Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthoranula36
    • CommentTimeDec 27th 2011
     permalink
    kasiakuzniki: wiedziałam że to może boleć ale wiedzieć a czuć

hehe dokładnie :bigsmile:

u mnie owszem barowo, ale wiaterek słaby, hasbend poszedł pobiegac - jakies wyrzuty po ilości zjedzonych potraw i wypitego alko?? :devil::devil:

a ja sie biore za śniadanko - zapraszam na jajecznice (jajeczka od kurek zza płotu ;)) na szyneczce przez nas wedzonej :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Hussy, gratki!

Ja już na szczęście wszystko mam dla dzieciaczka, teraz dla siebie do szpitala muszę zrobić zakupy i nie za bardzo wiem co ;))
    --
    • CommentAuthorjusta2586
    • CommentTimeDec 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Witam dziewczyny, przebrnełam przez ponad 500 postów MASAKRA!!! nie miałam pare dni neta a wy tyle napisałyście.
    OGROMNE GRATULACJE DLA ROZPAKOWANYCH:rolling:

Mam pytanie bo troche sie wyatraszyłam. przed wczoraj przy oddawaniu moczu, a raczej przy podcieraniu sie wypadł ze mnie taki duży glut- galaretka ok 1cm na 2cm. Wystraszyłam sie bo oststnio pisałyście o czopie i jak myslicie co to może być na tym etapie ciązy? dodam że nic mnie ni boli, nie swędzi itp. Zastanawiam sie czy może miec wpływ na to poranne współżycie w tym dniu. Bardzo prosze o odpowiedz.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    vitani_82: O w mordę ale zryty beret. Ja bym mu poradziła, żeby się wykastrował. Takie geny nie powinny być przekazywane. Jakaś trauma z dzieciństwa czy co?
    Dla żony kondolencje, raczej na legalu dzieci nie doczeka, chyba, że on taki mocny w gębie tylko.:confused:

wiesz aż tak go nie znam
    wiem tylko, że jego mama zmarła na raka jak on był mały ale czy jedno z drugim ma związek ?
    chyba nie.....
    więc może coś innego zryło mu beret bo zryty ma na pewno..... :confused:
    --
    •  
      CommentAuthornessie
     permalink
    The_fragile: Bardzo szybko - a podobno są przyjemniejsze...

no wlasnie podobno i mniej bola i sa szybsze... wiec dlaczego wszyscy w wodzie nie rodza? (jesli moga)
    na kursie szkoly rodzenia robia wycieczki do szpitala ... atrakcyjna wanne nawet pokazuja to dopiero przygoda haha
    mam jeszcze troche czasu.... wiec dopytam napewno o wszystko...

a tym czasem borym lasem :bigsmile: jade zobaczyc czy sa juz przeceny po- swiateczne w sklepach :bigsmile:

aguncia wiesz cos o tym ? kiedy sie zaczynaja? skleroza... nigdy nie pamietam :)
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    justa2586: Zastanawiam sie czy może miec wpływ na to poranne współżycie w tym dniu.

jak współżycie było "do końca" to zapewne to zbitek spermy :devil:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    kasiakuzniki - jak możesz to mierz ciśnienie co najmniej 2 razy dziennie mniej więcej o tych samych porach i nie po jakimś wysiłku i notuj sobie
    ja bym jeszcze zaproponowała Ci , jak masz możliwość, żebyś codziennie rano przed śniadaniem , ważyła się i obserwowała wagę - ze względu na to że piszesz że masz obrzęki / spuchnięte dłonie

fakt że opuchlizna i obrzęki miną po porodzie (jestem 3 tygodnie po porodzie i jeszcze do końca opuchlizna mi nie zeszła, ale i tak jest super) - ale jeśli coś takiego zaczyna się dziać to lepiej obserwować - ja jestem może przewrażliwiona na tym punkcie ale mnie to doprowadziło do szpitala i wcześniejszego porodu
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    anula36: zapraszam na jajecznice (jajeczka od kurek zza płotu ;)) na szyneczce przez nas wedzonej :bigsmile:

uważaj co piszesz bo Ci szyneczki i jajek braknie jak sie w kolejce ustawimy:):)
    =
    Hassy gratki:):) jeszcze chwilka i będziemy i Ciebie gonić jak Talkę:D:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Justa, a może to nasienie było? Czasem jak się ze śluzem wymiesza to może sprawiać takie wrażenie...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    nessie: no wlasnie podobno i mniej bola i sa szybsze... wiec dlaczego wszyscy w wodzie nie rodza?

