3 trymestrze, następna wizytka 3 lipca, no i wreszcie odpoczywam i poświęcam czas starszemu gargulcowi bo mam L4. Dał mi też namiary do dobrego laryngologa, który jest jednocześnie patologiem ciązy bo te moje zatoki to za długo sie ciągną.
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Witaj kfiatuszku :wink:!!!
    Jak mogłaś się choroba tak pospieszyć a ja?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    dziewczyny HEEEELP czy ktoras z was wie ile razy dziennie mozna ten zel ze swietlikiem stosowac? krople niestety sa co 6godzin wiec znowu sie mecze :(

VaLL super. a maluch ladnie sie na wszystkich wypina nie ma co :)

Hogus gratuluje synka!!! mam nadzieje ze wyjasnicie sprawe z tymi zatokami i bedzie wszystko ok. mowisz starszemu ze bedzie mial brata czy jeszcze czekasz do nastepnego usg???

Kfiatuszku witaj w domku :) jak tam Kacperek pierwszy dzien na wlosciach???
    • CommentAuthorHoga
     permalink
    Ania mój juz ostatnio wiedział ze bedzie chłopiec tylko trzeba potwierdzić i jest okropnie zadowolony ze brat, poza tym wieczorem czeka mnie zdanie relacji z wizyty u gina i oczywiście wyszukanie w necie jak rośnie dziecko na tym etapie w ciąży, teraz pod koniec czerwca bedę mieć usg 3d wiec jak dostanę nagranie na płytkę to chłopaki sami zobacza co tam sie u mamy chowa, Jakub nie moze sie doczekać kiedy tez bedzie mógł poczuć kopniaki , a tak to gania po dworze i raczej nie ma czasu na siedzenie w domu:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorkachula
     permalink
    AniaM mozesz mi przeslac te przepisy dla maluszkow?podaje mojego maila: dubiak@wanadoo.nl ,z gory dziekuje.
    Myszorka,moj synus mial 6 tyg i na chrzciny mial garniturek z mucha,nawet ksiedzu sie podobal
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    kachula mail poszedl, mam nadzieje ze ci sie babycook spodoba. aha zalacznik ma rozszerzenie exe wiec moze twoj antywirus go zatrzymac wiec jakby co to tylko ja :)
  7.  permalink
    Vall ale fajna dzicia,wygodnie mu/jej na boczku ja mam wizyte 14 czerwc a to w sumie juz za 9 dni!!! czas szybko leci cikewe il e bede miała na plusie
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Vall no plecy to dzidzia ma!!

Ja wypuszczam się jutro na KTG zobaczymy jak tam co tam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Witam witam :) no Magg jakos tak wyszło :) to był moment ;)) a Kacperek sie chyba zaaklimatyzował :)) spi sobie własnie w łozeczku słodko :)) ale pewnie zaniedlugo sie przebudzi do jedzonka:)) mały prawie wogole nie płacze :)wlsciwie to go tylko moze ze dwa razy slyszalam plakac :) ale pewnie sie jeszcze rozkreci :)) moja słodka kruszka :))
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Jak to mówią nie zgłębione są wyroki.... a tak wogóle to urodziłaś Kacperka w moje imieniny
    wstaw nam jakieś zdjątko tego ślicznego szkraba :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.