może dlatego, że w 80 % polskich szpitali nie ma takiej możliwości :cool::cool::cool:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Teorka mój narzeczony jak podzielił się dobrą nowiną ze znajomym usłyszał "Wiesz że do piątego miesiąca można usunąć"
    To jedynak a to że zostanie ojcem dowiedział się w szóstym miesiącu... Dalej traktuje synka jak piąte koło u wozu, nie mieszka z nim tylko płaci na niego i czasem do niego jedzie ale to dla niego wielki problem... jak usłyszałam jego komentarz myślałam że mnie szlak trafi...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    jak współżycie było "do końca" to zapewne to zbitek spermy :devil:
    --

Dzięki:bigsmile: był do końca.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Anula, a ja grzecznie podziękuję i nie dam się zaprosić, bo jem "maminy" pasztet z chrzanem, jaaaaaaaa :))) Mogłabym przez cały czas tak jeść ;))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Łezunia: Teorka mój narzeczony jak podzielił się dobrą nowiną ze znajomym usłyszał "Wiesz że do piątego miesiąca można usunąć"

:shocked::shocked::shocked:
    skąd się tacy ludzie biorą do licha ?

poza tym rozumiem, że ktoś może mieć w głowie posrane i tak myśli
    ale po co te myśli na głos wypowiada ? :neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoranula36
     permalink
    justa2586: wypadł ze mnie taki duży glut- galaretka ok 1cm na 2cm

glut glutkowi nie równy :wink::bigsmile:

ja zawsze miałam spore upławy przy cytologii 1, więc takie glutki to miałam przy normalnej owulacji albo i większe.... teraz tez mam przktycznie cały czas
    boję się że przegapie ten czop, no chyba że to będzie "pół szklanki" jak któraś pisała :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Łezunia - załamka... Najgorzej jak takiemu się trafi "wpadka", bo dziecka chyba do końca nie zaakceptuje?
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    mareza: ja jestem może przewrażliwiona na tym punkcie

ja też jetem przewrażliwiona go zatrucie miała moja bratowa i nie powiem chciała bym żeby mnie to ominęło!!!!! a na wagę stanę ale za 2 dni bo po świętach trochę się boję:D
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    TEORKA: poza tym rozumiem, że ktoś może mieć w głowie posrane i tak myśli
    ale po co te myśli na głos wypowiada

O to to!
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Teorka są ludzie i parapety - no cóż szkoda gadać, dobrze że mnie przy tym nie było, chociaż jak to usłyszałam to myślałam że spadnę z krzesła a ciśnienie to chyba mi tak podskoczyło że cała czerwona się zrobiłam...
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Justa, a może to nasienie było? Czasem jak się ze śluzem wymiesza to może sprawiać takie wrażenie...
    --

Ze względu na krótką szyjke współżyjemy ,,od święta" i ierwszy raz wypadło cos takiego ze mnie wiec sie wystraszyłam, szczególnie że w głowie miałam ,,obraz czopu" :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    kasiakuzniki - do zatrucia ciążowego musi jeszcze wyjść białko w moczu...natomiast wysokie ciśnienie może prowadzić do odklejenia się łożyska...
    ja na wypisie mam napisane jeszcze oprócz nadciśnienia indukowanego ciążą i inne cuda które mi się działy - zagrażająca zamartwica wewnątrzmaciczna ...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Haha, Justa, na razie wyrzuć ten obraz z głowy :) Na jakieś 10-20 tygodni ;)))
    --
    • CommentAuthorjusta2586
     permalink
    Haha, Justa, na razie wyrzuć ten obraz z głowy :) Na jakieś 10-20 tygodni ;)))

Ok:tooth: wyrzucam, ale wolałam zapytać.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    aj zawsze coś... no nic na pewno tego nie zbagatelizuję bo jestem panikara... wolała bym żeby się wszystko samo unormowało iże to święta siedzenie i słone jedenie spowodowały te opuchnięcia i że obejdzie się bez leków jak i bez problemów...
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Kasiakuzniki, a wiesz, że może coś w tym jest, tzn. z tym świątecznym, "słońszym" jedzeniem? Ja mam 90/60, taki standard, a przez święta miałam prawie 120/80! A dzisiaj już znowu niskie...

Justa - nie dziwię sie ;)))
    --
  1.  permalink
    The_fragile Zjadlas juz kobieto?:tongue:Czy dalej sie motywujesz?:bigsmile:

Łezunia: Teorka są ludzie i parapety - no cóż szkoda gadać, dobrze że mnie przy tym nie było, chociaż jak to usłyszałam to myślałam że spadnę z krzesła a ciśnienie to chyba mi tak podskoczyło że cała czerwona się zrobiłam...
    --

Fajnych macie znajomych nie ma co:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Cobraczek: Fajnych macie znajomych nie ma co:confused:

jeszcze raz podkreślę - "znajomy" to za duże słowo w przypadku tego kolesia...
    ja takich znajomych z własnego wyboru nie posiadam :cool:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cobraczek, już wcięłam kanapki z pasztetem i chrzanem, popijając kakao :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Eeee, dziewczyny, a ja przegapiłam gapa jedna - w III trymestrze jestem :DDDD
    --
    •  
      CommentAuthorKakai
     permalink
    The_fragile: Eeee, dziewczyny, a ja przegapiłam gapa jedna - w III trymestrze jestem :DDDD

hahah dobre:bigsmile: gratuluję!
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no to witamy w 3 trym:):):)
    --
    •  
      CommentAuthortusia1984
     permalink
    Gratulacje dla świeżo upieczonych mamuś :bigsmile:
    O rany, a ja już wskoczyłam do pierwszej dziesiątki :crazy:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Dzięki! Nie wiem, jak mogłam to przegapić, a tak czekałam na to, że już będzie ten trzeci ;)))
    --
  2.  permalink
    TEORKA: jeszcze raz podkreślę - "znajomy" to za duże słowo w przypadku tego kolesia...
    ja takich znajomych z własnego wyboru nie posiadam
    --

Ja pierdziu,ale bym sie wsciekla jakbym sie z czyms takim spotkala,nie darowalabym...:tongue:Chociaz z drugiej strony szkoda nerwow bo takie oosby nie sa niczego warte :confused:

The_fragile: Cobraczek, już wcięłam kanapki z pasztetem i chrzanem, popijając kakao :DDDD

Kakao mmmmm,ale mi smaka narobilas...Dzisiaj kupie kakao:tongue:

The_fragile: Eeee, dziewczyny, a ja przegapiłam gapa jedna - w III trymestrze jestem :DDDD

Brawo!!!:clap:Coraz blizej rozpakowania:swingin:
    --
  3.  permalink
    tusia1984: O rany, a ja już wskoczyłam do pierwszej dziesiątki

A myslalas,ze ile tu bedziesz?:tongue::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    no Tusia już nie długo będziemy wyczekiwać co dzień aż Nikuś weźmie się do roboty tak jak u Talki i tych co w pierwszej 5:P:P to już tusz tusz:):)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Cobraczek, to ja Ci lepszy pomysł może zapodam - ostatnio piłam codziennie Inkę z jedną czekoladką taką jak After Eight, tylko tańszą z firmy Wawel. I kawa się robi taka miętowo-czekoladowa, mniaaaam :)))

Dobra, laseczki - miłego dziona, ja spadam do rodziców.
    --
  4.  permalink
    The_fragile: Cobraczek, to ja Ci lepszy pomysł może zapodam - ostatnio piłam codziennie Inkę z jedną czekoladką taką jak After Eight, tylko tańszą z firmy Wawel. I kawa się robi taka miętowo-czekoladowa, mniaaaam :)))

Ja nesce pilam,ale odrzucilo mnie calkowicie,nawet zapachu zniesc nie moge a tak uwielbialam ja pic;)
    Trzymaj sie:wink:milego dzionka:tongue:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Cobraczek znajomy z pracy, no cóż może kiedyś zmieni zdanie, taki znajomy że ja go ostatni raz widziałam 2 lata temu, a narzeczony musi z nim pracować więc on nie ma wyboru...
    --
  5.  permalink
    Hej dziewczyny,
    teraz chyba i ja mogę się już nieśmiało przywitać w III trymestrze. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    a ja właśnie powoli oj bardzo powoli zbieram się na spacer:D:D mam lenia meeeeeeega........ trzeba go pokonać:D:D piesek się ucieszy mała też skorzysta no i ja oczywiście też:) odkurzyłam już troszkę w salonie i kuchni bo igiełki od choinki już się niosą, pranie wstawiłam teraz czekam aż weźmie drugą porcję wody bo muszę dolać jakoś jak nie widzę wody w pralce to nie wierzę że te rzeczy się dopierają:shocked::smile::smile: i tak co pranie stoję i dolewam czajnikiem jeszcze żebym widziała że woda jest:P
    -
    a jakieś plany na sylwestra macie?? kreacje gotowe:D my ruszamy do znajomych bo od tyg mieszkają w nowym mieszkanku więc ich kolej ale to tak skromnie 6 bądź 8 nas będzie i nasza chrześnica 14miesięczna więc kameralnie:) ale wystroić się można mam ochotę na piękne doklejane rzęsy a co niech chociaż oko mam ładne:P
    --
    • CommentAuthorewelinda29
     permalink
    dzien dobry:)
    gratuluje rozpakowanym:))
    gratuluje i witam nowe przyszle mamuski:))

gratuluje III trymestru:)) no i ufff doczytac was po tylu dniach szok:))

a wg mojej karty ciazy jutro zaczynam III trymestr :)) tak mi pokazuje:)) a kiedy to minelo???:shocked:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    hej co do planów Sylwestrowych to ja wybieram się na Białą Salę - nie wytrzymałabym na żadnej imprezie, widziałam po sobie w Wigilię, do tej pory to nigdy nie spałam przed Pasterką a teraz nie było bata już o ósmej leżałam w łóżku :D
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Talinka,Ty jeszcze tuuu ?? A tak poważnie.Jak się czujesz? Coś się zaczyna dziać?

ha ha jasne - nic!
    Mam klawiaturę :cheer:
    --
    • CommentAuthor_Magda_
     permalink
    Witam sie po świętach!
    Gratulacje dla rozpakowanych. sabakuma, Bellybaby. Myslalam że Talinkę weźmie ale widze że twardo się trzyma.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    _Magda_: Myslalam że Talinkę weźmie ale widze że twardo się trzyma.

he he, noooo :)
    spotkałyśmy znów R. ciotkę i tym razem poradziła, żebym wytrzymała do nocy z 31/1 to dostanę nagrodę od prezydenta za pierwsze dziecko urodzone w 2012 :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Talinka zacisnęła uda do Nowego Roku:cool:
    --
  6.  permalink
    talka- nooo- Moze tez w tv Cie pokażą :D
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Co było dalej ze związkami, w których facet nie akceptował możliwości poczęcia dziecka, a kobieta oczekiwała, że mu się zmieni? Rzeczywiście mu się zmieniało we właściwym czasie?
    Są już odpowiednie służby, które dbają o to, aby wiedza o tym, do kiedy można usunąć, była żywa i rozprowadzana.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.